torstai 14. helmikuu 2019

Ystävällisesti ♥

MISTÄ TUNNET SÄ YSTÄVÄN?

Onko oikea sulle hän? Heippa ihanat ystävät siellä ruutujen toisella puolella ja Oikein ihanaa ystävänpäivää ♥ Mistä tietää onko ystävä oikea vai väärä? Ei sitä tiedäkään, ellei ole avoin ja ota riskiä. Onnekseni matkani varrella kaikki ystävät ovat olleet oikeita. Mikäli ystävyyttä tuolla kriteerillä voidaan edes määrittää. Olen avoin ystävyyssuhteissa. Välillä ehkä liiankin auki. Mutta se ei ole missään vaiheessa kääntynyt minua vastaan.

Haluan uskoa hyvään, myös ystävyyssuhteissa. Sinisilmäisyyttä, joku voisi ajatella. Mutta niin kauan, kun tekee niin kuin sydän sanoo, ei voi mennä väärään. Tähän luotan.

Vaikka ystävyydelle ja rakkaudelle on kalenterista ruksattu päivä, niin itse tykkään ajatella, että vuodessa on 365 ystävänpäivää. Päivää, jolloin olla kiitollisia ystävistä. Jolloin rakastaa. Olla ystävällinen. Vaikka ystävyyden vaaliminen voi välillä jäädä kiireen jalkoihin, niin tiedän että ne tosiystävät sen tietävät. Ei se ystävyys sieltä mihinkään katoa.

Mua on siunattu monella ihanalla ystävällä. Joiden kanssa ollaan itketty ja naurettu. Kuljettu syvissä vesissä, mutta myös annettu elämän virran viedä ja nautittu joka hetkestä. Saan olla kiitollinen jokaisesta elämäni varrelle tupsahtaneesta tuttavuudesta. Joista moni on jatkanut kanssani matkaa ystävänä.

Joka aamu herään parhaan ystäväni vierestä. Se on elämän suurin onni. Siinä missä suuri onni on sekin, että vaikka näemme ystävieni kanssa tätä nykyä melko harvoin, niin silloin kun näemme, otamme ajasta kaiken irti. Mulla on maailman parhaimmat ystävät. Koska ne ymmärtää. Suurin osa on samassa elämäntilanteessa. Siinä, kun oikeasti töiden jälkeen on ihan kiva pötköttää sohvalla ilman, että tarvitsee olla koko ajan treffaamassa :) Olen saanut myös aikuisiällä ystäviä, joidenka kaltaisista helmistä en olisi ikinä uskaltanut edes haaveilla.

Ja tiedättekö, että niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin pidän teitäkin siellä ruutujen toisella puolella ystävinäni. Vaikkemme ole edes suurimman osan kanssa koskaan tavanneet. Mutta kuten muidenkin ystävieni, niin myös teidän kanssanne ollaan kahlattu aikamoiset kivikot läpi. Teidän ansiosta pääni on välillä pysynyt pinnan yläpuolella. Ja jalat maassa, silloin kun pää on ollut pilvissä. Blogi on ollut paikka, johon olen paennut, silloin kun on ollut paha olla. Mutta myös silloin rynnännyt tänne ilomielin, kun elämä on tasaisen ihanan tylsää.ID

Vaikka olen avoimesti antanut itsestäni suuren palan teille, niin ette ole tuominneet. Ainakaan ilman perusteluja. Ilman syytä. Vaan olette tukeneet ja kannustaneet jatkamaan. En tiedä miten pukea sanoiksi sen, mutta olen aivan älyttömän kiitollinen meidän ystävyydestä. Siitä dialogista, jota kommenttiboksin puolella käymme. Olette olleet ystäviä, jotka ovat opettaneet mulle elämästä. Antaneet näkökulmia asioihin ja laajentaneet maailmankatsomustani.

Sellaisia tärkeitä ystäviä niin kuin ystävät ympärilläni muutenkin. Kiitos, kun olette 

”Pyysin kukkasta, sain puutarhan. 
Pyysin jokea, sain meren.
Pyysin ystävää, sain sinut.”

YSTÄVÄLLISESTI,


12 Responses to “Ystävällisesti ♥”

 1. Hanna sanoo:

  Olen lukenut blogiasi pari vuotta (suurimman osan myös vanhoista postauksista!) ja nykyään mulla on ihan oikeasti sellainen olo kun tulen tänne, että tulen moikkaamaan hyvää ystävää. Kerran jopa nauroin ääneen tälle, kun toisaalta ajatus on aika outo :D Se on varmaan se sama elämäntilanne, ikä, mutta myös samanlainen huumori- ja ”tilannetaju”. Tai joku ajatusten tai niiden ilmaisemisen rytmitys. Okei, nyt meni vaikeaksi, toivottavasti idea selvisi. Sama aaltopituus siis :)

  Ihanaa, ihanaa ystävänpäivää <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei todellakin, idea selvisi täysin :)

   Niin ihana kuulla, sillä kuten kirjoitin, niin tekin olette mulle ystäviä. Sellaisia joiden moikkaamista täällä oikein odottaa!

   Kiitos ja ihanaa ystävänpäivää sinullekin ♥

 2. JonnaG sanoo:

  Hyvää ystävänpäivää Maria!

  Näin ruuhkavuosina on välillä haasteellista löytää aikaa ystävien näkemiseen mutta onneksi niiden muutamien sydänystävien kanssa jatketaan aina siitä mihin viimeksi jäätiin.
  Ei se määrä, vaan se laatu!

  Ihanaa päivää, kohta on viikonloppu!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa JonnaG

   ja juuri niin, tosiystävien kanssa juttu jatkuu aina siitä, mihin se on jäänyt. Vähän niin kuin meilläkin täällä blogissa :)

   Ehkä meitä, minua ja teitä lukijoita yhdistää niin monet asiat, että juttua riittää vuosien jälkeenkin!

   Kiitos ja ihanaista ystävänpäivän iltaa sinne teille! ♥

 3. Susa sanoo:

  Ihanaa ystävänpäivää sinulle Maria ❤️❤️❤️
  Kiitos, että jaksat ruuhkavuosiarjen keskellä pitää meille samassa tilanteessa eläville (ja kaikille muillekin) tätä ihanaa hengähdyspaikkaa, jonka kauniista kuvista ja ajatuksista saamme päivittäin nauttia. Jo pitkään on tuntunut, että blogiasi on kuin koti ja sinä kuin ystävä. Arvostan.. todella, kiitos ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja hei kiitos teille, että jaksatte ruuhkavuosiarjen keskellä lukea blogiani ja vielä kommentoida :)

   Voi, olen aivan herkistyneessä mielentilassa teidän ihanista kommenteista jälleen – kiitos!!!

   Ja ihanaa, ihanaa ystävänpäivän iltaa ♥

 4. Mimi sanoo:

  Hyvaa ystavanpaivaa Maria! Blogisi on niin ihana hyvanmielen tuoja etten osaisi enaa ilman sinua ollakaan. Kaikki ne kauniit kuvat ja positiiviset tekstit ovat ihan parasta antia. Ja sitten sina olet viela se minun ”ikkuna” rakkaaseen Tampereeseen kun itse olen taalla kaukana..

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Mimi

   ja voi kiitos sinullekin :)

   Ja hei ihanaa, kun saan välittää palan Tamperetta täältä sinulle – Manse on paras paikka ikinä ;)

   Kiitos ja ihanaa ystävänpäivän iltaa sinne ♥

 5. Nina sanoo:

  Ihanaa ystävänpäivää Maria ❤️

 6. Pia sanoo:

  Ihanaa Ystävänpäivää sinulle Maria!

  Blogisi olen löytänyt muutama vuosi sitten ihan sattumalta ja aina tuntuu kuin tulisi ystävää tapaamaan kun lukee juttujasi elävästä elämästä. Välillä saa nauraa ja välillä pyyhkiä kyyneliä. Aina tulee hyvälle tuulelle ja voi samaistua juttuihisi. Itselläni samanlaista ruuhkavuosiarkea kaksi lasta, mies ja koira:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Pia

   ja hei voi kuinka onnellinen olenkaan, että sinäkin löysit blogini! Kiitos ihanasta palautteestasi.

   Ruuhkavuosiarkemme kuulostavat aivan identtisiltä :D Just mietin, että jos ei olisi koiraa, kuinka paljon enemmän aikaa sitä jäisi. Ja kuinka tylsää elämä olisi :)

   Ihanaa ystävänpäivän iltaa ♥

Kommentoi