keskiviikko 14. huhtikuun 2021

Kasviskeskiviikko: Yksi kaikkien aikojen lempikasvisruoistani

MOIKKAMOI!

Mä olen kuulkaa viime aikoina miettinyt, että on tosi hieno juttu, että kaikkia uusia ruokareseptejä kehitellään, mutta samalla huomannut itsessäni tietynlaisen vastarannan kiisken; haluan ehdottomasti myös pitää ne meidän perheen ja minun hyväksi testaamani reseptit mukana. Nyt kun blogigenren myötä lukijakunta on vähän vaihtunut ajattelin, että on ihan ok esitellä mun kaikkien aikojen lemppareita.

Tänään kasviskeskiviikossa ohje, jonka olen alunperin laittanut blogiin jo 6.11.2014. Mutta tiedättekö, että tämä on ohje, joka oikeasti on meillä kuukausittain käytössä. Rakastan muutenkin tuota Gwyneth Paltrown It’s All Good -kirjaa. Kuten oikeastaan hänen kaikkia ruokakirjojaan. Simppeleitä, puhtaita raaka-aineita yhdistettynä tajuttoman hyvään lopputulemaan. Mulle ruokailussa ylipäätään ruoan valmistamisen, syömisen ja ruoan maun lisäksi näyttelee suurta osaa se olo, jonka ruoka saa aikaan.

Eilen illalla kuopus halusi synttäriruoakseen siipiä. No tottakai itsekin siipiä söin, koska miksikäs ei. Tänä aamuna olo oli tukkoinen. Ei nuhainen vaan sellainen, että mun kroppa oikeasti laittoi kampoihin. Sen verran ainakin, että ei tarvitse vähään aikaan siipiä syödä. Vaikkei siinä mitään pahaa ole. Oman kehon ja mielen tuntemus on tässäkin asiassa aika hieno juttu. Mitkä ruoat saa mut tuntemaan itseni elinvoimaiseksi ja energiseksi? Mitkä tekee sitä hetken aikaa, mutta saavat sitten verensokerin heilahtelujen myötä olon tukalaksi?

Kikhernekukkakaalipaistos

1 kukkakaali
1 pkt kikherneitä suolalimessä
sormisuolaa
3 rkl oliiviöljyöä

KASTIKE
1 rkl dijon sinappia
1 rkl karkeaa dijon sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
persiljaa

– pilko kukkakaalin kukinto suupaloiksi
– huuhtele kikherneet lisää kukkakaalin kanssa uunin kestävään vuokaan.
– sekoita mukaan 3 rkl oliiviöljyä.
– paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, välillä sekoittaen
– tee sillä aikaa kastike; sekoita sinapit, oliiviöljy, valkoviinietikka ja mustapippuri.
– kun paistos tulee uunista sekoita kastike paistokseen. Silppua joukkon persiljaa. Nauti lämpimänä!

Nytkin alkoi kielen kannat kutkuttelemaan, kun mietin tuota herkkuruokaa. Jos ette ole vielä moista testanneet, niin lämmin suositus! Mä syön sitä lounaana sellaisenaan, mutta menee loistavasti mm. uunilohen tai -broilerin kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa keitetään kikherneet, mutta mä olen viime aikoina käyttänyt noita valmiiksi keitettyjä. Ai niin, oli tarkoitukseni tehdä perjantaina perjantaimyyssipostaus (♥), mutta koska perjantaille tuli toimistopäivä, niin mä ajattelin laittaa teille kootun postauksen, jossa esittelen 10 vuoden ajalta 10 suosikkimyyssiruokaani. Tätä siis luvassa perjantaina aamupäivästä, niin ehditte sitten käydä hakemaan tarvikkeet illaksi, jos innostutte jotain kokkailemaan 🙂

SUPERIA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

 

 


2 Responses to “Kasviskeskiviikko: Yksi kaikkien aikojen lempikasvisruoistani”

 1. Anna sanoo:

  Pitää ostaa tarpeet tähän ruokaan perjantaina. Ruoka, jossa on kukkakaalia, toimii aina. 😍

  Nyt kun mainitsit siivet, niin alkoi hirveästi mieli tekemään varsiselleriä ja homejuustodippiä. 😂

  Aurinkoista viikon jatkoa ☀️

  • Maria sanoo:

   Heissun Anna

   ja sanos muuta, kukkakaali on munkin herkkua 😍

   Jep ja sama juttu – ei niinkään ne siivet vaan selleri ja homejuustodippi 😀

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ❤️

Kommentoi