sunnuntai 02. syyskuu 2012

Biksukuntoon-projekti; liikunnasta + juoksumusiikista

Moikka!

Olen saanut pari kivaa sähköpostia liittyen tuohon Biksukuntoon 212 päivässä (klikklik)-projektiin. Ja lähinnä pyydettiin lisätietoa liikuntapuolesta. Mutta myös ruokailuista. Tässä nyt ensin lisää liikunnasta. Parin viime viikon liikunnat ovat olleet juoksupainotteisia, mutta heti huomenna ajattelin ostaa kuukausikortin salille. Sen jälkeen viikon liikunnat tulisivat olemaan näin:

1) kuntosali (alakroppa) + matkat juosten (yht. noin 4 km)
2) kuntosali (yläkroppa) + matkat juosten (yht. noin 4 km)
3) lyhyt, kovatempoinen juoksulenkki (noin 5 km; 30 mins)
4) pitkä, matalasykkeinen juoksulenkki (noin 12 km; 90 mins)
5) pitkä sauvakävelylenkki sykkeellä 140 (noin 14 km; 120 mins)
6) vaihtoehtoisesti joko spinning 60 mins tai juoksulenkki (noin 10 km; 60 mins)
Ja yksi lepopäivä. Haluan korostaa, etten todellakaan ole mikään alan asiantuntija, enkä tiedä onko ylläoleva combo ensinnäkään mahdollinen, mutta kaiken järjen mukaan tuntuu ihan tehokkaalta. Ja em. suoritusten tulee olla jaksotettuna niin, että esimerkiksi kuntosalipäivien välissä on sauvakävelylenkki. Lisäksi oon sitä mieltä, että jos ei jonain päivänä tunnu siltä, että jaksaa juosta niin sitten ei juokse. Lähtee vaikka jumpalle. Sillä kokemuksen syvällä rintaäänellä tiedän, että jos on väsypuhkipoikkitrött eikä vois vähempää juokseminen kiinnostaa, niin silloin ei kannata lähteä lenkille. Ainakaan mulla siitä ei tule yhtään mitään. 
Tuolta Biksukuntoon 212 päivässä (klikklik) löytyy kesän liikkumiset elokuun 19.päivään asti ja tässä sen jälkeiset pari viikkoa:
Venytelty on liki joka päivä, vähintään 15 minuuttia vaikkei niitä nyt ole kirjattukaan tuohon taulukkoon. Mä oon ehkä maailman laiskin venyttelijä (ja kankein ;), mutta mitä enemmän venyttelee, niin johan alkaa joustamaan! 
Sykemittarista: sitä pidän vain sauvakävelylenkeillä, sillä muuten syke huitelee liian matalalla. Sauvakävelylenkeillä pyrin pitämään keskisykkeen 140 molemmin puolin. Nyt täytyy alkaa panostaa sykkeiden tarkkailuun ja alkaa pitämään sykemittaria myös juoksulenkeillä. 
Juoksumusiikista: kuuntelen musiikkia laidasta laitaan. Välillä iskee suomipop, toisinaan kuuntelen countrya. Parilla viime kerralla soittolistalta on kuulunut mm. alla olevia kappaleita:
Nyt laittaman päikky- ja kouluvaatteet valmiiksi sekä blinien paistoon. 
Palailen kommenteihinne taas myöhemmin :)
Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa toivotellen,

5 Responses to “Biksukuntoon-projekti; liikunnasta + juoksumusiikista”

 1. Mapsi sanoo:

  Ei oo totta! JOku muukin kuuntelee lenkillä Van Halenin Jumpia!! Jes! Mä yleensä joko aloitan lenkin sillä tai lopetan siihen. Tänään juoksin n. 6km ja aika samoihin aikoihin kun sullakin, katsoin. Ihanaa kun on taas käynyt lenkillä niin huomaa, että pikkuhiljaa se juoksukunto sieltä löytyy.Oisin tänäänkin voinut juosta vaikka miten pitkään, mutta sauna odottelin, nii himmailin tuohon :)
  Musiikilla on muuten älyttömän iso merkitys ainakin meikäläisen lenkkirytmiin. Ja auta armias, jos patteri loppuu kesken lenkin, byääh, tekis mieli jatkaa kävellen :/

  Mutta onnea biksukuntoon-metsästykseen. minä en enää siitä kunnosta haaveile…

  • Maria sanoo:

   No Jumphan on ihan ykkösbiisi lenkillä :)) Se juoksukunto on vaan siitä niin metka juttu, että se tulee kuin varkain. Mutta valitettavasti se sitten katoaakin yhtäkkiä. Mulla oli varsinkin kesällä sellaisia päiviä, että oli ihan kateissa koko kunto. Ja juoksutekniikkakin. Tuntui, että jalat ovat eriparia.

   Juu, ilman musiikkia ei pysty juokseen. Joskus testasin juosta pelkkää linnunlaulua kuunnellen. Ei inspiroinut kyllä lainkaan :)

   Kiitos ja mukavia lenkkejä sinullekin :)

 2. Linda sanoo:

  Hei, onpa kiva projekti sulla alkamassa :) Näin personal trainer opiskelijana voin sanoa, että hyvältä näyttää toi ohjelma ja loistava asenne sen suhteen, että on tärkeää kuunnella niitä oman kehon viestejä ja signaaleita jaksamisen suhteen ja koska on hyvä mennä vaikka vähän laiskottaisi ja koska sitten taas on oikeasti hyvä levätä. Levon ja tietenkin hyvän ravinnon merkitystä ei pidä unohtaa!
  Kiva lukea enemmänkin kuinka projekti etenee. Paljon tsemppiä!

  • Maria sanoo:

   No hei loistavaa saada pro:n arvio ohjelmasta, kiitos :) Mä oon niin vahvasti sitä mieltä että niin liikunnan, ravinnon kuin levonkin suhteen pääsee pitkälle, kun kuuntelee omaa kroppaansa. Jätin osan hiilareista (pasta, riisi, peruna) pois puolitoista vuotta sitten ja nyt viikonloppuna tuli niin hirveä himo täyspastaan, että sitä oli pakko saada. Tänään tuli himo nakkisoppaan, joten ei muuta kuin perunat kiehumaan :) Ja täytyy kyllä todeta, että olo on mitä mainion ja jaksaa taas ihan erilailla. Pääasia vissiin, että syö terveellistä kotiruokaa ja jättää ne herkut sitten karkkipäivään.

   Kiitos Linda ja onnea opiskeluihisi :)

 3. […] kaikki enemmän tai vähemmän makkarankuorta :) Viikon liikutukset: Viime sunnuntaina (klikklik) hahmottelin sitä, kuinka paljon ja miten liikkuisin viikon mittaan. Lähtökohta oli se, että […]

Kommentoi