tiistai 01. joulukuun 2020

Joulun odotusta & uudistunutta ruokatilaa

HEI IHANAT!

Tänä vuonna jouluun laskeudutaan hieman erilaisissa tunnelmissa kuin aiemmin. Olkoon joulunodotus kuitenkin täynnä tähtien ja kynttilöiden tuiketta. Lapsenomaista varpaat kippuraan saavaa iloa pienistä, sallituista jutuista. Levollisuutta, siitäkin huolimatta, että ympärillä kuohuu.

Se, että sulkee välillä korvansa ja silmänsä uutisilta ei ole paheksuttavaa, vaan jopa sallittavaa. Olkoon joulunodotus tänä vuonna oman itsensä kuuntelemista, hetkeen pysähtymistä ja pienistä iloista nauttimista. Terveellä tavalla itsekästä, jossa on ihan ookoo tehdä niitä itselle mieluisia juttuja.

Joulu on monelle meistä raskas. Tämä joulu voi olla sinulle kenties ensimmäinen ilman tuttua ja turvallista, rakasta ihmistä. Tai se voi olla jo kymmenes ilman tärkeää perheenjäsentä. Suru katoaa, ikävä jää. Olkoon joulunodotus tänä vuonna armollinen ja lohduttava. Sellainen, että sieltä suruaallon pohjalta näkyy kuitenkin pieniä pilkahduksia toivosta. Kauniita muistoja, jotka saa hymyilemään.

Isot sukujoulut jää tänä vuonna monelta välistä. Joulurutiineja ja perinteitä sörkitään eikä se välttämättä tunnu hyvältä. Sillä ne ovat tärkeitä asioita. Niitä, jotka luovat joulun selkärangan. Olkoon joulunodotus tänä vuonna uuden opettelua ja sen ymmärtämistä, että tämä on väliaikaista. Sen tiedostamista, että uusien tapojen luominen ja muutos voi olla välillä myös hyvästä.

Joulua odotetaan uudistuneen ruokatilan myötä. Keittiön viereinen  ruokatila meni nimittäin uusiksi, kun siitä lähti pöytä Pyhälle. Pyöreä pöytä tuo avaruutta ja tilan tuntua. Ruokatilan tukkoisuus katosi kertalaakista. Enää pitäisi löytää joku täydellinen rottinkivalaisin ruokapöydän päälle 🙂

Meillä joulukuu alkoi joulukalentereiden avaamisella. Rakastan seurata sivusta lasten iloa. Sitä pyyteetöntä onnea pienistä jutuista. ”Minkä suklaan sä sait?”. Joulukuu alkoi myös jouluisten ruokakuvausten merkeissä. Sellaisten, jotka saivat mut ostamaan tarvikekauppareissulla pöydän päälle pienen joulukuusen ja kaivamaan tuikkukellon esille. Kunhan saan työt tehtyä, teen pikaisen joulusiivouksen keskikerrokseen, sillä illalla tuodaan iso joulukuusi sisään eikä sitä sovi tuoda sotkuiseen kotiin 🙂

IHANAA ALKANUTTA JOULUKUUTA


4 Responses to “Joulun odotusta & uudistunutta ruokatilaa”

 1. Vierailija sanoo:

  Hei, nythän te ette varmaankaan vastuullisina ihmisinä matkusta jouluksi Lappiin, kun Tampere on koronan leviämisaluetta? Ja ylipäänsä, kuljeskelua alueilta
  toisille ei suositella? Ikäväähän se on mut kaikki ollaan samassa veneessä<3 Ensi jouluna kaikki toivottavasti jo toisin.

  • Maria sanoo:

   Hei Vierailija,

   kiitos huolenpidostasi – me toimimme vastuullisesti yleisiä säädöksiä noudattaen. Tarkkailemme tilannetta ja jos tilanne vaatii olemme karanteenissa ennen lähtöä + vältämme matkalla ja määränpäässä kaikkia sosiaalisia kontakteja. Niin kuin THL:n Salminen tänä aamuna totesi, niin matkustaa voi, sillä koronaa on kaikkialla. Pääasia on, että sosiaaliset kontaktit minimoidaan ja toimitaan vastuullisesti muutenkin. Joulu oman perheen kanssa mökissä, jonne menemme omalla autolla (ja käymme tarvittaessa puskapissalla :D) ja noudamme jouluruoat ulkotiloista Rovaniemeltä (tilattu jo) ei kuulosta kovin riskialttiilta.

   Kaikki olemme samassa veneessä ja kuten sanoit, ensi jouluna kaikki on toivottavasti toisin ❤️

 2. Anna sanoo:

  Uudet rajoitukset koskevat itseäni myös taloudellisesti ja se harmittaa, koska joululahjabudjetti on suunniteltua pienempi. Toivottavasti sukulaisten lapset ymmärtävät tilanteen. Nyt voikin sulkea silmänsä uutisilta pariksi päiväksi.

  Nyt on aika muodostaa uusia joulutraditioita. Hyvää ruokaa, vähän viiniä, sarjojen katsomista ja kirjojen lukemista. Kynttilät haudoille viedään aatonaattona. Jouluna ei ole kiirettä minnekään eikä yhtään riitaa. Niin ja ne läheiset ovat puhelinsoiton päässä. ♥️

  Tunnelmallista joulukuun alkua! ♥️

  • Maria sanoo:

   Hei Anna

   ja voi harmistus ❤️ Kyllä ihan varmasti sukulaisten lapset ymmärtävät tilanteen.

   Kuulostaa ihanalta teidän joulutraditiot. Ja hei todentotta, onneksi puhelimella soittaminen ei ole kiellettyjen listalla. On tärkeää muistaa läheisiä juhlapyhinä, vaikkakin sitten pirauttamalla ❤️

   Kiitos samoin sinulle Anna ja tsemppiä kovasti rajoitusten myötä muuttuneeseen tilanteeseen ❤️❤️❤️

Kommentoi