keskiviikko 10. kesäkuun 2020

Vähemmän on enemmän, lomallakin

HEIPPAHEI IHANAT!

Taidan toistaa itseäni sanoessani, että jösses, mitkä kesäkelit! Lomapäivä nro 3 ei niin ikään alkanut pitkään nukkumisella, niin kuin ei kaksi edeltäjäänsäkään. Säästetään ehkä ne pitkät aamu-unet sinne toiseen kesälomapätkään heinäkuulle ;) Toisaalta rakastan herätä kesällä aikaisin. Käydä koiran kanssa ulkona, kun on vielä melko hiljaista. Hipsiä terassille kahvikuppini kanssa ja olla ihan hiljaa. Suunnitella tulevan päivän kuviot valmiiksi.

Tietäen, että lomalla suunnitelmistakin saa lipsua ja elämä on enemmän ex tempore -elämää kuin arjessa. Usein kuulee ihmisten lataavan lomalle hirmuisesti suunnitelmia. Itsehän tein myös kesälistan tälle kesälle, joka koostuu kaikesta mukavasta kesätekemisestä. Mutta tuossa listassa on sellainen juju, että ellemme saa tehtyä listasta yhtään kohtaa, niin se tarkoittaa vain sitä, että ollaan tehty jotain muuta. Meille merkityksellisempiä asioita.

Mulla on myös tälle lomaviikolleni raakaluonnos siitä, mitä haluan saavuttaa. Ja jännästi ne taas resonoi hyvin luonteenvahvuuksieni ja arvojeni kanssa. Ikään kuin sitä sisäsyntyisesti pyrkisi tekemään niitä asioita, joilla on merkitystä just mulle. Listalla oli vaatehuoneen siivous ja kesämekkojen silittäminen henkareihin. Kahdeksan pyykkikoneellisen viikkaus. Nämä teinkin jo heti ekana päivänä. Kauneuden arvostamisen vahvuus sai aikaan sen, että nämä tehtyäni olo oli euforinen. Vaikka minua ei haittaa elää pienessä kaaoksessa (varsinkin, jos arjessa on kiire ja tiedän, että se siivouspäivä tulee ihan hetikohtapian), niin sitä enemmän rakastan siistiä kotia ja siistiä, elämää helpottavaa vaatekaappia.

Listalla oli myös viettää aikaa lasten kanssa. Sitä ollaan tehty nyt lomalla huomattavasti enemmän kuin arjessa. Esikoisen lähtiessa perjantaina riparille voin hyvillä mielin toisen sinne passittaa. Ollaan ammennettu äiti-tytäraikaa kiitettävästi viime päivinä. Oppimisen iloakin listalla oli, nimittäin yhdeksän self help -kirjaa odottaa lukijaansa. Tai näin parin lomapäivän jälkeen enää seitsemän.

Sain kuvissa näkyvät ihanat Maaretta Tukiaisen Tärkeintä tänään -kirjan ja Tänään -työkalukirjan Tuuma-kustannukselta. Kiitos  kaunis – nämä tulevat tarpeeseen ♥ Tärkeintä tänään -kirjaan, niin kuin kaikkiin self help -kirjoihini teen muistiinpanoja ja alleviivaan tärkeitä kohtia. Niihin tärkeisiin asioihin tulee palattua kirjan edetessä ja myöhemminkin. Tänään -työkalukirjan otan käyttöön heti kesälomien jälkeen syksyisen arjen aloituksen kynnyksellä. Kun tekee kahta työtä ja sitten vielä haluaa opiskella lisää (onko tässä mun touhussa oikeasti mitään järkeä? :D), niin aikataulutus ja priorisointi (se, mikä on tärkeintä just tänään) tulee arvoon mittaamattomaan.

Enemmän kuin tiukkaa toimintaa tälle lomalle on mahtunut palautumista. Osin pakon sanelemana. Tuo sanonta ”Vähemmän on enemmän” on kautta aikain tarkoittanut minulle, joka aiemmin oli multitaskingin rakastaja sitä, että olen opetellut keskittymään niihin olennaisiin juttuihin. Osin itsetuntemiseni kautta opetellut myös rajani ja toimintakykyni kiireisinä aikoina.

Vähemmän on enemmän on tämän lomaviikon teema senkin takia, että kevät oli huippukiireinen töissä. Rakastin kiirettä, kun sitä elin. Rakastin saada aikaiseksi ja välillä oli se kuuluisa tuhat rautaa tulessa. Joista yhtäkään ei olisi voinut sammuttaa ennen aikaisesti. Aina siis vähemmän on enemmän -sääntö ei päde. Mutta varsinkin niinä aikoina tykkään ottaa itseäni niskasta suunnittelun kanssa. Välillä mun täytyy myös myöntää, että sellainen kiireen aiheuttama pieni kaaos on polttoainetta, joka saa saavuttamaan asioita.

Nyt vähemmän on enemmän ja karsin kaiken ylimääräisen pois. Tai no, en ihan kaikkea. Ajattelin mennä sohvalle vähäksi aikaa lötköttelemään ja kuuntelemaan Kimppakämpän loppuun. Vitsit, mikä hyvän mielen kirja. Aloitin kesälomani kuuntelemalla vähän hevimpää settiä, mutta ekaa kertaa ikinä oli pakko jättää kirja viiden tunnin jälkeen kesken. En vain yksinkertaisesti päässyt siihen sisään. Tavallaan, vaikka harmitti jättää kirja kesken, niin sekin oli osaltaan priorisointia ja turhan karsimista. Keskityn nyt sellaisen kirjan kuunteluun, joka antaa mulle enemmän sitä, mitä just tällä hetkellä tarvitsen

KAUNISTA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

PS. IG:n puolella (atmarias) pärähtää tänään käyntiin arvonta tuosta Tärkeintä tänään -kirjasta ja Tänään -työkalukirjasta. Olkaahan siis kuulolla!


Kommentoi