lauantai 07. maaliskuun 2020

Naisellisesti vahva nainen

HEIPPAHEI IHANAT!

Kansainvälinen naistenpäivä kolkuttelee ovella ja se on saanut mut tänä vuonna miettimään vielä syvemmin meidän naisten asemaa kuin aiempina vuosina. En tiedä miksi, mutta tänä vuonna olen miettinyt meitä vahvoja naisia. Naisia, joilla on haaveet ja jotka aktiivisesti tekevät töitä saavuttaakseen haaveensa. Pitääkö naisen olla vahva? Onko vahva nainen uhka toiselle naiselle? Pelottaako vahva nainen miestä? Miten määritellään vahva nainen?

Jos katsotaan aikaa taaksepäin, niin en ole aina kokenut olevani vahva. Kunnes tajusin, että mä olen ihan samperin vahva. Sen vahvuuden esille kaivaminen vaati aikamoisen tulikokeen, jonka aikana tajusin, että tuo aiemmin inhoamani sanonta on totisinta totta. Se mikä ei tapa, se vahvistaa.

Se, että nainen on vahva ei tarkoita etteikö nainen voisi olla herkkä. Haavoittuva, aistillinen ja empaattinen. Päinvastoin, uskon että me vahvat naiset koemme myös janan toisen ääripään tunteet vahvasti. Mun oma äiti oli tyypillinen esimerkki vahvasta naisesta. Mutta myös lempeän äidillisestä vahvasta naisesta. Teki paljon töitä saavuttaakseen asemansa erään ison yrityksen miesvaltaisessa johtoportaassa ja siinä samalla hoiti meidät lapset niin, ettemme jääneet paitsi äidin rakkaudesta. Kun äidistä tuli meidän esikoisen myötä ensimmäistä kertaa mummu, oli hän tarpeeksi vahva tavoittelemaan seuraavaa unelmaansa. Sanoi itsensä irti 57-vuotiaana, jotta sai viettää aikaa lapsenlapsensa kanssa ja toisaalta auttaa tytärtään eli minua, tavoittelemaan unelmiani perheyrityksemme parissa miesvaltaisella alalla.

Mä olen tainnut periä vahvan naisen geenit äidiltä. Onneksi myös ne pehmeämmät arvot siinä samalla ♥ Jos jotain haluaisin meidän tyttöjen perivän minulta, niin se on vahvuus ja pehmeät arvot.

Naisellisesti vahva nainen tietää, että välillä tulee niitä päiviä, kun tuntee olevansa huonompi kuin muut naiset. Kun tukka on huonosti ja vatsa pömpöttää. Vahvuus piilee siinä, että osaa noina päivinä laittaa collegehousut jalkaan ja lippiksen päähän. Luottaa siihen, että huomenna on taas parempi.

Vahva nainen tarvitsee vahvan miehen, sanotaan. Allekirjoitan tuon väitteen täysin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että molemmat eläisivät suhteessa erillisinä omaa elämäänsä. Vaan vahvuus piilee siinä, että osataan antaa tilaa myös toisen unelmille eikä suhde ole ongelmissa heti, jos joudutaan olemaan erossa toisesta osapuolesta. Vahvuus saa kunnioittamaan toisen omia harrastuksia ja tarvetta viettää joskus omaa aikaa. Vahvuus ja herkkyys samassa paketissa on jotain, jota arvostan ihan älyttömästi. En vain miehissä, vaan myös meissä naisissa.

Mitä tulee vahvoihin naisiin työelämässä, niin olemme menossa oikeaan suuntaan; vielä joku päivä hamassa tulevaisuudessa miehen ja naisen euro on saman arvoinen. Koulutettuja naisia alkaa enenevässä määrin näkymään yritysten luotseina. Tasa-arvoisina päätöksentekijöinä miesten rinnalla. Uskon, että pikkuhiljaa alamme saamaan kunnioitusta ja luottamusta siihen, että me osaamme. Me pystymme. Tämän muutoksen tosin tulee lähteä meistä naisista itsestämme. Meidän tulee ensin uskoa omiin kykyihimme ja siihen, että hitto vie me vielä näytetään.

Kirjoitin taannoin postauksen siitä, kuinka meidän naisten pitäisi tukea toisiamme enemmän. Varsinkin näin naistenpäivän aattona tunnen suurta yhteenkuuluvuutta kaikkien naisten kanssa. Me naiset, niin kuin me kaikki ihmiset, olemme samanarvoisia. Ei ole huonompaa naista tai parempaa naista. Ollaan kaikki samalla viivalla ja sen pitäisi riittää. Varsinkin nykyaikana, kun modernin kehityksen sivutuotteena on kehittynyt aika raaka somekulttuuri, jossa naiset dissaavat toisia naisia, olisi mun mielestä ehdottoman tärkeä jonkun puhaltaa pilliin ja peli poikki. Mikäli me naiset halutaan tasa-arvoa tulevaisuudessa, niin ei me sitä saavuteta ainakaan sillä, että lytätään siskojamme.

Tykkään olla naisellisesti vahva. En arkaile tehdä niitä perinteisesti miehen hommiksi kutsuttavia hommia, sillä mulle ne on yhtälailla naisten hommia. Teen remppahommia ja vaihdan tarvittaessa autoon talvirenkaat. Osaan käyttää porakonetta ja parketoin huoneen lattian ilman tuskasteluja. Mutta homman juju piilee siinä, että vaikka olen vahva, niin rakastan olla myös naisellinen nainen. Rakastan miestä, joka on vahva miehinen mies. Sellainen, joka esimerkiksi kävi just pesettämässä mun auton, sillä en osaa ajaa autopesuun. Sellainen, joka avaa mulle ovet ja kantaa kauppakassit. Auttaa takin päälle ja tuo välillä kukkia. Antaa mun olla se naisellisen vahva nainen.

IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ


6 Responses to “Naisellisesti vahva nainen”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Näinhän se on! Huomioni kiinnittyi tuohon vihreään takkiisi, mikäs se on?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna!

   Takki on Superdryn ja ostin sen lokakuussa Jenkeistä (oli alessa 40,00 euroa 😍).

   Ihanaa viikonloppua ❤️

 2. Avatar Riina sanoo:

  Viisaita sanoja 💜 Niin kauan kuin nainen on naiselle susi, me naiset estämme toisiamme nousemasta johtoon, esiin, kärkeen – miesten tavasta joukkuepelata on naisilla paljon vielä opittavaa, mutta hiljalleen ajat muuttuvat 🙂

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja hei juurikin näin! Miehillä tämä turha selän takana kyräily ja kikkailu ei kuulu toimintatapohin. Pikkuhiljaa toivottavasti myös me omaksumme joukkuepelaamisen :)

   Ihanaa naistenpäivän iltaa ❤️

 3. Avatar Maarit sanoo:

  Hyviä ajatuksia, taas kerran :) Ja pakko sanoa että näytät tosi hyvältä! Kertoisitko vielä mistä olet ostanut nuo ihanat aurinkolasit?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Maarit

   ja voi kiitos kaunis ❤️ Kevätaurinko tekee ihmeitä ;)

   Ostin nuo lasit pari kolme vuotta sitten Finnarin lentokoneesta, Komono Lulu -merkkiset!

   Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

Kommentoi