maanantai 01. marraskuun 2021

Toivepostaus: Työvaatetukseni kulmakivet

HEISSAN

ja hyvää maanantaihuomenta – marraskuun ensimmäistä sellaista! Olipahan kertakaikkisen ihana viikonloppu. Saatiin laitettua mökillä vikat jutut talvea varten kuntoon, nostettua vene ja vastarannan laituri. Vietettiin pikkuisen laatuaikaa miehen kanssa kaksistaan ja sopivassa suhteessa laatuaikaa perheen kanssa. Syyshommia kotipihassa, kaupungilla glögittelyä ja sunnuntai-iltapalaksi joulutorttujen paistoa.

Hyvillä mielin siis kohti uutta työviikkoa. Kalenteri on sillä tavalla sopivasti täynnä, että se ei ole ihan ahdettu. Mä olen oppinut viimeisen vuoden aikana sen, että jätän tarkoituksella kalenteriin myös tyhjää tilaa työpäiville. Yksi ilta viikosta on myös yleensä täysin tyhjä. Eli omistettu sohvalöhöilylle, lenkille tai ihan mille vaan, mitä tekee mieli tehdä.

Olen saanut työkuvioihin liittyen postaustoivetta, mutta toteutetaan ensin toive, jonka sain IG:n kautta koskien työvaatetustani. Postaustoiveen esittäneellä henkilöllä muuttuu työn kuva ja hän tarvitsisi vinkkejä, miten pukeutua siististi.

Mun työvaatetukseni kulmakivet muodostuvat seuraavista:

mustat tiukat housut (esim Mollyt tai stretchhousut takataskuilla) & kauluspaita / paitapusero
mustat tiukat housut, t-paita ja lyhyt / pitkä villatakki
harmaat/mustat korkeavyötäröiset suorat housut, t-paita ja rento jakku
harmaat/mustat korkeavyötäröiset suorat housut + ohut neulepaita
pitkä hame + ohut neulepaita
villasekoitemekko (harmaa, beige ja musta löytyy)
napakat mustat legginssit ja oversized kauluspaita (valkoinen ja sinivalkoraidallinen)
kukkamekko (yleensä pidempi, mutta perjantaisin joskus paksujen sukkisten kanssa polven yläpuolelle)

Riippuen siitä onko palavereita ja kuinka tärkeitä sellaisia, puen yleensä sen miltä aamulla tuntuu. Jos on tärkeä tapaaminen, niin silloin laitan päälle siistimpää. Tosin, olen sitä mieltä myös työpukeutuminen saa kuvastaa mun persoonaa. Siinä missä joskus tuli pukeuduttua jakkupukuihin tämän tästä, tulee nykyään pidettyä enemmän kukkamekkopäiviä. Ihan farkku farkkuja (siis denim) ei ole tullut pidettyä pitkään aikaan töissä, mutta ehkä voisi ottaa nekin taas kuvioihin mukaan.

Sen olen myös vuosien varrella oppinut, että työpukeutumisessakin istuvuus, mukavuus, yhdisteltävyys ja pitkäikäisyys on pop. Veikkaan, että moni teistä ajattelee tämän postauksen kuvat nähdessään, että noita samojahan siellä henkareissa roikkuu. Niin kuulkaa roikkuukin. Ei ole tarvetta uusia työvaatetusta tämän tästä. Mulle on mennyt viimeisen 10 vuotta sama vaatekoko, joten sen suhteen ei ole tarvinnut uusia garderoobia.

Työvaatetukseni saattaa edustaa sitä turvallista ja tuttua värimaailmaa, mutta näin syksyllä valkoisen ja mustan lisäksi tykkään pukeutua beigeen, harmaaseen ja vaaleansiniseen / denimiin. Tälle syksylle mulla on haaveena yhdet suorat ruutuhousut, mutta muuten työvaatteet taitavat olla plakkarissa.

Työvaatteeni ostan milloin mistäkin. Viime aikoina on tullut ostettua Vilasta ja Sokokselta. Zarasta ja H&M:ltäkin tekee välillä löytöjä! Kukkamekot mulla taitaa olla suurimmaksi osaksi Ellokselta ostettu (Elloksen oma merkki); niissä tietää, että kun tilaa tietyn koon, niin se sopii just eikä melkein.

No mut hei, nyt aamuvenyttelyt ja sitten kohti suihkua ja uutta viikkoa! 🙂

MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


Kommentoi