lauantai 22. huhtikuu 2017

Lauantaina lautasella / Lördagsmys

HEISSULIVEI!

Saanko tunnustaa jotain? Taidan olla ihan hiukkasen ihastunut. Ihastunut Samu Haberiin. Luulenpa, että meitä muitakin ihastuneita on tällä hetkellä täällä Suomen maassa ;) Huikea veto eilen. Huikea kappale nousi aivan uuteen uskoon. Ihastunut on lievästi sanottu, jos kerron mitä tunnen tuota mun lördagsmyskamuani kohtaan. Juuri tuossa puhuttiin, että ollaan mekin kotihiiriä. Ystävätkin varmaan ihmettelee tätä meidän touhua, kun molempien mielestä paras paikka on kotisohvalla.

Toki sitä omaa aikaa ystävien kanssa aina silloin tällöin kaipaa, mutta aika harvassa ovat ne päivät. Yleensä ollaan sitten pariskunnittain menossa, jos menojalkaa vipattaa. Saa kutsua meitä nössöiksi, mutta sellaisia me ollaan :D Hei, oletteko katsoneet tänään tuota Insta Storiesia? Juu, aika tiukassa on mökkijärven jää. Saattaapi olla vappukin vain kaukainen haave. Suunnitelmat elää sitten tuon jäätilanteen mukaan. Jos jotain niin ainakin juhannus mökillä on 100% varma. Ainakin jäiden puolesta.

Eilen kurkkuun muuttanut kaktuskomitea onneksi jätti rauhaan, mutta jätti jälkeensä infernaalisen nuhan. Sellaisen, että tekisi mieli laittaa Nessutupot sieraimiin ;) Tosin flunssanuhan alkuvaiheen erottaminen allergiasta on ihan sikamaisen vaikeaa. Aivastuttaa ja silmät ovat tomaatilla. Nuhan lisäksi. Ainakaan allergialääke ei auta, joten voipi olla flunssaa. Siitäkin huolimatta uhmasin flunssapöpöjä ja kävin näyttämässä lenkkareille, miten juostaan. Reilun viikon päästä alkaa juoksukoulu ja sitä varten pitää taas vähän ottaa tuntumaa asfalttiin. Jaiks!  Lauantai-iltana lautaselle pääsi eräänlainen tapaslajitelma sekä Anna Bergströmin ohjeella tehtyjä leipiä. Jotka ovat täällä näkyneet tasaisin väliajoin.

OHUET MAUSTEISET LEIVÄT

12 gr hiivaa (mä laitoin kuivahiivapussista ripauksen :)
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
3 rkl maitoa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoa
Sekoita kuivahiiva ja muut kuivat aineet. Lämmitä maito, hunaja ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuiviin aineisiin puuhaarukalla. Lisää oliiviöljy ja vaiva. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti Jaa taikina neljään osaan ja leikkaa jokainen vielä 4 palaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Päällystä kaksi peltiä leivinpaperilla. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kaulitse pitkiksi ”kieliksi”. Pane palat pellille. Alkuperäisessä ohjeessa päälle lisättiin kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleita, mutta mä voitelin leivät ensin oliiviöljyllä, ripottelin niille merisuolaa ja leikkasin tuoretta timjamia. Tein tänään puolikkaan annoksen (8 leipää). Ylläoleva resepti vain puoliksi, niin tulee ihan sopiva määrä kahdelle ihmiselle noita leipäsiä.

Se, että missasin tänään blogimaailman the tapahtuman BIDin ja IBAn harmittaa hiukan. Alunperin kun ko. tapahtumat jäivät väliin mökkikauden korkkaamisen takia. Mutta toisaalta, nämä kaksi lepopäivää tulevat tarpeen. Maalitelaakaan emme ole tänään viuhutelleet, nuha saa olon aivan vetämättömäksi. Joten nyt peitto korviin ja silmät kiinni. Päikkärit tähän aikaan voivat koitua kohtaloksi, mutta onneksi huomenna saa nukkua!

LEPPOISAA LAUANTAI-ILTAA,


4 Responses to “Lauantaina lautasella / Lördagsmys”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Heips!

  Kyllä se saattaa olla ikä, (vaikka olettekin kymmenisen vuotta nuorempia kuin me) joka tekee tuon että viihtyy niin hyvin kotona. Me viihdytään myös vallan hyvin sohvannurkissa keskenämme ja taidettiinpa viihtyä kymmenen vuotta sittenkin, mutta silloin lapsi oli vielä pieni. Sitä tulee mukavuudenhaluiseksi, koska arki on kuitenkin kiireistä kellon perässä juoksemista. Vapaalla sitten haluaa olla ja rentoutua ja vaikka nukkua niitä päikkäreitä :-). Olen huomannut kun matkustelee niin kotiin saapuminen on kerta kerralta aina ihanampaa..

  Toivottavasti ne jäät sieltä mökkijärvestä pian lähtevät. Me pääsemme mökille autolla pihaan asti, mutta silti ajattelimme mennä vasta myöhemmin toukokuussa laittamaan mökin kesää varten kuntoon.. Hitaita hämäläisiä kun olemme ;-)

  Rentouttavaa viikonlopun jatkoa..

  Terveisin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna!

   Ja hei just se, mä olen miettinyt että sen on pakko olla tää ikä. Ei enää jaksa lähteä pois kotoota :D Saman olen myös huomannut tuon matkustelun kanssa; kotiin on ihana palata <3

   Hih, me ollaan hämäläisiksi vähän turhan kiireisiä ja hätähousuja. Sinne mökille kun olisi pitänyt päästä jo viikko sitten ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Avatar Anu sanoo:

  Kyllä se tuo sohvannurkka oman kullan kanssa on paras paikka❤. Ja ihan sama on meilläkin, että jos joskus menojalkaa vipattaa, niin yhdessä mennään, nykyään kyllä tosi harvoin… Ei sitä vaan enää viitsi. Nytkin haistaan koko perhe savulle kun bilettämisen sijaan kävimme porukalla laavulla paistamassa (oikeastaan savustamassa) makkarat ja oli níin mukavaa .

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Anu

   ja voi vitsit, tuo savuntuoksu ja laavu kuulostaa aivan täydelliseltä :) Perheen yhdessäolon hetket ovat tulleet kyllä vuosi vuodelta tärkeämmiksi!

   Kerta vuoteen viihteellä on just sopiuva määrä :D

   Ihanaista alkanutta viikkoa <3

Kommentoi