tiistai 30. huhtikuun 2019

Lankkupöydän lumoissa

HIPSHEI

ja hellurei! Jokos siellä ollaan ihan vappufiiliksissä? Täällä ollaan kyllä. Tai no, niin vappufiiliksissä kuin vain voi olla. Vappu on juhlana ihan kiva, mutta sitten opiskeluvuosien en ole juurikaan vappua juhlinut.  Toki nauttinut juhlatunnelmasta, serpenttiineistä, lasten vappupalloista ja munkeista täysin rinnoin. Tälle illalle saimme kutsun rakkaitten ystävien luokse, mutta niin mökkihöperöitä olemme, että kun jäätilanne näytti eilen olevan lupaava, niin suuntaamme mökille. Tietäen, että se on tästä eteenpäin seuraavat viisi kuukautta taas kamalaa kamppailua sosiaalisten suhteiden ylläpidon ja mökkihöperyyden välillä. Onneksi mökillämme on aina ystäville avoimet ovet. Riittää, kun soittavat vastarannasta hakemaan. Vierasvarana on yleensä aina ruokaa myös pakkasessa.

Kuten kertoilin, niin tänä kesänä fiksaamme hieman mökin keittiö- ja ruokatila-aluetta. Kruunukalusteen (edelleen toimiva, mutta ah niin vanhanaikainen) sohvaruokaryhmä saa lähteä. Valkoinen ruokapöytä kotoa pääsee mökille. Tuon äärelle haaveilen pinnatuoleja. Pöydän saa tarvittaessa jatkopaloilla jopa kahdeksalle henkilölle sopivaksi, joten syksyn kylmillä keleillä ei tarvitse värjötellä kesähuoneessa. Tämän idean möin miehelle jo maaliskuussa. Taka-ajatuksena pitkään haaveilemani lankkupöytä. 

Olin törmännyt fb:ssä Lankkutuotteet -nimiseen yritykseen ja ilokseni huomasin yrityksen sijaitsevan tuossa ihan kivenheiton päässä, Ylöjärvellä. Katselin kauniita pöydän kuvia heidän uutisvirrassaan ja yritin pähkäillä, millainen lankkupöytä meille sopisi. Huhtikuun alussa pyysin tarjousta mittojen mukaan. Jaloiksi halusin mustat metalliset ja kansilevyksi ruskeaa lankkua. Tilasin pöydän kapeampana kuin aiempi valkoinen. Valkoinen kun oli inasen liian leveä tuohon tilaan.

Ja hei, eilen pöytä saapui kotiin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. En tiedä mikä tuossa puussa on, mutta tällä hetkellä puu kaikessa muodossa kiehtoo aivan älyttömästi. Mieltä lämmittää myös ajatus siitä, että sain annettua yksityisyrittäjälle töitä. Näin yrittäjänä sitä haluaa tukea muita samassa tilanteessa olevia aina kun siihen on mahdollisuus.

Vielä pähkäilen, että onko nuo ihanat tuolit liian raskaat lankkupöydän kanssa. Mutustellaan asiaa ajan kanssa, mutta nuo tuolithan eivät olisi itse asiassa pöllömmät mökille valkoisen pöydän kanssa. Voisivat sopia sinne aikas kivasti, kun menevät pyöröhirsien sävyynkin just eikä melkein. Tänään kun ollaan saatu vedet laitettua ja muutenkin mökki kesäkuntoon, pitää vähän mittailla tuota ruokatilaa. Lisäksi suunnitelmissa on kesän aikana keittiön fiksaus ainakin työtasojen osalta sekä kaappien kahvojen osalta. Jääkaappi kaipaa myös uusimista ja olemmekin miettineet, että pärjäisimmekö keittiössä tason alle sijoitetulla jääkaapilla. Meillähän on kesähuoneessa myös jääkaappi. Ai niin ja saunamökissä 😀 Saisi laskutilaa jonkin verran enemmän, kun laittaisi jääkaapin tason alle. Kuivauskaappi on aika must, mutta silti silmä haaveilee tuonnekin avohyllyjä. 

Mutta nyt haaveilen kohti keittiötä, pullataikina on kohoamassa. Seuraavaksi munkit uuniin ja sitten iltapäivästä työpäivän jälkeen kohti saarta. Toivotaan, että se ohut jääsuiro ei ole ihan tullut kiinni venekatokseemme. Jos näin on, niin sitten täytynee työntää venettä jään päällä tovi 😉

IHANAA JA ILOISTA VAPPUA YSTÄVÄT 🎈


6 Responses to “Lankkupöydän lumoissa”

 1. Päivi sanoo:

  Pöytä näyttää tosi komealta! Veisin ehdottomasti nuo tuolit mökille, nehän sopivat sinne sävymaailmaan ja materiaaliensakin puolesta täydellisesti! Teidän mökki on kuin oma maailmansa siellä saaressa, on aina ollut hienoa nähdä siitä kuvia ja juttuja. Meillä vapaa-ajanpaikka maalla, 50km kotoa ja sisältäen kaksi pikkutaloa, aitan ja juuri laajennetun autotalli/ varaston sekä 100 neliötä terasseja ja paljun. Haettiin 5 vuotta merenrantapaikkaa Turun saaristosta autotien päässä, mutta ei löydetty. Nyt voisin väittää että onneks ei löydetty vaan ostettiin tämä miehen tyhjillään ollut kotipaikka 4vuotta sitten ja tehtiin siitä meidän oma happy place! Varsinkin kun voimme käyttää sitä läpivuoden. Ihanaa tulevaa mökkikautta teille ja postauksia odotellen!

  • Maria sanoo:

   Moikka Päivi

   ja hei kiitos – mä olen aivan ihastunut tuohon pöytään ♥

   Just mökillä katsoin, että nuo tuolit passaisi niin hyvin ruokatilaan. Ainut ongelma on se, että tykkään niistä niin paljon, että sitten en talvikautena näkisi niitä 😀

   Kiitos, tuo mökki on sellainen henkireikä. Nytkin yhden yön reissun jälkeen tuntuu kuin olisi ollut viikon meditaatiolomalla 🙂

   Ihanaa, että te olette löytäneet myös happy placen. Se on niin tärkeää, että on joku sellainen paikka, jossa sielu lepää ♥

   Hei kiitos ja ihania mökkihetkiä sinnekin 🙂

 2. Aija sanoo:

  Hei, ihana pöytä ja tosi kauniin värinen <3 Saako kysyä millä sävyllä se on värjätty?

  • Maria sanoo:

   Heippa Aija

   ja kiitos ♥

   Valitettavasti en tiedä tuota sävykoodia…pöydän valmistaja käsitteli pinnan valmiiksi 🙂

   Mukavaa torstaita!

 3. Kristiina sanoo:

  Hei
  Onpa kaunis pöytä! Itselläni on ollut ajatuksena tilata tuolta samalta puusepältä lankkupöytä. Onko tuo pöytä tehty kuusilankusta? Onko puuvalinta ollut hyvä käytössä? Pöydän jalkoja myös mietin. Pidän juuri noista A-mallisista pöydän jaloista eniten. Jääkö niissä jalkatilaa riittävästi ruokailijoille?

  Mukavaa kesän jatkoa!

  • Maria sanoo:

   Heippa Kristiina

   ja kiitos ❤️

   Mä en ole varma, mistä puulajista on tehty, mutta on kestänyt hienosti! Tietty pieniä kolhuja on tullut pöydän pintaan, mutta se on vain elämää 🙂

   Neljälle ruokailijalle on täydellisesti tilaa (myös jaloille) ja välillä on pöydän päässäkin ollut istujia jakkaralla ja hekin ovat hyvin mahtuneet.

   Suosittelen siis lämpimästi!
   Kiitos samoin, ihanaa kesän jatkoa ❤️

Kommentoi