perjantai 07. elokuun 2020

Toinen jalka blogimaailman haudassa?

HEIPPAHEI

ja terkut sumuisesta saaresta! Jos nyt pitäisi lähteä veneellä suunnistamaan kovin pitkälle, niin ei tulisi mitään. Varvikon peittävästä seittimäärästä voisi päätellä hämähäkkimiehen käyneen yöllä vierailulla. Ensimmäinen syksyn lähestymisestä kertova aamu on käsillä. Ollakin, että luvassa on helleviikonloppu. Ihanaa!

Kävin tuossa yhtenä päivänä läpi vanhoja blogipostauksiani. Hieman harmittaa, että menin jossain vaiheessa poistamaan ne marras- ja joulukuussa 2009 kirjoittamani postaukset. Se, että muutaman kuukauden päästä tulee täyteen 11 vuotta (jaiks!) tätä touhua tuntuu jotenkin ihan järjettömältä. ”Kukaan ei enää lue blogeja!” ”Blogit ovat kuoleva luonnonvara” ”Ne vaan mainostaa samoja tuotteita ja pyrkii saamaan klikkejä harhaanjohtavilla otsikoilla” Tämmöisiä väittämiä olen jostain lukenut.

Totta on, että rinnalle on tullut muita sosiaalisen median kanavia ja blogien lukijamäärät ovat varmastikin tippuneet siitä, mitä ne ns. blogien huippuvuosina olivat. Siitä huolimatta täällä mun blogissa tehtiin kävijäennätyksiä huhti-toukokuulla. En sitä kiellä etteikö esimerkiksi pelkän Instagramin tekeminen olisi helpompaa. Ensinnäkin kuvien ei tarvitsisi olla niin isoresoluutioisia (kännykuvat usein riittävät) ja toiseksi tekstin tuottamiseenkaan ei menisi niin paljon aikaa (kiitos rajallisen merkkimäärän). Instagramin selaaminen on myös helpompaa ja nopeampaa seuraajalle.

Keväällä mulla kävi mielessä nanosekunnin ajan blogista luopuminen ja siirtyminen pelkkään Instaan. Hetken aikaa uskottelin pääni sisällä itselleni, että nuo lukemani ja kuulemani väitteet bloggaamisesta pitävät paikkansa. Mutta tiedättekö, että on blogeissa silti etuja Instaan verrattuna. Ensinnäkin jos on hukannut esimerkiksi jonkun reseptin, sen pystyy helposti etsimään blogista. Toiseksi mä rakastan katsoa kauniita kuvia muiden blogeista isolta ruudulta. Toki luen blogeja kännykälläkin, mutta usein myös tietokoneella. Tietokoneella ei tule Instaa selattua (onko se edes mahdollista?).

Ja vaikka meillä on hirmu ihania keskusteluita Instan puolella, niin jotenkin blogin kommenttiboksissa sitä pääsee vielä syvempään vuorovaikutukseen. Oli aika, että blogiteksteihin tuli vähintään 30 kommenttia. Oli aika, ettei kommentteja juuri tullut. Viime aikoina niitä on taas tullut ja mä rakastan sitä vuorovaikutusta, joka meillä on. Eilen sain kommentin eräältä pitkään mukana olleelta lukijalta. Hän ei ollut pitkään aikaan kommentoinut ja nyt jätti kommenttia. Tiedättekö, että se lämmitti mieltä ihan älyttömästi.

Kyllä mä usein mietin, että jos en ole kuullut jostain vakkarikommentoijasta aikoihin mitään, että onkohan hänellä elämässä kaikki hyvin. Muistan myös erittäin paljon nippelinappelitietoa teistä kommentoijista ja kun kuulin kesäkuussa erään suosikkikirjailijani menehtymisestä mulle tuli heti mieleen eräs kommenttia aikoinaan jättänyt, joka oli myös hurahtanut kyseisen kirjailijan kirjoihin. Joka oikeastaan taisi mulle kirjailijasta alunperin mainitakin. Kaupassa saatan nähdä jonkun tuotteen ja mieleeni juolahtaa, että hei – tästä pitää mainita just sille yhdelle kommentoijalle, kun seuraavan kerran ”jutellaan”.

Ihan älytöntä eikö? 😀 No mutta, sen sijaan että ajattelisin olevani blogimaailman kehäraakki ja kuuntelisin väitteitä blogimaailman hiipumisesta, avaan tietokoneeni jatkossakin. Kirjoittelen näitä välillä päättömiä ja kaukana syväanalysoivista pohdinnoista olevia juttujani. Niin kauan kuin homma tuntuu mielekkäältä. Olkoonkin, että joidenkin mielestä sitä ollaan jo toinen jalka blogimaailman haudassa.

IHANAA PERJANTAITA &
KIITOS KUN OLETTE


22 Responses to “Toinen jalka blogimaailman haudassa?”

 1. Nina sanoo:

  Moikka,
  No täällä tää yks vakkaripostaaja vastaa, että ei sun jalka ainakaan missään blogihaudassa tu oleen! Ni! 💗
  Ihanaa lämmintä viikonloppua sinne kauniiseen sumujen saareen, mekin lähdetään tänään vesille! 🐬

  • Maria sanoo:

   No hei ihana vakkaripostaaja ja kiitos kauniista sanoistasi ❤️

   Hei ihan mieletön veneilykeli ollut viikonloppuna! Ja muutenkin ihana viikonloppu teillä ollut (stalkkasin vähän iigeestä ;)).

   Suloista sunnuntai-iltaa ❤️

 2. Niina sanoo:

  Kiitos itsellesi ❤️

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos Niina

   ja kiitos, kun aina jaksat ilahduttaa kommenteillasi ❤️

   Suloista sunnuntai-iltaa! ❤️

 3. Satu sanoo:

  Mielelläni luen blogeja. Eli toivottavasti jaksat/viitsit/ehdit jatkaa kirjoittamista. Aurinkoista syksyä.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Satu,

   ihana kuulla ❤️

   Mä olen joskus sanonut, että kirjoitan blogia jossain muodossa vielä kiikkustuolissakin. Kyllä se näin taitaa olla 🙂

   Kiitos samoin sinne ❤️

 4. Mia sanoo:

  Ihanaa että jatkat ❤️ tämä on niin ihana blogi 😍 mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  • Maria sanoo:

   Heippa Mia,

   ja kiitos kaunis ❤️ Mä olen onnellinen, että se tunne kesti vain nanosekunnin. Se oli hetkellä, jolloin tulevaisuus oli vähän auki ja jolloin olin lukenut parin bloggaajan mietteitä siitä, että blogit ovat kuolemassa sukupuuttoon. Onneksi kuuntelin sydäntäni 🙂

   Suloista sunnuntai-iltaa sinne ❤️

 5. Hanna sanoo:

  Musta ainakin tuntuu, että tänne blogiisi tulee melkein kuin ystävälle kylään😄 Itse en ole instassa, facessa tai missään muussakaan vastaavassa. Bloglovinin kautta luen/seuraan muutamia blogeja päivittäin, jotka ovat vuosien saatossa valikoituneet aika tarkasti – ihanat kuvat ja hyvin kirjoitetut tekstit❤️

  • Maria sanoo:

   Hei Hanna ystäväni,

   ja kiitos ❤️ – musta tuntuu myös, että te lukijat olette mun ystäviäni, jotka eivät vain jätä tänne kommenttia, vaan joiden kanssa käydään keskustelua 🙂

   Kiitos tuhannesti ja ihanaa sunnuntai-iltaa ❤️

 6. Itse ainakin luen mielelläni blogeja ja juurikin koneelta! Insta on kovin erilainen alusta, blogit ovat korvanneet kyllä erinäiset naistenlehdet itselleni, mutta se on tapahtunut jo vuosia sitten. Edelleen viihdyn koneella blogien parissa hyvin ja säännöllisesti (lomalla vähemmän toki).

  Ihanaa että jaksat kirjoittaa ja tehdä <3

  • Maria sanoo:

   Heissun Satu

   ja ihana kuulla, kiitos sinulle ❤️

   Oli aika, etten itse juuri ehtinyt blogeja lukea, mutta viime aikoina olen taas lukenut blogeja. Se on juuri näin, että ei paljoa naisten lehtiä kaipaa, kun löytää monipuolisesti eri alan blogeja, mitä lukea 🙂

   Suloista sunnuntai-iltaa ❤️

 7. Anna sanoo:

  Moikka, aloin lukemaan blogeja kesällä 2008 ja itseasiassa MTV3:n Helmiblogeja. Kuvia ei blogeissa ollut paljon mutta se ei haitannut yhtään. Ne olivat hyvin päiväkirjamaisia ja juuri se oli parasta. Muutin opiskeluiden perässä toiseen kaupunkiin vuonna 2009 ja aloin lukemaan ns. lifestyle-blogeja, esim. Tara Banxx, Mungolife ja More to love. Opiskelupäivän jälkeen piti aina heti lukea uudet postaukset. Blogit piristivät yksinäisyyttä.

  Nykyään luen lähinnä vaan Lifien blogeja. Täällä on monta hyvää blogia mutta sinun blogisi on ehdoton suosikkini. Blogissa ei ole liikaa kaupallisuutta. Yhteistyösi ovat aina hyvin tehtyjä ja mielenkiintoisia. Tämä blogi on kyllä pelastanut monta huonoa päivää. Positiivinen asenteesi on tarttunut tännekin, ja se on kyllä parantanut elämänlaatuani. Kiitos ♥️

  • Maria sanoo:

   Hei Anna

   ja ihana sinä, kiitos kun jaoit tarinasi ja kiitos, kun aina jaksat ja ehdit kommentoida ❤️

   Lämmin kiitos myös kauniista sanoistasi ❤️ Tuntuu hyvälle, että pystyn ruudun toiselta puolen jakamaan tätä positiivisuutta. Sitä kun riittää yllin kyllin teille lukijoillekin jaettavaksi 🙂

   Suloista sunnuntai-iltaa! ❤️

 8. H sanoo:

  Ilman muuta blogeilla on paikkansa. Niin kuin joku tuossa mainitsi, niin mulla on sama homma että blogit ovat korvanneet naistenlehtiä. Ajattele, oot meille se Anna tai Me Naiset tai mitä näitä nyt on 🙂
  Insta on eri juttu. Eipä siellä juuri pohdiskella juttuja. Se on kuvien virtaa.
  Vuosien varrella tietyt blogit ovat muodostuneet vakkareiksi. Uusia en juurikaan tosiaan bongaile. Ja näinkin päin, että jos blggaajan jutut harvenevat, jään miettimään, että mitähän kuuluu…
  Ihan huvittavaa on tämä ajan kuluminen. Varmaan kymmenen vuotta on tullut täyteen joitain blogeja seuraillessa. Sekä omat että muiden vauvat ja taaperot ovat kasvaneet pitkäjalkaisiksi teineiksi ja nuoriksi aikuisiksi. Pitkä yhteinen historia bloggaajalla ja lukijalla. Se on oikeastaan aika arvokastakin. Moniin käytyihin keskusteluihin sisältyy elämänvaiheiden kannalta tärkeitä oivalluksia ja vertaistukea puolin ja toisin.

  • Maria sanoo:

   Heippa H

   ja hei kiitos, ihana kuulla, että blogeille on vielä paikkansa ❤️
   Hih, mä voisin olla teille se Marian Sanomat, mutta sen sijaan, että se ilmestyisi joka torstai se ilmestyy pikkuisen useammin 😉

   Se on just niin, että itsekin etsin taannoin sellaisia blogeja luettavaksi, jossa oltiin samassa elämänvaiheessa. Ja se sama elämänvaihe on yhdistänyt useamman oman blogini lukijan kanssa kaikki nämä vuodet. Me ollaan ikään kuin kasvettu yhdessä ja se on todellakin arvokasta ❤️

   Suloista sunnuntai-iltaa ❤️

 9. Ulla sanoo:

  Hei, täällä ollaan ja pysytään, vaikkei tulekaan juuri kommentoitua. Laiskasti tykkään-painikettakin Instassa painan, mutta alusta asti mukanasi ollut. Ruokajutskat ja erityisesti Fredagsmys ovat mulle tärkeitä, koska oma mielikuvitus ei aina ole riittänyt. Onneksi Sun reseptit löytyy helposti ja onhan sun ohjeella tehty Pavlovakin ihan täykky, varsinkin valkosuklaa-mustikka💙
  Aitous, lämpö ja elämänilo, välittyvät teksteistäsi ja niin sen pitää ollakin!
  Kiitos tähänastisesta lukumatkasta 🌸

  • Maria sanoo:

   Moikka Ulla

   ja ihana kuulla, kiitos ❤️

   Tiedätkö, mä olen unohtanut vallan tehdä pavlovaa tänä vuonna! Kiitos muistutuksesta 😀

   Voi että, kiitos kauniista sanoistasi. Jatketaan siis samaan malliin 🙂

   Mukavaa alkanutta viikkoa! ❤️

 10. Sussu sanoo:

  Oon samoilla linjoilla aiempien kommentoijien kanssa – sulle ikään kuin tulee kyläilemään ja sun blogi on se kiiltävälle paperille paperille painettu lehti. Postaukset on monipuolisia, osan lukee tarkemmin ja osan enemmän ”selaillen ja silmäillen”. Aina jää hyvä mieli tai pohdiskeltavaa omaan elämään peilaten. Tai sitten uunipeltien puhdistus jokaikisen käytön jälkeen 😂, koska mitä jos se naapuri tulisi pyytämään sellaista lainaksi 😄.

  Synttärionnittelut! Meidän kuopus syntyi sun 30-vuotispäivänä 😊

  • Maria sanoo:

   Heippa Sussu

   ja lämmin kiitos kauniista sanoistasi ❤️

   Hihiii, tiedätkös että mä olen nyt laistanut uunipeltien pesusta ja ne näyttää aivan hirveältä 😀 Tänään jynssään ne töiden jälkeen 😉

   Kiitos ja onnea sinne myös kuopukselle ❤️

 11. Rita sanoo:

  Ihanaa, että jatkat 🙂 Olen kesällä hiukan laiskasti kommentoinut kirjoituksiasi, mutta kaikki on luettu tarkkaan. Mä niin tykkään sun blogistasi, tämä on parasta!

  • Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei kuule ei mitään hätää – ei sitä kesällä blogeihin ehdi kommentoida ❤️

   Kiitos kaunis sinulle ja aurinkoista tiistaita 🙂

Kommentoi