keskiviikko 04. heinäkuu 2018

Hetki ihan kahdestaan

*Kaupallinen yhteistyö: Black Tower ICE

Aika: juhannuspäivän ilta, klo 22.19
Paikka: happy place eli mökki, laiturinnokka
Osallistujat: minä ja hän

Yhtäkkiä ympärillä on hiljaisuus. Sateenropina, jota oli jatkunut kaksi vuorokautta putkeen on väistynyt ja taivaanrannassa näkyy valonkajo. Sellainen, joka viestittää yöttömien öiden olevan täällä. Mökkisaari on juhannusvieraiden jälkeen hiljentynyt ja tuntuu, että koko maailmassa olemme vain me kaksi. Minä ja hän. Minä, joka kaupallisen yhteistyön myötä Black Tower ICEn kanssa pääsin järjestämään pienen hetken. Pienen hetken vain meille kahdelle. Saunanraikkaina, mökki-ilmaston lepuuttamina puemme saunan jälkeen päällemme, otamme jääkaapista kylmää kuplivaa ja lisäämme isoihin viinilaseihin runsaasti jäitä.

Lähdemme kohti laituria. Kesäillan tuoksu sateen jälkeen on ihanan virkistävä. Se kertoo luonnon juhlista. Tuntuu, että matkalla laiturille liuskekivien vieressä kasvavat mustikanvarvut kasvavat yhtäkkiä uljaana kohti yläilmoja. Kuin kiittäen saamastaan huomiosta. Nuo vielä vähän aikaa sitten janon uuvuttamat ovat kuin uudestisyntyneitä sateen jälkeen.

Luonto on ihmeellinen, siinä missä se sai hetkessä omansa kukoistamaan, osaa se myös jättää jäljet voimastaan. Näin ajattelen laiturille astuessani. Laiturille, joka viettää milloin vasemmalle ja milloin oikealle. Luonnonvoimista jäät olivat runnelleet laituria pahoin talvella. Siinä missä aluksi ajattelimme, että laituri pitää heti saada korjattua, tuntuu laituri nyt sympaattiselle. Se kertoo, että on asioita, joille me ihmiset emme voi mitään. Joiden edessä meidän on joskus hiljennyttävä. Se kertoo siitä, että on asioita, joiden kanssa meidän tulee oppia tulemaan toimeen. Sen, että kaiken ulkoisen ei pidä olla täydellistä. Riittää, että ulkokuoren alla asuu onni.ID

Sytytän mukanani tuomani kynttilän ja ojennan miehelle Black Tower Ice -kuohuviinin. Hän kaataa sitä meille molemmille isoihin jäillä täytettyihin viinilaseihin. Koska näin tuo vegaaninen luomuviini maistuu kaikista parhaimmalle. Helppoa ja hieman erilaista. Mutta varsin maukasta ja pirskahtelevaa. Juhlavaakin. Jostain järven lahden yli kulkeutuu tuulen puuska ja vedän villatakkia hieman tiukemmalle. Istumme ihan hiljaa, kippistämme hyvin sujuneelle juhannukselle ja keskustelemme siitä, kuinka ihania ystäviä meillä on. Tosiystäviä, joiden edessä saa olla ihan oma itsensä. Ihan niin kuin minä hänen kanssaan ja hän minun kanssani.

Ajattelen kepeitä kesäisiä juttuja. Sitäkin, että tämä ihana kuohuviini sopisi niin monien kesäruokien kanssa. Kesäisten salaattien ja kalan kanssa. Siinä missä parin päivän aikana lintujen laulu oli jäänyt sateenropinan alle, olemme nyt aitiopaikalla kuuntelemassa lokkien iltakonserttia. Aitiopaikalla, josta pystyy todistamaan myös lokkien iltakalastukset. Lokkien, joilla on parempaa kalaonnea kuin meillä konsanaan. Jostain kaukaa kuuluu laulujoutsenen kaihoisa, mutta kaunis laulu. Sisälläni pulppuaa ilo. Hymyilen ja käännyn kohti häntä. Mietin, että kesä on vasta alussa. Vaikka tuntuu, että se on kestänyt jo niin kovin pitkään. Hän hymyilee takaisin ja jatkamme taivaanrantaan tuijottamista. 

Hiljaisuudessa, mutta silti niin juhlatuulella. Parasta on ihminen, jonka kanssa voi jakaa juuri näitä tällaisia hetkiä. Hetkiä, kun ei tarvitse sanoa mitään. Ilman vaivaannuttavaa tunnelmaa. Molemmat omissa ajatuksissaan, kuitenkin samaa ilmaa hengittäen. Samoja ajatuksia ajatellen. Takaisin mökkiin kävellessämme huomaamme, että ne mustikanvarvut liuskekivipolun varrella ovat nojautuneet lähimmäisiinsä ja rauhoittuneet yötä vasten. Kuin äänettömän sopimuksen saattelemina päätämme ottaa mallia noista luonnon omista 

KESKIVIIKON ILTATERKUIN,

Huom! Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja ei voida julkaista!

 


2 Responses to “Hetki ihan kahdestaan”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Kyllä on rouvalla sana hallussa:)ihanasti kirjoitettu.Nää on niitä elämän tähtihetkiä

  • Maria Maria sanoo:

   Heissuli Sanna

   ja kiitos :) Romantikolla on aina sana hallussa ;D

   Nämä ovat just niitä, joiden voimalla jaksaa ne arjen kiireisimmätkin päivät ♥

   Ihanaa viikonloppua sinne (saaristoon?) ♥

Kommentoi