maanantai 22. helmikuu 2021

Kolmen aineksen suklaakakku

…joka ei sisällä kaiken lisäksi valkoista sokeria tai jauhoja lainkaan!

MAKEAA MAANANTAITA IHANAISET, NAURAVAISET!

On yksi ”raaka-aine”, joka ei mun koneistoon sovi. Ja se on valkoinen sokeri. Liiallisessa määrin. Olen joskus ollut armottomassa sokerikoukussa, mutta repäissyt itseni ”kuiville”. Tammikuussa kuivateltiin, mutta helmikuussa huomasin lasten leipoessa tavallista enemmän sieluni huutavan taas sokeriherkkuja. Te, ketkä olette olleet samassa jamassa tiedätte, että se ei ole kiva tunne. Tai lähinnä se tunne, kun jättää valkoisen ja lisätyn sokerin pois, peittoaa mennen tullen sokerikoukussa olevan olotilan.

Sen takia tein taas lempeän ryhtiliikkeen. Herkutella voi muutenkin kuin niillä iän ikuisilla irttareilla. Vaikka nekin on ihan ok, ellei ne salakavalasti kiedo pauloihinsa. Nämähän ovat niitä yksilökohtaisia juttuja. Tiedän monia, jotka voi herkutella joka päivä karkeilla ja silti jaksaa arjessa ilman energian heittelyitä. Ylipäätään vissiin kuitenkin on niin, että tasainen verensokeri on tae tasaisesta energiasta. Ainakin allekirjoittaneella.

Lauantaiaamuna selasin pitkästä aikaa Virpi Mikkosen ihania keittokirjoja ja silmäni osui kakkuun, jonka olen vallan unohtanut. Joskus aiemminkin tätä on tullut tehtyä. Silloin vatkasin kylkeen kookosmaidon jämäkämmästä osasta maukkaan kookosvaahdon. Kakku kyllä toimii ilman sitäkin, mutta lasten suuhun tuntui liian kuivakalta. Sokerisiin juttuihin tottuneille tämä voi tuntua liian vähäsokeriselle. Mulle sunnuntai-iltapäivä kahvin kanssa maistui just eikä melkein täydelliseltä

Kolmen aineksen suklaakakku

4 luomukananmunaa
1,5 dl raakakaakaojauhetta
15 medjool-taatelia kivet poistettuna

-sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa sekaisin
-kaada 16-17 cm irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalle ja reunat voideltuna)
-paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kakun pinta näyttää kuivalta
-anna jäähtyä hyvin

Paistoin päälle koristeeksi ja makua tuomaan vielä mantelilastuja kuivalla paistinpannulla.

Muistan viime kerran kyseistä kakkua leipoessani lisänneeni taikinaan piparkakkumaustepussista teelusikallisen. Ja se tekikin kakkuun kivan tujauksen :)

Nyt kelpaisi kyllä pala kakkua :D Viikko alkoi lounaiden suhteen vähän nihkeästi ja aamuisen kaurapuuron jämät toimittivat lounaan asemaa. Onneksi kotoa löytyi vielä yksi mustunut banaanikin mukaan otettavaksi. Vielä yksi viikko ja sitten hiihtolomalle lompsis. En usko, että blogiin mitään sen kummempaa taukoa tule, mutta ruokareseptit voivat olla tyyliä fondue, raclette ja laavumakkarat. Kasviskeskiviikkoperinteestä emme kyllä lomallakaan luovu.

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


2 Responses to “Kolmen aineksen suklaakakku”

 1. Avatar Hertta sanoo:

  Hei kiitos tästä! Tämä tuli kuin tilauksesta tähän suklaanhimoon, jonka kanssa taistelen. Hankitko tuotteesi netistä? Kun mietin oisko sulla vinkata verkkokauppaa, josta saisi sekä raakasuklaajauhetta että noita taateleita? 😊

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hertta
   ja hei ihana kuulla, että resepti tuli tarpeeseen :)

   Mä olen ostanut raakasuklaa/kaakaojauhetta ja taateleita ihan marketeista (Prisma, Cittari).

   Ihanaa tiistaita ❤️

Kommentoi