keskiviikko 13. maaliskuun 2019

Olohuoneen muutos

MOIKKAMOI IHANAT!

Ja saaneen ilolla ilmoittaa, että I’m back. Siis sellaisena omana itsenäni. Eka aamu reissun jälkeen, kun ei tunnu ihan höpöltä. Kymmenen tunnin yöunilla saattaapi olla osuutta asiaan. Tiedättekö, kun on sellainen veto pois -olo, niin sitä helposti jää sellaiseen kierteeseen. Eilen illalla töiden jälkeen välikuolemissani sohvalla päätin, että ei tästä tule nyt yhtään mitään. Mies reippaili hiihtoladulla ja mä podin reissussa murtunutta varvastani, joka ei tällä hetkellä kärsi edes kävelemistä. Kiitos parin korkkaripäivän töissä. Manailu loppui lyhyeen, kun sain esikoisen suostuteltua kanssani pieneen projektiin. 

Tai pieneen ja pieneen. En muistanutkaan, että noiden sohvien laittaminen palasiksi ja päällysten vaihto vie niin kauan aikaa. Varsinkin, kun välineet eivät olleet kunnossa. Ostin vajaa pari vuotta sitten meidän sohviin Ikean alesta uudet päälliset. Vaaleanharmaat, omaksi yllätyksekseni. Valkoiset, vanhat päälliset olivat jo niin likaiset, etteivät lähteneet pesussa kunnolla puhtaaksi, vaikka valkaisuainettakin välillä käytin. Aluksi mietin, että ei välttämättä kannata tummentaa olkkarin ilmettä kesää kohden mentäessä tummemmilla päällisillä, mutta hei – nuo vaaleanharmaat päälliset toivat just sitä kodikkuutta jota kaipasin. Illan hämyssä olkkari oli ihanan kutsuva. Ja lisäksi passaavat niin hyvin yhteen tuon jokakeväisen pinkin värin kanssa.

Valkoiset sohvan päälliset joutivat jälleen kerran pesuun, mutta elleivät lähde puhtaaksi, niin joutavat roskiin. Harmi, ettei näihin sohviin myydä enää valkoisia päällisiä. Päällisten vaihdon myötä tuntuu, että meillä on uudet sohvat. Nuo pian yhdeksän vuotta vanhat sohvat ovat kyllä olleet koko rahansa arvoiset. Silloin maksoivat muistaakseni yhteensä viisisataa euroa. Juuri sen summan, jonka saimme myydessämme vanhan sohvan uusien alta. Uudet päälliset tekivät istuinpehmusteista taas jämäkät. Siinä, missä ne vanhat päälliset olivat jo kovin antaneet myöden ja sohvat olivat jotenkin nuhjaantuneen näköiset. 

Pienellä ja kohtuu edullisesti aika iso muutos olohuoneen ilmeeseen. Vai mitä mieltä olette? 🙂 Ainut mikä nyt kaipaa uudistusta on tuo matto! Valkoinen matto sopisi paremmin, mutta tällä mennään tähän hätään. Myös valkoiset seinät ovat haaveena, mutta mikä siinä onkaan, että maalitelaan tarttuminen ei oikein nappaa. Varsinkaan kun kyseessä on näin iso tila.

KESKIVIIKKOTERKUIN,

 

 


12 Responses to “Olohuoneen muutos”

 1. Sanna sanoo:

  Onpa kivat!Näyttää kumma kyllä jotenkin raikkaamalta.Tosi kaunis harmaan sävy.itsekin mietin mitä tässä rymsteeraisi,kun mies ei ole kotona iskemässä kapuloita rattaisiin:)Vaihtasinko keittiön pöydän vai sohvan paikkaa…yllättävän kauan ovat paikoillaan jo pysyneetkin:)

  • Maria sanoo:

   Heippa Sanna

   ja kiitti! 🙂 Mä tykkään ihan hirmuisesti myös! En olisi kyllä ikinä uskonut, että tummempi kuin valkoinen sohvissa raikastaa näin paljon.

   Hih, toivottavasti löysit rymsteerauskohteen…rymsteeraus kun ei mene ikinä hukkaan ;D

   Kivaa torstaita ♥

 2. Moikka! Näyttää todella hyvältä ja raikkaalta. Itse olen kanssa suunnitellut ostavani juurikin vaalean harmaan päällisen omaan sohvaamme. Tuo kivik-sohva on kyllä todellakin hintansa värtti😊 Eikö Ruotsissa ole nettikauppa josta saa tilattua Ikean sohviin uusia päällisiä, harmikseni en nyt muista nettisivun nimee mutt google varmaan osaa auttaa!😉 Mukavaa viikkoa!

  • Maria sanoo:

   Moikka Heidi

   ja kiitos kaunis! 🙂

   Kivikit on ihanan ajattomat ja uusien päällisten myötä ne ryhdistäytyvät kummasti!

   Juu, Bemzistä olen joskus päällisiä katsonut, mutta silloin pelkät päälliset maksoivat saman verran kuin uusi sohva. Nyt sohvat ovat kallistuneet Ikeassa, joten päälliset ovat edullisemmat 🙂

   Ihanaa torstaita ♥

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Päällisten vaihtaminen piristi hurjasti olkkarin ilmettä!
  Ei sen aina niin isoa tartte olla, niin ilme muuttuu.
  Täälläkin rymsteerattu viime viikolla, en ostanut mitään uutta, vaan vaihtelin vain huonekalujen paikkoja. Voi, se on lemppari puuhaani, varsinkin yksin ollessa, kun saa kokeilla kaikessa rauhassa, ilman, että mies naureskelee touhuilleni.
  Kevät saa sisustushalut heräämään.

  Ihanaa viikkoa sulle ihana Maria ja näitä sinun koti kuvia katselisin enemmänkin <3

  • Maria sanoo:

   Heipsun Sari!

   Kiitos hei ja todellakin, ei tarvise olla suurikaan muutos, että ilme huoneessa piristyy 🙂

   Oih, huonekalujen siirtely on munkin lempparipuuhaa. Jahka ehdin niin ruokatilan musta senkki siirtyy olkkariin ja virtiini ruokatilaan. Nuo vaan ovat niin painavia, että tarvitsen miehen avuksi…ja murtuneen varpaan kuntoon 😀

   Hei kiitos samoin sinne ihana, mukavaa viikkoa ♥

 4. Marika sanoo:

  Bemz-nimisestä verkkokaupasta voi ostaa päällisiä Ikean huonekaluihin. Ja voi tilata kangasnäytteitä kotiinsa. Oma koti valkoinen – blogissa on kirjoitettu kattavat vertailut nimenomaan valkoisista kankaista. Nuo harmaapäällysteiset sohvat näyttävät minunkin silmääni kutsuvilta 😊.

  • Johanna sanoo:

   Olen tilannut Bemzistä meille puhtaanvalkoiset päällyset, jotka kestävät pesun 60 asteessa. Toimitus tuli nopeasti ja kangas on säilynyt tosi hyvännäköisenä. Vahva suositus!

   • Maria sanoo:

    Moi Johanna

    ja hei kiitos hurjan paljon kokemuksesta! Täytyy harkita nyt noita Bemzin päällysiä valkoisena, sillä meidän pesuun menneet valkoiset eivät tulleet puhtaaksi ja yhteen koneelliseen oli tullut pesukoneesta (!) jotain himskatin öljyä tai muuta tummaa.

    Joten roskiin joutivat 😀

    Kivaa torstaita ♥

  • Maria sanoo:

   Moikka Marika!

   Hei kiitos muistutuksesta, en olekaan vuosiin käynyt Bemzin valikoimaa katsomassa 🙂 Viimeksi kun katsoin, niin päälliset maksoivat saman verran kuin uudet sohvat, mutta nyt olivat edullisemmat kuin sohvat.

   Tuo Bemz on siitä petollinen paikka, että aina kun sinne menen, alan haaveilemaan pellavapäällisistä, jotka ovat olleet monen monta sataa 😀

   Kiitos kaunis ja ihanaa torstaita ♥

 5. Kastehelmib sanoo:

  Onpa teillä kaunista ja kodikasta. Pienillä muutoksilla saa tosiaan koko huoneen näyttämään uudelta. Meille tuli uusi matto syksyllä ja olohuone näytti pari viikkoa tosi oudolle. Nyt silmä on jo tottunut ja tykkään tosi paljon isosta, vaaleasta matosta. Jo sillä, että siirtää yhden pienen huonekalun toiseen paikkaan, saa huoneeseen uudenlaisen ilmeen. Aurinkoa päiviisi.

  • Maria sanoo:

   Heipsun

   ja voi kiitos 🙂

   Se on ihan totta, että ei tarvita isoakaan muutosta, jotta vaikutus tuntuu huimalta. Meillä olisi myös tuon maton uusinta edessä, mutta jotenkin silmä on tottunut tuohon vanhaan, että pelottaa lähteä uusimaan D

   Kiitos ja aurinkoa sinnekin ♥

Kommentoi