tiistai 26. joulukuun 2017

Joulunajan kuulumisia

MOIKKAMOI IHANAT!

Toivottavasti siellä on ollut tunnelmaa täynnä oleva joulu ♥ Täällä on nautittu täysin rinnoin. Joulu meni erittäin rennoissa merkeissä. Ollaan nukuttu univelkoja pois. Nukkuminen on ollut tänä vuonna joulunajan tekemisten top ykkönen. Siinä välissä aina vähän syöty ja ulkoiltu. Hiihdetty ja lasketeltu. Sulateltu jouluruokia. 

ID

Niin se vain hujahti ohi, nimittäin joulunpyhät. Tai no, vielä on tätä ihanaa Tapaninpäivän iltaa jäljellä, mutta huomenna koittaa arki. Vaikken toimistolla olekaan, niin puhelin- ja sähköpostipäivystys alkaa huomenna aamusta. Tunturissa ei sekään tunnu kovin kamalalta ihanan joulun jälkeen. Toivotaan vaan, ettei puhelin jäädy pakkasessa 🙂 Tänään paukkui 22 asteen pakkanen, mutta silti hiihtosuksi luisti paremmin kuin ikinä. Näky oli aika koominen, kun takaisin mökille päästiin. Ks. vimppa kuva. 

Eikä tuo 22 pakkasastetta nyt vielä niin paha ole. Muisteltiin just erästä uutta vuotta 2000 -luvun alussa, kun auton mittarissa oli 39 pakkasastetta aamulla. Sinä vuonna emme mäkeen tai ladulle päässeet, mutta kirjoja tuli luettua sitäkin enemmän. Vaikka rakastan keväistä Lappia, niin silti tässä vuodenvaihteenajassa on oma taikansa. Pimeydessä, sinisessä hetkessä ja paukkupakkasessa. Ja mikä ihaninta, hisseihin ei ole jonoja! Tästä pohjoiseen matkustamisesta joulun tienoilla on tullut traditio. Tiedän, että olemme erittäin etuoikeutettuja, kun meillä tällainen mahdollisuus on. Laskimme, että tämä taitaa olla yhdeksäs kerta, kun täällä tähän aikaan ollaan lasten kanssa. Ennen lapsia toki tuli oltua jo monena vuonna. Tosin tämä on vasta toinen kerta, kun vietimme täällä jouluaaton. Se on tapa, joka tulee jäädäkseen. Kaikki stressi ja kiire jää kaupunkiin ja joulu on kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri niin rauhallinen kuin sen kuuluisikin olla. 

Toivottavasti saadaan jatkossa myös lähisukua mukaan viettämään joulua tänne (vink vink sinne veljen perheelle ♥). Josko taas tähän väliin oikaisisi tähän sohvalle päikkäreille, jotta jaksaa valvoa Suomen nuorten leijonien peliin. Myös tuon ihanan Danielle Steelen saan tänään päätökseen. Sitten luvassa se Carlos Ruiz Zafon! 🙂

IHANAA TAPANINPÄIVÄN ILTAA,

PS. vuosi vuodelta musta tulee huonompi jouluruokien syöjä; kerta laatikkoja ja ns. perinteisiä jouluruokia riittää. Eilen illalla haettiin jo pitsat ja tänään on menty kaikella muulla kuin jouluruoalla 🙂


6 Responses to “Joulunajan kuulumisia”

 1. Maaruska sanoo:

  Ihania kuvia! Lapin kasvattamana oikein mieltä lämmittää,että olette siellä! Monet tuntuvan matkaavan mielummin etelän lämpöön ja tuo Lapin taika jää kokematta ja näkemättä!
  Itse muistan myös tuon 2000-luvun alun vai olisiko kuitenkin ollut vuosi 99..silloin pakkanen paukkui -50, eikä tarvinnut lähteä kouluun

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ♥

   Oih, sinä olet onnekas, että olet Lapin kasvattama – täällä on hyvä olla 🙂

   Voi olla, että myös 90-luvun lopulla oli noita huimia pakkasia…sekoaa jo vuosissa ;D

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 2. Sanna sanoo:

  Ihania,jouluisia ja lumisia tunnelmia siellä!Täällä etelässä lunta ei ole ollenkaan:(Käyttekö siellä mökillä vain talvisin?Teillä siis kaksi mökkiä,mikä onni!
  Sama juttu täällä,pitsaa jo tänään haettiin.Meillä myös jouluruokaa menee vuosi vuodelta vähemmän!
  Laatikoita mennyt tasan yhdet kutakin makuaan ja nelihenkinen perhe meillä.
  Nyt odotellaan uudenvuoden juhlia,onneksi lomaa tämä viikko:)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sanna ♥

   Voi ei, mä lähettelen täältä sinne lunta ja pakkasta…whutum 😀

   Tämä on veljen perheen ja meidän yhteismökki; äiti ja isä bruukkasi käydä kesällä ja ruskan aikaan, mutta nyt meidän perhe on kunnostautunut vain talvisin. Juu, olemme onnekkaita ♥

   Ihania lomapäiviä ja uudenvuoden juhlien odotusta ♥

 3. Johanna sanoo:

  Kaunis Lappi ❄❄. Onko tuo Lapin mökki yhteinen veljesi kanssa ja vuokraatteko sitä kenties muille
  Rentoa lomailun jatkoa ⛷
  T. Johanna

  • Maria sanoo:

   Kiitos Johanna, Lappi on ♥♥♥

   Kyllä tämä on veljen ja mun yhteinen 🙂 Tätä omaa päätyä ei vuokrata, mutta paritalon toista päätyä vuokrataan Pyhähippu Oy:n kautta (mökki nimeltään Keromaja 1) 🙂

   Kiitos ja ihania vuoden vikoja päiviä sinne ♥

Kommentoi