keskiviikko 04. elokuun 2021

Kasviskeskiviikko: Herkullinen parsakaali-kukkakaalisalaatti

HEIIII,

kasviskeskiviikot ovat palanneet! Wuhuu! Tosin sillä tyylillä, että välttämättä ihan joka keskiviikko kasviskeskiviikot eivät tee itsestään numeroa, vaan työkiireiden mukaan mennään. Itse ainakin aion jatkaa kasvispainotteisella sekaruokavaliolla, sillä olen todennut sen olevan just mulle just tähän elämäntilanteeseen ja ikään sopivin. Muistakaahan tekin kuunnella olotilaanne, energiaanne ja olemustanne. Kaikille ei kaikki ruokavaliot sovi ja se on hyvä tunnistaa.

Täällä arki on alkanut paremmin kuin aavistinkaan. Joka aamu kellon soidessa kuudelta tuntuu olo virkeältä ja sellaiselta, että on kiva lähteä töihin. Työpäivien jälkeen riittää energiaa perheelle ja puuhasteluille. Liekö tyyntä myrskyn (pimeän syksyn) edellä vai mitä, mutta hitsivie otan tästä kaiken ilon irti.

Eilen illalla tartuin pitkästä aikaa kameraan ja kuvailin blogimateriaalia. Tietokone, joka junnasi koko kevään kuvankäsittelyohjelman kanssa oli myötämielinen ja lepotauon jälkeen toimi supernopeasti. Mikäs siinä oli kuulkaa kuvia käsitellessä.

Tämän kasviskeskiviikon herkkuna toimii parsakaali-kukkakaalisalaatti, joka paranee vain ajan saatossa jääkaapissa ollessaan. Mikäli tästä haluaa kevyemmän version, voi majoneesin vaihtaa kermaviiliin tai turkkilaiseen jugurttiin. Vegaanisen tästä taas ostamalla vegemajoneesia, joka muuten on mun mielestä ihan älyhyvää eikä häviä tavan majolle ollenkaan.

Herkullinen parsakaali-kukkakaalisalaatti

1 pienehkö kukkakaali
1 pienehkö parsakaali
retiisejä

Kastike
1,5 dl majoneesia
2 tl valkoviinietikkaa
2 pientä valkosipulin kynttä kuorittuna ja pilkottuna
ripaus suolaa
iso rouhaisu mustapippuria

Tarjolle
siemeniä, basilikaa

1. Pilko kaalien kukinnot pienemmäksi, pilko retiisit
2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kaalien sekaan
3. Anna tekeytyä jääkaapissa noin vartin (tai kauemmin!)
4. Tarjoile siemenien ja tuoreen basilikan kanssa

Tällä haavaa haaveilen perjantaimyysseistä, mutta katsotaan, mikä on energiataso tuolloin. Suattaapi olla, että myysseillään, vaan suattaapi olla, ettei myysseillä. Tilanteen mukaan mennään. Siihen asti toivottelen…

IHANAA VIIKKOA,


Kommentoi