torstai 16. tammikuun 2020

Mitä tykkään katsoa telkkarista?

MOIKKAMOI IHANAT!

Mitä kuuluu? Viime aikoina ajatukseni ovat olleet aika diipeissä jutuissa. Sellaisissa syvissä hyvinvoinnin koukeroissa. Osin sen takia, että viime aikoina olen tehnyt lopputyötä ajatuksen tasolla kuin viimeistä päivää. Tutustunut pitkästä aikaa tieteellisen kirjoittamisen saloihin ja muistellut miten viittaukset tehtiin. Etsinyt tieteellisesti päteviä interventioita ja niihin mittareita. Kahlannut läpi alan kirjallisuutta ja pohtinut, josko lopputyön kirjoittaisi englanniksi. Jotkut termit, kun eivät oikein käänny suomen kielelle. Lopputyöni teen merkityksellisen parisuhteen vaikutuksesta elämän tyytyväisyyteen, joten voipi olla että tännekin siitä pieni siivu tulee kirjoitettua 🙂

Joten nyt luvassa hieman kevyempää juttua, joka kyllä myös liittyy hyvinvointiin 🙂 Mä sain aikapäiviä sitten (syksyllä) viestiä IG diren kautta, että tuleeko mun seurattua enää telkkariohjelmia vai katsotaanko miehen kanssa vain suoratoistopalvelun kautta sarjoja. Silloin vastasin, että pääosin suoratoistopalvelun kautta ohjelmia. Koin ja koen edelleen, että on ihanaa katsoa sarjaa monta jaksoa putkeen. Mutta…

Talven aikana (vai pitäisikö tätä jo kevääksi kutsua ;)) olen alkanut katsomaan telkkaria enemmänkin. Huomaan yhtäkkiä odottavani tiettyjä viikonpäiviä, koska tiedän, että silloin tulee uusi jakso jostain niistä ohjelmista, joihin olen koukuttunut. Huomaan myös, että siinä missä suoratoistopalvelun kautta tulee katsottua enemmänkin rikos/draamasarjoja, niin telkkarista tulee katsottua ruoka-, hyvinvointi- ja visailuohjelmia.

Mä tykkään tällä hetkellä katsoa Koko Suomi leipoo -ohjelmaa. Tämä on itse asiassa koko meidän perheen naisten suosikki. Usein miehen ollessa työreissussa, pötkötämme tyttöjen kanssa meidän sängyllä yökkäreissä ja katsomme uusimman jakson. Kertaakaan ei olla selvitty jaksosta ilman, että jollekin tulee nälkä. Näinhän se yleensä leivonta- ja ruokaohjelmissa käy. Toinen ruokaan liittyvä suosikkini (joka muuten alkaa uusin jaksoin helmikuun alussa) on Neljän tähden illallinen. Tykkään niin paljon siitä, että tuo tulee joka arki-ilta (jos nyt en väärin muista). Usein katson kyllä koko viikon jaksot kerralla. Kaappaus keittiössä on yksi all time favorite ja eikös siitäkin ala nyt uudet jaksot?

Visailuohjelmista katsotaan The Wall:ia. Mikäli telkkarin eteen sillain sopivasti satumme. Tykkään, vaikka välillä kysymykset ovat sitä luokkaa, että ei minkäänlaista hajua. Myös Haluatko miljonääriksi jää päälle kanavarallia tehtäessä. Salainen paheeni on Huutokauppakeisari. Tätäkään varten en peru suunnitelmiani, mutta usein se tulee just niin telkkarista, että olemme rauhoittuneet alakerran sohvalle. Alusta asti mun ei tarvitse nähdä, mutta se loppu, jossa kertoo paljon tienasi, on pakko nähdä 😀

Tykkään katsoa myös Olet mitä syöt -ohjelmaa sen takia, että olen saanut siitä hyviä vinkkejä mm. liikuntaan ja ravintoon. Myötäinto ja -ilo on mun mielestä myös parasta ja rakastan nähdä, miten ihmiset alkaa muutosten myötä säteilemään! Sisustusohjelmista jään sohvalle katsomaan Remppa vai Muutto -ohjelmaa. Tykkään eniten siitä Kanadan versiosta. Tuossa ohjelmassa on vain se paha puoli, että se saa sisustusinnon tappiin. Tykkään niistä periamerikkalaisista sisustuksista lasipöytineen ja isoine kukkakimppuineen. Ja kevään tullessa yksi suosikkini on Huvila ja Huussi. Mökkikautta odotellessa

Pitääkö olla huolissaan kuuluu myös niihin ohjelmiin, joita katsotaan yhdessä. Rrrrakastan Kari Hotakaisen, Miika Nousiaisen ja Tuomas Kyrön älykästä dialogia. Jennin pirskahtelevaa iloisuutta. Mies katsoo Villi korttia ja ajan myötä mäkin olen siihen koukuttunut. Siinä saa nauraa vedet silmissä.

Koska olen niin jotenkin ottanut tuon perinteisen töllöttimen katsomisen vaihtuvine ohjelmineen palautuskeinokseni, niin olen alkanut haaveilemaan olohuoneeseen telkkaria. Tällä hetkellähän meillä on telkkari makkarissa ja kellarissa. Josko sen makkarin telkun siirtäisi olohuoneeseen. Mustan senkin päälle se ei mene, joten pitäisi olla sellainen tv-kaappi, että sen saa piiloon halutessaan.

Nyt harrastusten pariin; meillä pienempi aloitti taas tanssin parin vuoden tauon jälkeen. Reilun vuoden kävi cheerissä, mutta tanssi veti takaisin sinne. Ja harmillisesti menivät päällekkäin, joten tanssi voitti.

Mitä sä tykkäät katsoa telkkarista?

IHANAA TORSTAI-ILTAA,

PS. näiden lisäksi katson kyllä myös lätkää, amerikkalaista jalkapalloa, hiihtoa, uutisia ja tulosruutua 🙂

 


8 Responses to “Mitä tykkään katsoa telkkarista?”

 1. Sari sanoo:

  Oletko katsonut This is us -sarjaa? Juuri alkoi neloskausi Liviltä, enkä ole varma, löytyykö aiemmat kaudet enää Ruudusta. Ehkä jostain suoratoistopalvelusta? Se on uskomattoman lämminhenkinen sarja perheestä, ja harvoin voi katsoa jaksoa tirauttamatta kyyneltä. Ja siinä on mielettömän mielenkiintoinen ja mulle ainakin ennennäkemätön kerrontatapa. Suosittelen lämpimästi!

  • Maria sanoo:

   Moikka Sari,

   en ole katsonut, mutta hurjasti kiitos vinkistä 🙂

   Kuulostaa aivan ihanalle!! ♥

   Kivaa viikonloppua ♥

 2. Anna sanoo:

  Suosikkini Villi kortti lopetettiin ja se harmittaa älyttömästi. Arman ja Suomen rikosmysteerit on suosikki tällä hetkellä. Casualtyn uusia jaksoja odottelen.

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja eikä?! Just kun mä innostuin miehen kanssa katsomaan Villi Kortteja! Mutta ihmettelinkin viimeksi, kun katsottiin, että miksi oli sellainen kokoelmajakso 🙂 Tämä selittää!

   Armania on tullut joskus katsottua, Casualtyyn pitää tutustua – kiitos vinkistä 🙂

   Ihanaa viikonloppua! ♥

 3. Sari sanoo:

  Moikka, Maria! Tulin vinkkaamaan Twin-sarjasta (muistaakseni Yle Fem:lla). Aiiiiiivan upeat maisemat (Lofootit), taattua norjalaista johon jää lujasti koukkuun. Kahdeksan jaksoo jo Areenassa tarjolla. Meni parina iltana tuosta vaan 🙃✨ Tsemppiä opintoihin ja muistetaan hen-gi-tel-lä 💚 -Sari

  • Maria sanoo:

   Moi Sari

   ja ooooh, tuo Twin kuulostaa myös ihan täydelliseltä – kiitos vinkistä 🙂

   Ja hei kiitos, syvähengitykset käytössä 😀

   Ihanaa viikonloppua ♥

 4. idahhh sanoo:

  Meillä katsotaan kyllä oikeastaan vielä perinteisesti enemmän ihan telkkaria kuin suoratoistopalveluista 😀 tai vähän riippuu, tietysti kausina kun telkkarista ei tule muuta kuin uusintoja niin silloin tulee katsottua suoratoistopalveluista mutta tavallisessa arjessa tulee kyllä aika pitkälti katsottua telkkaria ja se mitä ei ehdi katsoa niin katsotaan netistä. Meillä myös suosikkina ihan telkkarista katsottuna ovat ruoka-, viihde- ja sisusustusohjelmat; mm. Koko Suomi Leipoo, Kotoisa, Huvila ja Huussi, Remonttipiiskuri, Suomen Kaunein Koti, Ensi treffit alttarilla, Asuntokaupat sokkona, Maajussille Morsian ja Sohvaperunat! Matkailuun liittyvät ohjelmat kuten Say What sekä Armanin kaikki ohjelmat olleet lemppareita niin kotimaasta kuin ulkomailta. Suoratoistopalveluista tulee taas katsottua enemmänkin erilaisia sarjoja, joista lemppareiksi on tulleet yllätykseksi suomalaiset rikossarjat kuten Sorjonen, Karppi, Aallonmurtaja, Keisari Aarnio, Kaikki synnit ja Ivalo. Ulkomaiset suosikit ovat ehdottomasti Vikings, Son’s of Anarchy, Breaking bad, Better Call Saul, Orange is the new Black ja The Handmd’s Tale. Meillä vähän sama juttu että sitten kun jotain aletaan katsomaan tulee kahmittua monta jaksoa putkeen – *kröhöm viime kesänä katsottiin kaikki Son’s of Anarchyt ’:D no mutta sallittakoon se että oltiin päivät kuitenkin aina ulkona nauttimassa kesästä tai maalamassa taloa ja vasta illalla/yöllä katsottiin näitä.

  • Maria sanoo:

   Moikka

   ja hei kiitos kattavasta vinkkikoosteesta 🙂

   Tuota Sohvaperunoita ollaan monesti mietitty, mutta aina unohdetaan. Ensi treffit alttarilla ja Suomen kaunein koti unohtuivat muuten mun listasta. Ne on must 🙂
   Hei mut kesäillat ja -yöt onkin just otollista aikaa katsoa sarjamaratoneja 😀

   Kivaa viikonloppua ♥

Kommentoi