tiistai 28. huhtikuu 2020

Vaihtelevuutta arkiruokiin

MOIKKAMOI!

Ihan ensiksi; lämmin kiitos kaikille onnitteluista täällä blogissa, fb:ssä ja ig:ssä – myös tuolta eiliseltä päivänsankarilta ♥ Olen useasti kertonut, miten meillä on lasten kasvamisen myötä elämä helpottunut. Yksi uusi asia, jonka olen viime aikoina huomannut on se, että meillä lapset imevät inspiraatiota ruoanlaittoon tuolta kaikenmaailman TikTokeista ja muista kanavista, missä pyörivät. Älkää kysykö, miten sieltä löytää inspiraatiota, sillä mä en todellakaan tiedä :D Mä kun luulin, että TikTok on pelkästään tanssimuuvseja varten. 

Nyt kun viikot tuntuvat vähän samoilta ja päivät noudattelevat usein ”päiväni murmelina” -tyyppisiä päiviä, varsinkin etäkoululaisilla ja -työläisillä, olen törmännyt muutamaan otteeseen huokaisuun ruokapöydän äärellä. ”Taasko meillä on tätä ruokaa…justhan meillä viime viikolla tätä syötiin!” Vaihtelevuus, se on yksi asia, joka tekee arkiruokailusta astetta mielenkiintoisempaa. Niin ruoanlaittajan kuin syöjänkin näkökulmasta. Senpä takia olen aika herkin korvin ottanut vinkkejä lapsilta arkipäivien ruokailuihin.

Viime viikolla kuopus kertoi, että joku hänen seuraamistaan tubettajista oli tehnyt taannoin herkullisen näköistä broileria kuorruttamalla broitsun fileet corn flakeseilla. Itsekin olen maissikanasta kuullut, mutta en ollut ikinä ennen sellaista maistanut tai saatikka itse valmistanut. Tästä eteenpäin nitiä tulee kyllä tehtyä. Niin hyvää ja valmistuu nopsasti. Samalla uunilla valmistuvat myös lisukeperunat. Molemmat lapset mutisivat tyytyväisenä maissikanojensa kanssa. Ollakin, että pienen jutustelun jälkeen kävi ilmi, että en ollut tehnyt aivan tuolla tubettajan ohjeella, sillä hän oli leivittänyt broilerit myös vehnäjauhossa.

Maissikuorrutetut kanat

700 g kanan minuuttipihvejä
1 kananmuna
2-3 dl (täysjyvä)maissimuroja
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

-ota minuuttipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
-kuori kananmuna ja riko sen rakenne haarukalla
-muussa muroja hieman sileämmäksi esim. morttelilla, lisää loraus oliiviöljyä
-ripsottele kanojen päälle suolaa ja pippuria
-pyörittele kanat ensin kananmunassa ja sitten muroseoksessa
-aseta uunipellille yksitellen (älä päällekkäin uunivuokaan, kuten kuvissa)
-paista 225 asteessa noin puolisen tuntia

Viipaleperunat uunissa
kiinteitä perunoita
sormisuolaa
pippuria
parikamaustetta
öljyä

-pese perunat ja viipaloi ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi
-sekoita kulhossa perunat, loraus öljyä, ripaus suolaa, paprikamaustetta ja muutama kierto mustapippurimyllystä
-paista kanojen kanssa uunipellillä 225 asteessa noin puolisen tuntia (voit sekoittaa paistamisen puolissä välissä, mutta ei ole pakko)

Maissikuorrutettuja kanoja ja perunoita söimme jugurttikastikkeen kanssa (turkkilaista jugurttia, suolaa, pippuria, hunajaa, basilikaa). Oli kyllä hyvää ja hieman erilaista. Viime aikoina arkiruokavalikoimiimme on pitkästä aikaa ilmestynyt myös risotot. Risottoa tehdään tällä hetkellä kerran viikkoon eikä ainakaan vielä kukaan ole kyllästynyt. Sitruunarisottoa ja pannulla paistettua lohta on ruokalistalla huomiseksi. Tämän illan ruokailut kuitataan miehen tekemällä rakkauspastalla, jonka ohjeen ja tarinan pastan takaa olen jakanut täällä.

Miten siellä muuten jaksellaan? Täällä jaksellaan ihan hyvin. Välillä tuntuu, että tämä K on loputon suo, jolle ei loppua näy. Tarvotaan jossain epämääräisessä viikosta toiseen. Sitten taas toisaalta mietin, että kaikki on just nyt niin hyvin, kun ollaan terveitä. Joten nautitaan hissunkissun oleilusta ja katsotaan toiveikkaasti keski- tai loppukesään. Kyllä se siitä ♥

TIISTAITERKKUSIN,

 


8 Responses to “Vaihtelevuutta arkiruokiin”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Ihana postaus, kiitos ideoista… aina kaipaa vaihtelua kun tuntuu, että samat muutamat reseptit päivätä toiseen :D

 2. Avatar Anna sanoo:

  Pitää kokeilla reseptiä ja kiitos muutenkin ruokapostauksista. 😊

  Täällä voidaan hyvin. Uutiset luetaan ja katsotaan kerran päivässä. Liikunnasta on ollut paljon iloa viime aikoina.

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Anna

   ja kiva kuulla, jos kokeilet – tämä oli yllättävän hyvää ja herkullista :)

   Hei ihanaa, kyllä me tästä vielä selvitään :)

   Mukavaa keskiviikkoa (lumisateen keskeltä) ♥

 3. Avatar Nancy sanoo:

  Jakaisitko vielä tuon sitruunarisoton ohjeen 😀

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Nancy,

   voi kääk, teen sen aina vähän mututuntumalla, mutta suurinpiirtein näin:

   3 dl risottoriisiä
   1 litra vettä
   2 kasvisliemikuutio
   1 sipuli
   1 sitruunan mehu
   oliiviöljyä
   noin pari desiä parmesanraastetta
   mustapippuria
   suolaa

   Ensin kuullotan pienisteltyä sipulia hetken öljyssä ja lisään risottoriisit. Kuullotan vähän lisää. (tässä välissä olen keittänyt vedenkeittimellä veden ja sulattanut kasvisliemikuutiot siihen). Alan lisäämään kasvislientä pienissä osissa ja sekoitan koko ajan, kunnes liemi on aina imeytynyt ja sitten lisään noin desin kerrallaan lientä kattilaan ja sama homma (tähän menee noin reilu 30 minuuttia). Loppuvaiheessa lisään sitruunamehun ja maustan suolalla sekä mustapippurilla. Ja sitten ihan viimeiseksi raastetun parmesanin. Mun risotto saa jäädä aika löysäksi ja vähän al denteksi, ei missään nimessä kypsäksi :)

   Mukavaa keskiviikkoa ♥
   PS. ja hei, joskus vaihdan kasvisliemestä 2 dl valkoviinin, jonka lisään heti alussa riisien kanssa.

 4. Avatar Tiina H sanoo:

  Kiitos Maria ihanasta blogista ja aina positiivisesta asenteestasi! Sitä tarvitaan varsinkin tänä K- aikana. (Itsekään ei jaksa kuulla edes koko sanaa).Olet monet kerrat saanut tietämättäsi oloni, ja luulenpa, että monen muunkin olon positiivisemmaksi ja paremmaksi asenteellasi ja ajatuksillasi. Jatka samaan malliin ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! Pysytään terveinä ja yritetään löytää kaikesta jotain hyvää!♡

  • Maria Maria sanoo:

   Voi ihana Tiina, miten piristitkään aamuni – kiitos ♥️

   Mulla meni täällä roska silmään enkä näe kunnolla kirjoittaa. Te lukijat annatte mulle niin paljon. Teiltä saadun energian avulla mä tätä hommaa teen ja ihanaa, jos pystyn välittämään positiivisuutta sinne ruutujen toiselle puolelle!

   Ihanaa vappua, pysytään terveinä!♥️🎈

Kommentoi