sunnuntai 23. toukokuun 2021

Kesäsalaattien kuningatar

…ohhoh, miten mahtipontisesti sanottu 😀

HEIPPAHEI!

Mahtipontista tai ei, niin silti kaikki sellaiset kesäiset salaatit, johon kuuluu mansikkaa/nektariinia/vesimelonia ja fetaa uppoaa. Ihan aina. Ne on sellaisia kesän ehdottomia salaatteja, jotka sopivat kaikkien kesäruokien kanssa. Ostin mökille uusimman Elle Mat & Vin -lehden ja se oli täynnä ah niin ihania kesäruokia. Vaikka eilen mökillä tuuli puri navakasti ja vesi vihmoi ikkunoihin, niin kyllähän se nyt kuulkaa kesältä tuntuu.

Puihinkin oli puhjennut jo pienen pienet lehdet ja varvikko on täynnä mustikan kukkia.

Tänään tein jääkiekkopelin erätauolle tuosta ostamastani Elle M&V -lehdestä huikopalaksi vesimelonifetasalaattia. Sen seurana syötiin kunnon juureen (kaupan tätien leipomaa) maalaisleipää. Takapihan yrttilaatikoista 25% on mintun valtaamia, joten minttu salaattiin löytyi omasta takaa. Ensi vuonna pitää istuttaa minttu hyvissä ajoin omaan laatikkoon, sillä tällä hetkellä tuntuu, että se vie elintilaa sitruunamelissalta ja basilikalta.

Vesimelonifetasalaatti

500 g vesimelonia
10 retiisiä
1 pieni punasipuli
(käytin kaksi pientä banaanisalottisipulia)
1/2 kurkku
tuoretta minttua
16 kalamataoliivia
200 g fetaa
6 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

1. Kuori ja pilko vesimeloni paloiksi, siivuta retiisi ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita keskenään oliivien ja murustellun fetan kanssa.
2. Lorota päälle oliiviöljyä ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla sekä pienistellyllä mintulla.

…ja hei nauti ♥

 

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Kesäsalaattien kuningatar”

  1. Anna sanoo:

    Meillä tuo parempi puolisko ei oikein tykkää, jos salaatissa on hedelmiä/marjoja. Pitää kokeilla pienellä määrällä. Retiisit salaatissa toimivat aina. 😍

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna

      ja hei mä olen muuten ”törmännyt” muutamaan miehesi kaltaiseen myös. Kaikille ei jotenkin tuo ”makea” salaateissa uppoa 🙂

      Retiisit ovat munkin herkkua 😍

Kommentoi