sunnuntai 09. syyskuu 2012

Paljasjalkalenkkarit ja viikon liikutukset (+ painavaa asiaa bloggailusta)

Heipatihei,

syksy on tainnut tulla rytisten; eilen ainakin Pirkanmaalla satoi ja myrskysi siihen malliin kuin syksyllä yleensä. Toivotaan vähän vähemmän tuulista säätä ensi viikonloppuna; laivalla ei ole kiva keikkua tuulisella kelillä :/ Aamulla sai  alkumatkasta laittaa lenkille sormikkaat käteen. Toisaalta ihanaa, että ilmat viilenevät ja puut vaihtavat väriä. On mukavampi lenkkeilläkin.
Vanhat juoksutossuni tulivat tien päähän (niillä on juostu jo pitkälti toista vuotta ja monta sataa kilometriä); pohjasta on hyvä tsekata kenkien kuluneisuus ja mahdolliset virheasennot aika ajoin. Mulla selvästi huomaa lenkkareista oikean jalan ylipronaation; päkiän sisäpuoli on kulunut (vaikkakin urheiluliikkeessä aikoinaan todettiin neutraali astunta…öö astunta..onko se oikea termi…kuulostaa lähinnä hevosten tai lehmien touhulta ;D?). Siitä huolimatta uhmasin ja investoin ns. paljasjalkalenkkareihin, jotka tuskin minkään muodon pronaatiotukia omaavat. Ja onhan nämä aikas herkullisen väriset (ainakin niihin vanhoihin harmaisiin tiensä päähän tulleisiin verrattuna)!
Eilen juoksin näillä ensimmäisen koelenkin ja olivat kyllä kevyet. Jalat vain olivat aika väskät aamun crossailuista. Tänään tein toisen, parin tunnin sauvakävelylenkin ja myös kävellessä tuntuivat kyllä erittäin joustavilta ja kevyiltä. Ikäänkuin lenkkaria ei olisi. Jos olisin enemmän varoissani, niin mulla olis näitä joka lähtöön; juoksemiseen, salille, kävelyyn jne. Juoksuvaatetuksesta: pitkään protestoin juoksuhousuja vastaan. Mutta kun reilu vuosi sitten ensimmäiset sellaiset ostin niin se oli menoa. En tiedä väheneekö kitka vai mikä, mutta kyllähän noilla on helpompi juosta kuin tavallisilla verskoilla. Vaikkakin ulkonäöltään muistuttavat kaikki enemmän tai vähemmän makkarankuorta :)
Viikon liikutukset: Viime sunnuntaina (klikklik) hahmottelin sitä, kuinka paljon ja miten liikkuisin viikon mittaan. Lähtökohta oli se, että mulla ei ollut sali/jumppakorttia. Viime torstaina sellaisen sitten ostin. Tai pelkän salikortin näin alkuun, sillä niin kauan kuin ilmat sallivat niin korvaan jumpat juoksemisella. Aluksi mietin Elixiaa, koska siellä oli joku kamppis meneillään, mutta sitten päädyin tuttuun ja turvalliseen lähisaliin, jonka kuukausi maksu on liki 30 euroa halvempi. Ja muutenkin tykkään käydä salilla, jossa käydään sen itsensä takia eli liikkumisen. Ei sen takia, että käydään vertailemassa kenellä on uusimmat Casallit sun muut. (Juu, tiedän tää oli nyt vähän ristiriidassa noiden ylempien kuvien kanssa, mutta kyllä uudet lenkkarit voi parin vuoden välein ostaa…kai :)). Lisäksi plussaa on se, että tuolle salille pääsee aamukuudesta iltakymmeneen kulkukortilla. Ja vielä koskaan en ole joutunut jonottaman laitteisiin. Lisäksi plussaa tulee crosstrainerista joka toimii kuin unelma. Niitäkin on niin moneen lähtöön, että välillä saa tuskastua epämukavaan liikerataan, rahinaan tai muuhun sellaiseen.
klikkaa isommaksi
Voin sanoa, että ikinä en uskonut omaavani näin paljon selkärankaa liikunnan suhteen. Nyt siihen on jäänyt koukkuun; endorfiini saa ihmeitä aikaan. Tiistaina tein pitkän lenkin niin, että pyrin pitämään sykkeen mahdollisimman matalalla. Silti se tuppasi olemaan koko ajan yli 145. Loppulämmittelynä toimi se, kun kävelimme esikoisen kanssa koulusta kotiin. Yksi osa siitä viime sunnuntaisesta suunnitelmastani jäi toteutumatta: spinning/juoksulenkki 60 mins. Se piti alunperin tehdä viime keskiviikkona, mutta sitten lenkki menikin niin myöhäiseksi, että juosin vain tuon reilun 4 km. 
Muuten tämä ohjelma, jonka itselleni loin, tuntuu ihan hyvältä. Jos saisin pari lisäpäivää viikkoon niin ymppäisin yhteen päivään pilateksen ja toiseen joogan. Mutta näillä mennään nyt. Venyttelyä tulee harrastettua joka päivä telkkaria katsoessa. Tuo takkahuoneen uusi matto on ihanan pehmeä venyttelyalusta!
Bloggailusta: Mun mielestä on jotenkin harmillista ja tavallaan erittäin lapsellista se, että nämä blogiportaalit/yhteisöt, joita kieltämättä on syntynyt kuin sieniä sateella, ovat saaneet yhtäkkiä aikaan ihan mahdottoman vastakkain asettelun tyyliin, ”olkaa te siellä portaaleissanne, me ainakin pärjätään ilman mitään taustatukea ja portaaleja”. Ok, mutta eiköhän nämä kaikki asiat ole blogistin omia valintoja. Ei se ole keneltäkään pois, jos joku päättää liittää bloginsa johonkin ”portaaliin”. Tuskin se ainakaan on sen itsetunnon huonouden merkki, niin kuin eräässä blogissa mainittiin. Mä väitän, että monilla suosituilla blogiportaaliin kuuluvilla blogisteilla on pakko olla aikas rautainen itsetunto, sillä nuo revitykset, joita keskustelupalstoilla yms. lukee ja joissa heitetään lokaa blogistin niskaan vaativat blogistilta jo jonkun verran hyvää itsetuntoa. Selkärankaa, ettei lannistu näistä ilonpilaajien kommenteista vaan jatkaa samaan malliin.

Mä olen ainakin tavattoman onnellinen niiden blogistien puolesta, jotka kovalla työllä (!) ansaitsevat esim. lahjakortteja Lexingtonin tai jonkin muun kivan brandin verkkokauppaan tai kivijalkakauppaan. Ilolla katson kauniita kuvia ja blogitekstiä näistä ns. lahjoituksenakin saaduista jutuista. Ehkä sohaisen ampiaspesään väittäessäni, että osa näistä ”mollaavista” teksteistä, jota tänä viikonloppunakin on blogeissa saanut lukea (varsinkin anonyymien kommenteina – enkä halua yleistää, mulla käy täällä ihania anonyymejä ihanien kommenttejen kera :)) taitaa johtua ihan perisuomalaisesta kateudesta. Kenellekään toiselle ei voi suoda jotain enemmän kuin itselle. Kyylätään keittiön ikkunasta, kun naapurin Matti on saanut ylennyksensä takia Mersun ja sitten puhutaan mamman kanssa kahvikupin äärellä siitä, että kuinkahan kauan se Mattikaan nyt enää tuosta onnesta nauttii. Toivotaan ehkä salaa toisen epäonnistumista. 

Summa summarum, miksi ylipäätään pitää olla jaottelu me, te, meidän blogit ja teidän blogit? Eikö kaikki nyt vaan voisi sulassa sovussa harrastaa tätä yleensä ihan mukavaa harrastusta ja suoraan sanottuna ”stop bitching” ja selkään puukottaminen? :) Lukijathan onneksi voivat äänestää jaloillaan ja toivottavasti sen tekevätkin. En ainakaan itse hetkeäkään jaksa lukea / kommentoida blogeja, joista en mitään irti saa. Jos ei pidä mainoksista blogeissa niin eiköhän se ole aika helppo lopettaa ko.blogien lukeminen. Itse kyllä harvoin noita mainoksia sivupalkeissa edes noteeraan vaan keskityn lukemaan tekstiä ja katsomaan kauniita kuvia, esimerkiksi Kalastajan Vaimon tai Rillan ihanissa blogeissa. Ja jos luen hyväksi havaitun arvostelun esimerkiksi päivävoiteesta niin toki sen laitan korvan taakse ja odotan oman päivävoiteeni loppumista :) Case is closed!

Tulipahan vuodatus :) Nyt leffaa katsomaan lasten kanssa. Elämässä on kuitenkin onneksi vielä tärkeämpiä asioita kuin tämä bloggailu.
Suloista sunnuntain jatkoa toivotellen,
PS. kuvia takkahuoneesta tulossa alkuviikosta; 
akkuporakoneen akku loppui juuri, kun sain miehen kiipeämään 
jakkaralle ja poraamaan verhotankoa kiinni. Joten nyt vaan odotellaan :)

15 Responses to “Paljasjalkalenkkarit ja viikon liikutukset (+ painavaa asiaa bloggailusta)”

 1. Niina sanoo:

  Juuri näin!<3 Antaa kaikkien kukkien kukkia ja mä oon ihan samaa mieltä että se on kateus joka saa aikaa nähä mollausviestit. :/

  Ihanaa sunnuntaita! <3

 2. Niina sanoo:

  Ja vielä juoksusta, mä ajattelin juoksua aloittaessa etten ikipäivänä laita jalkaani tuollaisia housuja mut niin vain sellaiset muutama viikko sitten ostin ja hyvät ovat!:)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Niina,komppaan sinua täysin ♥
   Siis eiks ole ihan hirveetä nähdä itsensä ekan kerran peilistä nuo makkarankuoret päällä? :D Mutta ne on kyllä ihan prot, tykkään mä! :) Mukavia lenkkejä ♥

 3. Irmastiina sanoo:

  Olipa hyvä kirjoitus bloggailusta.
  Täyttä asiaa, joka sana…
  Eikös tämä ole vähän tälläistä harrastusta. Miksi pitäsi hampaat irvessä määritellä mihin ”joukkoon” kukakin kuuluu….ihme touhua….:)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Irmastiina ♥ Juuri näin, harrastusta tämä vain (ainakin minulle :), joten turha tiukkapipoisuus taka-alalle :)

 4. Marja sanoo:

  Mulla kuluu oikea lenkkari tismalleen samasta paikasta :) Vaikka on oikein Askelklinikan pohjallisetkin teetettynä. Eli mulla taitaa olla oikein extraylipronatoiva askellus… Uudet lenkkarit pitäisi kiireesti ostaa minunkin – en vaan ole saanut aikaiseksi. Noita sinun ostamiasi olen miettinyt mutta en ole uskaltanut ostaa.. tuntuvat niin kevyiltä :) Tosin kyllä mun noihinkin toki pitäisi laittaa pohjalliset, muuten en voi juosta.

  Mitä tulee bloggailuun niin hyvin kirjoitettu! Tosin tavallaan ymmärrän myös negatiiviset kommentit.. varsinkin kun tuntuu että portaaleja tosiaan alkaa olla ties kuinka monta – tuntuu että voiko ne kaikki kannattaa? Aika näyttää. Ja osaan kyllä samaistua myös sellaisen bloggaajan tunteisiin jota ei ole minnekään mukaan kysytty. Itse vaikka Divaanin sivuilla kirjoitankin, saan todella vähän (käytännössä en yhtään) yhteistyötarjouksia ja toki niitä olisi kiva olla, edes joskus! Mutta olen todennut olevani väliinputoajabloggaaja – en kirjoita mistään tietystä aihealueesta vaan blogini on varsinainen sillisalaatti :)

  Minulla btw aivan sama – en edes vilkaise blogien reunuksissa vilkkuvia mainoksia – myös omassa blogissani yritän parhaani mukaan ummistaa niille silmäni ;D Haluaisin näet blogini olevan mahdollisimman simppeli ulkoasultaan…

  Nyt syömään muffinssia – leivottiin tyttöjen kanssa pitkästä aikaa.

  • Maria sanoo:

   Ai niin, sulla oli ne erikoispohjallisetkin! Mr N kanssa teetti sellaiset lonkkasäryn takia…pitääkin kysyä, onko niistä ollut apua :)

   Kiitos ihanainen ♥ Mä oon kanssasi samaa mieltä, että portaaleja on suunnattomasti, mutta toisaalta, eiköhän nuo kannattavuusasiat ole pitkälle mietitty etukäteen. Ja kyllähän tämä bloggailu on sellainen räjähtävä mainoskanava, jotka mainostajatkin ovat viime vuosina noteeranneet. Juu, mullakin aiheet kyllä menee laidasta laitaan. En varmaan edes osaisi kirjoittaa vain esim. sisustuksesta. Kun elämässä on niin paljon muutakin mielenkiintoista :)

   Onko sulla mainoksia blogissa? ;D Mun piti oikeesti mennä ihan katsomaan, kun mä ahmin samantien kuvat ja tekstit, kun itseni sinne klikkaan. Olihan siellä niitä :) Harmoninen bloginäkymä uppoaa kyllä muhunkin. Harmi vaan,että mainostajan kannalta mainokset on hyvä olla huomiotaherättäviä…olkoonkin se sitten riipivien värien avulla tehty :/

   Muffinssi sounds good, mukavaa alkuviikkoa ♥

 5. Saska sanoo:

  Aamen! Tämä vastakkainasettelu on kyllä ollut mullekin melkoinen yllätys.. Mua ei ole pyydetty mukaan mihinkään portaaliin, mutta silti olen iloinen teidän muiden bloggaajien puolesta tästä mahdollisuudesta enkä koe, että se olisi multa mitenkään pois. Samoin kuin ylipäätään kenenkään muun onni ei ole mun onnesta pois. Viime aikoina mun mielestä on muutenkin yleistynyt suoranainen ilkeily kommenttilaatikoissa, mitä en myöskään ymmärrä.

  Mutta hei, taaplataan kuitenkin ihan omalla tyylillä jatkossakin. Ollaan sitten portaalissa tai ei ;)

  P.S. Kivat juoksupöksyt ja -kengät!

  • Maria sanoo:

   Aamenplottista vaan :) Puhut asiaa; miksei voi olla onnellinen muiden puolesta ja keskittyä omaan tekemiseensä. Olen huomannut kans nuo kommenttiboksien ilkeydet (onneksi vielä jotakuinkin niiltä säästynyt)…en enää yhtään ihmettele,että niin monessa blogissa on kommenttien valvonta käytössä.

   Näin tehdään, kukin keskittyy omaan onneensa ja tekemiseen ♥
   P.S. Kiitos :)

 6. Sabuska sanoo:

  Kivan pirtsakat juoksulenkkarit!
  Hyvin kirjoitettu myös portaaliasiasta, itse en ole törmännyt vastakkaisasettelu keskusteluihin muuta kun siten, että postaukseni ilmoituksesta liittymisestä on lukenut 118 ja vain yhden kommentin sain siihen sinulta, kiitos siitä :-))))
  Miten sitten tulkita hiljaisuus, tarkoittiko sitä kärjistetysti etten ansainnut päästä mukaan vai harmitusta, mene ja tiedä. Itse olen iloinen asiasta ja jos se jonkun yhteistyö tavarankin joskus poikii nautin hyvillä mielin siitäkin, olenhan neljä vuotta kirjoittanut blogiani, ottanut tuhansia valokuvia, siihen käytettyjä lukuisia tunteja laskematta, koskaan mitään siitä saanut muuta kun hyvän mielen. Tosin se nyt ole ollut tarkoituskaan mitään kirjottamisella saada, mutta pakko sanoa, että silti ihan odottavalla mielellä olen, mitä portaali tuo tullessaan.

  • Maria sanoo:

   Kiitos :)

   Ja ole hyvä kommentista ♥ Mä olen huomannut sen, että kommentoinnit ovat jääneet aika vähiin. Myös itseltäni :/ Pitää ottaa niskasta kiinni ja muistaa jättää pieni merkki vierailustaan blogeissa.

   Mullekin tämä bloggailu on ihan vain harrastus ja nimenomaan yksi suuri osa sitä harrastusta on valokuvausharrastus ja sitä myötä kuvien käsittely. Onnellinen olen saadessani palautetta niistä, mitään rahallista korvausta tms. en edes kaipaa :) Jänniä aikoja eletään, innolla odotan lokakuuta! :)

 7. J sanoo:

  Hyvin kirjoitettu bloggaamisesta! Itse otan nämä portaalit mielenkiinnolla vastaan, uusia tuulia kaivataan blogistaniaankin :) Olen myös iloinen jokaisen mukaan pyydetyn bloggarin puolesta, sehän tarkoittaa että blogi on noteerattu ja hyväksi havaittu.
  Itse lähtisin mukaan avoimin mielin ja innosta kiljuen- ehkä vielä joskus :)
  Miksei saisi nauttia rakkaan harrastuksen mukanaan tuomista eduista? eihän niitä loppupeleissä ilmaiseksi saa, bloggailuun kuitenkin kuluu aikaa ja vaivaa vaikka tämä mukavaa onkin.
  Ne jotka eivät sitä hyväksy, jääkööt kyydistä!

  • Maria sanoo:

   Kiitos J ♥
   Asiaa puhuit, blogien lukeminen on vapaaehtoista, joten jos jotain ärsyttää mainokset tai nämä ”portaalit” niin ehkä olisi parempi keksiä muuta tekemistä :)

 8. Minakin huomasin viimeyøna kun olin tøissa ja oli kerrankin aikaa lukea blogeja, etta taman paivan kuuma puheenaihe on noi portaalit. En ole edes huomannut etta niita syntyy kuin sienia sateella:) Toki muutama mun lempiblogi on siirtynyt johonkin tallaiseen hommaan. Yhden lukemisen olen jattanyt aika pitkalti, koska blogin suunta muuttui niin paljon. Tuli tosi paljon mainosjuttuja. Mutta onneksi bloggaaja perusti toisen blogin jossa kasittelee aiheita jotka minua kiinnostavat ja miksi olen hanen blogistaan tykannyt.
  Voisiko joku joka on tallaiseen portaaliin paassyt ja mukaan lahtenyt kertoa vahan enemman tasta jutusta. Yølla huomasin, ettta on paljon oletuksia (siis meidan taholta jotka eivat ole saaneet kutsua mihinkaan) kun taas ne jotka ovat puolustelevat liittymistaan, ja hyvin salaperaisesti / ymparipyøreasti kertovat asiasta. Siis minua ainakin kiinnostaa mita blogin pitamisesta oikeesti maksetaan/ pitaako sitoutua postaamaan tietyn valiajoin jne.
  Luulen, etta osaksi tama vihamielisyys johtuu epatietoudesta. Ja kateudesta:)
  Olen samaa mielta. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Ja luetaan vain blogeja joista tykataan:) JOkainen saa valita:)

  • Maria sanoo:

   Hih, sehän siinä onkin kun niitä ei välttämättä edes huomaa syntyneen :) Tässä tapauksessa ajattelin, että koska blogiini liitetään lukijatutkimus niin on hieman syytä valaista lukijoita, mistä on kyse. Ja näin tekivät muutkin tähän Inspiration-konseptiin osallistuvat. Ja meitä on monta :) Liekö sitten ollut liian paljon yhdelle päivälle, kun sai niin negatiivista (mutta suurimmaksi osaksi positiivista ♥) hälyä aikaan.

   Tietämättömyyshän meitä kaikkia tietysti vaivaa tietyltä osin. Mutta uskoisin, että nuo sopimukset, joita blogiportaalien kanssa tehdään on luottamuksellisia, joten niistä ei puhuta. Tuskin bloggaamisella kukaan ainakaan elantoaan tienaa…

   Kukin taaplatkoon tyylillään, itse ainakin aion jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti; samoilla ehkä välillä siirappisilla ja hunajaisilla jutuilla ♥

Kommentoi