sunnuntai 05. joulukuun 2021

Marianne-piparkakkujäädyke

MOIKKA!

Mun täytyy rehellisesti myöntää, että vaikka paljon on tullut elämän aikana erilaisia ruokia syötyä, niin muistaakseni en ole ikinä jäädykettä maistanut. Jätskiä monestikin, mutta jäädyke on mulle uusi juttu. Kun Karoliina heitti IG:ssä jokin aika sitten haasteen Marianne-jäädykkeestä, otin tottakai haasteen vastaan. Ja koska tykkään a) haasteista ja b) tehdä sen, minkä lupaan, niin tokihan näin päivää ennen kuin saadaan Karoliina & co kylään piti moista jäädykettä kokeilla.

Ensimmäinen jäädykekokeiluni onnistui hyvin. Ollakin, että itselläni ei sitä kokemusta jäädykkeistä ollut, joten ei ole mihin vertailla. Tein jäädykkeestä loppujen lopuksi Marianne-piparkakkujäädykkeen, sillä jotenkin halusin siihen jouluisemman tvistin.

Marianne-piparkakkujäädyke

1 pss Marianne-murskaa
8 + 2 ohutta piparkakkua murskattuna
3 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl fariinisokeria

1. Vaahdota munat ja fariinisokeri, vatkaa kerma vaahdoksi
2. Yhdistä sokerimunaseos sekä kermavaahto
3. Kääntele joukkoon Marianne-murska ja 8 piparkakkua murskattuna
4. Kaada seos esim. suorakaiteen muotoiseen (leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun) vuokaan
5. Anna tekeytyä pakkasessa noin 12 tuntia
6. Sulata hetki ennen tarjoilua esim kuumassa vedessä tiskialtaassa
7. Murustele jäädykkeen päälle pari piparia

Näin jälkikäteen ajateltuna tuo fariinisokeri oli ehkä turha. Tosin itse olen tottunut melko sokerittomaan elämään ja tämä jäädyke maistui inasen liian sokerilliselle. Mutta jos tykkää makeasta, niin fariinisokeri menee loistavasti! 🙂

Ollaan odoteltu tässä miehen kanssa, että pakkanen hieman laantuu ennen hiihto- ja juoksulenkkejä, mutta koska laantumista ei ole näköpiirissä, täytynee tuffata itsensä vaatteilla päästä varpaisiin. En ihan heti muista, että joulukuulla olisi ollut näin talvisen kaunista. Toivottavasti saadaan nauttia näistä keleistä koko talvi!

SULOISTA SUNNUNTAITA TOIVOTELLEN,


One Response to “Marianne-piparkakkujäädyke”

  1. […] ← Marianne-piparkakkujäädyke keskiviikko 08. joulukuun 2021 […]

Kommentoi