torstai 02. heinäkuun 2020

Kesäloma: Mökillä vai kaupungissa?

HEIPPAHEI IHANAISET, NAURAVAISET!

Eilen töissä tajusin, että työt ovat siinä mallilla, että mikäli haluan, pystyn tekemään ensi viikon työt kotoa (tai mökiltä) käsin. Ehkä kerran pitää piipahtaa toimistolla, mutta mikäli laitan hippulat vinkumaan näinä kahtena päivänä, niin ei tarvitse tulla lainkaan käymään. Tarkoittaen siis sitä, että mulla on optio muuttaa mökille perjantaina töiden jälkeen neljäksi viikoksi. Nel-jäk-si vii-kok-si. Niin ihana ajatus! Silloin vuonna 2013, kun ostettiin mökki, vietin lasten kanssa kesälomalla 21 yötä putkeen mökillä. Olen monesti muistellut tuota aikaa kaiholla. Mökkielämä on niin lungia. Luettiin, pelattiin, saunottiin, kalastettiin ja nukuttiin.

Sen jälkeen ollaan oltu kyllä kesälomat pääosin mökillä, mutta maksimissaan sellaista neljää viittä yötä kerrallaan. Sitten taas pari yötä kaupungissa ja takaisin mökille. Eilen päivällä olin vielä aivan valmis täydelliseen mökkilomaan, kaukana kaupungin kesäisestä kuhinasta. Suunnittelin jo leipomisprojekteja sadepäivien varalle ja aurinkoisille päiville suppailureissuja.

Eilen illalla käytiin kaupungilla vohvelilla ja saimme päähämme ajaa kotiin Tampellan ja uuden kanaalin kautta. Jösses – miksen mä ole ikinä tuollapäin käynytkään?! Kyllä siinä kuulkaa neljän viikon mökkilomasuunnitelmat hieman muuttuivat, kun tilalle tuli vaikka mitä suunnitelmia koskien tätä rakasta kotikaupunkiani. Tuonne Tampellaan kosken viereen täytyy päästä ihan jalkaisin, sillä autosta katsottuna ei ihan kaikkea nähnyt.

Mä tiedän olevani hieman puolueellinen sanomaan, mutta onhan tämä kotikaupunkini nyt paras paikka maailmassa. Kesäinen Tampere toipui eilen illalla päivän rankkasateista. Aurinko pilkotti pilven välistä ja Vohvelikahvilan terassilla syödyt vohvelit maistuivat taivaalliselle. Kuuntelin viereisen pöydän ensitreffeillä ollutta pariskuntaa ja hymyilin mielessäni. Rakkauden kesä tiedossa, veikkaan.

Tajusin autossa kotimatkalla, että en mä voi sittenkään olla mökillä neljää viikkoa putkeen ja missata sitä, mitä kesäkaupunki mulle tarjoaa. Tämän viikon jälkeen mennään neljä viikkoa täysin fiiliksen mukaan. Jos tekee mieli olla mökillä, ollaan mökillä. Mikäli kesäinen kaupunki houkuttelee, niin tullaan ex tempore kotiin. Kesälomalla kuuluu tehdä niitä asioita, joista nauttii. Käydä ehkä siellä Raumalla tai Hangossa, mitä suunniteltiin. Tai sitten pyöriä ihan kotinurkissa. Ottaa ilo Viikinsaaresta ja piipahtaa kerrankin siellä yhdessä ihanassa ravintolassa Tahmela-Pispala-akselilla, jonka erään illan juoksulenkin varrella bongasin.

Miten siellä muut mökkihöperöt, vietättekö koko kesän tai kesäloman mökillä? Ja jos olette kaupungissa, niin onko silti tunne, että nyt pitäisi olla mökillä. Mulla meinaan usein on ollut aiempina kesinä. Vaikka olen nauttinut kaupungissa olosta ihan täysillä, niin silti joku pieni piru on välillä istunut tuossa olkapäällä kuiskaten korvaani, että siellä se mökki odottelee tyhjillään… :D

TORSTAITERKUIN,


12 Responses to “Kesäloma: Mökillä vai kaupungissa?”

 1. Avatar Sirpa sanoo:

  Nyt tuli aika samanlaisia mietteitä kuin minulla. Mökillä tulee oltua nykyisin, kun lapset jo aikuisia, ehkä max 5 yötä kerrallaan ja kotona pari yötä ja taas takaisin. Aina haikailen kaupungin kiertämistä kesällä ja käydä paikoissa, joissa en ole käynyt. Siis ihan kotikaupungissakin. Joskus mökki tuntuu vähän rasittavaltakin – hui, tuntuu pahalta sanoa noin. 😬

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sirpa!

   Kuulostaa hyvin samankaltaisilta meidän mökkeilyt :)
   Tänä vuonna jos saisi kierrettyä myös oman kaupungin nurkkia. Yhdistäisi siihen mökkeilyä hyvässä suhteessa.

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 2. Avatar Mia sanoo:

  Niin kauniita kuvia ja niin ihana blogi ❤️

 3. Avatar Rita sanoo:

  Mä kadehdin tuota, että teillä on mökki noin lähellä. Tämä reilu parin sadan kilsan välimatka tekee sen, ettei voi vain piipahtaa mökillä, joka olisi ihanaa! Nyt mökille lähdetään loman alussa ja tavoitteena on olla siellä reilu viikko, sitten välillä kotiin käymään. Toki mökiltä voi nauttia mökkikaupungin ”vilinästä” välillä, mikä sekin on mukanaa. Ehtiihän tätä kotosalla olla myöhemminkin ja onpa tätä tämä kevät saatu kotona olla ihan ”koko rahan edestä” ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Rita

   ja tuo on totta, että jos mökki olisi kauempana, niin sinne ja tänne ei ihan tuosta vaan suhailtaisi!

   Hei mökkikaupungin vilinä on parasta vilinää :) Me käytiin aiemmin paljonkin mökkikaupungin vilinässä, mutta viime vuosina harvemmin. Pitäisi ottaa sekin agendalle :)
   Heh juu, kevät tuli kotoiltua niin paljon, että ehkä pieni maisemanvaihdos tekee hyvää :D

   Ihanaa viikonloppua ♥

 4. Avatar -kata- sanoo:

  Hei!
  Hieman samanlaisia fiiliksiä. Ennen lomaa mietin aina, että vietän koko kesän mökillä ja vain käväisen välillä kaupungissa, mutta sitten kuitenkin kaupungissa on kivaa ja lopulta se on sellaista muutama yö mökillä ja taas välillä kaupungissa -systeemiä. Meillä on mökille alle tunnin matka, joten sen takiakin on helppoa kulkea vaikka ihan päiväseltään tai yhdeksi yöksi. Mökillä tulisi varmasti oltua pitempiä aikoja, jos täällä kaupungissa ei olisi omaa taloa, terassia ja pihaa.
  Nautin kyllä nökillä olosta kovasti, siellä menettää nopeasti ajantajun, kun istuu terassilla hyvän kirjan kanssa ja katselee merta. Käy välillä uimassa tai istumassa laiturilla, miettii, mitä tekisi ruuaksi.

  Haikeudella muistelen omaa lapsuuttani, jolloin perheemme todella oli koko kesän mökillä Turun saaristossa ja kaupungissa käytiin ehkä kerran kesässä. Siinä oli kyllä oma fiiliksensä.

  Mutta tuo on parasta, että menee sen fiiliksen mukaan eikä pode mitään ”pitäis”- ajatuksia.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kata

   ja aivan sama juttu; tällä hetkellä tuntuu, että miksei siellä mökillä voisi olla koko lomaa, mutta tiedän, että veri ajaa takaisin kaupunkiin ennemmin kuin arvaankaan :)
   Totta tuokin, että jos kaupungissa ei olisi takapihaa terasseineen, niin ehkä tulisi oltua mökillä enemmän. Ainakin lämpöisillä keleillä.

   Lapsuuden mökkikesät on parhaita muistoja ♥

   Just näin, mitään ei ole pakko tehdä lomalla, vaan fiiliksen mukaan :)

   Ihanaa viikonloppua ♥

 5. Avatar Siru sanoo:

  En ole mökki-ihmisiä, mutta ymmärrän tuon tunteen. Asun maalla niin mökkeilylle ole tarvetta ;) Aion tänä kesänä kiertää Tamperetta enemmän sillä tyttäreni asuu siellä. Roof walkista oli jo suunnitelmaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Siru

   ja oih, maalla asuminen on jo itsessään niin rentouttavaa, että uskon että tarvettä mökille ei ole :)

   Tervetuloa Tampereelle ja hei kiitos vinkistä – tuon kattokävelyn lisäsin meidänkin kesäsuunnitelmiin!

   Ihanaa viikonloppua ♥

 6. Avatar Tuija sanoo:

  Koko kevät on oltu koronan takia ihan ” mökkihöperöitä”, joten nyt rajoitusten lievennyttyä tuntuu, että pitäisi sännätä vähän sinne sun tänne tutkimaan uusia seutuja, sekä vanhoja tuttuja kotikulmia, maistelemaan ravintoloiden tarjontaa jne.
  Mekin ollaan pääsiäisestä asti vietetty ainakin viikonloput mökillä ; silti on huono omatunto jos se nyt jätetään ” vimpan päälle laitettuna” yksikseen nököttämään kesän kauneimpaan aikaan. No, ei raaskita, mutta onneksi on kesää vielä jäljellä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Tuija

   ja hei tuo tunne on mutkin vallannut; pitäisi jalkautua turuille ja toreille :) Ja ah, ravintoloihin!

   Juurikin tuo sama huono omatunto nostaa meilläkin välillä päätään…usein todetaan kauniissa kesäillassa kaupungissa ollessamme, että nytkin voisi olla mökillä :D

   Ihanaa viikonloppua ♥

Kommentoi