lauantai 18. tammikuun 2020

Mitäs jos talvea ei tulekaan?

MOIKKAMOI!

Tiedättekö, että tuossa pikku hölköttelyllä ollessani tuli yhtäkkiä kevään tuoksu. Sellainen märän, uuden nurmikon tuoksu. Lähistön lammen päältä oli osin jää jo sulanut ja jään päälle oli heitelty keppejä. Joki tulvi uomistaan ja sorsat pitivät lauantaikarnevaalejaan tulvavedessä.  Vaikka ilma on lonkeronharmaampi kuin marraskuussa konsanaan, oli se kuitenkin omalla tavallaan kirkkaampi.

Aloin miettimään, että olisiko se nyt sitten katastrofi, jos talvea ei enää tulisikaan? Ekosysteemille ja luonnolle muutenkin ei olisi hyvä juttu, mutta minulle – olisinko valmis siitä, että kevät aikaistuisi ja sitä myötä ne kesäiset ihanat illat, kun aurinko kultaa maiseman?

Miehen kanssa juuri ruokapöydässä juteltiin, että onhan sitä luntakin tullut tänä talvena. Marraskuussa oli monta päivää näkymä kuin winter wonderlandissa konsanaan. Tuolloin fiilistelin sydämeni pohjasta töppölumisia puita kotikadulla. Toisenkin kerran saimme lunta ja silloin onneksi osasin myös nauttia siitä ja kävellä keskustaan lumisen Pispalan läpi. Vaikkei täällä meillä ole sen jälkeen lunta satanutkaan, ainakaan niin että olisi jäänyt maahan, niin tuolla Teivossa, jossa käymme porrastreenejä ja ylämäkivetoja tekemässä on pari kertaa ollut aivan täystalvi. Tunti silloin tällöin täystalven keskellä on tehnyt sielulle mannaa.

Toki meillä oli myös etuoikeus kokea paukkupakkaset ja valkoinen maa Pyhällä. En tiedä olisinko ilman tuota kokemusta valmis kevääseen tässä mittakaavassa.

Täytyy myöntää, että mä olen kääntänyt katseeni jo täysin keväisiin juttuihin. Kulkenut tuolla takapihalla ja pohtinut, että mitäköhän sieltä nyt taas tuppaakaan maan pinnalle. Käynyt ammentamassa yrttimaan antia, ne yrtit, jotka maahan jäivät kukoistavat. Se ei kuitenkaan ole poissulkenut sitä, että olen osannut nauttia tässä hetkessä täysin. Ihastellut pitenevää päivää ja sulaa Pyhäjärveä. Lintujen laulua, joka aamuisin siivittää koiran ulkoilutuslenkkiä.

Kyllä, haluaisin että meillä olisi tällä hetkellä viime vuoden kaltaiset olosuhteet. Pääsisi hiihtämään ja lapset pääsisivät pulkkamäkeen. Mutta kun kädessäni ei ole sitä kynää, jolla piirtää näitä asioita, niin ei auta muuta kuin nostaa kädet ylös ja hyväksyä se, mitä on. Ja heittää pieni toive ilmoille, että ehkä ensi vuonna taas sitten olisi toisenlainen talvi ♥ 

Onko siellä heitetty toivo paukkupakkasten ja lumen suhteen? Siis kaikki te Oulusta ja Kuopiijosta alaspäin olijat? :)

LEPPOISAA LAUANTAITA,

 

 


10 Responses to “Mitäs jos talvea ei tulekaan?”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Oon varmaan ihan kauhea mutta odotan niin paljon kevättä ja kesää, että lunta ei ole yhtään ikävä. Kaksi asiaa vähän harmittaa: en raaski käyttää uutta vaaleanpunaista talvitakkiani enkä pääse luistelemaan meidän lähikentälle. Oon nimittäin niin huono luistelemaan, että en kehtaa mennä tekojäälle luistelemaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anna

   ja hei et ole lainkaan kauhea ♥

   Oi että hei sun vaaleanpunainen talvitakkisi kaipaa kyllä ulkoilutusta, se nimittäin kuulostaa niin ihanalle :) Nimim. pelkkää mustaa kaapissa :D Toivotaan, että tulisi kuivia pikkupakkaskelejä!

   Mulla sama juttu luistelemisen kanssa, kotikentällä olisi kiva luistella, mutta nuo jäähallien yleisöluistelut eivät houkuttele.

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 2. Avatar Liisa sanoo:

  Täällä Iisalmessa on edelleen vähän lunta. Käytiin tänään Joensuussa ja matkalla oli lumettomia paikkakuntia aika paljon. Lapset toivovat kovasti pakkasta, jotta pääsisivät ulkojäille pelaamaan. Kyllä se sieltä ehtii vielä helmikuussa talveksi muuttua 😊 Jospa myös Tampereella.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Liisa

   ja ai vitsit, nauttikaa lumesta :)

   Sehän se onkin, että eniten harmittaa lasten puolesta. Ei näillä sadekeleillä oikein ole ulkona tekemistä. Toivotaan, että helmikuussa tilanne muuttuu..ja kuten todettua, vaikkei muutukaan niin kaikki otetaan ilolla vastaan :)

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

 3. Avatar Tiina sanoo:

  Pieni pakkanen olisi näin koiranomistajan ja ulkojääfanin näkökulmasta kiva! Lunta kaipaan sen verran että olisi vähän valoisampaa, mutta toisaalta kiva kun ei tarvi tehdä lumitöitä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja hei juurikin tämä; eilen pesin Tobyn jalat ja mahan alustan neljä kertaa :D Täytyisi ostaa sellainen kurapuku, jossa on lahkeet, mutta ne tuppaa takuttamaan ihan hirveästi!

   Mä kyllä tykkään lumitöistäkin, mutta onneksi pääsin pari kertaa viime vuoden puolella niitä tekemään. Valoisuuteen tuo lumi kyllä toisi kivan lisän. Meillä satoi tänä aamuna ihan hetken lunta ja sen hetken oli tosi kirkasta. Suli kyllä samantien pois…

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 4. Avatar Maarit sanoo:

  Täällä meillä länsirannikolla ei ole tänä vuonna lunta näkynyt. Mutta täytyy tunnustaa että minä en sitä kyllä ole kaivannutkaan, paitsi jouluna olisi saanut olla. Kevättä fiilistelen jo täysillä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maarit!

   Juu, olen katsellut säätiedotuksia ja todennut, että siellä teilläpäin on ollut jopa varsin keväisiä lämpöasteita :)

   Toivotaan, ettei käy niin, että lunta on vielä juhannuksenakin (jos sitä siis tulee) :D

   Kivaa tiistaita! ❤️

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Heippahei!Kauhea sanoa,mutta nyt kun joulufiilistelyt on ohi,en kaipaa enää yhtään lunta!Kevättä jo odotan ja töihin pyöräilyä.
  Nytkin jo periaatteessa pääsisi,mutta välillä aamuliukkautta,niin en ole vielä uskaltanut mennä.
  Mies kävi eilen moottoripyöräajelulla ja nytkin puhaltaa lämmin föhntuuli!ulkona tosi lämmin!
  Omituinen tammikuu kerrassaan:)
  Mutta.Luulenpa,että luontoäiti vielä lumella yllättää,en usko talven olevan vielä tässä…

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei ei lainkaan kauheasti sanottu…mä tunnistan saman itsessäni :D

   Just viime viikolla panin merkille, että moottoripyörillä on sesonkia tänä vuonna näin tammikuussakin ;) On tää kyllä ihmeellistä.

   Tänään on just hyvä ilma; nollakeli ja kuiva. Nurmikko takapihalla vihertää ja just kävin katsomassa pupujen tekemiä tuhoja. Niiden kasvien osalta, jota en ollut suojannut.

   Kivaa keskiviikkoa ❤️

Kommentoi