tiistai 16. kesäkuun 2020

Juhannuksen ruokasuunnitelmia

HEIPPAHEI!

Jokos siellä on juhannuksen ruokailut suunniteltu? Se on jännä juttu, miten joka juhannus sitä ajattelee, että nyt koklataan jotain uutta. Ja kuitenkin sitä löytää itsensä niiden uusien pottujen, sillien ja savulohen ääreltä. Eikä siinä mitään, mä rakastan rutiineja. Siltikin ajattelin, että tänä jussina voisi ruokarepertuaariin ottaa muutaman muuttujan. Juhannusta vietetään perinteisesti mökillä ja tänä vuonna saamme näillä näkymin anopin ja appiukon kahdeksi yöksi kylään. Helppoja ruokavieraita siis tiedossa ja hei onhan se tämän sääennusteen varjossa mukavampi heillekin olla pikkuisen viileämmässä saaressa kuin kaupungissa. Lisäksi maailman parhaimman anopin ja appiukon saareen tulemisessa on se iso plussa, että tietää saavansa kaverin korttipeliturnaukseen aina kun pyytää 🙂

Tein raakaversion juhannuksen ruokailuista ja niiden pohjalta kauppalistaa. Uudet perunat näyttelee pääosaa meidän juhannuksena. Tänä vuonna poiketaan kaavasta sen verran, että perinteiset kalat syödään vasta juhannuspäivänä. Saas nähdä, miten menee pasmat sekaisin 😉 Juhannusmenu 2020 näyttää seuraavalta:

Juhannusaatto

Lounas
Pizzauunilla tehdyt pizzaslicet
Mansikkakakku & kahvit
Lasilliset kuohuvaa

Illallinen
Maailman parhaimmat ribsit (anopin tekemät on parhaat)
Valkosipuliset jättikatkarapuvartaat
Kasvisnyytit grillissä
Coleslaw
Uudet perunat
Grillatut persikat ja kookosvaahto

Iltapala
Muurinpohjaletut

Juhannuspäivä

Lounas
Mätipannukakku

Illallinen
Savustettua nieriää & siikaa
Edellispäivän perunoista tehty silliperunasalaatti
Kermaviilikastike
Vihreä salaatti

Iltapala
Grillatut S’moresit

Yleensä emme syö mökillä erikseen lounasta ja iltaruokaa, vaan syömme näiden yhdistelmän siinä neljän viiden aikaan. Omaan silmääni tuo suunnittelemani menu näyttää siltä, että eihän noita ikinä jaksa syödä 🙂 Mutta katsotaan nyt. Perunoita täytynee ostaa monta kiloa, sillä ne ovat kaikkien herkkua. Meillä mummo eli siis anoppi ei ole ollut juurikaan sillin ystävä, mutta taannoin yhden yhteistyökamppikseni myötä innostui silleistä niin, että niitä voi hyvillä mielin tarjota. Muurinpohjaletut ja mansikkahillo kuuluvat juhannukseen kuin nenä päähän. Jättikatkarapuvartaat ovat meidän juhannusmenun uusin tulokas, mutta niistä ollaan miehen kanssa haaveiltu jo tovi, joten niitä on pakko saada! Kun vieraat juhannusaattona lounasaikaan saapuvat, tehdään heti pizzaa. Syödään pizzaslicet sormin terassin sohvalla ja nautitaan.

Ja hei, vaikka juhannuksen ruokasuunnitelmiin tulisi viime hetken muutoksia, niin sekään ei haittaa. Sovelletaan niistä raaka-aineista, joita saareen on tuotu mukanamme. Mä en jotenkin aiemmin ollut juurikaan juhannusihmisiä, mutta mökkeilyn myötä musta on sellainen kuoriutunut. Onhan tuo nyt aika ihana keskikesän juhla 🌸

KIVAA TIISTAITA TOIVOTELLEN,


14 Responses to “Juhannuksen ruokasuunnitelmia”

 1. Meri sanoo:

  Hyvältä kuulostaa teidän juhannusmenu!
  Nämä sinun kuvasi ovat niin upeita, näistä välittyy ihana kesätunnelma 💛🌻
  Ja teidän mökki, ihana paikka, ja taisi joku aikaisemmassa kommenteissa mainita, että teidän mökki voisi osallistua Suomen kaunein kesämökki – ohjelmaan, olen samaa mieltä ❤
  Meillä suunnitelmat vielä ihan auki, mutta luvassa ainakin jotain hyvää ruokaa ja yhdessä oloa perheen kanssa, paikka ei ole vielä tiedossa, kotona en haluaisi juhañnusta viettää, mielestäni se kuuluu viettää mökillä ❤

  • Maria sanoo:

   Heissun Meri

   ja kiitos kaunis ♥️ Kesä on varsin kuvauksellista aikaa 🙂

   Hih, musta tuntuu että stressisin jokaisesta ”kunnostamattomasta” nurkasta mökillä, jos sitä tultaisiin kuvaamaan telkkariin 😀

   Kuulostaa ihanalle teidän juhannussuunnitelmat, iloista juhannuksen aikaa teille ♥️

 2. Jm sanoo:

  Nam, pääsisipä teidän juhannuspöutään kuokkimaan 😀

  Meillä suunnitelmat on tasolla ”grillataan kaikkea hyvää” ja todennäköisesti kannetaan niitä lihapaketteja kotiin sit Jussin jälkeen kun ei kaikkea jaksanut XD Mutta uusia perunoita ehdottomasti, salaatteja ja grillattuja kasviksia, savulohta ja muikkuja ainakin. Ribsit kuulostaa hyvältä! Eli aika perinteistä, makkaraa unohtamatta. Ja lapsille hätävaraksi kaupan pinaattilettuja 😉 Mansikkakakkua ja kuoharia tietty myös 😉

  Noni, siinähän se tuli kauppalista jo puoliksi tehtyä 😀

  Mukavaa juhannusta!

  • Maria sanoo:

   Heippa

   ja hei kiitos ♥️ Ihan perussettiähän tämä 😀 Teidän tarjoilut kuulostaa älyhyviltä myös! Hei kiitos, kun vinkkasit pinaattilätyistä – niitä täytyykin käydä ostamassa paketillinen. Meillä tytöt syövät noita myös ja ovat helppoja hätävaroja 🙂

   Esikoinen toivoi myös nakkikastiketta, joten sellainen muuttuja tuli meidän ruokalistaan myös 😉

   Ihanaa juhannuksen aikaa ♥️

 3. Anna sanoo:

  Meillä on hyvin simppelit ruoat juhannukseksi. Varhaisperunoita, silliä, graavi- ja kylmäsavulohta, pari valmista kalasalaattia, grillijuustoa ja grillitomaatteja ja sitten lihaa grilliin, niin ja totta kai vihersalaatti. Ostetaan tuotteita, joissa on paljon päiväystä jäljellä, koska en halua ruokahävikkiä. Ostetaan siis ruokia, joita voi syödä seuraavallakin viikolla, jos ei kaikkea syödä juhannuksena. Niin ihanaa säätä on luvattu, että ei kiinnosta olla yhtään sisällä kokkaamassa. ☺️ Herkut nautitaan viinin ja oluen kera.

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna ♥️

   Kuulostaa ihan täydelliseltä juhannusmenulta 🙂 Sepäs se, meilläkin syödään sitten juhannusruokia pitkälle viikkoon. Jos niistä riittää syötävää 😀

   Juu, ihanaa että on luvassa sään puolestakin täydellinen juhannus!

   Ihanaa juhannuksen aikaa teille ♥️

 4. Voi nam miten hyvän kuuloinen tuo lista. Vähän hymyilytti täällä, lisäsin juuri sitä silliä ja perunaa sinne kauppalistaan tässä…

  Aurinkoista juhannusta!

  • Maria sanoo:

   Moikkis Satu

   ja hei kiitti! Voi olla, että ollaan ähkyssä koko juhannnus 😀 Mieskin totesi postauksen luettuaan, että meinataako me syödä koko ajan 😉

   Ihanaa juhannusta teille ♥
   PS. huomenna blogissa perunasillisalaatin ohjetta!

 5. Sanna sanoo:

  Meillä aina samat pöperöt.Savulohta,uudet perunat voi-ruohosipulisilpulla,silliä,saaristolaisleipää,jtn grillikanaa,grillijuustoja,fetamelonisalaattia,jolla voisin elää ainiaan,grillattua ananasta ja mansikkakakkua.
  Ei muuten kauheasti poikkea joulun ruoista,huomaan tässä:D
  Niin kiirusta pitää,kun ihanat ilmat,ettei meinaa someen ehtiä ollenkaan.Monta postausta luettavana joku sade/lomapäivä:)
  Huomenna alkaa pitkä loma ja juhannus kotona.Viikon päästä viikoksi mökille,ihanaa!!
  Hyvääjuhannusta!

  • Maria sanoo:

   Heissun Sanna

   ja ah, saanko mä tulla teille juhannusruokapöytään – kuulostaa nimittäin hyvältä 😀 Grillijuustot olen tyystin unohtanut. Laitoin ne huomiselle kauppalistalle. Musta tuntuu, että mökkijääkaappi tursuaa, mutta onpas sitten pitkäksi aikaa syötävää 😉

   Hei ihan mielettömän ihanaa ja rentouttavaa lomaa ♥️ Ja mökkeilyä, kun sen aika koittaa!

   Kiitos ja hyvää juhannuksen aikaa sinnekin ♥️

 6. Sirpa sanoo:

  Hei, ihan samaa ajattelin… kun pääsis teidän juhannuspöytään kuokkimaan😋😀
  Niin hyvältä kuulostaa menu!
  Aurinkoista juhannusta Maria☀
  Toivottaa Sirpa (vakilukijasi, muttä erittäin harvoin kommentoin)

  • Maria sanoo:

   Hei Sirpa

   ja ihanaa, kun jätit kommenttia – kiitos ♥️

   Voi kiitos, mä välitän IG:n puolelle tunnelmia ruokapöydästä, niin pääsette ikään kuin mukaan 😉

   Kiitos ja samoin sinne, aurinkoisen ihanaa juhannusta ♥️

 7. Eetu sanoo:

  Siis Apua nyt näyttää tämä Menu niin hyvältä että nälkäisenä oli vaikea pystyä lukemaan loppuun saakka 😀 Teki melkein pahaa kun samaan aikaan olisi itse pohjattoman vatsalaukun ja koko päivän syömättömyyden jälkeen vetäistä kattilallisen mitä tahansa kirjoitettua… 😉 Meidän mökillä juuri tuo ruoanlaitto on aina ollut haasteena kun mökillä käydään nykyään tasan kerran vuodessa Juhannuksena ja Mökki on tasoa ” elämä pysähtyi vuoteen 1970 ” 😀 Hiiligrillin ja kylmälaukku voimilla mennään, toki pieni kaasuliesi myös löytyy. Ja hei kiuas toimii aina ruoanlaitossa 😀 Meidän mökillä ollaan aina menty ruoanlaitossa siitä mistä aita on matalin – sinänsä todella iso sääli, etenkin kun itse työskentelee ravintola-alan huipulla ja kokkaus on aina ollut se vapaa-ajan harrastus numero 2 heti urheilun jälkeen. Hävetää jopa myöntää kuinka monta vuotta putkeen ollaan menty samalla kaavalla: ABC:lta käydään hakemassa halloumipaketti, salaattitarpeet saadaan omasta maasta ja miehisille miehille on ehkä pakko hakea jostain se grillimakkarapaketti. Itse rakastan ihan vain tuoretta uutta perunaa ja paikallisen leipomon karjalanpiirakoita hiiligrillissä lämmitettyinä Oltermannin kera. Parasta. Sauna ja hyvä seura on meidän mökkijuhannuksessa se homma numero yksi 🙂

  Mutta hei ihanaa Juhannusta teille NAUTTIKAA! Ja toivottavasti myös Pavlova löytyy jossain vaiheessa pöydästä 😉 Tekemäsi Grillipitsat näyttää niin hyvältä että pakko ehkä testata itsekkin joku päivä 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Eetu

   ja hei ei todellakaan pitäydytty ruokasuunnitelmassa mekään 😀 Ei vaan pystynyt syömään koko ajan!

   Sepä, hyvä seura on mökkijuhannuksessa parasta <3

   Oikein kivaa alkanutta helleviikkoa sinne!

Kommentoi