maanantai 09. marraskuun 2020

Edullinen, nopea ja herkullinen lounaskeitto

MOIKKAMOI MAANANTAIHIN!

Toivottavasti isänpäiväjuhlallisuudet sujuivat hyvin ♥ IG:n puolella seuraavat tietävätkin, että jouduimme perumaan eilisen pöytävarauksen ja siinä aamusella isänpäiväruokaa miettiessäni päätin ottaa hirven ulkofileen sulamaan pakkasesta. Ollakin, että olen lapsuudenkodissani hirveä syönyt paljonkin, niin koskaan ennen en ole sitä yksin (ilman äitiä) valmistanut. Nyt saattaa oma kehu hieman haista, mutta hei harvoissa on ne kerrat, kun olen syönyt yhtä mureeta ja hyvältä maistuvaa lihaa. Täytyy suosia jatkossa riistaa enemmänkin. Kuten myös näitä kasvisruokia, joita kuvien herrrkullinen tomaattilinssikeitto edustaa.

Mä en tiedä miten olin taas unohtanut tämän mun yhden suosikkikeitoistani. Selasin viikko takaperin ruokapostauksia vuosia taaksepäin, sillä mulla löi aivan tyhjää ruokia suunnitellessani. Olin täysin unohtanut tomaattilinssikeiton. Joka on muuten helposti mausteiden avulla muutettavissa tulisenmakeaksi kylmien syyspäivien lämmittäjäksi.

Tomaattilinssikeitto
2-3:lle

1 prk (230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 prk (290 g) tomaatti-basilikapastakastiketta
2 dl vettä
mustapippuria
chililastuja
loraus hunajaa

-sekoita aineet kattilassa ja anna porista viitisen minuuttia
-soseuta sauvasekoittimella

tarjoiluun
ranskankermaa
chililastuja
tuoretta korianteria

Laskin tuossa, että annoksen hinnaksi tulee (tästä riitti kolmelle) vähän euron verran. Eli on varsin edukas sen lisäksi, että on ”sairaan” hyvään :)

Nyt vielä muutama tunti töitä ja sitten kohti kotia ja maanantai-illan puuhia. Kauppakassitilaus jäi tekemättä tältä viikolta, joten kaupan kautta käy tieni. Tänään ajattelin pitkästä aikaa tehdä ihan rehtiä ja rehellistä makaronilaatikkoa!

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA SINNEKIN!


2 Responses to “Edullinen, nopea ja herkullinen lounaskeitto”

 1. Hilla sanoo:

  Minäkin tein tänä vuonna elämäni ensimmäisen hirvipaistin, kun sellaisen sain työkaveriltani (metsästystä harrastava naislääkäri).
  Googlailin ohjeita ja päädyin routapaistin tekoon. Oli kyllä hyvä ja helppo ohje. Suosittelen riistan kanssa ensikertalaisille.
  Paisti oli niin iso, että söimme ensin paistia+lohkoperunoita, sitten pitaleipien ja tsatsikin kaverina ja lopuksi vielä keitossa… Ja meillä on seitsenhenkinen poppoo…

  • Maria sanoo:

   Moikka Hilla

   ja hei kiitos vinkistä, täytyykin tutkia tuota ohjetta :)

   Teillä on ollut iso paisti! Mutta just hyvä niin, että siitä riittää monelle päivälle :)

   Kivaa viikonloppua teille ❤️

Kommentoi