keskiviikko 29. toukokuun 2019

Kun mun luonnonkihara hius alkoi hymyilemään

HEISSUN IHANAT!

Ja huikeeta perjantailta tuntuvaa keskiviikkoa 🙂 Olo on jälleen sellainen pulppuava. Sitä se on usein, mutta varsinkin joka vuosi tähän aikaan. Eka se on haikea, mutta sitten muuttuu pulppuavaksi. Vaikka koulun kevätjuhla ihana ja iloinen juhla onkin, niin en tiedä, mikä tuossa Suvivirressä saa silmäkulman kostumaan. Joka ikinen kerta. Niin eilenkin.

Eilen tuon vanhimman koulurakennuksen (joka on muuten vuodelta 1862, mikäli oikein muistan) edessä jälleen kokoonnuimme saattelemaan koululaiset kesälaitumille. Rakastan tuota vanhan koulun pihapiiriä. Sitä tunnelmaa, joka siellä vallitsee. Yhteisöllisyyttä, joka pienessä koulussa erottuu edukseen. Vielä yhdet kevätjuhlat saadaan tuolla koulussa juhlia.

Olen saanut ihan mielettömän monta viestiä Instan kautta mun muuttuneesta hiuskuontalostani. Kaksi viikkoa sitten maanantaina lähdin tuohon hypetykseen mukaan. Suuren suurin ennakkoluuloin. Nimittäin curly girliinNäin pienellä kokemuksella voin sanoa muuta kuin sen, että eihän tuo nyt voi tehdä pahaa hiukselle. Kun ottaa huomioon, että jouduin aiemmin joka ikinen pesukerta kuivaamaan hiukset suoriksi. Ja vielä suoristamaan suoristusraudalla. Muuten kuontalo olisi ollut sellainen ”frizzy” pehko. Niskasta kihara ja päältä söherö 😀 Sitä se on toisinaan vieläkin. Koskaan ei voi tietää millainen hiuspäivä on tulossa. Esimerkiksi tänään ei ole parhain mahdollinen. Huomenna freesauksen jälkeen ehkä kihara taas muotoutuu paremmin.

Aiemmin pesin hiukset pahimmillaan jopa kaksi kertaa päivässä. Niinä päivinä, kun tuli urheiltua. Nyt olen voinut pitää jopa neljä päivää taukoa hiusten pesusta! Mutta se oli silloin aika alussa. Nyttemmin pesen hiukset joka toinen päivä. Ei sen takia, että ne rasvoittuisi (rasvoittuminen on muuten loppunut kuin seinään!), vaan sen takia, että olen into piukalla siitä, millaiset kiharat saan pesun jälkeen aikaan.

Netistä löytyy vaikka kuinka paljon ohjeistuksia metodiin. Mikäli olette kiinnostuneita, niin suosittelen liittymään fb:n Girly girl Suomi -ryhmään. Siellä on tietoa joka lähtöön. Olen huomannut, että itsekin vielä etsin sitä, mikä metodissa on itselleni se oikea tapa. Metodiinhan kuuluu käsitteitä, jotka kuulostavat heprealta. Joten kannattaa guugletella, mitä esimerkiksi sanat final wash, cast ja ploppaus tarkoittavat.

Itse käytän pääosin markettituotteita. Tai pelkillä markettituotteilla tulee vallan hyvin toimeen. Tuotteista olen saanut erityisen paljon kyselyitä, joten alla tällä hetkellä käyttämäni tuotteet. Huom! Ja nämä vasta final washin jälkeen. Eli sulfaatittomia, silikonittomia ja joiltain osin alkoholittomia (kaikki alkoholit eivät ole pannassa) tuotteita. Myös jotkut öljyt ovat kielletty. Curlsbot on oiva työkalu, jolla pystyy testaamaan onko jokin tuote sallittu vai ei.

Shampoo: XZ Sulfaatiton persikkanektari -shampoo
Hoitoaineet: Tresemme Botanique Nourish & Replenish -hoitoaine(tällä pesen siis myös niinä päivinä, kun en pese shampoolla) ja Garnier Fructis Banana Food (tämän annan vaikuttaa samalla, kun puristelen hiuksia)
Herbina kosteuttava hiussuihke (tämä on jätettävä hoitoaine)
Geeli: L’Oréal Paris Studio Line Mineral & Control 24h Invisible Clean Gel -hiusgeeli, Wellaflex muotovaahto 200ml 2nd Day Volume Extra Strong (huom! laitan jompaa kumpaa näistä, en molempia)

Näillä pyöritän peruspalettia hienosti! Olen huomannut, että kaikista tärkeintä mun hiuksien kihartuvuudelle on tuo squish to condish -vaihe eli shampoo/hoitsikkapesun jälkeen tuon hiusnaamion puristeleminen märkiin hiuksiin noin viiden minuutin ajan. Mitä pidempään puristelen, sitä nätimmät kikkurat tulevat. Lisäksi ploppauksen (t-paitaan kääriytyminen) kesto vaikuttaa kiharaan. Ohuet hiukseni kihartuvat nätimmin geelillä, mutta muotovaahdolla saan ilmavamman tuloksen. Sellaisen lainekampauksen.

Usein annan kuivua ihan itsellään, mutta avitan joskus kuivumista hiustenkuivaajan diffuuseripäällä (siivilä toimii myös). Huom! Kylmää ilmaa puhaltaen. Näiden päivien aikana hiukseni ovat imeneet itseensä kosteutta hurjasti. Perustan tämän väitteen siihen, että aiemmin ne kuivuivat nanosekunnissa. Nyt kuivumiseen saa varata jopa pari tuntia, jos ilman kuivaajaa kuivattelee. Etuhiuksiakaan en ole nyt suoristanut, vaan ne heitän usein kasarityylisesti tuonne taakse 🙂

Koska hiukseni tykkävät kellastua, olen onneksi löytänyt metodiin sopivan ”hopeashampoon”. Schwarzkopfin Goodbye Yellow -shampoota olen nyt käyttänyt viikon välein. Enkä todellakaan anna sen vaikuttaa, pesen vain nopsaa. Jo tuo häivyttää keltaisuuden. Lisäksi välillä, jos hiukset tuntuvat sellaisilta aavistuksen rasvoittuvilta, niin sutaisen tyveen Sexy Hairin Hair Laundry -kuivashampoota (kampaamosta). Hiuslakkakin löytyi omasta takaa, nimittäin Josh Rosebrookin Hair Spray (jostain luonnonkosmetiikkanettikaupasta taannoin ostettu). Mutta usein jää sekin laittamatta.

Tulipas vähän sekava sepustus. Sekavalta tämä metodi muuten alkuun tuntuikin. Kysykää ihmeessä, jos heräsi kysyttävää. Yritän parhaani mukaan vastata 🙂 En tiedä onko tämä metodi loppuelämän juttu, mutta ainakin nuo tuotteet ja oman luonnonkiharan hiuksen kunnioittaminen on. Varmasti tulen vielä joskus turvautumaan suoristusrautaan, mutta yritän pitää hiukseni kosteutettuna ja pääosin käsittelemättöminä. Mun hiukset nauttivat silmin nähden siitä, että ne saavat kosteutta. Varsinkin nuo päällyhiukset, joita on blodanttu raidoin viime aikoina. Tuntuu, että yhtäkkiä ne ovat ottaneet kasvuspurtinkin.

Nyt kohti rakasta ystävää treffaamaan pikaisesti asioiden hoidon ohella ja sitten illalla kohti mökkiä. Yhdeksi yöksi vain, mutta ehtiihän sitä siinäkin rentoutumaan. Ja hei, ensi viikolle onkin luvattu hellettä! I’m ready – bring it on ☀️

KIVAA KESKIVIIKKOA,


8 Responses to “Kun mun luonnonkihara hius alkoi hymyilemään”

 1. Nina sanoo:

  Hei curly girl, sun hiukset on ihanat ja kihara todellakin sopii sulle! Mun hiukset on tooodella luonnonkiharat, enkä tiedä uskaltaisko kokeilla tuota curly metodia…
  Ihanaa möksäiltaa!🐞🐝🌸

  terkuin,
  Nina

  • Maria sanoo:

   Heips Nina

   voi kiitos ♥ Nää on vähän tällaiset vallattomat…tuulella käyvät kiharat 😀 Venematka saaresta vastarannalle sai pehkon siihen kuntoon, että ei ole kauppaan menemistä ilman tainnuttavaa suihketta 😉

   Hei suosittelen, mä näen sulle kikkurat myös ♥♥♥

   Kiitos ja hei toivottavasti pääsitte uuteen sarjaan kiinni! Ihanaa helatorstaita ♥

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Kiharat sopii sulle Maria tosi hyvin <3

  Mullaki on tosi luonnonkiharat hiukset, joita joka päivä suoristelen jostain kohtaa. Usein vasta laitettu kampaus menee piloille, jos vaikka sade pääsee yllättämään, ihan muutamat pisaratkin tekevät hiukset kikkuraksi. Aina vihannu tätä ominaisuutta hiuksissani. Hiuskuviesi myötä inspiroiduin ja kokeilin tänään saunan jälkeen pikkasen tuota juttua. Ihan vain puristelin muotovaahdon hieman kuivuneisiin hiuksiini ja kiharaahan tuli, niin ettei kammata voi. Jostain kohtaa vain näyttää hieman hamppuiselta, mietinkin, että kantsii varmaan sitä hoitainetta käyttää pesun jälkeen ja lisäillä vielä suihkutettavaa hoitoainetta valmiiseen kiharrapilveen, vvai mitä suosittelisit. Jos tään pehkon kanssa viitsin kylille lähteä, helpottaa tämä suunnattmasti elämää eikä kuumien rautjen, föönien ja piippien kanssa tarvitse aina tapella. Toisinaa voi lla kikkura tyttökin 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja hei kiitos ♥ Mä tykkään, että nyt ainakin kesän ajan hiukset saavat olla valloillaan. Tosin parin viikon sisään on kampaajakäynti, jossa tyvi raidoitetaan…saas nähdä mitä hiukset siitä tykkää 😀

   Oi, sulle sopisi myös tämä metodi! Mulla sama juttu, vieläkin hiukset hamputtaa tuosta päältä, mutta kosteutta, kosteutta ja vielä kerran kosteutta. Niillä uskon hiusten elpyvän 🙂

   Aurinkoista helatorstaita sinne ♥

 3. Pinja sanoo:

  Moikka, metodissa ei tosiaan tarvitse vältellä kaikkia alkoholeja, vain kuivattavia. Jos haluaa tarkemmin perehtyä, niin suosittelen guuglaamaan englanniksi. Osa alkoholeista ovat siis kosteuttavia ja hyväksi hiuksille, kuten cetyl alcohol. Ja jos ei jaksa itse ainesosia purkeista tarkistaa, niin esimerkiksi tuo curlspot on oiva tapa:)

  • Maria sanoo:

   Moi Pinja

   ja hei kiitos hyvästä huomiosta ♥ Kyllähän minä tuon tiesin, enkä tiedä yhtään, mikä sai unohtamaan tuon tietyltä osin alkoholittomia rimpsun pois. Joku ajatuskatkos…tai brain fart tuli ;D

   Mullakin on tosi monessa tuotteessa alkoholeja, sallittuja sellaisia 🙂 Tuo curlsbot on hyvä, sen kanssa kuljin alussa maitokaupassa tuotehyllyjen välissä!

   Aurinkoista helatorstaita ♥

 4. Hanna sanoo:

  Kiitos tästä (minunkin) toivomasta postauksesta! Mulla on piiitkät ja paksut jokseenkin kiharat hiukset eli juurikin semmoiset, että jos en tee mitään tai föönaan kuiviksi niin lopputulos on the Hamppu. Ei niin kiva 😀 Siksi oonkin päätynyt suoristamiseen kunnes tuli tämä curly girl. Alle kaksi viikkoa kokeilua alla, joten ehkä olen vaan kärsimätön, mutta ongelmana on nimenomaan nuo päällimmäiset hiukset. Auringosta, värjäyksestä ym. pahiten vaurioituneet muuttuvat kiharasta heikkoon laineeseen jo pesun jälkeisenä päivänä. Enkä ole vielä löytänyt mitään kuivaan hiukseen vaikuttavaa kiharan virkistäjää. Vinkkejä? Tuo hoitoaineen/naamion puristelu tulee testiin! Kuinka märkiin hiuksiin laitat geelin tai muotovaahdon? Ennen ploppausta kuitenkin? Aurinkoista helatorstaita!

  • Maria sanoo:

   Heippa Hanna

   ja olehan hyvä ♥

   Oih, sun hiukset kuulostaa niiiiin ihanalle! Lähetäpäs puolet niistä tänne tulemaan ;D

   Mä freesaan tuon päällyosan suihkepullolla, jossa on Herbinan jätettävää hoitsikkaa ja vettä. Sitten rutistelen siihen vähän muotovaahtoa/geeliä. Jos kiire, niin kuivaan diffuuserilla, mutta muuten annan kuivua itsestään. Aika hyvin kihartuu. Niitähän on jotain sellaisia curl activator -geelejä ja mä olen sellaista juurikin tuohon tarkoitukseen ajatellut. Vielä en ole päässyt niin pitkälle 🙂

   Mä huuhtelen sen hoitoainemaskin vähän huolimattomasti tuosta päällyhiuksista ja sitten käsillä puristelen pikkuisen pois vettä. Mutta valuviin hiuksiin laitan geelin/muotovaahdon. Ja sitten ploppaan. Meillä muuten mies on ihan karheena, kun kaikki hänen teepaidat on ploppauskäytössä 😀

   Kiitos ja ihanaa helatorstain iltaa sinen ♥

Kommentoi