torstai 18. heinäkuu 2019

Kesä & äänikirjat ♥


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin ja Indieplacen kanssa.


 

HEIPPA IHANAT!

Minulle yksi rakkaimmista keinoista rentoutua on lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu. Viimeisen parin vuoden aikana lukeminen on jäänyt vähemmälle, mutta äänikirjoja kuuntelen senkin edestä. Autossa (jopa ihan niillä lyhyilläkin kauppamatkoilla), silittäessä, siivotessa, kokatessa, aamupalapöydässä, mökin laiturilla, illalla ennen nukkumaan menoa, auringonlaskua ihastellessani, työpaikalla lounastauolla ja oikeastaan ihan missä tilanteessa vain.

Näin kesällä, vaikka kesälomani on vasta edessä olen jo huomannut, että aikaa äänikirjojen kuunteluun on huomattavasti enemmän kuin arkisen aherruksen keskellä. Puhelin kulkee farkkujeni takataskussa puutarhassa kulkiessani. Kuivuneita orvokkeja ja petunioita nyppiessäni. Yrttimaan rikkaruohoja kitkiessä. Siinä missä aiemmin lenkeillä kuuntelin musiikkia, ovat äänikirjat mukanani. Varsinkin kävelylenkeillä, mutta myös juoksulenkeillä. 

Tarinat kulkevat mukanani myös mökillä mustikkapensaissa kykkiessäni tai mökin terassin sohvalla rentoutuessani. Meidän perheessä onkin jo muodostunut vitsiksi se, että taasko äiti kuuntelee äänikirjaa. :) Äänikirjojen kuuntelu on kuin vaivihkaa muodostunut koko perheen harrastukseksi; mökkimatkoilla kuunnellaan usein koko perheelle sopivaa kirjaa. Minulla on ollut BookBeat -sovellus puhelimessani pari vuotta ja tuo kuukausimaksu 16,90 euroa on pieni hinta sille, kuinka paljon saan tarinoihin uppoutuessani.

Lisäksi meillä on käytössä BookBeatin perhejako, sillä tarjontaa löytyy myös lapsille aina Risto Räppääjistä Heinähattuun ja Vilttitossuun. Harry Pottereitakin valikoimista löytyy runsaasti. Perhejaossa jokainen lisäprofiili maksaa 4,90 euroa / kk ja profiilin voi kätevästi räätälöidä esimerkiksi pelkästään lasten profiiliksi, jolloin sovelluksesta näkyy vain lasten kirjat ja lapsille räätälöidyt suositukset.

BookBeatin valikoimista löytyy niin kaunokirjallisuutta kuin hyvinvointikirjojakin, keittokirjoja ja elämänkertoja, tietoa ja taloutta. Vaikka kuuntelulistallani onkin kirjoja tallennettuna loppuvuoden ajaksi, tykkään silti käydä inspiroitumassa BookBeat  -sovelluksen Inspiraatio -välilehdellä. Katsoa viikon kuunnelluimmat ja tutkia, mitkä äänikirjat ovat nousussa juuri nyt. Ja poimia sieltä kuuntelulistalleni uusia kirjoja.

Kesään suosittelisin teille mukaansa tempaavia dekkareita. Olen ihastunut varsinkin ruotsalaisiin dekkareihin, mutta myös englantilaisten kirjailijoiden dekkareita tulee kuunneltua. Ja jos vain mahdollista, niin tykkään kuunnella kirjat myös enganninkielellä. Tarinat vievät niin mennessään, että ei sitä edes huomaa kuuntelevansa jollain muulla kielellä kuin suomen kielellä.

Olen listannut alle omia suosikkikirjailijoitani ja heidän tuotantoaan BookBeatista:

Ninni Schulman

Jännitystä pikkukaupungissa! Hagfors-sarjassa ratkotaan mysteerejä Magdalena Hanssonin seurassa. Jokaisessa kirjassa on uusi mysteeri, mutta taustalla tutut ihmiset ja suhdekuviot jatkavat tarinaansa. Tällä hetkellä kuuntelen kolmatta osaa Vastaa jos kuulet. Kesäkuussa kuuntelin kaksi ensimmäistä kirjaa.

♥ Tyttö lumisateessa
♥ Poika joka ei itke
♥ Vastaa jos kuulet

Clare Mackintosh

Vangitsevia, nokkelia ja piinaavia psykologisia trillereitä. Juonenkäänteitä, joihin en osannut varautua. Parin viikon talvilomareissun aikana kuuntelin nämä läpi. Suuren suuri suositus!

♥ Anna minun olla
♥ Minä näen sinut
♥ Annoin sinun mennä

Emelie Schepp

Törmäsin Emelie Scheppin Jana Berzelius -kirjasarjaan ihan sattumalta BookBeatin inspiraatio-osiossa ja kuuntelin kolme ensimmäistä kirjaa viikossa. Jäin aivan koukkuun ja olen odottanut uutta Jana Berzelius -kirjaa. Ja tiedättekö mitä, nyt huomasin tämän kampanjan myötä, että sellainen on ilmestynyt. :) Keplereitä en ole kuunnellut, mutta Scheppin teoksia on kehuttu Keplereitä koukuttavammiksi.

♥ Ikuisesti merkitty
♥ Valkoiset jäljet
♥ Hidas kuolema
♥ Kadonnut poika

Anna Jansson

Iki-ihanat  Maria Wernit ovat yksiä suosikkejani. Niissä kiehtoo Gotlannin maisemakuvaukset ja tasapainottelu perhe-elämän ja työn välillä. BookBeatissa on kuunneltavissa Maria Wernien osat 7-19. Itselläni seuraavana kuuntelulistalla osa 19 eli kesäkuun alussa äänikirjaksi ilmestynyt ♥ Sokea hetki. Taidankin kuunnella tuon tämänhetkisen Ninni Schulmanin kerralla loppuun, että pääsen Maria Wernin matkaan mukaan!

Camilla Läckberg

Kuten edellisiin kirjailijoihin, niin olen syvästi koukuttunut myös Camilla Läckbergin Fjällbacka -sarjaan. Olen kuunnellut BookBeatin kautta aikoinaan kaikki 10 Fjällbacka -kirjaa ja odotan innolla uutta kirjaa. Huhtikuussa ilmestyneen ♥ Kultahäkki -kirjan kuuntelin parissa päivässä. Aluksi mietin, että näinköhän tykkään siitä, kun ei siinä ole tuttuja henkilöitä Fjällbackasta, mutta niin vain sekin oli taattua Camilla Läckberg -laatua.

Viveca Sten

Rakastan ruotsalaisia rikossarjoja yli kaiken. Viveca Stenin Sandhamn -sarja sijoittuu nimensä mukaisesti Sandhamnin saarelle ja rikossarjaa on tituleerattu maailmanluokan dekkarikirjallisuudeksi. Sandhamnin kahdeksan kirjaa olen jo kuunnellut ja nyt huomasin, että yhdeksäs osa on vastikään julkaistu. ♥ Huonossa seurassa -kirja pääsee loppukesän kuuntelulistalle ehdottomasti!

Yksi ominaisuus, joka on ollut itselleni todella hyödyllinen BookBeatissa on se, että kirjat saa ladattua offlineen. 12 tunnin lennolla aika kuluu mukavasti äänikirjaa kuunnellen. Välillä ulkomailla hotellin wifitkin tökkivät, mutta olen ottanut tavaksi ennen lomareissua ladata monta kirjaa varmuuden varalta offlineen. On aina jotain mitä kuunnella.

Kesää on vielä jäljellä vaikka kuinka enkä malta odottaa, että pääsen uusien tarinoiden pariin. Loppukesän kuuntelulistallani ovat ainakin seuraavat kirjat:

♥ Anna Jansson: Sokea hetki
♥ Emelie Schepp: Kadonnut poika
♥ Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa
♥ Maria Adolfsson: Harha-askel
♥ Viveca Sten: Huonossa seurassa

Michelle Obaman Minun tarinani ja Maria Veitolan Veitola ovat myös kärkikahinoissa kuuntelulistallani. Mies kehui vuolaasti Aki Hintsa – Voittamisen anatomiaa, joten se täytyy ehdottomasti kuunnella. Myös Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan kirjat olen tallentanut kuuntelulistalleni.

Nyt teilläkin on hyvä tilaisuus uppoutua tarinoiden ihmeelliseen maailmaan äänikirjojen myötä, sillä tästä linkistä painamalla pääsette lunastamaan 1 kuukauden maksuttoman BookBeat -kokeilun! Koodi on voimassa 31.8.2019 asti uusille BookBeat -asiakkaille.

AURINKOISIN TORSTAITERKUIN,

 


8 Responses to “Kesä & äänikirjat ♥”

 1. Tanja sanoo:

  Itsekkin käytän tätä ja on helpottanut reissuille pakkaamista, enää kirjat ei vie 2/3 tilaa matkalaukusta😂 Ainoa miinus on hi-taaaaaat lukijat. Ainoat mitkä maltoin kuunnella oli kirja Anneli Auerista, hänen itsensä lukemana-oli hurjan kiinnostava ja Mikael Persbrandtin kirja myös itsensä lukemana(se ääni😍) Muuten on aina pakko lukea kirjat itse, vauhdilla⚡⚡

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tanja

   ja hei just se; muistan kun aikoinaan pakkasin 14 (!) kirjaa parin viikon lomareissulle. Yksi matkalaukku oli jo niitä puolillaan :D

   Tiedätkös, että sieltä saa sitä lukuvauhtia nopeutettua? Vasemmalla oleva painike, kun on kirjan lukutilassa. Mä kuuntelen kaikki nopeudella 1.3. Ei ole liian nopea, vaan just sopivan reipastahtista :) 1.5 oli mulle liian nopeaa lukua, mutta suosittelen testaamaan tuota 1.3 -lukunopeutta

   Kiitos vinkeistä, nuo kirjasin ylös!

   Aurinkoisia kesäpäiviä ♥

 2. Meri sanoo:

  Hei Maria ja kiitos kirja vinkeistä!Kaipailinkin uusi lukuelämyksiä.Mökillä ollaan ja tämä vesisateinen päivä on mennyt kirja kädessä sohvalla. Äänikirjat ovat minulle uusi tuttavuus, yhden kirjan olen kuunnellut. Omat kuulokkeeni ovat aika huono, josko hankkisin uudet niin kuunteleminenkin voisi sitten olla mukavaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Meri

   ja olehan hyvä :)

   Oih, sateinen päivä ja kirjat kuulostavat myös hyvältä ♥
   Mulla sama vaiva, pitäisi päivittää kuulokkeet sellaisiin kunnollisiin. Nuo nappikuulokkeet eivät oikein pysy korvissa!

   Ihanaa viikonloppua ♥

 3. Anna sanoo:

  Hei Maria, Kiitos kirjavinkeistä. Mulla on aika kaksijakoinen mieli näistä mainospostauksista. Ensin positiiviset; luin vastaavanlaisen postauksesi viime syksynä ja kokeilin ja se on ollut menoa sen jälkeen. Tuskin on päivääkään mennyt ilman äänikirjoja, ne ovat suorastaan muuttaneet elämäni. Luen edelleen perinteisiä kirjoja, mutta kuuntelen kirjaa aina silloin kun sitä ei voi lukea, esim. ruuhkajunissa- ja metroissa, kaduilla kävellessä, autossa jne. Eli iso kiitos tästä suosituksesta.

  Sitten niihin negatiivisiin. Minusta mainospostauksisa olisi hyvä käsitellä niitäkin, kun jokaisessa tuotteessa on ihan varmasti jotain pientä moitittavaa. Tulisi vähän puolueettomampi ja myös monipuolisempi kuva kuin pelkästä varauksettomasta hehkutuksesta. Äänikirjoissa huonoa minussa on se, että niitä ei pysty selaamaan taaksepäin. Tai siis toki pystyy, mutta kun kelaa taaksepäin, niin ei sieltä voi löytää kohtaa, jonka haluaisi uudelleen tarkistaa kuten perinteisissä kirjoissa. Kohdan voi löytää vain, jos muistaa aivan tarkalleen, missä kohtaa tarinaa se oli. Minä en ainakaan tuota muista. Toisekseen kuuntelen paljon elämänkertoja ja muistelmia ja äänikirjoista puuttuu niiden kuvat, mikä on iso puute, kun niitä esim. vanhoja valokuvia on mukava katsella ja ne ovat tärkeitä tarinankertojia.

  Positiiviset peittoavat tässäkin tapauksessa negatiiviset, mutta molemmista mielelläni kuulisin näissä kaupallisissa yhteistyöpostauksissa. Kiitos sinulle kivasta blogista.

  Anna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja olehan hyvä ♥ Kiitos sinulle erittäin rakentavasta kommentistasi!

   Toki kaupalliset yhteistyöpostaukset perustuvat omiin kokemuksiin ja jos jotain kehitettävää olisi mielestäni, niin sen myös kirjoittaisin. Mun täytyy rehellisesti sanoa, että en ole löytänyt BookBeat -palvelusta mitään moitittavaa. Ehkä toisaalta tuo oma kirjarepertuaarinikin on sen tyylinen, että ei välttämättä tarvitse palata takaisinpäin tarkistamaan asiaa. Ainakaan itse en ole vielä ollut tällaisen tilanteen edessä :)

   Hei tuo olisikin muuten huikeaa, jos saisi ikään kuin yhdistettyä kuva- ja äänikirjan niin, että kun tulee esimerkiksi elämänkerroissa tiettyyn vaiheeseen, jossa esitellään jotain mielenkiintoista, jota kuva/kuvat havainnoillistaisivat, niin kuuluisi merkkiääni kuulokkeista, joka kertoisi, että nyt katso puhelinta – siellä on kuvamateriaalia :)

   Mielestäni äänikirjojen ei ole edes välttämättä tarkoitus poissulkea perinteisten kirjojen lukemista. Itse aikoinaan yhdistin nämä molemmat, kunnes olen viimeisen vuoden aikana kuunnellut pelkästään äänikirjoja. Mutta tällä tavoin saisi ne kirjat, jotka vaativat syvällisempää tutkailua luettua perinteisenä kirjana ja muut äänikirjana.

   Kiitos sinulle ja hei aurinkoista alkanutta viikonloppua ♥

 4. Seija sanoo:

  Hei!
  Ja kiitos kirja vinkeistä.❤️ Liityin lomani alussa BookBeatiin ja minulla on ollut koko ajan kaksikirjaa, toista olen kuunnellut ja toista lukenut. Olen pitkään miettiny liittymistä, sain vihdoin toteutettua! ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Seija

   ja olehan hyvä – ihanaa, että ne tuli tarpeeseen :)

   Täällä on sunnuntai kulunut äänikirjaa kuunnellen. Loppujen lopuksi oli pakko tulla terassille varjoon, kun aurinko oli niin polttava. Mutta en valita, ihania nämä kesäpäivät :)

   Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ♥

Kommentoi