perjantai 19. maaliskuu 2021

Herkullinen sitruunarahkakakku kruunaa pääsiäiskahvipöydän

HEIPPAHEI!

Ja hei, tiedän toistavani itseäni, mutta siitäkin huolimatta sanon sen: Mihin tää viikko hurahti? Mä olen ollut sellaisessa coachausflowssa, ettei hyvä tosikaan. Ihania asiakkaita ja sydämen asioita. Ei kai sitä kuulkaa ihminen muuta elämäänsä tarvitse.

Yksi mun suosikkijuhlapyhistä lähestyy. Nimittäin pääsiäinen. Mä olen jouluihminen henkeen ja vereen, mutta taidan sitä olla vähän pääsiäisenkin suhteen. Mulle pääsiäinen merkitsee kevättä. Talven selän taittumista ja uuden aikakauden alkamista. Lupausta mökkikauden alkamisesta. Vaikkei meillä muuten väreillä koreilla, niin pääsiäisenä ripaus keltaista, pinkkiä tai vihreää siellä sun täällä piristää.

Pääsiäiseen kuuluu myös suklaamunat ja sitruunaiset leivonnaiset. Lammasruoat ja pitkään pöydän äärellä istutut ruokailut. Tänä vuonna lapsilla on ensimmäistä kertaa myös torstai ja tiistai vapaita. Itselleni varastin tuon torstain vapaapäiväksi myös.

Otin varaslähdön pääsiäiseen ja leivoin rahkaisen sitruunajuustokakun. Meillä muuten tehdään juustokakut useammin uunissa paistettuna kuin perinteisessä muodossa jääkaapissa hyydyttämällä. Jotenkin mä koen, että uunissa ne valmistuu näppärämmin.

Eilen illalla leivontaprojektia aloittaessani huomasin, että a) meillä ei ole kaurakeksejä b) meillä ei ole vehnäjauhoja ja c) meillä ei ole sokeria. Tenkkapoo iski, mutta vain hetkeksi. Guugletin vaihtoehtoista pohjaa kaurakekseille ja korvasin vehnäjauhot spelttijauholla ja sokerin ruokokidesokerilla.

Löysin ihanan Heidin uunijuustokakkuohjeen, josta otin vaikutteita mun sitruunarahkakakkuun. Pohjaa en taputellut vuoan reunoille, vaan pelkästään vuoan pohjalle.

Sitruunarahkakakku uunissa

Pohja
100g voita
1 dl (ruokokide)sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta

-vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää muut aineet
-lisää irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
-laita vuoka jääkaappiin täytteen tekeytymisen ajaksi

Täyte
400 g sitruunarahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu + kuoret raastettuna
2,5 dl (ruokokide)sokeria
1 dl perunajauhoja
5 kananmunaa

-sekoita täytteitä parin minuutin ajan, kunnes perunajauhopaakut ovat sulaneet
-kaada irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti

Huom! Mulla oli 20 cm vuoka ja otin sen uunista tunnin jälkeen. Keskusta oli vähän höllyvää ja sitä se oli jäähdyttyäänkin. Joten jos ette tykkää höllyvästä (mä tykkään), niin antakaa olla uunissa kymmenisen minuuttia pidempään.

Pikkuisen ehkä paradoksaalista tämän makean pläjäyksen jälkeen, mutta seuraavat pari tuntia kuluvat ravintotieteiden ja tarkemmin ruoansulatushormonien kiehtovaan maailmaan sukeltaessa. Noh, pitäähän sen kakunkin sulaa, eikö? ;) Elämä on kokonaisuus eikä yksi pala kakkua sitä kaada. Sanoivat nuo endokriiniset ruoansulatushormonit mitä tahansa.

AURINKOISTA ALKAVAA VIIKONLOPPUA,


7 Responses to “Herkullinen sitruunarahkakakku kruunaa pääsiäiskahvipöydän”

 1. Avatar Mari sanoo:

  No tässähän on sitten meillekin ihana pääsiäiskakku🐣

 2. Avatar Anna sanoo:

  Oon myös huomannut, että päivät menevät nopeasti, kun on mielekästä tekemistä. 😂

  Meillähän mies hoitaa leipomisen, joten hän saakin testata pääsiäisenä tätä kakkua. Näyttää niin hyvältä. 🥰

  Kivaa alkavaa viikkoa Maria 💗

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja hei just näin – viikonloppukin hujahti tuosta vaan :D

   Oih, ihana mies sinulla 😍 Kiitos, toivottavasi kakku maistuu!

   Kiitos samoin sinne, oikein ihanaa alkavaa viikkoa ❤️

 3. Wow!
  Tosi panostetun näköinen blogi sinulla ja ihan super hienoja kuvia. Minun on pakko laittaa tämä resepti testiin.

Kommentoi