tiistai 05. marraskuun 2019

Blogin tulevaisuus

HEIPPA IHANAT!

Viime päivinä olen miettinyt erityisen paljon blogia ja bloggaamista. Ajankäyttöä blogiin ja sitä, että olisiko aika uudistua. Räväyttää ja tehdä jotain uutta. Ylipäätään olen pohtinut sitä, että mikä on blogien kohtalo tulevaisuudessa ja miten peilaan sitä siihen faktaan, että blogi näyttelee kuitenkin suuren suurta osaa päätyöstäni eli vaikuttajana toimimisesta tällä hetkellä. Kuitenkin minä, kuten monet muutkin siellä ruudun toisella puolella, tarvitsemme elääksemme työn. Palkkapäivän ja säännöllisen tulon.

Blogityö on ollut siitä ihanaa, että mun täytyy rehellisesti myöntää, että se ei ole tuntunut työltä. No ok, ehkä niinä parina kertana, kun olen aamuneljältä taistellut kadonneiden kamppiskuvien kanssa ja opiskellut youtube-videoilta, miten palauttaa tietokoneen bittiavaruuteen lähettämät tuoksukynttiläkuvat. Samalla kun olen pakannut kapsäkkiä aamulentoa varten. Tässä blogityössä on muuten oppinut hurjan paljon.

Ei vain tekstin tuottamisen ja valokuvauksen suhteen, vaan myös tietoteknillisesti. Myös paineensietokyky on kasvanut ja mikä tärkeintä, musta tuntuu että olen kasvanut ihmisenä Saana-tunturista Mount Everestiin. Saanut laajempaa näkökulmaa elämääni teidän kauttanne ja oppinut kyseenalaistamaan selkärankaani fakkiintuneita mielipiteitäni.

Se oli kymmenen vuotta sitten näinä päivinä, kun ruokatunnilla töissä tein ihka ensimmäisen blogipostauksen. En olisi kyllä ikinä uskonut, että tuo harrastuksena alkanut intohimo kantaisi näin pitkälle. Suurin osa tuon intohimon ylläpitämisestä on teidän lukijoiden ansiota; vuorovaikutus on tämän homman kantava voima. Vaikka kommentointi on siirtynytkin aika paljon Instan puolelle (laskin tuossa, että keskimäärin vastaan 15-17 IG Direct viestiin päivässä ja se on paljon – kiitos ihanat), niin silti olen ollut blogini kanssa siinä onnekkaassa asemassa, että saan käydä keskusteluja myös täällä kommenttiboksin puolella.

Jotenkin tuntuu, että olen tietynlaisessa risteyskohdassa blogini kanssa. Rakastan valokuvausta, rakastan kirjoittamista ja rakastan vuorovaikutusta kanssanne. Ne ovat asioita, joita haluan kantaa mukanani. Mutta silti tuntuu, että halu uudistua on kova. Mikä olisi se suunta, mihin lähteä?

Blogi heijastaa hurjan paljon täysin omaa elämääni ja niitä mulle tärkeitä juttuja. En ikinä voisi kirjoittaa aiheesta, johon mulla ei ole kosketuspintaa. Tällä hetkellä prioriteettilistani kärjessä on hyvinvointi. Varsinkin henkinen hyvinvointi. Ahmin kirjoja mindfulnessista, sisäisestä motivaatiosta ja onnellisuudesta, joka on läsnä joka päivä. Terveellisestä ravinnosta. Elämän hallinta voisi olla se osa-alue, joka tällä hetkellä iskee eniten itseeni.

Mutta nyt tarvitsisin teidän apuanne. Suunnittelen jo kovasti blogivuotta 2020 ja haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne blogiin liittyen:

  1. Mitkä ovat niitä aihealueita, joista sinä haluaisit lukea? Tilastoista ja kommenttien määrästä olen tulkinnut, että simppelit arkiruoat ainakin vetoavat suureen yleisöön ;) Myös ne postaukset, joissa annan itsestäni ja omalla kokemuksellani rohkaisen/lohdutan/autan muita ovat olleet sangen suosittuja.
  2. Mikä olisi sopiva postaustahti? Tiedän, että te lukijatkaan ette ehdi ihan joka päivä blogeja lukemaan. Olen yrittänyt tietoisesti rajoittaa postausten määrää ettei tule ähky. Mutta helposti tunnen itseni toimettomaksi, jos en postaa päivittäin. Mietin, että rahalle pitää antaa vastinetta. Kotitoimistopäivinä musta ei ole löhöämään kirja kädessä sohvalle, vaan haluan tehdä töitä. Eli tehdä blogia.
  3. Millaiset kaupalliset yhteistyöpostaukset ovat teille mieluisampia? Koska blogi ja some on päätyötäni, niin se sisältää myös kaupallisia yhteistöitä. Ne usein koetaan välttämättöminä pahoina, mutta mun täytyy sanoa, että mä nautin noiden tekemisestä suunnattomasti. Sillä mulla on vapaus valita, mitä kaupallisia yhteistöitä teen. Haluan tehdä sellaisia, joihin mulla on tarina. Joista myös te lukijat saatte jotain irti. Oma-aloitteisuus ja vapaaehtoisuus on avain onnistuneeseen kaupalliseen yhteistyöhön. Se, että yhteistyö on mielekästä tehdä näkyy lopputuloksessa ja antaa lukijalle ja asiakkaalle parhaimman mahdollisen vastineen.

Sana on vapaa kommenttikentässä, mutta voitte toki laittaa myös sähköpostia tai viestiä Facebookin tai Instan kautta. Nykäistä hihasta lähikaupan kassalla tai lähettää savumerkkejä. Kaikki viestit otetaan innolla vastaan :)

Hei, koska meillä on ollut tapana rupatella vähän säästä, niin en voi tätäkään postausta ilman sääspekulointia kirjoittaa. Totean vain, että jumankekka mikä ilma! Marraskuu – I ♥ you .

IHANAA TIISTAITA TOIVOTELLEN,

PS. sen lisäksi, että olen viime päivinä pohtinut paljon blogiin liittyviä asioita, olen selannut Lappi-kuvia. Laittanut silmät kiinni ja matkannut sinne, missä on ihan hiljaista. Hämärän hyssyä ja pakkasta. Missä lumi narskuu kengän alla.


60 Responses to “Blogin tulevaisuus”

 1. Avatar K sanoo:

  Minä rakastan elämänmakuisuutta blogissasi. Aitoutta ja sinun elämänasennettasi, niitä on ilo seurata! Monesti sellaiset perus arkiset kuulumiset ja kuvatkin on rentoa luettavaa. Päivä- tai viikko kanssani tyylisiä lukisin mielelläni, tunnut olevan niin kovin aikaansaava :) Mitä tähän Mindfullnessin tulee, laittaisin ostoskoriini koska tahansa Marian verkkokurssin ;) t. Se Nokian Prismassa kehaissut neiti :D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa K

   ja voi miten kiva kuulla, kiitos ♥

   Ja kiitos postausvinkeistä, my day / my week on laitettu ylös, kuten myös Maria’s mindfulness :D

   Ihanaa tiistaita ♥

 2. Avatar Rita sanoo:

  Sun blogia on ihana lukea, koska se on tavallista elämää. Tähän toki vaikuttaa se, että omassa elämässä on paljon samoja piirteitä ja pystyn moniin kirjoituksiisi samaistumaan hyvin. Sun elämänasenteesi on ihana :)

  Mä tykkään mökkijutuista, matkoista ja ruokapostauksista, vaikka ne saavatkin mut kateudesta vihreäksi ;)

  Mä kyllä luen postauksesi vaikka päivittäin, mutta ei mua haittaa jos jonain päivänä ei postausta tule. Sanoisin, että nykytahti on hyvä!

  Yksinkertaisesti sanottuna, mä tykkään sun jutuista ja kuvista!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei vitsit, että mä kuule vetistelen täällä näille teidän kommenteille – kiitos ♥

   Se, että meidän tavallinen elämä kiehtoo teitä lukijoita on kuin lottovoitto minulle. Koska se on sitä elämän rikkautta, mitä mä arvostan. Ihan normi arki arkiruokineen kaikkineen.

   Hih, älähän kadehdi….tuunko tekeen teille ruokaa ja otanko sut ens kerran matkalaukkuun mukaan? ;D

   Ihanaa tiistai-iltaa ♥

 3. Avatar Satu sanoo:

  Voin täydestä sydämestäni yhtyä edellisen kirjoittajan kommentiin. Tykkään todella paljon blogistasi ja mielestäni se on monipuolinen, kun sisältää ruokajuttuja, matkustelua ja välillä myös muotia sekä normi eloa. Lueskelen blogiasi päivittäin…. :)
  Leppoisaa joulunodotusta.
  Terkkusin Satu Hämeenlinnasta

  • Maria Maria sanoo:

   Oi kiitos

   sinullekin Satu ♥

   Välillä olen miettinyt, että onko tämä sekametelisoppa liikaa :D Mutta toisaalta, elämä on niin monipuolista ja koska blogi kuvastaa elämääni melko pitkälti, niin ihana kuulla, että se on just se monipuolisuus, mistä te lukijatkin tykkäätte :)

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 4. Avatar JonnaG sanoo:

  Ai kamala, mä luin otsikon ja ajattelin että that’s it. Ihan pelästyin!

  Mä tykkään sun blogista juuri tällaisena. Sopivassa suhteessa syvää asiaa mutta myös ihanaa kevyempää.
  Sun kuvat on kauniita ja tunnelmallisia ja luen kyllä mielelläni postauksen vaikka joka päivä.

  Teit vanhassa kodissa videokierroksen, se olis hauska tässä uudessakin.
  Ja aah -möksällä! Pääsis tällainen citydallaajakin fiiliksen.

  • Maria Maria sanoo:

   Kuule JonnaGee,

   ette te musta ihan niin helpolla pääse ;D ♥

   Ihana kuulla myös, että teitä joka päivä postauksen lukijoita on. Se on ihanaa, sillä niinä päivinä, kun en laita blogipostausta tuntuu kuin jotain puuttuisi :)

   Hei, kiitti muuten ideasta – tuo videokierroshan olisi kiva (tulisi siivottua joka kolkka :D)!

   Muksaa tiistai-iltaa ♥

 5. Avatar nanna sanoo:

  Blogisi on ihana juuri sellaisena kuin se on :) Lempparipostauksia aina on matkustukseen liittyvät ja arkiset ja ei-niin arkiset reseptit :) Sun blogista saa aina inspiraatiota, oli se sitten matkustukseen tai ruuanlaittoon tai ihan mihin vaan!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nanna

   ja voi kiitos ♥

   Se lämmittää sydäntä tosi paljon, että ne ns. arkiset postaukset inspiroivat teitä lukijoita. Toisaaltahan se on älyttömän ihana juttu, että näin on. Ihana ja sujuva arki kun on mun koko elämän kantava teema ja sitä myötä bloginkin punainen lanka :)

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 6. Avatar Jaana sanoo:

  Minäkin säikähdin, ettet vaan laita pillejä pussiin. Maria, sinun blogia on ihana lukea, koska se ei ole niitä tusinablogeja. Sinun positiivisuus ja hyväntuulisuus tarttuu. Jos en ehdi muita blogeja lukemaan, niin sinun blogin käyn lukemassa joka ikinen päivä. Se on kuin vaihtaisi ystävän kanssa kuulumisia. Jaksan lukea blogisi vaikka kaksi kertaa päivässä :)

  Postauksista mielenkiintoisimpia ovat kodin sisustukseen ja kaikki siihen liittyvät, siis koti, mökki, piha jne. Myös ruuanlaitossa olen kokeillut monet reseptisi. Matkustaminen kiinnostaa myös.

  Jos saa toivoa aiheita, niin asupostaukset olisivat mieluisia, samaa ikäluokkaa kun ollaan…

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Jaana

   ja ei, pillejä ei ole vielä edes pussin suun lähettyvillä ;) Kiitos kaunis ihanasta palautteesta sinullekin ♥

   Ihmismieli on jännä; se miettii että pitäisi keksiä jotain uutta tai kehittyä. Blogin pitäisi kasvaa sitä myötä, kun itse kasvan. Mutta ehkä se onkin siinä, että blogi on kasvanut mukanani. Niin hienovaraisesti tosin, ettei radikaaleja muutoksia ole tarvittu.

   Te lukijat olette kyllä ihania, vaikka olenkin tällä hetkellä ripsarit poskilla näistä kommenteista :´)

   Kiitos toiveesta, asupostauksia pyydetään muuten aika usein. Olen vain kokenut, että koska en tällä hetkellä osta juurikaan vaatteita, niin en viitsi esitellä niitä samoja vanhoja vaatteita blogissa. Mutta täytyykin panostaa taas asukuviin joku päivä :)

   Ihanaista tiistai-iltaa ♥

   • Avatar Jaana sanoo:

    Juurikin niitä ideoita asujen yhdistelyyn kaipaisin. Itsekin pyrin ostamaan uusia vain harkiten, mutta välillä pää lyö tyhjää asujen yhdistelylle, vaikka kaappi pursuaa vaatteita.
    Usein jonkun toisen asusta saa idean miten yhdistellä ja hyödyntää omia jo olemassa olevia vaatteita ja asusteita.

    • Maria Maria sanoo:

     Heissun Jaana

     hei tiedätkös, että tästä sain itsekin puhtia alkaa yhdistelemään noita vaatekaapista löytyviä vaatteita. Täytyykin tehdä vaikka sellainen postaus, että miten saada uutta ilmettä esimerkiksi vain asustetta / yläosaa / alaosaa vaihtamalla :)

     Kiitos vinkistä ja ihanaa keskiviikkoa ♥

 7. Avatar Satu sanoo:

  Älä vaan lopeta bloggaamista! Käyn oikeestaan päivittäin katsomassa onko tullut postausta. Ja tykkään blogistasi juuri tällaisena monipuolisena. Kiitos!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja kiitos ♥

   Juu, ei loppua näy…ja näiden teidän kommenttien jälkeen ei näy edes sitä uudistusta, jota luulin blogini kaipaavan ;D

   Onneksi kirjoitin ajatukseni blogiin ennen radikaalien muutosten tekemistä. Samoilla linjoilla jatketaan kuin tähänkin asti!

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 8. Avatar Maarit sanoo:

  Pliis älä uudistu! Sun blogi on just niin hyvä just näin, tykkään kun on aiheita laidasta laitaan. Jos nyt jotain haluaisin enemmän niin ehkä silloin tällöin voisi olla päivän asu-tyyppinen postaus :) Itse myös luen kovin mielelläni postauksen joka päivä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maarit

   ja hei kiitos sinullekin ♥

   Mä olen niin onnellinen, kun sanotte että se monipuolisuus on se juttu. Itse sitä ajattelee, että onko tässä jutussa mitään päätä tai häntää, kun yhtenä päivänä tehdään arkiruokaa ja toisena puhutaan taivaasta. Sitten taas oiotaan sohvatyynyjä toisena päivänä ja puhutaan positiivisuudesta toisena :D

   Ihana kuulla!!

   Mukavaa tiista-iltaa ♥

 9. Avatar Arja sanoo:

  Pelästyin minäkin tuota otsikkoa, että ethän vain ole aikeissa lopettaa. Luen blogiasi joka päivä ja aina tunnen mielihyvän ailahduksen, kun huomaan, että on tullut uusi postaus. Kaikki aiheet kiinnostaa; erityisesti sisustus ja matkakertomukset, mutta yhtälailla ruoka ja reseptit. Sinulla on erityinen taito osata kirjoittaa mukaansa tempaavasti ja elämänmakuisesti aiheesta kuin aiheesta. Myös tuo optimistisuutesi on kadehdittavaa ja siitä saa hyvän mielen, kiitos siis ihanasta blogistasi!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi Arja

   et tiedäkään, kuinka hyvä mieli sinunkin kommentistasi tuli – kiitos ♥

   Se, että joku saa edes pienen mielihyvän tunteen blogissani merkitsee mulle niin älyttömän paljon :)

   Kiitos paljon, jatketaan siis samaan malliin!

   Ihanaa tiistai-iltaa ♥

 10. Avatar Marjaana sanoo:

  Hei Maria!
  Täälläkin seurataan niin mielellään sinun ihanaa blogiasi päivittäin.❤ Juurikin aiheet mistä jo kirjoitat ovat niitä kaikista kiinnostavimpia. Toivottavasti et muuta tyyliäsi, koska on niin kivaa seurata touhujasi ja katsella kauniita kuviasi. Ruokareseptejä myös mielellään kokeilen, koska aina tuntuu olevan ideapula hyvistä ruuista. Kiitos, että jaat kaikkea hyvää meille lukijoille blogissasi😍

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjaana

   ja lämmin kiitos sinullekin ♥

   En missään nimessä muuta mitään – nämä teidän kommenttinne palauttivat mut sen ajatuksen äärelle, että ei aina tarvitse muuttua pysyäkseen kehityksen mukana.

   Ihanaa, että saan jakaa teille kaikkea hyvää :)

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 11. Avatar Nina sanoo:

  Fredagsmyyssejä lisää ja vaikka muillekin päiville omat myyssit ❤️
  Postaustahti on mielestäni ollut sopiva, mutta toki ymmärrän, mikäli haluat tehdä postauksia esim. joka toinen päivä. Mulle ei ainakaan ole tullut ähky, mutta nälkä sen sijaan on katsellessani herkullisia ruokakuviasi 😂

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Nina,

   voihan myyssit – pitäiskin pitää yksi sellainen viikko, joka alkaisi maanantaimyysseistä ja loppuisi sunnuntaimyysseihin :D

   Kiitos tuhannesti ja ihanaa tiistai-iltaa ♥

 12. Avatar Sanna sanoo:

  Kiitokset Maria ihanasta blogistasi! On ainoa, jota seuraan säännöllisesti, omiin iltarutiineihin kuuluu kurkistaa, mitä sinulle kuuluu. Monta ruokakokeilua on tullut ohjeillasi tehtyä. Ja sen karamellisoidun nyhtöpossun ohjeen tarkistan aina joka kerta uudelleen. Kiitos kun jaksat ja haluat postata ja tuoda päiviin iloa ja valoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja voi kiitos kaunis sinullekin ♥

   Oooo, kiitos kun muistutit tuosta karamellisoidusta nyhtöpossusta – sitä pitääkin taas tehdä :)

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 13. Avatar Koo sanoo:

  Sekametelisoppa on hyvä! Sitä elämä on, vähän kaikkea! Kiiltokuvaa tarjoilee moni muu, joten sinun ei tarvitse. Ihan selvästi me lukijat, samaistumme, inspiroidumme ja fiilistelemme, kanssaelämme. Pysy itsenäsi.
  Minunkin iltarutiineihin kuuluu kurkata, mitä sä olet puuhannut, ajatellut, kuvannut, kokannut. Olet tuonut tavallisen arjen, positiivisuutta ja lämmön minulle vaikeaan aikaan. Kiitos ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Koo

   ja hei ihana kuulla – kiitos ♥

   Olen otettu, että olen tuonut sinulle vaikeina aikoina positiivisuutta ja lämpöä. Et tiedäkään kuinka paljon tuon tietäminen merkitsee. Ihanaa! :)

   Kivaa tiistai-iltaa ♥

 14. Avatar Heidi sanoo:

  Heippa.

  Älä vaan ainakaan lopeta blogisi pitämistä. Olen tykännyt blogistasi erityisen pljon, koska se on niin aito ja monista asioista mulla on samanlaisia ajatuksia. Meillä myös samanikäiset lapset, joten sitäkin kiva lukea mitrn muissa perheissä toimitaan. Lastrn kasvatus asioissakin aika samoilla linjoilla ollaan.

  Pidän blogista myös siksi, että siellä on juuri niitä ihan tavallisia asioita ja seuraan myös instassa ja tykkään katsella storejasi.
  Joskus saatan jopa miettiä, että mitähän teidän perheessä touhuillaan juuri nyt❤

  Eli jatka samalla linjalla.😊

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Heidi

   ja voi vitsit, ihana kuulla, että ajattelet meidän perhettä ♥ Kiitos muutenkin ihanasta kommentista sinullekin ♥

   Se tavallisuus on se, mikä tekee elämästä just niin nautinnollista. Tai lähinnä se, että osaa nauttia siitä tavallisuudesta :)

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 15. Avatar Kaire sanoo:

  Kiitän myös ihanasta blogista. Sinun blogi on yksi harvoista, johon kurkkaan päivittäin. Sisällön luettua tulen aina hyvälle tuulelle. Älä vaan lopeta kirjoittamista. Kaikki aiheet ovat mielenkiintoista luettavaa. Tampereella käydessäni tulet aina mieleeni, ”täällä jossain se Maria asuu..”😊
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaire

   ja minä kiitän sinuakin ihanasta ja kannustavasta kommentistasi ♥

   Hei ihana kuulla, että Tampereelle tullessasi mietit minua….ties vaikka törmättäisiin joku kerta :)

   Kiitos tuhannesti ja ihanaa tiistai-iltaa ♥

 16. Avatar Anna sanoo:

  Hei Maria! Sulla on ihana blogi, onneksi et ole lopettamassa<3

  Musta ois tosi ihana, jos tekisit jonku yhteistyöpostauksen hyväntekeväisyyttä koskien, ja myös postauksia muuten tähän liittyen . Tää musta liittyis hyvin myös siihen mielen hyvinvointiin, kun muiden auttaminenhan lisää omaakin hyvinvointia<3

  Esimerkiksi eläinkotejen eläimistä yms, jotka apua tarvitsevat, SPR yms.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Anna

   ja kiitos kaunis ♥

   Kiitos myös erittäin ihanasta ja mieltä lämmittävästä postaustoiveesta. Hyväntekeväisyys on lähellä sydäntäni ja kuukausittain mulla menee kahteen eri kohteeseen kiinteä summa. Lisäksi ns. könttäsummia esim. joulun alla tulee laitettua silloin tällöin. Ilman muuta teen postauksen hyväntekeväisyydestä! :)

   Kaupallisia yhteistöitä olen aikoinaan tehnyt Planin kanssa #tyttöjenpuolella (https://atmarias.indiedays.com/2016/10/02/tyttojenpuolella/) ja Unicefin kanssa lasten koulutuksesta (https://atmarias.indiedays.com/2019/03/24/maailman-tarkeimpia-asioita-%e2%99%a5/).

   Olisin valmis tekemään enemmänkin yhteistyötä hyväntekeväisyyden nimissä :) Eläinkotien eläimetkin kuulostavat niin ihanalle. Kiitos erittäin paljon, tämä antoi aihetta ajatteluun ja huomenna otan heti työn alle erilaisten järjestöjen läpi käymisen!

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 17. Avatar Milla sanoo:

  Hei, kamppankirjoitukset ohitan heti, muut kirjoituksesi kiinnostavat- ruoka, sisustus etc

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Milla

   ja lämmin kiitos sinullekin kommentistasi ♥

   Ruokapostauksia on tulossa jo tällä viikolla ja eiköhän sisustuspostauksiakin ala tulemaan, kun joulu lähenee :)

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 18. Avatar Mimi sanoo:

  Heippa Maria, ja samoilla linjoilla taalla, ei tarvi muuttaa mitaan, blogi on just ihana nyt! Sita elamaa, hyvantuulista. Tulee aina hyva mieli. En kauheasti tykkaa ruoanlaitosta, niin ohjeet on oikein tervetulleita, mita helpompi sita parempi, heh. Enka eritysesti pida shoppailustakaan, joten asupostauksetkin olisi tosi kivoja, vinkkeja miten pukea jo niita olemassa olevia. Ja ehka tarkein minulle, sinun blogi on se minun ikkuna koti-Suomeen ja eritysesti Tampereelle. Taalla monesti katsellut sinun maisemakuvia tippa silmassa.. Ja joka paiva luen, ei tule ollenkaan ahkya 😄 Oikein odotan jo, miten alat koristella joulua.. Mukavaa tiistai-iltaa 💕

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Mimi

   ja voi vitsit, miten ihana kuulla ♥

   Mä voisin muuten tehdä taas jouluisesta Tampereesta postauksen, niin pääset sieltä katsomaan tuttuja maisemia :)

   Helppoa arkiruokaa tulossa vielä tällä viikolla :)

   Olen joutunut vähän ”hold my horses” joulun suhteen, mutta enköhän mä pian päästä joulubuumin valloilleen ;)

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 19. Avatar Allu sanoo:

  Mä kuolaan niitä perjantaimyyssikuvia. Silloin tällöin etsinkin blogista reseptejä.

  Raha-asiat ja säästäminen kiinnostaa kaikkien arkisten asioiden lisäksi.

  Noin kolme kertaa viikossa lukisin juttuja mielelläni.
  Mun on jotenkin helpompi lukea blogitekstejä kuin katsoa instastoryja, joissa ihmiset puhuu kameralle.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Allu

   ja suuresti kiitos sinullekin palautteestasi ♥

   Perjantaimyyssejä ei olekaan tullut vähään aikaan tehtyä, mutta nyt marraskuun aikana lupaan, että sellainen tasa tulee :)

   Kiitos postaustoiveista, raha-asioista ja säästämisestä on luonnoksissa yksi aloitettu postaus. Täytyykin kirjoittaa se loppuun!

   Ihanaa tiistai-iltaa ♥

 20. Avatar Nina sanoo:

  Mäkin pidän siitä että koskaan ei tiedä mitä täältä löytyy. Kanssasi olen päässyt etelän lämpöön, lapin tunturiin sekä aina siistiin kotiin ihan uskomattomien herkkujen ääreen jota itse sanot ”arkiruoaksi” ;)
  Älä muutu.
  Olen ollut mukana varmaan sen 10v!:O

  Omat ruuhkavuodet tekee sen että en voi kun haaveilla tästä seesteisestä tunnelmasta joka teiltä aina välittyy. Oot ihana just noin!! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Nina

   ja hei voi kiitos ♥

   Ihana kuulla, että se on aina yllätys, mitä täältä löytyy :D Se on yksi tällaiset sillisalaattiblogin etuja; aihealueita kun löytyy laidasta laitaan :)

   Ihanaa, että olet ollut mukana jo niin pitkään – kiitos siitäkin ♥

   Tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 21. Avatar Pia sanoo:

  Mä tykkään kovasti arkiruokaresepteistä. Niitä on meillä kokeiltu useasti, aivan ihania. Reissujutut myös hauskoja. Mutta kaikki kaupalliset postaukset skippaan, niitä en lue koskaan, en blogissa enkä instassa. Tykkään myös siitä että postaat usein. Toisinaan postaukset ovat kyllä melko pitkiä monine kuvineen, joten välillä tulee kyllä hiukan ähky enkä jaksa lukea ihan loppuun. Niin, eikä jonkinlainen uudistuminen välttämättä ole huono asia…paikallaan junnaaminen enemmänkin. Ihanaa syksyä ja joulun odotusta !

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Pia

   ja kiitos kaunis sinullekin ♥

   Hei ja kiitos rakentavastakin palautteesta; tiedostan sen, että joskus postaukset venähtävät vähän liian pitkiksi – pitää tehdä ryhtiliike niiden suhteen :)

   Uudistuminen ei ole missään nimessä huono asia, päinvastoin :)

   Kiitos samoin sinulle ja tunnelmallista tiistai-iltaa ♥

 22. Avatar Meri sanoo:

  Minä myös säikähdin otsikkoa! Maria sinun blogisi on elämänmakuinen, ihanan arkinen, tapasi nauttia uudesta päivästä, uudesta mahdollisuudesta, nähdä kaunista ympärillä tarttuu, samoin positiivinen ihana elämänasenteesi,kirjoituksista saa lohtua, elämä on iloa ja surua, osaat kirjoittaa niin aidosti, väheksymättä tai vähättelemättä ketään, olet niin kuin me muut, et nosta itseäsi jalustalle ❤ Arkiset asiat kiinnostaa, opiskelusi, myyssit, sisustus ideat, mökkeily, lomailu, hyvinvointi, ulkoilu, kirjavinkit, asut, päivän puuhailut, tavalliset arkiset asiat ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Meri

   ja kiitos sinulle ♥

   Enpäs uskonut, että aloitan tämän keskiviikon kyynelehtien, mutta täällä tää herkkis taas katselee ruutua sumein silmin :D

   Te ootte ihania ja parasta on se, että te arvostatte elämässä juuri niitä samoja asioita kuin minä. On helppo kirjoittaa blogia tällaiselle yleisölle ♥

   Kivaa keskiviikkoa! ♥

 23. Avatar Sari sanoo:

  Moi Maria,

  Löysin blogisi joskus vuosia sitten sisustusblogina. Luen edelleenkin pääsääntöisesti sisustusblogeja, mutta sinun blogisi on seuraamieni blogien joukossa poikkeus, koska se käsittelee monipuolisesti eri aiheita. Miksi sitten seuraan tätä, vaikka muuten seuraan melko yksipuolisesti vain tiettyä aihetta käsitteleviä blogeja. Ehkä se on se aitous ja hetkessä eläminen, jotka vetoavat. Sulla on myös mieletön kyky positiiviseen ajatteluun ja hyvän mielen jakamiseen. Ehkä ne on ne jutut, jotka saa lukemaan blogiasi päivästä toiseen. Kuvasi ovat myös superkauniita – tällainen visuaalinen ihminen viihtyisi vaikka pelkästään niiden parissa. Jatka vaan samaan malliin!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja hei ihanaa, kiitos sinulle ♥

   Silloin muinoin blogini käsitteli pääosin sisustusta. Sisustuspostauksia pyydetään edelleenkin paljon, joten voisin vastata pyyntöihin ja tehdä taas useammin sisustuspostauksia :)

   Niin ihana kuulla, jos tämä positiivinen elämän asenne välittyy ruutujen toiselle puolen :)

   Kaunista keskiviikkoa ♥

 24. Avatar Mia sanoo:

  Tämä on minun ehdoton lempiblogini ja täydellinen juuri tälläisenä ❤ omat suosikkini ovat kaikki ruokajutut, erityisesti fredagsmysit 😚 tosi paljon olen reseptejäsi kokkailut ja hyvää on tullut 😋 myös Tobyn kuulumisia tykkään lukea, meilläkin on kotona coton, tällä viikolla 5v täyttävä Eddie 😊

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Mia

   ja hei kiitos kaunis sinullekin ♥

   Kiva kuulla, että ruokapostaukset ovat mieleen :) Kaikkia postauksia tykkään tehdä, mutta nuo ruokapostaukset ovat omia suosikkejanikin!

   Oiiii, Eddielle terkkuja ♥♥♥

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

 25. Avatar Erika sanoo:

  Hei,

  Olin pitkään pois blogimaailmasta, siis lukematta kenenkään tekstejä. Syksyn aikana olen muiden kiireiden väistyttyä palannut lukemaan muutamia aikaisemmasta tuttuja blogeja. Erityisesti sinun helpot arkiaruuat ja reseptit viehättävät, perunaa olen tarjoillut ohjeittesi mukaan edellisen kerran viime viikonloppuna. Minusta blogisi on kaunis, tyylikäs ja inspiroiva, postaustahti on sopiva. Kaikki helpot, nopeat, edulliset ja tyylilläsi kauniisti asetellut tarjoiluvinkit sekä reseptit erityisesti kiinnostavat. Kiitokset Sinulle ja Tunnelmallista marraskuuta!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Erika

   ja ihana kuulla, että olet palannut takaisin blogimaailman pariin ♥ Sehän on just näin, että kiireessä ei ehdi blogeja lukemaan. Minullakin on aikakausia, että ehdin selata ne parit lemppariblogit ja muut blogit jäävät lukematta. Välillä tosin uppoudun blogien maailmaan ja vitsit, miten rikas se onkaan. Lauantaina aamukahvikuppi kädessä olen löytänyt paljon luettavaa :)

   Kiitos sinulle ja ihania pakkaspäiviä ♥♥♥

 26. Avatar -Bruno sanoo:

  Terve, tykkään blogistasi ja erityisesti fredagsmyseistä. Liian monella blogit ovat nykyään pelkkiä yhteistöitä. En luen niitä enää ollenkaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Bruno!

   Ja kiitos sinulle ♥

   Fredagsmyseille pitää tehdä tilaa kalenterista mitä pikimmin :)
   Nuo kaupalliset yhteistyöt aiheuttavat mielipiteitä…itsekin toki teen niitä (koska tämä on työtäni), mutta yritän pitää määrän kohtuullisena. Tiettyinä ajanjaksoina toki voi tulla pientä piikkiä yhteistyöpostauksiin, kuten nyt joulun alla. Mutta huomattavasti ne ovat vähentyneet omassa blogissani.

   Oikein ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 27. Avatar T.Rva46 sanoo:

  Blogisi on lähestulkoon täydellinen. Kaikkea tasaisen rautaisella ammattitaidolla, ja mikä tärkeintä, valtaisalla sydämellä.
  Kuten moni edellä mainitsi, liki naurettavan upeat kuvasi, vankkumaton valoisuutesi, elämänilosi ja kaikessa hyvän näkeminen aiheuttavat välillä kateuden pistoksia mutta ei niitä ilmankaan haluaisi olla. Ja jospa niistä tarttuisi itseenkin edes hitunen.😉❤
  Myös se miten tasaveroisen ja rakastavan vaikutelman avioliitostasi saa, on aina mieltälämmittävää luettavaa.

  Minulle blogisi on vuoden jokaisen viikonpäivän myyssi, KIITOS siitä ja kupliva malja jatkolle! 🥂🤗

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Rva46

   ja mä kun luulin, että olin tämän päivän itkut tirauttanut, niin sä sait taas hanat aukeamaan – KIITOS ♥

   Toivottavasti saan tartutettua hieman tätä iloisuutta sinne ruudun toiselle puolelle. Ja jos sivutuotteena tulee vähän elämäntapahippiyttä, niin sekään ei vissin haittaa ;D Mä oon vähän tällainen hömppä!

   Ihanaa, että se meidän avioliitossa vallitseva kunnioitus ja rakkaus tulee läpi teksteistä. Se on sellainen asia, jota vaalin loppuelämän ♥

   Kiitos sinulle ja kippis ♥

 28. Avatar T.Rva46 sanoo:

  Ps. Ainoa mitä uskaltaisin toivoa tähän yltäkylläisyyteen lisää, on päivän asuja, mutta vain jos se on sulle luontevaa. Kaupallisista postauksista en minäkään niin välitä, mutta skippaan ne sujuvasti. 🙂

  • Maria Maria sanoo:

   Ihanaa, toive vastaanotettu! On luontevaa, pitää vain kuvauspäivinä laittaa hiukset ja meikit kuntoon ;D

   Se on onni, että sellaiset postaukset pystyy sivuuttamaan, jotka ei niin kiinnosta :)

 29. Avatar Hanne sanoo:

  Voi ihana Maria, jatka samaan malliin!
  Blogissasi on mukava käydä, sillä se huokuu lämpöä ja aitoutta. Vesi kielellä katselen ihania ruokiasi ja upeita kuvia.
  Postauksien aiheet ovat olleet monipuoliset ja mielenkiintoiset.
  Ymmärrän, että yhteistyöpostauksiakin on tehtävä, mutta ne ohitan vähin äänin.
  Onnea 10vuodesta❤
  Tsemppiä tulevaan!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanne

   ja lämmin kiitos ♥

   On ilo korville kuulla, että se aitous paistaa läpi. Sillä en pystyisi tätä muuten tekemäänkään – vain olemalla oma itseni koen teidän lukijoidenkin saavan eniten irti blogistani :)

   Kiitos, many more to come ;)

   Ihanaa viikon puoliväliä ♥

Kommentoi