tiistai 30. kesäkuun 2020

Rakkaudesta sadepäiviin ♥

MOIKKAMOI IHANAT!

Eilen illalla töiden jälkeen sytyttelin olkkariin kynttilät ja nautin pitkästä aikaa sadeillan tunnelmasta. Sadeilta tuli kuin tilauksesta. Viikonlopun juhlintojen jälkeen sitä kaipasi yhtä iltaa, jolloin aurinko ei houkuttele ulos touhuamaan. Jolloin saa ihan vain olla. Sekin on muuten ihan hirmuisen tärkeää.

Surffailin kanavarallia ja luin sisustuslehtiä. Katsoin mökkiohjelmaa ja vihdosta viimein sen Advokatenin tokan kauden vikan jakson loppuun. Jonka mies katsoi jo muutama viikko sitten, mutta jota en muka ole ehtinyt aiemmin katsomaan.

Pitkästä aikaa sai kaivaa keltaisen sadetakinkin esiin koiralenkille

Mä rakastan sadepäiviä. Varsinkin sadeiltoja. Vielä kymmenisen vuotta sitten olisin manannut, että siinä se nyt sitten kesä meni ja syksy tekee tuloaan. Tajuamatta olla kiitollinen niistä hellepäivistä, joista me saatiin nauttia. Nyt ajattelen niin, että meillä kävi ihan mieletön mäihä säiden suhteen. Olihan tuo viime viikko ja sen edeltäjä aika ihania. Me saatiin edes ne ja se on kuulkaas jo jotain.

Mun mielestä lause ”How much of life do we miss by waiting to see the rainbow before thanking for the rain?” kuvaa hurjan hyvin tilannetta, jota olen tänään pallotellut ajatuksissani sen jälkeen, kun aamulla törmäsin sadekelidebaattiin IG:n puolella ;) Eli jos nyt jäämme odottavalle kannalle, manaamme tilannetta ja odotamme vain hellepäiviä palaavaksi, niin missaamme todennäköisesti monta hyvää kesäpäivää. Kuinka paljon saisimme kesästä irti, jos ottaisimme ilon irti myös sateesta ja olisimme siitäkin kiitollisia?

Sillä tässäkin on paljon, josta olla kiitollinen. Mulle tulee ihan ekana mieleen olla kiitollinen luonnon puolesta. Olihan se jo aika raasunoloinen. Motarin vieressä näytti samalta kuin etelässä, kuivalta ja karhealta. Vähän sadetta, niin se luontokin puhkee taas kukkaan. Lisäksi mä olen aika onnellinen näistä sadekeleistä heinäallergiani takia. Sade tuli kreivin aikaan! Kiitollinen olen myös karvaisten kaverien puolesta. Alkoi olla jo aika kuuma asfaltti tassujen alla. Ollakin, että meidän hienohelma ei kyllä tykkää sadekeleistä ja lenkit jäävät lyhyeksi.

Joten ennen kuin seuraavan kerran synkistellään näitä kelejä, niin muistetaan, että me ei voida näille mitään. Joten paras vaan ottaa kaikki ilo irti niistä olosuhteista, mitkä on. Huomaan muuten tsemppaavani tällä paasauksella itseäni. Sillä pienesti mielessäni välähti kesäloma mökillä ja mietin, että jos on pakko sataa, niin olisi edes tyyntä, että pääsisi suppailemaan :D

Nyt viikkomaitokauppalistan kimppuun ja kauppaan. Kauppalistaan ei tarvitsekaan tällä kertaa kirjoittaa leikkokukkia, sillä niitä piisaa juhlien jäljiltä. Laitoin eilen juhlien pionit yhteen maljakkoon ja siinä missä pioni on kaunis yksinäänkin maljakossa on se isona kimppuna vielä kauniimpi. Voi kun saisi nuo säilymään hengissä mahdollisimman kauan!

TUNNELMALLISIN TIISTAI-ILTATERKUIN,

 


8 Responses to “Rakkaudesta sadepäiviin ♥”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Onnea rippijuhlista,niin kauniit kuvat ja tietenkin juhlaneiti:)Minäkin niiiiiiin rakastan sadetta!Tultiin iltasella kotiin Yyteristä ja niin ihana painostavien hellepäivien jälkeen,kun ilma on raikas ja sade ropisee kattoon.
  Siivosin koko huushollin,tein lasagnea ja nyt saunaan.Toivon saunan jäähyllä tulevan kaatosateen:)Sitten puhtaisiin lakanoihin nukkumaan,Parasta!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna

   ja kiitos ♥

   Sade on varsinkin tuollaisten hellepäivien iltana ihan parasta! Se sateenropina kattoon menee meditatiivisista äänistä. Ihan parasta, nuo puhtaat lakanat ja sade :)

   Kivaa keskiviikkoa täältä kaatosateen keskeltä ♥

 2. Avatar Anna sanoo:

  Rakastan lämpöä ja aurinkoa enkä koskaan valita helteestä. Tänään olen kyllä nauttinut sateesta, ja siitä ettei tarvitse tehdä mitään. Voi käpertyä peiton alle lukemaan ja katsomaan telkkaria. Luonto tarvitsee vettä, ja helteellä monissa tehtaissa on todella lämmintä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja sama juttu, rakastan hellettä, mutta ah että rakastan sadettakin…ainakin näin sisältä toimistosta ulos katsoessani sade tuntuu ihanalta :)

   Sadepäivissä on paljon hyvää!

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 3. Avatar Viivi sanoo:

  Onneksi saitte pionit maasta ja juhlat pidettyä ennen sateiden alkua. Puutarhoissa näyttivät pionit varsin surkeilta rankan sateen jälkeen. Muuten luonto kyllä hyvillään tästä veden määrästä. Ja onhan itsekin välillä kiva laittaa hunnille jäänyttä kotia kuosiin sadepäivänä.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Viivi

   ja sanopas muuta; eivät nuo olisi sadetta kestäneet! :)

   Juurikin se, että siinä missä koti on kaaos hellepäivinä, tulee sitä siivottua sadepäivinä.

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 4. Minusta keli on asennekysymys, oli se sitten helle tai sade, molemmista voi nauttia. Kesään kuuluvat molemmat säät ja paljon siinä välissä, nautin kesästä ja sen keleistä, pitkälle syksyyn saakka keli kuin keli niin en oikeastaan ole pahoillani.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja se on just näin! Ja kun me ei oikein voida vaikuttaa säähän, vain siihen miten suhtaudumme siihen :)

   Ihanaista viikonloppua ♥

Kommentoi