sunnuntai 10. helmikuu 2019

Parhaimmat kiksit elämässä

HEPSKUKKUU

ja hei, olenko mä astunut johonkin aikakapseliin, joka laskeutui yhtäkkiä siihen ”maaliskuu jo maata näyttää” -kuukauteen? Kumpparikelit, ne tuli kyllä ihan puskista. Mutta en valita, linnut lauloi kilpaa vettä valuvan rännin kanssa pikaisesti koiran kanssa ulkona käydessäni. Sen verran hienohelma on tuo meidän machopuuvillapallo, että isompien vesilätäköiden yli mentiin sylikyydillä.

Täällä vietellään leppoisaa sunnuntaipäivää. Eilinen menikin kokolailla pääkaupunkiseudun kupeessa synttärihulinoissa ja illalla tultiin kotiin vasta ysin jälkeen. Joten minulle, joka kaipaa viikonlopultaan kotoilua, tuli ohjelmavapaa sunnuntai tarpeeseen. Historian kokeisiin lukemista ja keittiöelämää. Pyykkirumbaa ja tulevan viikon aikataulutusta. Koiran pesemistä ja  pientä siivoilua. Miten sitä voikaan saada niistä ihan tavallisista asioista niin paljon kiksejä? Mies tuossa hienovaraisesti vihjaisi makkarin nurkassa lojuvasta jätesäkistä, joten ehkä sekin tänään lähtee siitä eteenpäin. Niin hienosti, kun konmaritin vaatteeni, niin ei sitä ihan loppuun asti projektia tullut vietyä. Mutta ainakin vaatehuone on nyt siisti. Yksi jätesäkki nyt sinne tänne ;)

Kiksejä sain tänä sunnuntaina myös siitä, että ylitin jälleen itseni ruoanlaiton suhteen. Kiitos teidän vinkkien, valmistui keittiössämme ekaa kertaa ikinä kokonainen broileri. Pakkauksessa luki vielä että tuo oli Pirkanmaalla kasvatettu. Lämmitti kovin mieltä. Broitsun lisäksi nuoriso toivoi valkosipulisia veneperunoita ja timjamiporkkanoita. Toive toteutettiin ilomielin. Dipin aseman ajoi currymajoneesi ja vähän vihreää löytyi salaattikulhosta. Laseihin limellä maustettua vettä. Miten voikin olla mahdollista, että limeä viipaloidessani mulle tuli yhtäkkiä caipiroskan tuoksu nenään? Ja mikä yllättävintä, lievä kuvotuksen tunne. Kiksit olivat kuulkaa kaukana tuosta tuoksusta.

Nyt takaisin Sokrateen ja kumppaneiden pariin. Minä, joka en koulussa juurikaan historiasta välittänyt, olen saanut tänään myös kiksejä uuden oppimisesta. Historiahan on itse asiassa äärettömän mielenkiintoista. Vielä kun saisi sen tuon yhden koululaisen ajatusmaailmaan ujutettua 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


6 Responses to “Parhaimmat kiksit elämässä”

 1. Johanna sanoo:

  Voi nam miten hyvältä teidän ruoka kuulostikaan! 😊 Voisitko laittaa ohjetta meille broilerista, dipistä ja veneperunoista? 😊 Nimi.toivoton keittiössä 🙈

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Johanna

   ja voi kiitos ♥

   Tuo ruoka oli niin helppo tehdä, että jäi aikaa paljon muuhunkin ruoanvalmistuksen aikana. Eli kokonainen broileri (meillä oli Jyväbroileri) otetaan puoli tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Broileri meni paistumaan 175 asteeseen ja paistui 1,5 tuntia. Tunnin kohdalla uuniin pääsi peruna- ja porkkanalohkot. Veneperunat siis vain pesin ja lohkoin ”veneiksi”. Lisäsin kulhoon oliiviöljyä, yhden solovalkosipulin ja sormisuolaa. Pyörittelin perunat siinä.

   Broitsun otin pois 1,5 tunnin jälkeen ja nostin uunin lämpötilaa hetkeksi 220 asteeseen, jotta perunat ja porkkanat saivat väriä :)

   Dippiin laitoin Hellmann’sin majoneesia (tällä kertaa oli vegemajoneesi), pari tl dijon sinappia ja tujaus currya.

   Herkullista helposti :)

   Ihanaa maananataita sinne ♥

   • Johanna sanoo:

    Kiitos tuhannesti! ♥️ Tämä menee kokeiluun heti viikonloppuna 😊 blogiasi on ihana lukea, harvoin kommentoin, mutta jokaisen postauksen luen ja innolla aina odotan jo seuraavaa. 😊 Mukavaa viikon jatkoa! ♥️

    • Maria Maria sanoo:

     Huomenta Johanna

     ja olehan hyvä :)

     Voi kiitos kaunis ihanasta palautteestasi ja hei hyvää ystävänpäivää ♥

 2. Annikki sanoo:

  Piti ihan tulla tänne kiittämään insta sroriesin puolella jakamastasi mietteestä, että mitä ikinä viikko tuokaan tullessaan, siitä selvitään. Voimalauseet eivät yleensä pure muhun, mutta nyt tuli tarpeeseen, osui ja upposi :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Annikki

   ja voi että – ihanaa, kiitos sinulle ♥

   Ja oikein paljon tsemppiä viikkoon! Itselleni tuli myös tuo voimalause tänä maanantaina tarpeeseen :D

Kommentoi