tiistai 23. kesäkuun 2020

Kirjasuosituksia kesään

HEIPPAHEI!

Tiedän, että mun pitäisi olla tällä hetkellä kykkimässä siellä orapihlaja-aidan juurella niitä rikkaruohoja kitkemässä (no ei, sen ajattelin  jättää juhlien jälkeiseen aikaan), mutta jotenkin täällä sisällä tietokoneen äärellä tuulettimen vieressä on just hyvä. Pihahommia luvassa sitten, kun aurinko vähän painuu mailleen.

Mä olen tainnut joskus aiemminkin vinkata teille mun kesälukemisista. Kahta en vaihda, kirjat ja liikunta. Ok, kolmea; niitä mun sarjoja, joihin olen kovin koukussa. Edes näinä kiireisinä aikoina. Eilen höyrysi sen verran illalla korvista (lue: ei normaalista poikkeavaa), että lähdin rauhoittamaan mieltä juoksulenkille. Puolen tunnin lenkin jälkeen ajatus virtasi taas kirkkaana.

Myös pieni lukubreikki saa aivot nollaantumaan. Kesäkuulle olen ennättänyt lukea tai kuunnella jo seitsemän kirjaa. Olen kirjatoukka ympäri vuoden, mutta kesällä tuo mun kirjatoukkuus menee ihan sfääreihin. Ei ole lainkaan tavatonta, että valoisana kesäyönä lueskelen yhteen tai kahteen yöllä. Lomalla ihan ookoo, mutta niinä työaamuina, kun kello soittaa kuudelta, niin on vähän vähemmän ookoo ;)

Jenny Colgan
Rakastan. Aivan parasta chic littiä. Kirjat tykkään lukea ja kuunnella englanninkielisinä, mutta nyt itse asiassa mulla on kuuntelussa tuo juuri ilmestynyt Uusia lukuja ja onnellisia loppuja. Joka ekan parin tunnin perusteella kuulostaa siltä tutulta ja turvalliselta Colganilta.

Katherine Pancol
Siitä on vuosia, kun ahmin Pancolin Mimmit-trilogian. Kirjat odottaa mua mökillä yöpöydällä. Tänä kesänä luen ne uudelleen. Jotkut kirjat on parhaita luettuina. Nämä kirjat kuuluvat just siihen kastiin.

Camilla Läckberg
Fjällbacka -sarjalle iso peukku, mutta nyt tulin hehkuttamaan Faye-sarjan toista osaa eli Hopeasiipeä. Tykkäsin tuosta tuosta Kultahäkistä paljon, mutta vielä enemmän tykkäsin Hopeasiivestä. Joka jäi sellaiseen kohtaan, että janoan jo kolmatta osaa… Samaan sarjaan menee mm. Anna Janssonit, Viveca Stenit ja Emelie Scheppit – suuri suositus niillekin.

Carlos Ruiz Zafón
Ei ehkä kevyintä kesälukemista, mutta ehkä parhainta mitä olen koskaan lukenut. Älykkäät juonenkäänteet ja kerronta vievät mukanaan. Neljä osaa sisältävä ”Unohdettujen kirjojen hautausmaa” -kirjasarja vie oikeasti mukanaan. Siitä on jo vuosia, kun tuon viimeisen osan luin ja ei menee kuukauttakaan, kun google laulaa ja etsin tietoa uudesta kirjasta.

Sofie Sarenbrant
Seuraavana kuuntelulistalla mulla on Emma Sköld -sarjan neljäs osa. Ei ihan perusdekkariainesta, vaan myös vähän sitä romantiikkaa siellä taustalla. Nopeatempoinen ja varsin viihdyttävä kirjasarja.

Jojo Moyes
Chic littiä, mutta myös vähän syvällisempää otetta elämään. Toim. huom. itselleni vähän syvällisempää tarkoittaa sitä, että saa pyyhkiä välillä silmäkulmaa ;) Itse tykkäsin eniten trilogian kolmannesta osuudesta, joka tapahtuu New Yorkissa.

Lisäksi hei suuri suositus kevyestä kesälukemisesta Beth O’Learyn Kimppakämppä -kirjalle. Kuuntelin sen parissa päivässä. Viihdyttävän kepeä. Mikäli taas kaipaatte vähän syvällisempää luettavaa, niin suosittelen Frank Martelan Elämän tarkoitus -kirjaa tai Maria Shriverin herättelevää Olen ajatellut… -kirjaa.

Olisi kiva kuulla, mitä sulla on luku/kuuntelulistalla tänä kesänä? Tuntuu, että maailma on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia kirjoja. Ja kaikki pitäisi saada ahmittua samantien. Nyt napit korviin ja ulos kykkimään. Pienesti odotan jo niitä kesälomailtoja, kun ulkona hämärtää ja saan lukea mökin ruokapöydän äärellä kirjaa teekupponen kädessä. Niitä iltoja, kun tehtävälistassa ei ole muuta kuin saunomista, suppailua ja grillaamista

TIISTAITERKKUSIN,


16 Responses to “Kirjasuosituksia kesään”

 1. Avatar Meri sanoo:

  Heippa! Ja kiitos vinkeistä. Itse suosittelen Lucinda Riley seitsemän sisarta-kirja sarjaa, tosi hyvä,vahva suositus, olen nyt kolmannessa kirjassa, kolmannessa sisaressa menossa.
  Ihanaa iltaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Meri

   ja hei kiitos muistutuksesta, tuota Lucinda Rileyn sarjaa piti alkaa lukemaan jo syksyllä ja sitten unohdin sen. Nyt se on muistissa :)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 2. Avatar Anna sanoo:

  Tällä hetkellä luen Suvi Vaarlan Westendiä. On todella hyvä kirja.

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Anna

   ja hei kiitos vinkistä! Kuulostaa muuten erittäin hyvältä kirjalta; jotenkin sitä on itse unohtanut tuon 90-luvun laman. Kirjahan on ajankohtainen myös nyt, kun korona kurittaa taloutta!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

 3. Avatar h sanoo:

  Carlos Ruiz Zafon kuuluu myös minun suosikkeihin. Luin Elena Ferranten Napoli -sarjaa, niissä on jotain samaa, mutta Zafonin kieli ja ihmiskuvaus on mielestäni jopa parempaa.
  Tällä hetkellä kesken Minna Rytisalon Rouva C.
  Kivaa lukemista sen vuoksi, että tapahtumapaikkana Jyväskylän seminaarinmäki ja harju ovat opiskeluajoiltani tuttuja. Ja tietysti Minna Canth henkilönä, suomalaisena naisena kiinnostaa.
  Kjell Westö on suosikkini, jos vielä lukematta Missä kuljimme kerran, niin suosittelen…Kertoo sisällissodan ajasta, sen ajan nuorista ihmisistä. Tamperelaiselle ajatuksia herättävää luettavaa, vaikka tapahtumapaikkana enemmänkin Helsinki.
  Joel Haahtelan uusimman aoin lukea seuraavaksi. Suosittelen Elenaa, Lumipäiväkirjaa ja muitakin hänen kirjojaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa H

   ja tuo Napoli-sarja on mulla tallennettuna äänikirjoihin. Sen pariin pitää palata. Aloitin joskus, mutta vaihdoin nopsaa chic lit -kirjaan, kun aika ei ollut otollinen Napoli-sarjalle :)

   Kiitos vinkestä, Rouva C kuulostaa loistavalle ja hei Kjell Westön tuotantoa meillä löytyykin kirjahyllystä. Pitänee nostaa ne sieltä framille, että muistan!

   Joel Haahtela on mulle uusi tuttavuus, mutta pikaisella googletuksella näyttää siltä, että häneen on pakko tutustua :)

   Aurinkoisia keskiviikkoterkkuja ♥

 4. Avatar -kata- sanoo:

  Luen ympäri vuoden, genrenä useimmiten ihan kaunokirjallisuus. Hömppään en jaksa keskittyä(tarkoittaa, että kyllästyn, arvaan lopun ja selaan kirjan loppuun) ja dekkarit eivät vain ole minun juttuni.
  Viimeksi luin Lykken Ei, ei ja vielä kerran ei – suosittelen!
  Sitä ennen luin Jenny Erlenbeckin Mennä meni mennyt – suositus myös tälle.

  Zafonin kirjoista olen pitänyt – siksi tieto hänen kuolemastaan kosketti.

  Suomalaisista luin viimeksi Westön Lang – suositus tällekin, vaikkakaan ei ole parasta Westötä.

  Lukeminen on <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kata

   ja hei ihan ensinnäkin; voi ei – tuo Zafonin kuolema tuli minulle uutena tietona. Ja eihän siitä ole kuin muutama hassu päivä. Enää ei tarvitse siis odottaa uusia kirjoja. Tämä on hyvä syy palata tänä kesänä lukemaan nuo vanhat ja hyväksi todetut uudelleen ♥

   Se chic liteissä vähän onkin, että loput ovat usein arvattavissa. Välillä kaipaan kepeää luettavaa ja välillä on aika sellaiselle ajatustyötä vaativalle :)

   Suuri kiitos vinkeistä, ne on nyt tallennettu talteen!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

 5. Avatar -kata- sanoo:

  Pakko lisätä, koska kotimainen suosikkini jäi kokonaan mainitsematta: Tommi Kinnunen. Neljäntienristeys oli upea, samoin Lopotti. Pintti odottaa tuossa pinossa vuoroaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei nyt kun mainitsit Kinnusen, niin liittäisin hänet jotenkin Finlandia-ehdokkaaksi! Meillä äidillä oli tapana ostaa miehelleni joululahjaksi Finlandia-voittokirja tai joku ehdokaskirja! Täytyy tutustua Tommi Kinnusenkin tuotantoon paremmin. Kiitos vinkistä ♥

 6. Viimeisin lukemani kirja oli Fernando Aramburun kirja ÄIDINMAA. Se oln niin koukuttava kirja ettei sitä malta käsistään laskea. Kertoo kahden eri perheen kohtaloista Espanjassa. Jos olisin vain lukenut kirjaa kuvaavan esittelytekstin, niin en varmaan olisi sitä koskaan valinnut lukulistalleni, mutta muutamista blogeista luin kehuja kirjasta ja lainasin sen itselleni kirjastosta. Mammuttimainen koko hiukan ehkä mietitytti, mutta heti alkusivuilla kirja osoittautui niin mielenkiintoiseksi ettei tullut missään vaiheessa mieleenkään keskeyttää lukemista, vaan kirjan noin 600 sivua tuli luettua hujauksessa.

  Tuolla aiemmin joku suositteli Minna Rytisalon ROUVA C-kirjaa ja voin suositella minäkin sitä ihan täysillä.

  Mukavia lukuhetkiä sinulle ja hyvää kesän jatkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kristiina

   ja hei kiitos vinkeistä! Tallensin tuon Äidinmaan äänikirjana ja ilokseni huomasin, että se kestää yli 24 tuntia :) Eli siinä riittää kuunneltavaa! Luin pätkän kirjasta netistä ja ai että, kuulosti ihanalle!

   Tuo Rouva C on tallennettu myös kirjavalikoimiin!

   Ihanaa, kun rippijuhlat ovat ohi niin mä vietän kesäni lukien.

   Kiitos, aurinkoista kesäpäiviä sinnekin ♥

 7. Avatar Satutee sanoo:

  Hei, katselin juuri Yle Areenasta Normaaleja ihmisiä. Sarja perustuu Sally Rooneyn samannimiseen menestysromaaniin. Sarja oli niin ihana että kirja on pakko ottaa myös lukulistalle! Tässä siis yksi vinkki myös sinulle. Kiitos omista vinkeistäsi!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja hei kiitos sinulle – tuo kuulosti ihan loistavalta sarjalta ja romaanilta :) Se on laitettu lukulistalle!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

 8. Avatar Vierailija sanoo:

  Niin eli käytännössä et lue juurikaan vaan kuuntelet? On kuitenkin kyse kahdesta täysin eri asiasta. :) <3

  Itse en voisi ikinä puhua lukemisesta kun äänikirja on kuin kuunnelmaa seuraisi, joku toinen on jo valinnut puolestasi tahdin ja tyylin. Eikä se vain kokemuksena ole edes verrattavissa paperikirjan lukukokemuksen intensiivisyyteen. Tai ehkä olen vain tapojeni orja, mutta haluan myös "kunnioittaa" kirjallisuutta ja kirjailijoita sillä että paneudun sisältöön eikä se ole mitään siivouksen tai lenkin taustahälyä...

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa

   ja hei nyt on pakko kysyä, että luitko postaustani lainkaan? :D Suurin osa noistakin kirjoista, joihin viittasin olen nimenomaan lukenut. Tämä on jälleen niitä asioita, joissa ei ole oikeaa tai väärää. Asiat eivät ole mustavalkoisia. Äänikirjat eivät todellakaan poissulje kirjojen lukemista tai päinvastoin.

   Rakastan kuunnella äänikirjoja. Ne eivät ole vain taustamelua minulle, vaan vaativat myös niihin keskittymisen. Se muu, mitä teen äänikirjoja kuunnellessani on tausta-aktiviteettia. Kuten postauksessani kirjoitin niin luen myös paljon. Rakastan myös kirjastoja ja kirjoja :)

   Kivaa keskiviikkoa ♥

Kommentoi