sunnuntai 28. heinäkuun 2019

Kesäiltana kaupungissa

ILTAA IHANAT!

Joka ikinen aamu, klo 11 jälkeen herätessämme, päätämme miehen kanssa, että seuraavana aamuna laitamme kellon herättämään. Hmph, kertaakaan ei olla tätä tehty, mutta hei – lomalla saa nukkua. Tosin, itse olen sitä mieltä, että kun aamulla herää aiemmin on päivässä enemmän tunteja. Vaikka sitten menisikin illalla aiemmin nukkumaan. Huomen aamulla on pakko herätä, kiitos toisen lapsen hammaslääkäriajan klo 08.00.

Meidän piti tulla vasta tänään mökiltä kotiin aamusella, mutta eilen iltasaunan jälkeen tytöt kysyivät, että mitäs jos mentäisiinkin jo illalla eikä aamulla. Aamulla, kun olisi ollut mökillä aikainen herätys, jotta tytöt ehtivät ystävänsä rippijuhliin. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun olimme jo veneessä soutamassa (jep, moottorivene on korjaamolla) kohti venelaituria. Kympin aikaan illalla, kun saavuimme kotiin näytti kesäilta kaupungissakin ihanalle. Orapihlaja-aidan toisella puolella oli bileet ja musiikkilista vakuutti niin, että jäimme miehen kanssa ulos istuskelemaan. Aurinko ei enää pihalle paistanut, mutta loisti vaaleanpunaisena taivaanrannassa.

Korkkasimme skumpan ja höpisimme niitä näitä. Välillä grillasimme hiukopalaa ja puolen yön jälkeen kömmimme viileään kellariin nukkumaan. Ei ole kesäiltojen mökin terassilla voittanutta, mutta ei kesäilta kaupungissakaan hassumpi ollut. Vihdosta viimein mulla oli aikaa siihen, mistä olin koko talven ja kevään haaveillut; haahuilin pihassa kesäillan hämyssä istutuksia ihastelemassa. Niitä, jotka vielä alkukesästä oli pikkuisia. Jotka nyt jo ihan kivasti rönsyilevät. Gladioluksetkin ovat vihdosta viimein siinä vaiheessa, että taitavat puhjeta viikolla kukkaan. Liljat myös. Molemmissa ruusuissa on nuppuja ja malvat alkavat olla jo ehtoopuolella. Pystyyn kuollut hakuropaju näyttää elpymisen merkkejä ja petuniatkin virkistyivät pienen nyppimisen jälkeen.

Nyt kun illat alkavat hämärtymään, on aika virittää terassille tunnelmavaloja. Sellaisia, jotka saisivat viettämään aikaa ulkona vielä elokuun iltoinakin. Vielä kun saisi päätettyä millaisen sohvaratkaisun tuohon terassille ostaisi (nyt on muuten alkanut hyvät alet ulkokalusteista!), niin olisi terassi kalustuksen osaltakin valmis. Tänä kesänä piti öljytä terassi, mutta mikä siinä on, että kaikki tuollainen kunnossapitotyö nyt tökkii. Yksi autokatoskin odottaa maalausta, mutta onhan tässä maalauskelejä toivottavasti vielä jäljellä…

Mutta nyt totta totisesti pitää mennä pian nukkumaan, jotta herää aamulla kellon soittaessa! Josko sitä suuntaisi hammaslääkärin jälkeen ajoissa aamukahville torille. Mutta ennen nukkumaanmenoa on kyllä pakko käydä uimassa. En muista toista kesää, jolloin olisin uinut yhtä paljon. Yleensä kastan talviturkin heinä-elokuun taitteessa ja that’s it. Nyt olen jopa ottanut muutamia vetoja järveen päästyäni. Kunnes olen muistanut ne hauet ja muut pedot ja noussut järvestä kiireen vilkkaa 😉

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


8 Responses to “Kesäiltana kaupungissa”

  1. Nina sanoo:

    Iltaa,

    Tuota uimista tulin kommentoimaan, koska näköjään olen ihan samanlainen. Kammoan kylmää vettä. Voi jäädä kesiä väliin etten edes nopeasti kasta itseäni. Ja siis nimenomaan kamalinta on se, kun järvessä on niitä kaikenlaisia petoja, kaloja, sammakoita ja pahimmillaan jopa käärme voi uida vastaan 😬. (näin kävi muuten äidilleni joskus…) Tänä kesänä olen kuitenkin tyhjentänyt mieleni pedoista ja muista ja pulahtanut reippaasti veteen ja jopa uinut muutamia metrejä. Ja voi vitsit miten hyvä olo siitä tulee, joko ilman saunaa tai saunan kanssa. Molempi parempi. Josko tästä ihan tavan itselleen saisi!

    Viimeinen lomaviikko alkamassa, nautitaan siitä – vaikka uiden!☀️🏊‍♂️

    • Maria sanoo:

      Heissun Nina

      ja hei jes, kohtalotoveri siellä 🙂 Mullekaan edes tuo talviturkin kastaminen ei ole ollut pakollista.

      Se uiminenhan on ihanaa! Mutta sillain nopsasti tehtynä, ettei hauki purase varpaasta 😉

      Oih, ihanaa vikaa lomaviikkoa sinne – naatitaan ♥♥♥

  2. Meri sanoo:

    Minäkin tykkään uida luonnonvesissä mutta juuri samat asiat hauet, mutaiset pohjat ym. inhottaa, olen ostanut uimakengät eikä ne jalassa veteen meno tunnu yhtään pahalta, suosittelen!
    Kivalta kuulostaa teidän kesäilta ja ihania kuvia❤
    Näytät kauniilta kuvissa, ja tuo mekko on ihana! Leppoisia lomapäiviä!
    Minulla alkaa huomenna työt.

    • Maria sanoo:

      Moikka Meri!

      Hei kiitti vinkistä, noita uimakenkiä olen miettinyt. Ne olisi kätsyt 🙂

      Kiitos kaunis, kesällä kuvat huokuvat sellaista kesäistä kauneutta!

      Oikein paljon tsemppiä lomanjälkeiseen elämään ja aurinkoisia päiviä ♥♥♥

  3. Maaret sanoo:

    Moikka! Ihana tuo mekko, mistä se on?

    • Maria sanoo:

      Moikka Maaret

      ja kiitos!

      Tuo on itse asiassa sellainen vajaalahkeinen haalari 🙂 H&M:ltä joskus ostettu alerekistä! Eilen sen löysin taas esikoisen jäljiltä. Onni on sama vaatekoko 😉

      Aurinkoista viikkoa ♥

  4. Sari Riekkola sanoo:

    Ihana postaus, niin kesäinen ja kevyt, olisin voinut lueskella ja katella kuvia vaikka kuinka pitkälle. Viime viikko oli täälläkin niin helteinen, vietimme joella aikaa uien ja aurinkoa ottaen. Nyt on viilentyny ja villatakin saa laittaa päälle ulos mennessään. Tunnelmavaloja olen itsekin miettinyt, ne ovat kyllä ihania ja yöt alkavat hämärtymään.

    Kaikkea hyvää kesääsi Maria <3

    • Maria sanoo:

      Heipsun Sari

      ja voi kiitos ♥ 🙂

      Tiedätkös, että eilen illalla meilläkin sai vetää villatakin päälle! Vaikka tykkäänkin lämmöstä, niin oli kiva kaivaa pitkähihainenkin esille 🙂 Tänä aamuna aikaisin lähdettiin hammaslääkäriin ja torille. Meinasi olla varjossa vähän vilu, mutta sitkeesti sääret paljaana mennään 😀

      Kiitos ja samoin sinulle, aurinkoisen ihania kesäpäiviä sinne pohjoiseen ♥♥♥

Kommentoi