tiistai 25. kesäkuu 2019

Luonnon helmassa

MOIKKAMOI!

Nyt voidaan ruksittaa kesäloma bucket listasta yksi kohta. Nimittäin se, että vie lapset luonnon helmaan katsomaan eläimiä. Siinä missä itse vietin lapsuuteni kesät kanojen, kissojen ja lehmien seurassa ovat nuo meidän jälkipolvemme sitä vuosikymmentä edustavaa urbaania citynuorta, jotka nyrpistelevät nenäänsä tallissa. Ei ole ollut paikkaa minne lapsia viedä luonnon helmaan eläinten pariin. Ja se oikeasti vähän surettaa.

Olen sitä mieltä, että eläimet ja luonto ylipäätään tekevät lapsen kasvulle ja kehitykselle hyvää. Saavat ainakin lapsen kunnioittamaan luojan luomia ja mitä enemmän turkkiterapiaa lapsi saa, niin uskoisin, että kosketus luontoon ja siihen johonkin aitoon ja alkuperäiseen säilyy. Tässä modernissa mobilisoituneessa maailmassa.

Lehmien, kissojen ja kanojen lisäksi mummulassa maalla tapasi kesällä sisiliskoja. Pihapiirin lipputangon juurelle ostettiin aina kesäksi lammas pitämään nurmikon siistinä. Pikkutyttönä en tajunnut, minne tuo lammas kesän päättyessä joutui. Näin vanhemmiten sekin on valjennut.

Sitten kun mummulassa ei enää ollut lehmiä tai kanoja, eikä sitä lammastakaan enää näkynyt asuin kesät hevostalleilla. Luonnon lähellä sekin. Ainakin maastossa ollessamme. Eläimen halaaminen ja hoitovastuu tekivät hyvää murrosiän kourissa kipuilevalle.

Haluan uskoa, että tämä yksi päivä teki hyvää myös noille kullannuppusille; intoa puhkuen lapset ihastelivat ihan perinteisiä possuja, lehmiä, pupuja, marsuja ja poneja. Kiviniityn Kotieläinpuistossa olemme käyneet pari kolme kertaa aiemminkin ja jotenkin tuntui, että ehkä aika oli ajanut meidän lapsista ohi. Lukuunottamatta pientä hurmurikummipoikaa. Monet laitteet ja aktiviteetit olivat nuoremmille tarkoitettuja. Mutta eipä tuo haitannut, pupujen sekä lampaiden syöttämisessä ja ihmettelemisessä hurahti monta tuntia.

Kyselin kotimatkalla mikä oli kivointa. Yhdestä suusta kuului takapenkiltä; eväiden syönti :D Luonnon helmassa syöminenkin on jotenkin moninverroin kivempaa 

TIISTAITERKUIN,

PS. jos teillä on vinkata sellaisia sisäänpääsymaksuttomia paikkoja Pirkanmaan alueella, johon voi mennä viettämään aikaa eläinten kanssa, niin saa vinkata :)


2 Responses to “Luonnon helmassa”

 1. Avatar Jansku sanoo:

  Pari kivaa eläinpaikkaa :)

  Pirkkalassa olevalle Reipin tilalle lämmin suositus. Ei pääsymaksua mutta mukavasti kotieläimiä. Pääsymaksun sijaan tilaa voi tukea ostamalla bistrosta herkullisia lohi- tai karitsahampurilaisia http://www.reippi.fi/

  Tampereen 3D Crush -pupukahvilassa ei ole varsinaista pääsymaksua mutta vähintään 2 € ostolla / hlö pääsee pupuja rapsuttamaan. Kivaa tässä se, että sillä rahalla voi ostaa kahvilasta pupuille tarjottavaakin, joka antaa kivan lisän pupuvierailuun. Vegaaniset jäätelöt myös tässä paikassa herkkua.
  https://www.3dcrush.fi/fi/puputerapia/

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jansku

   ja oi että – suuresti kiitos vinkeistä :)

   Ja nuo hampparit Reipin tilalla kuulostavat myös herkuilta.

   En kestä, miten en ole kuullutkaan pupukahvilasta?! Täytyy ottaa kuopus sinne mukaan, sillä hänellä on suuremman luokan pupukuume. Ollut jo vuosia ♥

   Kiitos näistä ja ihanaa kesää :)

Kommentoi