torstai 20. kesäkuun 2019

Juhannus maistuu mansikalle! 🍓

MOIKKAMOI IHANAT!

Vuoden yksi ihanimmista juhlista on aivan näppituntuman päässä. Se on jännä, että en ole todellakaan ollut aina juhannusihmisiä. Nuorempana ja jopa teininä pidin juhannusta vähän pakkojuhlana. Ylimääräisinä vapaapäivinä, jolloin äiskä ja iskäkin oli pidempään mökillä meidän kanssa. Juhannus, kuten joulukin, on saavuttanut uuden merkityksen vasta lastensaannin jälkeen.

Sitä haluaa jotenkin välittää juhannusperinteitä eteenpäin lasten myötä. Hakea metsästä juhannuskoivut kuistin pieleen, tehdä saunavihta perinteisten oppien mukaan, laittaa maljakkoon luonnon antimista kukkakimppu, saunoa, uida, pelata pelejä ja syödä. Juhannus maistuu ennen kaikkea mansikalle, on sitä maistunut jo 43 vuotta, mutta myös hitusen uusille perunoille ja sillillekin :) Mansikkakakku on yhtä tärkeä juhannustraditio kuin ne juhannuskoivutkin. ID

Mansikkakakku vaihtelee vuosittain; milloin on tarjolla mansikkabritakakkua, milloin mansikkapavlovaa. Tänä vuonna teen tarjolle jälleen tuon ihan älyttömän hyvän mansikkakakun, jonka reseptin sain vuosia sitten ihanalta työkaveriltani Jenniltä. Vaikka olen jakanut tuon reseptin täällä blogissa ainakin sata kertaa aiemmin, niin kerta kiellon päälle ;)

Juhannuksen mansikkakakku

1 dl ruokaöljyä
6 dl isoherkku-kaurahiutaleita
(näitä en ole muuten enää löytänyt kaupasta pariin vuoteen…
olen käyttänyt tavan isoja kaurahiutaleita)
– sekoitetaan keskenään
3 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
– sekoitetaan keskenään
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
– vatkataan keskenään
– yhdistä aineet keskenään ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa kauniin ruskeaksi
– leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan
– vaahdota väliin kermaa ja viipaloi väliin ja päälle reilusti mansikoita

Me saadaan saareen vieraita huomenna; maailman paras anoppi ja appiukko tulevat perinteisesti yhdeksi yöksi ja mikäli perinteet jatkuvat, niin saadaan lauantaina rakas ystäväperhe saareen. Ainakin päiväseltään. Teen mansikkakakun pohjan tänään valmiiksi ja täytän sen huomen aamulla. Tämä kakku paranee ajan saatossa, joten mikälisikäli kakkua on jäljellä lauantaina, niin tarjoamme sitä kuplien kanssa.

Nyt toivottelen teille oikein ihanaa ja ennen kaikkea turvallista juhannusta. Muistakaa nauttia, syödä mansikoita ja levätä. Uida ja saunoa. Tai oikeastaan tehdä just sitä, mikä tuntuu siinä hetkessä hyvältä  Ajattelin pitää kannettavan visusti piilosti sunnuntaihin asti. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, niin viimeistään lauantaina veri vetää kuitenkin blogin puoleen :) IG storyn puolella juhannustunnelmat päivittyvät tasaiseen tahtiin!

IHANAA JUHANNUSTA! 


6 Responses to “Juhannus maistuu mansikalle! 🍓”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Meillä myös mansikakkua,itsesavustettua lohta,uusia perunoita,salaattia jne.perussettiä:)ihanaa jussia Maria ja perhe!

  • Maria Maria sanoo:

   Namskis, kuulosta niin hyvälle! Just nää perinteiset ruoat iskee juhannuksenakin…toooosin lauantaille olen varannut pulled chickeniä. Saas nähdä miten onnistuu :D

   Kiitos ja oikein ihanaa & turvallista jussia sinnekin – nautitaan ♥

 2. Avatar ida ihana sanoo:

  Onpas kauniita kesäkuvia!:)
  Eilen sain mansikkakakkua poikaystäväni vanhempien mökillä. On niin ihanaa, että kotimasiten mansikoiden sesonki on nyt jo alkanut kunnolla ennen juhannusta ja maistuvat jo oikeasti hyviltä!:)
  Tänään omien vanhempieni mökillä saadaan ainakin itse savustettua kalaa ja uusia perunoita, nam!
  Hyvää juhannuksen jatkoa ja kiitos postauksesta!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Ida

   ja kiitos ♥

   Mansikkakakku ja mökki ovat paras kombo ikinä :)
   Kuten myös savustettu kala, uudet perunat ja mökki! Kuulostaa siltä, että teilläkin on ollut varsin ihana juhannus ♥

   Suloista sunnuntaita!

 3. Avatar Kaura sanoo:

  Ihana mansikkakakku! Mukavaa viikkoa :)

Kommentoi