tiistai 27. marraskuun 2018

Meikkipussini luonnonkosmetiikkatuotteet

*yksi postauksen tuote saatu Lifestä

HOLA CHICAS Y CHICOS

ja pahoitteluni varsin kansainvälisestä tervehdyksestä; pikkuisemman espanjankielen kokeisiin luku on jäänyt päälle. Myös äidille. Jep, meillä luetaan edelleen yhdessä kokeisiin. Jos jotain positiivista niin se, että olen oppinut hurjasti asioita. Esimerkiksi Napoleonista, Suomen sodasta, linnunradasta ja nyt viimeisimpänä espanjasta. Tälle viikolle opetteluun tai muisteluun tulee myös se, miten kulmia mitataan. Mies on meillä yleensä se matikkavastaava (sekä kemia- ja fysiikkavastaava), mutta miehen ollessa reissussa on pakko alkaa kaikkien aineiden vastaavaksi 😀

Vuoden alussa asetin muutamia tavoitteita hyvinvointini parantamiseksi ja yksi niistä oli se, että siirtyisin täysin käyttämään luonnonkosmetiikkaa myös meikkituotteissa. Ihonhoidossa käytän luonnonkosmetiikkatuotteita 100%, mutta meikeissä käytin luonnokosmetiikkatuotteita vain hyvin vähän. En voi sanoa, että olen täysin päässyt tuohon tavoitteeseeni, sillä on muutama tuote, jolle en ole löytänyt luonnonkosmetiikkatuotteista korvaavia tuotteita:

 1. ripsiväri; olen käyttänyt Kanebo (vai onko se nykyään Sensai…) 38° -ripsaria nyt parikymmentä vuotta. Aina silloin tällöin ostan jonkun muun vain todetakseni, että ei mikään toimi minulla niin kuin tuo 38. Silmieni ympärysiho on sen verran rasvainen, että näytän pandalta iltapäivästä, mikäli kyseessä on ihan vesiliukoinen ripsiväri. Ei-vesiliukoiset ripsarit on taas pannassa sen takia, että inhoan niiden pois pesemistä. Silmäni eivät tykkää mistään puhdistusaineista, vaan punoittavat ja kutisevat ihan julmetusti puhdistamisen jälkeen.
 2. aurinkopuuteri; olen käyttänyt Lumenen aurinkopuuteria liki yhtä kauan kuin tuota 38 -ripsariakin. Luottotuote, josta on vaikea luopua. Se tummempi sävy kun passaa mun iholle ihan täydellisesti. ID

No mutta, eikös pääasia ole se, että olen pyrkinyt muuttamaan meikkipussini luonnonkosmetiikkavoittoiseksi? Vaikka muutama tuote siellä vielä vaihtoa odotteleekin. Pakko muuten tähän väliin todeta, että mun ihoni on rakastunut luonnonkosmetiikkatuotteisiin. Luonnonmukaisen ihonhoidon myötä sain vihdosta viimein kuriin sen hormonaalisen näppylätaudin, joka aina silloin tällöin vaivasi. Ja päälle vielä luonnonkosmetiikan meikkituotteet, niin ihoni kiittää. Mutta nyt siihen meikkipussini sisältöön!

Aloitetaan ihon meikkauksesta. Nyt en ole aivan täysin 100% varma onko tuo bareMineralsin Complexion Rescue -pelastusvoiteeni täysin luonnonkosmetiikkatuotteiden piiriin menevä (en löytänyt netistä infoa), mutta esittelen sen silti. Ostin tuotteen kesällä laivalta ja aina tuonne syyskuun loppuun asti menin pelkästään tällä. Ilman meikkivoiteita. Ihosta tulee niin kuulas. Mikäli haluan peittävyyttä enemmän niin sekoittelen kämmensyrjässä tuota pelastusvoidetta joko Inika Organicin BB-voiteeseen  tai uusimpaan lemppariini Absolution Le Crème du Teint -meikkivoiteeseen. Poskipäille taputtelen väriä Uoga Uogan voidemaisella poskipunalla, joka muuten sopii myös huulillekin! Mulla on käytössä tuosta sävy apricot.

On päiviä, että en kiinnitä meikkivoidetta lainkaan puuterilla, mutta kun sen teen, niin teen sen Alima Pure -viimeistelypuuterilla (Radiant finishing powder), joka niin ikään antaa ihanasti hehkua kasvoille. Välillä muuten töpsötän tuon viimeistelypuuterin päälle vielä lisää tuota voidemaista poskipunaa, vaikka se aika pigmenttipitoista onkin ja yksi kerros riittää. Kulmiin olen löytänyt itselleni aivan passelin tuotteen, joka ei rasvoittuvaltakaan iholta liukene päivän aikana. Tuo tuote on 100% Pure Long Last Brows -kulmakarvavaha. Käyttämäni sävy on soft brown.

Olen tainnut joskus kertoakin, että rakastan värillisiä kajaaleita. Oli se sitten kuinka kasaria tahansa 😀 Keväällä ja kesällä mennään oranssilla tai pronssilla ja näin talven yli jään sinisellä. Kyllä, luitte oikein: sinisellä. Tähän pätee vähän sama kuin tuohon aurinkopuuteriin ja 38-ripsariin, että en edes muista aikaa, milloin en olisi käyttänyt sinistä rajausta silmissä (tai oranssia kesällä). Se on piintynyt selkärankaani. Onneksi löysin nestemäisen rajauskynän, joka luomillani pysyy. Jälleen näitä rasvoittuvan ihon ongelmia. Couleur Caramel -nestemäinen rajauskynä on myös senkin takia suosikkini, että sillä saa ihan ohuen ohuen rajauksen. Tai tarvittaessa näyttävämmän. Sävy on tuollainen turkoosinsininen, todella kaunis!

Yleensä en tuon rajauksen lisäksi käytä luomiväriä, mutta välillä jätän rajauksen väliin ja sutaisen luomilleni Couleur Caramel -luomivärivoidetta. Se on kyllä todella riittoisaa ja ihan pikkumäärä riittää. Käytössäni on nro 178 ja se on tuollainen pronssisen ruskea. Huomaan nyt jo, että vaikka kuinka rasvaan huuliani, niin ne kuivuvat. Viime talvena aloin käyttämään kerran viikkoon Latelier des Délices Exfoliant Lèvres et Zones Sensibles -huulien kuorintavoidetta ja se saa huulet heti pehmeiksi. Huulia en yleensä meikkaa arkena, vaan sivelen pitkin päivää niille huulirasvaa. Olen koukuttunut Lifen Body&Soul -sarjan huulivoiteeseen*. Se tuoksuu miedosti aprikoosille ja kosteuttaa huulet välittömästi. Joskus laitan huulivoiteen jälkeen vielä tuota lievästi aprikoosiin taittavaa Uoga Uogan voidemaista poskipunaa huuliin tuomaan lisähehkua.

Löytyykö sieltä meikkipusseista samoja tuotteita? 🙂 Ja hei, jos teillä on vinkata hyvää luonnonkosmetiikkaripsaria (sellaista, joka toimisi tuon 38:n tavoin) tai aurinkopuuteria, niin mieluusti otan vinkkejä vastaan. Kaunis kiitos jo etukäteen 

TIISTAITERKUIN,

*tuote saatu Lifestä


13 Responses to “Meikkipussini luonnonkosmetiikkatuotteet”

 1. Anu sanoo:

  Mun mielestä Bareminerals ei oo luonnonkosmetiikkaa,mut en oo kyllä yhtään varma:)
  Mä käytän Flown mineraalipuuteria enkä arkena koskaan meikkivoidetta.mun ruusufinni on pysynyt sillä kurissa.mahd.vähän mitään ylimääräistä.Se on mielestäni vielä kotimainen:)

  Ripsaria en oo vielä uskaltanut kokeilla,kun oon lukenut niistä niin paljon huonoja kokemuksia.
  Kannattaa liittyä FB:n Luonnonkosmetiikka-ryhmään:)

  • Maria sanoo:

   Moikka Anu,

   no näin mäkin olen luullut, mutta sitten luin Kemikaalicocktailin postauksesta, että osa noista Baremineralseista olisi luonnonkosmetiikkaa (http://www.kemikaalicocktail.fi/2013/03/meineraalimeikkeja-ja-nettikauppoja/). Tiedä häntä sitten. Ootellaan, jos joku vielä tietävämpi valistaisi meitä 🙂

   Mä olen ottanut tuon Flown mineraalipuuterin ”testattavia tuotteita” -listalleni ja vitsit miten kiva, että sulla se on toiminut! Kotimaisuudesta iso plussa ♥

   Sama juttu ripsareiden kanssa, ei hirmuisen mairittelevia arvosteluita, mutta toisaalta joku voi toimia toiselle ja toinen toiselle 🙂

   Kiitos vinkistä, menenkin laittamaan liittymispyynnön samantien!

   Tunnelmallista tiistaita sinne ♥

 2. Lilli sanoo:

  Löysin täältä alkusyksystä ripsarisuosituksen: https://blogit.terve.fi/rakkaudellakarita/luonnonkosmetiikan-paras-ripsivari/ . Ekan käyttökerran jälkeen mietin, että onpa huono ripsari. Mutta toisella kertaa se toimikin tosi hyvin, ja on mun lemppari. Edullinen, ei varise ja saa nopeasti tuuheat ripset. 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Lilli

   ja hei kiitos ihana vinkistä – klikkasin tuon ripsarin samantien ostoskoriin ♥ Se kuulostaa kyllä tosi hyvältä 🙂 Ihanaa, en malta odottaa, että se tulee postissa! Ja hei, hinta ei päätä huimaa; puolet halvempi kuin tuo käyttämäni 38°. Sille iso peukku myös 🙂

   Kivaa keskiviikkoa ♥

   • Lilli sanoo:

    Kerrohan sitten kokemus, oliko siitä sulle ripsariksi! 🙂 Muutenkin Karita Tykän blogista löytyy luonnonkosmetiikkaan vinkkejä. Ripsaria löytyy muuten Ruohonjuurestakin, jos siellä tulee muuten ostoksilla käytyä. 🙂

    • Ella sanoo:

     Avril toimii ainakin mulla! Avrililta on myös waterproof-ripsari joka toimii myös itellä. Ei oo mun mielestä ihan niin tujua kun synteettiset vedenkestävät, mut pysyy ainakin itellä ihan hyvin. Ja lähtee poiskin suht helposti!

     • Maria sanoo:

      Heippa Ella

      ja voi kuinka ihana kuulla ♥

      Mä taisin muuten tilata just tuon waterproofin! Toivotaan että pysyy ripsissä eikä tosiaan ole vaikea poistaa 🙂

      Kivaa viikonloppua! ♥

    • Maria sanoo:

     Moikka Lilli!

     Ilman muuta kerron 🙂 Oih ja tuo Karitan blogi on niin ihana, en ole vain muistanut lukea sitä pitkään aikaan 🙂

     Ihanaa viikonloppua ♥

 3. Sini sanoo:

  Kiitos tosi mielenkiintoisesta postauksesta! 🙂 minulla on hakusessa myös vielä ripsari ja sitten on kaikki putsarit ja meikit luonnonkosmetiikkaa. Itse hain kauan oikeanlaista aurinkopuuteria..ei mikään helppo tehtävä. Kaikissa hurjat määrät helmiäistä tai muuten väärän värisiä. Sitten kerran ostin alesta Dr. Hauschkan aurinkopuuterin ja sille tielle jäin! Ja iho on kiittänyt, (ennen käytin Lorealin aurinkopuuteria, joka tukki kaikki ihohuokoset) Tosi hyvä tuote ja vaikka onkin vähän tyyriimpi hinta niin aina löytyy joku ale jonka voi hyödyntää. Sittemmin olen ostanut samaisen merkin poskipunan joka on kestänyt käytössä jo vuodenpäivät!

  • Maria sanoo:

   Moi Sini

   ja hei ihana kuulla – kiitos ♥

   Kiitos sinullekin vinkistä, menen Lifeen vierailulle ensi viikolla, niin katson, josko sieltä saisin ostettua Dr Hauschkan aurinkopuuterin 🙂 Ihanaa, sitten on koko meikkipussi luonnonkosmetiikalla lastattu! Tuossa yllä Lilli vinkkasi ripsarista, katsohan linkin taakse!

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 4. Kati sanoo:

  Vinkkaan myös yhdestä ripsiväristä, joka on noussut yhden entisen Kanebo/Sensai 38 tuotteen käyttäjän suosikiksi. Kuulemma on jopa parempi! Nimittäin apteekeissa myytävä Idun minerals Vatn-ripsiväri. Idun on mineraalimeikkisarja ja monella tuotteella on Ruotsin allergiamerkki. Lisäksi suurin osa tuotteista on vegaanisia.

  https://idunminerals.fi/fi/meikit/silmat/ripsivarit/vatn/

  • Maria sanoo:

   Hei kiitos Kati
   tästä vinkistä ja pahoitteluni, että olin unohtanut vastata kommenttiisi ♥

   Täytyy tutustua tähänkin tuotteeseen 🙂

   Mukavia pakkaspäiviä ♥

 5. […] kantensa. Tai ainakin oma kasvojeni iho meikkivoiteensa 😉 Viime marraskuussa kurkistimme meikkipussini luonnonkosmetiikatuotteisiin ja sen heti sen jälkeen ihossani tapahtui muutos. Siihen asti luonnonkosmetiikkameikkivoiteeni […]

Kommentoi