perjantai 01. joulukuun 2017

Erilainen joulukalenteri

HEIPPATIRALLAA IHANAT

ja juhuu, heippatirallaa joulukuu! Naapurin naisen kanssa tänä aamuna juteltiinkin, että joulukuu tuo tullessaan monta uutta mahdollisuutta; lumisateen mahdollisuus on suurempi kuin marraskuussa (sillä tilastollisesti joulukuu on kylmempi kuin marraskuu 😉  ja ellei sitä lunta tule, niin silti joulukuussa tapahtuu merkittäviä. On suuren suuri mahdollisuus siihen, että pimeä ja synkkä kausi alkaa olemaan voiton puolella. Nimittäin päivä alkaa pitenemään. Rakastan hyggeilyä, fiilistelyä ja kaikkia niitä pimeän vuodenajan juttuja. Mutta rakastan myös alkuvuoden aurinkoisia pakkaspäiviä, kun aurinko paistaa just oikean sävyistä valoa ikkunoista sisään. Rakastan uuden vuoden loppua ja itse tutkiskelua. Oman elämäni tilinpäätöksen kasaan kyhäämistä ja uuden avaavan taseen luomista alkuvuonna.

Näitä kohden mennään vähän erilaisen aamukamman kanssa. Olen muutamien vuosien ajan lukenut hyvän mielen joulukalentereista. Miettinyt, että niissä on ideaa. Ideana se, että tekee itselleen hyvää esimerkiksi suorittamalla jonkun liikuntatoimenpiteen päivittäin on ihan mahtava. Tai että ilostuttaa lähipiiriään pienesti päivittäin. Tai ilostuttaa niitä, keillä elämässä ei juuri iloa näy. En toki vie lapsilta pois sitä iloa, että saavat aukaista joka aamu suklaakalenteristaan luukun, mutta tänään laitoin jääkaapin oveen magneetilla kiinni hyvän mielen joulukalenterin, jossa panostetaan nimensä mukaisesti hyvään mieleen.

Ei sen tarvitse olla suurikaan ele, millä saa luotua hyvää mieltä. Ottamalla arjessa aikaa ja pitämällä lasten kanssa Uno-turnausillan tai pelikorttiturnajaiset. Inventoimalla yhdessä ne joulukoristeet ja koristelemalla kotia. Paistamalla torttuja ja joulupipareita. Muistamalla myös sen oman hyvän mielen vaalimisen. Ottamalla lämpimän kylvyn tai kävelylenkin talvista maisemaa (vaihtoehtoisesti syksyistä ;)) ihastellen. Viemällä työkavereille aamukahvipöytään konvehtirasian. Aika yksinkertaista, eikö? Eikä siitäkään tarvitse stressata, jos ei joku päivä ehdikään tekemään sille päivälle suunnittelemaansa juttua; korvaa sen jollain muulla jutulla.

Nyt pikkuhiljaa työkone kiinni ja aikaistettu lähtö kohti viikonloppua. Tänä iltana myysseillään herkuista isoimmalla herkulla. Tai noh, toteutus on vielä arvoitus, kuten myös lopputulemakin, mutta illemmallahan se selviää 😉 Katsotaan, jos tämä kokki kolmonen onnistuu, niin sitten reseptiä kehiin tässä viikonlopun aikana. Huomiselle luvassa työpaikan pikkujoulut ja sunnuntaina juhlitaan erään pikkuisen söpöliinin syntsiä. Eiköhän sitä kuitenkin jossain vaiheessa blogin pariinkin ehdi!

PERJANTAITERKKUJA 

 


6 Responses to “Erilainen joulukalenteri”

 1. Ihana idea kyllä tuo hyvänmielen joulukalenteri! Itse ostin kaupasta sellaisen joulukalenterin josta joka luukusta paljastuu jotain jouluista tekemistä, esim. tänään se kehotti sytytyttämään adventtikynttilän 🙂 Joten hyvin samantyylinen sun kalenterin kanssa. Kivaa ensimmäistä adventtia!

  • Maria sanoo:

   Moikka Laura!

   Ja kiitos, näitä on nyt tullyt vastaan joka puolelta niin ajattelin tehdä 🙂

   Hei vitsit miten ihanan kuuloinen kalenteri sinulla <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 2. Jutta sanoo:

  Ihana idea tuo hyvän mielen joulukalenteri! Onko kalenteri suoraan ladattavissa jostain vai oletko tehnyt sen itse?

  • Maria sanoo:

   Eikös olekin? <3

   Tein tämän kalenterin ihan itse! 🙂 Yritin saada sen ladattavaan pdf-muotoon, mutta koska olen vähän käsi näiden juttujen kanssa, niin en saanut sitä tehtyä 😀

   Ihanaa viikonloppua sinne <3

 3. Sanna sanoo:

  Minäkin rakastan tätä kuukautta.Joulukuu on yhtä juhlaa:)Omat synttärini(ei ehkä enää niin juhlimisen arvoinen asia),19 hääpäivä,itsenäisyyspäivä,joulu ja uusivuosi.Ystäviä ja perhettä❤️Alkavat pakkaspäivät,jolloin taivas on pastellinsävyinen ja päivä päivältä valoisempaa.En kuitenkaan 20 asteen pakkasia odota….mutta kevättä kohden taas mennään!

 4. Nelina S. sanoo:

  Joulukuu on tosiaan parhautta! Tähän saakka kun kestää pimeää ja märkää, alkaa helpottaa vaikka ulkona vallitsisi sama harmaus edelleen. Niin monta kivaa juhlaa ja hyvän syyn hyggeilyä. <3

Kommentoi