perjantai 02. elokuun 2019

Kesä 2019 – ihanin ikinä?

MOIKKAMOI!

Eilen illalla saunanlauteilla totesin miehelle, että olo on aivan syksyinen. Liekö kuivuus tehnyt sen, mutta varvikko näyttää siltä, että se elää pian ruska-aikaa. Aurinko paistoi kahdeksan aikaan jo niin matalalta, että sisäinen kello ajatteli kellon olevan kymmenen pintaan. Jännä fiilis tuo yhtäkkinen syksyfiilis, mutta osaltaan johtuu ehkä siitä, että kesä on tuntunut äärettömän pitkältä. Vaikka se on mennyt ihan silmänräpäyksessä.

Jos jonkinmoista tilinpäätöstä pitäisi tehdä tältä kesältä (jota toki on vielä jäljellä), niin esiin nousee viisi ihanaa asiaa. Ne, jotka ovat tehneet kesästä taas yhden parhaista.

1. Valmis piha
Tehän tiedätte, että aloitettiin istutusten laittaminen jo huhtikuun alkupuolella. Silläkin riskillä, että halla vie. Halla ei onneksi vienyt istutuksia ja tällä hetkellä ne jopa näyttävät ihanan runsailta. Ollakseen ekavuotisia. Kivetys saatiin tehtyä heti pääsiäisen jälkeen ja sen myötä piha tuli valmiiksi. Olemme saaneet käytännössä nauttia siitä koko kesän.

Viime kesänä ei vielä päästy terassille aamupalalle tai ottamaan aurinkoa, mutta tänä kesänä olen viettänyt jokaisen liikenevän hetken ulkona pihalla. Joko kukkia nyppien tai sään salliessa kahvikuppi kädessä. Töitä tehden tai äänikirjaa kuunnellen. Rakastan tuota meidän pihaa ja siitä tuli just niin kiva kuin mitä suunnittelimmekin. Ensi kesää odotellessa 🙂

2. Toscanan reissu
Reissu yllätti kaikki odotukset miljoonalla. Reissuseuran tiedettiin olevan ihanaa, mutta voi jumpe en tiennyt että noista ihanista ja rakkaista muodostuu yhden viikon aikana niin tärkeitä. Sydämessä on ollut reissun jälkeen pieni tyhjä tila, joka kaipaa yhtä pientä papupataa vanhempineen.

Tuon reissun jälkeen ymmärrän myös heitä, jotka haluavat lähteä heti loman alkuun pois Suomesta; aivot nollautuivat aivan totaalisesti. Maisemanvaihdos teki hyvää!

3. Toriaamupalat
Tänä kesänä kunnostauduttiin toriaamiaisten ja muutenkin toreilun suhteen. Tampereella on ihania toreja, mutta aamupalalle suuntaamme aina Tammelan torille. Se oli meidän iskän vakkaripaikka. Siellä näki tuttujaan ja aamukahvi saattoi venyä lounaaksi torin laidalla olevassa kalaravintolassa. Kun mä olen eläkkeellä, niin aloitan jokaisen päiväni tuolla. Jos Luoja suo.

4. Pitkät yöunet
Aiemmin ollaan pystytty nukkumaan pitkiä yöynia vain mökillä, mutta tänä kesänä niitä tuli vedeltyä myös kotona. Se tunne, kun katsoo ensimmäisen kerran kelloa aamulla sen ollessa 11.20. Avot. Ollakin, että päivä tuntuu armottoman lyhyeltä 😀 Mökillä ollessamme tuntui, että elämä alkoi vasta siinä klo 18 aikaan. Silloin koko porukka virkistyi yhtäkkiä ja alettiin tekemään ”päiväsuunnitelmia” 😀

Keskimäärin olen tänä kesänä nukkunut varmastikin kymmenen tuntia yössä. Se kertoo siitä, että vissiin jonkin asteista univelkaa oli kertynyt keväältä. Nyt on nukuttu univelat pois ja taas jaksaa!

5. Ikuinen kesäfiilis
Kuten kerroin, niin tuntuu että kesä on vain jatkunut ja jatkunut. Ehkä sen takia, että mun kesä alkoi silloin huhtikuussa, kun pihaa aloin kuopsuttamaan. Itse koen myös ilmojen olleen loistavat. Mutta kahden naapurin kanssa juteltuani olen alkanut epäilemään omia säähavaintojani. He kun väittivät, että oli kylmä ja sateinen kesä. Lukuunottamatta heinäkuun lopun helteitä. Eiks kesäkuussa ollutkin hyvää keliä? Mun mielestä oli. En muista kertaakaan ulkoiluttaneeni koiraa kevyttoppatakissa niin kuin pari kesää sitten. Se on jo paljon se 😉

Tänä kesänä on tullut syötyä mansikoitakin triplasti enemmän kuin aiempina kesinä. Johtuu ehkä tuosta toreilusta. Jätskillekin olen ollut persompi kuin aiemmin. Ja hei, kesän top viitoseen olisi hyvin voinut kuulua myös tuo pizzauuni, jonka heinäkuun alussa ostimme. Rrrrrakastan sen antia. Mansikoita, jätskiä ja pizzaa. Niitä on kulunut tänä kesänä. Ei hassumpi kombo. Syksylle suunnitteilla vähän erilainen kombo, ainakin mitä vyötärö tuossa viestitti, kun kokeilin yksiä lempparihousujani jalkaan 😀

Mutta niin kauan kun arki on vasta nurkan takana vyötärö saa hiukka huudellakin. Nyt aamupalaa ja sitten pizzataikina kohoamaan illan pizzoja varten! Palaan taikinan veivauksen jälkeen eilisiin kommentteihin. Kiitos jälleen kerran niistä ihanat – bloggaamisen parasta antia on keskustelut kanssanne 

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Kesä 2019 – ihanin ikinä?”

  1. JonnaG sanoo:

    Ihana toi kuva teistä:)
    Onneksi kesää on vielä jäljellä vaikka toi koulujen alku tuntuu jotenkin ihan liian aikaiselta. Mieluusti rötväilisin poikien kanssa vielä hetken.

    Ihanaa viikonloppua sinne, täältä ryhmä rämä suuntaa maanantaina auton nokan kohti kotia<3

    • Maria sanoo:

      Hei kiitti Jonna ♥

      Hih, meillä on tytötkin jo valmiita kouluun (äitinsä tyttöjä) 😀 Mutta nopsaa meni lasten kesäloma, siitä ei pääse mihinkään!

      Ah, nauttikaa kotimatkasta ja lämpöisistä ilmoista ♥♥♥ – täällä tuulee hurrrrjasti!

  2. Kuukausi sitten kommentoin, kuinka meillekin suunniteltiin pizzakiven hankintaa. No sellaisen mieheni haki perjantaina ja tänään lomien päättymisen kunniaksi sitä testataan.

    Onneksi minun lempparini on nykyään pizza rosso, joten se ei toivottavasti kerry vyötärölle. Työni opena on sen verran energiaa kuluttavaa, joten lukukauden aikana tulee syötyä tukevasti kaksi runsasta ateriaa ja välillä popsittua välipaloja nälkään töissä. Sen olen huomannut kertyvän, varsinkin kun liikuntaa en ennätä harrastaa erikseen. Kesän ajan olen yrittänyt vähentää, syönyt vain yhden tukevan aterian, enimmäkseen kasviksia, ja muutoin tosi kevyesti. Sekä olen liikkunut tosi paljon. Grammaakaan ei ole lähtenyt, ei tosin tullutkaan.

    Ensi viikolla työt taas alkavat ja mietin, mitä helppoja ja kevyitä välipaloja veisin töihin. Jotain mikä myös pitäisi nälkää ja jonka saisin suoraan kaupanhyllyltä mukaan. Ideoista olisin tosi kiitollinen. Nimimerkillä omenoita olen popsinut turvotukseen asti :).

    Mukavaa sunnuntaita <3

    • Maria sanoo:

      Moikka Ei-Leen

      ja hei ihanaa! Toivottavasti pizzat maistuivat 🙂

      Pizza Rosso on hyvä, kiitos taas muistutuksesta!

      Mä huomaan, että iän myötä vaikka kuinka paljon liikkuu, niin kyllähän sitä kertyy tuohon vyötärölle. Mutta olen ajatellut asian niin, että kunhan vanhat vaatteet menevät päälle niin se riittää 🙂

      Mitäs välipaloiksi tuorepuurot yms? Onko mahdollisuutta säilyttää jääkaapissa? Mä voisin elää maustamattomalla rahkalla ja mustikoilla. Se on täyttävä välipala myös!

      Ihanaa maanantaita ♥

  3. Marjo sanoo:

    Hurjaa, että moni puhuu jo lomien loppumisesta ja työn/koulujen alkamisesta. Minulla on takana vasta ensimmäinen lomaviikko ja kolme jäljellä. Toivottavasti kesää on vielä jäljellä 🙂 Ihania kuvia olet taas napsinut, mökkimaisemat täydellisen nautinnollisia! Ja melkein kadehdin tuota ryhtymistäsi siekailematta erinäisiin puuhiin. Minulla on huono tapa miettiä ja suunnitella ja sitten moni juttu jääkin vain suunnittelun asteelle. Mutta ehkä tästä nyt ryhdistäydynkin ja ompelen lopultakin mökille ne uudet pellavaverhot, jotka ovat odotelleet ompelua reilun vuoden… kivaa alkavaa viikkoa!

    • Maria sanoo:

      Moikka Marjo

      ja hei ihanaa – nythän lämpenikin kivasti 🙂

      Kiitos, mökille on kova ikävä! Onneksi on kuvamuistot ♥

      Ei muuta kuin tuumasta toimeen, mutta muista myös nauttia joutenolosta lomalla 🙂

      Ihanaa loman jatkoa ♥

Kommentoi