sunnuntai 26. toukokuu 2019

Rakastan ♥

Rakastan herätä sunnuntaiaamuisin koira polvitaipeisiini käpertyneenä. Rakastan tuota pientä nokinenää, joka tulee antamaan heti aamulla eskimosuudelman, kun herää. Rakastan oranssipartaista parasta ystävääni. Niitä kahta rakastan myös syvästi. Niitä, jotka juuri kysyivät, että voitaisiinko leipoa suklaahippukeksejä sadesunnuntain kunniaksi.

Rakastan pikkuisemman silmien säihkettä hyvin menneen cheerleading-viikonlopun jäljiltä. Intoa ja halua jatkaa vielä pitkään. Rakastan sitä hetkeä, kun saan huutaa muun perheen syömään. Kun hellan ääreltä kääntyessäni huomaan sen karvaisen ystävän olevan paikalla ekana. Näyttäen siltä, että juuri siihen tupsahti, vaikka veikkaan, että tuoksujen perässä oli tullut jo aikapäiviä sitten. Rakastan siivota keittiön yhdessä tyttöjen kanssa. Pyytämättä.

Rakastan kesäisiä sadepäiviä. Sateenropinaa ikkunaan, takkatulta, kynttilän lepattavaa liekkiä. Sohvalle myttyyn jääneitä vilttejä ja kesken luettuja lehtiä. Astiapesukoneen hurinaa taustalla ja kahvikoneen porinaa. Keittiön avoimesta ikkunasta tulvivaa märän nurmikon tuoksua.

Rakastan elämää. Ja musta tuntuu, että sen takia elämä rakastaa minua. Rakastan ihania ihmisiä ympärilläni. Muistoja ystävien kanssa vietetystä hääjuhlasta. Tänä aamuna facebook muistutti vuoden takaisesta. Rakkauden juhlasta, kuvalla jossa oli se suurin rakkauteni.

Rakastan myös itseäni. Olen opetellut sen kantapään kautta. Ennen kuin voi estotta rakastaa muita, on opittava rakastamaan itseään. Rakastan vihdosta viimein myös näitä hiuksiani. Ohuita ja kaltoin kohtelemiani hiuksia. Joiden tahtoa olen 43 vuotta yrittänyt latistaa. Anna asioille vapaus tapahtua ja asiat usein tapahtuvat niin kuin niiden on tarkoitus tapahtua. Rakastan sitä, että loppuviimein ne sävyt ja ne ulkoiset piirteet, jotka meille Luoja on aikoinaan luonut ovat ne, jotka sopivat meille parhaiten. Rakastan sitä, että helpommalla pääsee, kun ei taistele tietyissä asioissa vastaan.

Rakastan suomalaisuuttani ja niitä juuria, jotka ovat syvällä tässä maassa. Rakastan myös sitä maata rapakon takana, joka osakseen teki minusta sen, kuka tänä päivänä olen. Jonne juurruin myös vahvasti. Tänä iltana nuo kaksi rakkauttani kohtaa. Jännittää!

Muistakaa rakastaa. Se mitä tai ketä rakastaa on toisarvoista. Pääasia, että rakastaa 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


4 Responses to “Rakastan ♥”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Ihana postaus!Minäkin rakastan kaikkea isolla ärrällä.
  Rakastan perhettäni,komeita poikiani,rakasta miestäni,isovanhempiamme.
  Rakastan kevään ja kesän valoisia aamuja,omenankukkia,linnunlaulua,kahvinjuontia aamuauringossa terassilla.
  Rakastan syksyn raikkautta,omenantuoksua,sateenropinaa ja myrskyä.
  Rakastan merta,sen tuoksua ja lokkien kirkunaa,lossimatkaa mökille.
  Rakastan pastellinvärisiä pakkaspäiviä,lunta ja talvea.
  Rakastan kynttilöitä,takkatulta,hyvää ruokaa ja yhdessäoloa.
  Rakastan elämää:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kiitos!! Mä tulin niin hyvälle tuulelle sun listastasi ♥
   Samoja rakkaudentuntemuksia täälläkin. Elämä on ihanaa, kun rakastaa isosti :D

   Oikein kivaa alkanutta viikkoa ♥

 2. Avatar -A- sanoo:

  Tuli niin hyvä mieli tämän postauksen luettuani. :) <3 Mukavaa alkanutta uutta viikkoa, rakastetaan tätäkin maanantaita. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa A

   ja kiitos, ihana kuulla :)

   Kivaa alkanutta viikkoa sinnekin, rakkauden täyteistä sellaista ♥

Kommentoi