maanantai 03. syyskuu 2012

Kuutamokuivatut tomaatit ja vuohenjuustopasta

Hyvää iltaa! 

Sen aamupuuron ottaminen takaisin ruokavalioon on tuonut mukanaan ihan älyttömän hiilarihimon. Mutta en valita, täysjyväpasta vuohenjuustokastikkeella kuutamokuivattujen tomaattien kera maistui täydelliseltä. Pitkästä aikaa. Tänään iski himo toiseen boikotissa olleeseen ruoka-aineeseen nimittäin perunaan ja sitä myötä nakkisoppaan. Kuuma nakkisoppa tuoreen ruisleivän ja kylmän maidon kanssa upposi niin hyvin, että taidan syödä sitä huomennakin. Mutta tässä siitä pastasta ja kuutamokuivatuista tomaateista kuvia (nakkisoppa ei ollut ihan niin kuvauksellinen ;):
Kuutamokuivatut tomaatit

esim.kirsikkatomaatteja
suolaa
kuivattua basilikaa 
öljyä
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta tomaatit leikkauspuoli ylöspäin öljytylle vuoalle, ripsottele päälle oliiviöljyä, himpun verran suolaa ja kuivattua basilikaa. Nosta vuoka uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna muhia yön yli.


Tomaateista tulee näin valmistettuna aivan älyttömän mehukkaita ja maukkaita. Niitä laitan usein myös salaattiin tai leivän päälle. Suosittelen kokeilemaan. Vaivaton ja helppo tapa saada terveellistä lisuketta ruoalle.
Vuohenjuustokastikkeen teen nykyään siitä kolmion muotoisessa pakkauksessa olevasta Chavroux-vuohenjuustosta (oliskohan se jotain tuorejuuston tyyppistä…ainakin levittyy kivasti leivän päällekin), aurinkokuivattutomaattituorejuustosta ja 4% kermasta. Hiukka suolaa eikä muita mausteita kaivata. Al denteksi keitetty täysjyvä pasta sekoitetaan kastikkeen kera ja tomaatit heitetään sinne sekaan tai päälle. Raastettua parmesania vielä kylkeen, niin avot. 
Täytyy todeta tästä hiilarihimosta sen verran, että alan lipsua tuosta vhh-dieetistä. Mutta en muista että olisin viimeisen puolentoista vuoden aikana ollut yhtä energinen kuin nyt pariin kolmeen päivään. En myöskään muista, että juoksulenkeillä olisi löytynyt yhtä paljon tehoja kuin nyt. Liekö sattuman kauppaa, mutta tällä hetkellä heivaan hetkeksi tuon vhh-dieetin pois ja keskityn syömään terveellistä kotiruokaa ja karkkeja karkkipäivänä. Saas nähdä miten biksukunnon käy :)
Nyt unelle, meillä onkin 
koululaisen kanssa huomenna kasin aamu ! :)12 Responses to “Kuutamokuivatut tomaatit ja vuohenjuustopasta”

 1. Uskon etta peruna ja pasta maistuvat hyvalta pitkan tauon jalkeen. Toi tuossa ”karppaamisessa” on huono, etta kun vahan antaa itelleen hiilareita niin se vie koko kaden. Mutta itse ainakin tarvitsen hiilareita kun liikun paljon.

  • Maria sanoo:

   No maistuvat…harmi vaan, että maistuisivat koko ajan :) Mulla sama juttu; niin kauan kuin urheilen paljon niin sallin nuo terveelliset hiilarit itselleni :)

 2. Riitta sanoo:

  Kiitti tomaatti vinkistä, pitääpäs kokeilla ! Energiaa viikkoosi )

 3. Cinnabaria sanoo:

  Oijoijoi mikä tomaattiresepti! Tämä lähtee testaukseen asap! Kiitos kaunis! <3

 4. Anonymous sanoo:

  Hei menee kyl ihan ohi aiheen mut sulla oli joskus semmonen ihan sairaan makee valkonen rannekello (oisko ollu tommy?) niin käytäkkö sä sitä nykyään ollenkaan vai onko toi uus kello syrjäyttäny sen ihan täysin? Ois kiva kyl nähä sitäki välillä taas postauksissa siinä oli vaan sitä jotain kerta! :)

  • Maria sanoo:

   Ei se haittaa, vaikka menee ohi aiheen :) Juu, sellainen nahkarannekkeinen Tommy Hilfigerin kello, jossa oli kulmikas näyttö. Kääk, missähän se on…hyvä kun muistutit. Etsin sen jostain, sillä kelloja on kiva vaihdella. Ehkä se sitten taas näyttäytyy postauksissa jatkossa :)

  • Anonymous sanoo:

   Joo justiisa sitä kelloa meinasin! Se oli vaan niin makee! Mä tykkäsin siitä enemmän ku paljo! :) Eti ihmeessä vaikka heti ni ei unohu taas se sen ettiminen ja hoksaa ens jouluna että se on vieläkin hukassa :) Nonii sitä postausta sitte ootellessa että se taas näkyy :P

  • Maria sanoo:

   En ole vielä ennättänyt etsimään sitä, mutta mulla on aavistus missä se on :) Ja yks idea päivän asuun, johon ko.kello sopisi kuin nakutettu. Pysyhän kuulolla!

 5. Noel sanoo:

  Mun blogista löytyy tunnustus sulle :)

Kommentoi