sunnuntai 02. heinäkuu 2017

BURGERIBILEET!

HEI HUOMENTA IHANAT!

Pidemmän aikaa mukana olleet lukijat muistavatkin, että meillä juhlitaan 4. heinäkuuta vietettävää USA:n itsenäisyyspäivää. Tuo tapa juontaa juurensa niihin kuuteen vuoteen, kun mies rapakon takana asui. Yleensä koristeluina on toiminut se yksi ja ainoa miehen päällä oleva USA:n lippua kantava t-paita, mutta tänä vuonna otimme varaslähdön kyseiseen juhlaan ja sen kunniaksi koristelimme kesähuonetta hieman enemmän. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellmann’sin kanssa ja sen myötä saimme herkullisia ja laadukkaita Hellmann’s Real majoneeseja tuomaan lisämakua juhlaamme. Eihän grillibileet ole mitään ilman hampurilaisia. Mökkiolosuhteissa burgerin sämpylät olivat valmiita kaupan sämpylöitä, mutta suosittelen kokeilemaan itse leivottuja. Tytöt maustoivat naudanjauhelihan ja prässäsivät tarkoitukseen soveltuvalla muotilla pihvit sopivan kiinteiksi. Mies toimi grillimestarina ja paistoi pihvit.

Hampurilaiset taas eivät ole mitään ilman majoneesia. Hellmann’s Real majoneesi on herkullista ihan sellaisenaankin, mutta burgereiden seurassa se on jo klassikko. Se sisältää  pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa ja runsaasti omega-3-rasvahappoja. Perinteisten käyttökohteiden lisäksi majoneesi taipuu myuös leivontaan. Oletteko kokeillut? Mä en ole, mutta aion kesän aikana kokeilla!

Meillä juhlapöytään valmistui burgereiden ja hampurilaiskastikkeen lisäksi kaksi majoneesipohjaista dippiä uunissa tehdyille lohkoperunoille sekä kaalisalaatti. Tässä vaiheessa on pakko tunnustaa, että olen majoneesiaddikti. Mietin, että tuleeko pöytään muiden syöjien mielestä liikaa majoneesipitoista tarjottavaa, mutta ei tullut. Kaikki sopivat niin hyvin yhteen ja juhlat olivat oikein onnistuneet.

Kaikki majoneesipohjaiset lisukkeet tein hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan iltaa. Varsinkin kaalisalaatti paranee ajan kanssa, joten sen voi huoletta tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Laadukkaan majoneesin avulla tästä tuli samettisen kermainen.

KAALISALAATTI
4:lle syöjälle

puolikas kevätkaali
4 porkkanaa
1 ananassäilyketölkki

Kastike
0,5 dl Hellmann’s Real majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 rkl ananasmehua
suolaa & pippuria

-suikaloi kevätkaali ja porkkana
-lisää pienet ananaksen palat
-sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita se salaattiin
-laita tekeytymään jääkaappiin

Hampurilaiset eivät kaipaa mielestäni mitään muita mausteita kuin oikein hyvän majoneesin. Lapset toki laittoivat ketsuppia omiin hampurilaisiinsa, mutta me aikuiset menimme pelkällä chilimajoneesilla. Alla oleva resepti riittää mainiosti neljälle nälkäiselle, mutta tein sen tällä kertaa tuplana, sillä tiesin meillä olevan seuraavana päivänä ruokana ribsejä ja ajattelin kokeilla majoneesia myös niidenkin kanssa. Hienosti toimi chilimajoneesi bbq-kastikkeen kanssa myös ribseissä. Burgeriin se antoi kivasti potkua.

Sriracha-kastikkeen avulla tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan. Chilimajoneesi kaipasi myös hieman makeutta, joten loraus hunajaa ajoi tämän aseman.

CHILIMAJONEESI HAMPURILAISELLE
4:lle syöjälle

1 dl Hellmann’s Real majoneesia
1-2 rkl sriracha-kastiketta
loraus hunajaa
-sekoita aineet keskenään
-säädä chilimajoneesin tulisuus sriracha-kastikkeella
-anna tekeytä jääkaapissa puolisen tuntia

Dipit ovat oiva pari joko ranskalaisille tai sitten uunissa paahdetuille lohkoperunoille niin kuin meidän juhlapöydässämme. Grillissä paahtuneet solovalkosipulit maistuivat ihanalle. Jo pelkälläänkin, mutta dipissä ne maistuivat taivaalliselle. Lapset eivät yleensä ole olleet valkosipulin ystäviä, mutta tässä tapauksessa valkosipulin maku oli niin lempeä, että mieluusi dippasivat perunoitaan tähän viekkaasti lempeään valkosipulidippiin.

PAAHDETTU VALKOSIPULIDIPPI
4:lle syöjälle

1 dl Hellmann’s Real majoneesia
1-2 yksikyntistä valkosipulia
-paahda valkosipuleita (kuorineen) grillissä noin 10 -15 minuuttia
-soseuta valkosipuli(t) haarukalla ja sekoita majoneesin kanssa
-anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia

Aina Lapissa ollessamme täytyy ainakin kerran päästä maistamaan erään rinneravintolan ranskalaisia perunoita, jotka tarjoillaan sinappidipin kanssa. Olen kehittänyt itselleni jonkin sortin addiktion sinappidippiin. Kertaakaan en ole itse onnistunut valmistamaan yhtä hyvää sinappidippiä, mutta nyt osuttiin kyllä lähelle :)

SINAPPIDIPPI
4:lle syöjälle

1 dl Hellmann’s Real majoneesia
1-2 rkl karkeaa sinappia
loraus hunajaa
-sekoita aineet keskenään
-anna tekeytä jääkaapissa puolisen tuntia

Onneksi tämän postauksen kuvien myötä pystyn matkaamaan takaisin tuonne kesäiseen lauantai-iltaan mökille. Vaikka ystävien kanssa on kiva istua iltaa, niin ei se ole lainkaan hassumpaa ihan oman perheen kerakaan. Kaiken kruunasi vielä aterian loppupuolella aurinko, joka alkoi pilkottamaan pilviverhon takaa.

Hei, mikäli innostuitte majoneesista yhtä paljon kuin tämä majoneesiaddikti, kannattaa käydä katsastamassa Hellmann’sin Facebook-sivut sekä Instagram. Nuo ovat resepti-inspiraatiota pullollaan!

LUKIJAKILPAILU

Ideoi oma herkullinen Hellmann’s majoneesireseptisi ja kirjoita se tämän postauksen kommenttiosioon. Kolme onnekasta voittaa Hellmann’sin herkullisen tuotepaketin (arvo noin 15 euroa). Kilpailuaika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 9.7. klo 12.00. Kilpailun säännöt löydätte täältä.

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


12 Responses to “BURGERIBILEET!”

 1. Airi hecht sanoo:

  Hei! Miten teit ne perunat? Teitkö kypsistä vai raaoista perunoista? Ja miten maustoit? Saan sinulta aina hyviä reseptejä ja olenkin ehdottanut joskus, että tekisit näistä resepteistäsi keittokirjan.
  Terkuin Airi

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Airi,

   tein perunat raaoista perunoista, eli pesin ne ja kuivasin. Lohkoin ja lisäsin kulhoon. Ripsottelin päälle öljyä ja suolaa. Paistoin uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa noin 40 minuuttia, välillä käännellen :)

 2. -A- sanoo:

  Oi, oii mitä burgeriherkkuja! Ja miten kauniissa ympäristössä!! Ja oikein kiva idea juhlistaa amerikkalaisten itsenäisyyspäivää, 4th of July’ta, kun paljon muistoja USA-vuosilta. Aina voi olla syy juhlaan (ja herkkuihin…)

  -A-

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

 3. Tarja sanoo:

  Apua, nyt valuu kuola :D Täytyypä ehdottomasti kokeilla noita dippien valmistamista. Kiitos resepteistä! Meilläkin on tänään hamppari-päivä, mutta mennään äipän laiskuuden takia hiukan enemmän eineksiä hyödyntäen: Lidlin hampparipihvit on tosi hyvä vaihtoehto silloin, kun laiskottaa :)

  Aurinkoisia päiviä teille! <3

 4. MaaritN sanoo:

  Sinun dippisoosit vaikuttaa hyviltä, joten aika vaikea on keksiä uutta tapaa maustaa. Ehkä jotain texmex-tyyliin tai sopisko esim. Aurajuustomurut ja vaikkapa ananasmurska maustamaan majoneesia?

 5. Mini sanoo:

  Itse pidän sitruunasta, joten maustaisin majoneesin sittuunamehulla ja sitruunapippurilla ja tarjoaisin esim. fish & chips-annoksen kanssa

 6. Myy sanoo:

  Majoneesia ja sweet chili-kastiketta sekaisin. Dippailisin bataattiranskiksia, jotka ovat suurinta herkkuani!

 7. SAMP sanoo:

  Auramurua majoneesin sekaan, nams Siihen voisi vaikka dipata chicken wingsejä ja selleritankoja amerikkalaiseen tapaan!

 8. Tanja sanoo:

  Tartarkastike: mausta majoneesi hienoksi leikatulla suolakurkulla,kapriksella ja hienonnetulla persiljalla, ruohosipulilla ja rakuunalla.

 9. Maikku sanoo:

  O M G – Hellmann’s on aivan parasta!
  Meillä mentiin myös viikonloppuna vastaavalla lautasmallilla, ai että. Mutta yksinkertaisesti paras majoneesi saadaan aikaseksi lisäämällä Santa Marian chili explosion maustetta, ripaus paprikamaustetta sekä pieni töräys ketsuppia. Ja mikäli haluaa hieman kevyemmän vaihtoehdon, niin osan majoneesista voi korvata kermaviilillä.

 10. MariaK sanoo:

  Ihania dippejä, nams. Itse olen tehnyt muutaman kerran bbq-dippiä maistamalla majoneesin bbq-kastikkeella. Myös Felixin chiliketsuppi majoneesiin sekoitettuna on herkullinen dippi. Kolmas maistuva dippi syntyy majoneesista, ketsupista, suolasta, mustapippurista, persiljasilpusta, sipuli- ja valkosipulijauheesta. Myös paahdettu sipulirouhe sopii tähän joukkoon.

 11. Maria M sanoo:

  Dipit, hampparin väliin. Siihen tarkoitukseen pääasiassa käyttäisin, ihan perusjuttuja

Kommentoi