maanantai 03. huhtikuun 2017

Kauneushaaste

HEIPPAHEI

ja kaunista alkanutta viikkoa! Mulla oli alunperin teille varattuna tällekin päivälle ruokajuttuja, mutta jottei blogi nyt aivan menisi ruokapainotteiseksi, niin puhutaan välillä kauneudesta. Aina silloin tällöin saan postaustoiveita ja jotkut niistä liittyvät suosikkikauneustuotteisiini. Ehkä tämä postaus voisi vastata joidenkin teistä toiveisiin, sillä suosikkituotteitani tulen kauneuden saralla kertomaan. Olen tykännyt hurjasti lukea muiden bloggaajien kauneushaasteita, sillä niistä saa aina hyviä vinkkejä. Vaikka olen aivan rookie, mitä tulee esimerkiksi meikkeihin, niin silti postauksista olen poiminut hyviä vinkkejä 🙂 Toivottavasti siis pystyn tämän postauksen myötä teillekin niitä antamaan!.

Varhaisin meikkimuistosi?
Taisin olla neljännellä luokalla, kun sain kummitädiltäni kasapäin hänen meikkejään; huulipunia, puutereita sun muita. Tuolloin en vielä käyttänyt meikkejä, mutta olihan se hieno välillä kotioloissa äidin ja iskän kauhuksi ”tälläytyä”. Viidennellä luokalla sain koulupöydän jonka kansi aukesi ja kannen takaa paljastui iso peili. Kannen alla pöydän uumenissa oli jos jonkinlaista lokerikkoa meikeille. Se oli kuulkaas niin hieno pöytä, että sellaisen haluaisin nytkin.

Olin muistaakseni seiskalla, kun aloin käyttämään meikkiä koulussa. Aluksi peitepuikkoa finnien päällä ja sitten ripsaria. Muistan meillä äidin ja iskän olleen tosi tiukkoja meikin käytön suhteen ja alunperin oli puhetta, että riparin jälkeen saisin vasta meikata. Ryhmäpaine ajoi tosin kohti myöntymistä kotonakin.

Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?
Hävettää ihan myöntää, mutta useimmiten ainoastaan vain huulikiilto. Ja käsirasva, jos se meikiksi luokitellaan. Aina silloin tällöin mukana on myös puuteripaperilappusia. Mitään erillistä meikkipussia en kanna mukanani, ellei sitten ole tärkeä tilaisuus töissä tai töiden jälkeen iltameno. Kätsyin käsilaukussa on Emani Mineralsin aurinkopuuteri, josta saa myös tarvittaessa valoa heijastavaa tai contour-efektiäkin. Riippuen mihin kohtaa siveltimen sujauttaa.

Lempituoksusi?
Olen hajuvesien suurkuluttaja (mutta silti ne harvoin kulutan loppuun), mutta vuodesta 1998 alkaen yksi on ollut yli muiden; Cerruti 1881. Muistan silloisessa työpaikassani, jossa kävin koulun ohella, jakaneeni huoneen meidän vientipäällikön kanssa ja hänellä oli tuota hajuvettä. Silloin ostin ensimmäisen pulloni ja olisikohan nyt viides pullollinen menossa. Näin sanotaan hajuvesi.fi -sivustolla Cerruti 1881:

”Tuoksu joka julistuksensa jälkeen 90-luvulla on saanut hieman klassikkostatuksen parfyymimaailmassa. Sen koostumus on yksinkertainen ja originelli ja sopii sekä vanhemmalle daamille että nuoremmalle naiselle.

Se on rakennettu sekä jasmiinin, orvokin, freesian, liljan ja ruusun kesäisistä sävyistä että appelsiinikukan, bergamotin ja korianterin makeisista väreistä. Sydämessä lepää ambran, santelipuun, myskin sekä ihanan vaniljan kevyt pohja.”

Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?
Ihan klassisesti vastaisin, että vedenjuonti. Mutta koska itse sen aina unohdan, niin vastaan klassisesti sitten että syökää terveellisesti, liikkukaa ja pitäkää huolta, että saatte tarpeeksi unta. Olen huomannut, että varsinkin iän myötä tämä pyhä kolminaisuus on se, mikä ratkaisee. Samoin uskon, että se jokaisen illan tärkein rutiini, kasvojen huolellinen puhdistaminen on edellytys hyvinvoivalle iholle.Uusi kosmetiikkalöytösi?
Erilaiset seerumit Ostin viime syksynä Emma S:n ageless serumin ja siitä tykkään ihan valtavasti. Kuten myös Vita Liberatan päivettävästä anti age seerumista. Seerumien joukkoon ripsotan hiukkasen Excuviance C-vitamiinijauhetta, joka saa ihon kimmoisaksi aivan silmissä. Aamulla, kun herää on iho oikeasti paljon freesimmän oloinen. Tuo MAC:n Prep+Prime pohjustusvoide ennen meikkivoiteen levittämistä on myös joka aamu käytössä.

Ikimuistoinen virheostoksesi?
Tämä taitaa aika monella olla sama, nimittäin kiireessä väärän värisen meikkivoiteen ostaminen. Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen kaupan hyllyltä napannut meikkivoiteen ja huomannut kotona, että se on joko aivan liian vaalea tai aivan liian tumma. Näistä virheputeleista sitten sekoittelen aina kosteusvoiteen tai normaalin käyttämäni meikkivoiteen kanssa sopivan sävyistä meikkivoidetta 🙂

Meikkivoiteella vai ilman?
Kotona usein ilman, julkisilla paikoilla meikkivoiteella. Talviaikaan meikkivoiteella, keväällä ja kesällä kevyemmällä. Olen ihastunut Lumenen meikkivoiteisiin, varsinkin uusin tuttavuuteni Blur on tullut jäädäkseen. Iltamenoihin tai jos tarvitsen hieman peittävämpää meikkivoidetta käytän Lancomen Teint Idole Ultra 24 h -meikkivoidetta. Päivettyneenä, keväällä ja kesällä suosikkini vuodesta toiseen on Estee Lauderin Day Wear -sävyttävää päivävoidetta, joka antaakin ihanaa hehkua iholle.

Eyeliner vai kynä?
Kynä, ehdottomasti. En ole tähän ikään mennessä oppinut käyttämään eyelineriä suttaamatta silmiäni ihan hirveän näköiseksi 😀 Luottotuotteeni on sellainen jäänsinisenä hohtava kajaalikynä, mutta keväällä ja kesällä väri vaihtuu pronssisen oranssiin.

Tuote, jota ilman et tule toimeen?
Kiitos isojen ihohuokoisten, Cliniquen Pore Refinin solutions instant perfector. Toimii, vuodesta toiseen. Toinen on käsirasva. Sekä huulirasva. Sellaiset pitää aina olla käden lähettyvillä tai alkaa ihistämään.

Tuote, jota haluaisit kokeilla?
Ihailen ihmisiä, jotka osaavat käyttää huulipunia. Niillä kun saisi niin paljon ilmettä. Joten vastataan huulipuna. Vaikka olenhan mä huulipunia kokeillut, mutta sellainen luottohuulipuna uupuu. Sellainen, jolla saisi ilmeen piristymään niinä päivinä, kun ei muuten ehdi panostamaan meikkiin.ID

Sellaisia, löytyikö tuttuja tuotteita? Saa myös vinkata omia suosikkeja kommenttiboksin puolella 🙂

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


10 Responses to “Kauneushaaste”

 1. Tuija sanoo:

  Huulipunaa täälläkin opetellaan käyttämään. Dioriina.fi blogissa oli juuri juttua aivan ihanan kuuloisesta huulipunasta.

  Ja eyelineriin ei oma käteni ole tarpeeksi vakaa, vai puuttuuko vain luotto omaan tekemiseen, mene ja tiedä 😀

  • Maria sanoo:

   Huomenta Tuija

   ja hei kiitti vinkistä, pakko suunnata heti tuonne Dioriina.fi:hin 🙂

   Hih, sama homma rahikaisella – aivan kamalaa jälkeä eyelinerin kanssa 😀

   Ihanaa tiistaita <3

 2. Oliko siinä koulupöydän peilissä sellaiset valkoiset kiekurakuviot kulmissa? Ja jalkaosassa toisella puolella kaappi, ja toisella laatikot? Väri jotain valkoinen+koivu? Mulla ja isosiskolla oli nimittäin sellaiset. Ai että, varsinainen kauneuspöytä, joka olisi tosiaan nytkin ihana, koska kannen alle saisi sekasotkun kivasti piiloon! 😀

  • Maria sanoo:

   Heipsuli ihana!

   Hei just sellainen 🙂 Mulla tosin oli ihan pelkkä valkoinen, mutta varmasti samaa sarjaa teiän pöytien kanssa. Aivan mieletön. Tuollaisen kun saisi tytöille jostain metsästettyä.

   Nimenomaan, sotkut pysy kannen alla piilossa. Täytyykin alkaa etsimään! Huikkasen sulle jos löydän, niin voidaan tehdä tuplatilaus 😀

   Mus ja pus ja ihanaa tiistaita <3

 3. Seija sanoo:

  Moi! Huulipunat on kieltämättä ikuinen haaste, joko ne ei näytä oikein miltään taikka sitten tuntuu siltä, että se näkyy kilometrin päähän. Clarinsin meikkipaletissa on neljä, luullakseni huulikiiltoa, jota levitetään siveltimellä,toimii !!! 🙂

  • Maria sanoo:

   Huomenta Seija!

   Just niin ja varsinkin näin ohuthuuliselle huulipunat ovat todellinen ongelma; joko huulet pienenevät entisestään tai sitten niitä ei erota lainkaan 😀

   Kiitti vinkistä, täytyykin laittaa tuo Clarins korvan taakse 🙂

   Ihanaa tiistaita sinne <3

 4. Tuuli sanoo:

  Moi.

  Muutama sama luottotuote täälläkin. Estee Lauderin DayWear ja Cliniquen huokoshäivyttäjä, huippuja.

  Tuota itseruskettavaa voisin kokeilla seuraavaksi, vaikka Clarinsin radiance booster on myös näppärä tuote, sekoitetaan tipottain oman kosteusvoiteen sekaan.

  Exuviancen boosteri menee nyt kokeiluun, olen sitä joskus miettinyt ja tykkään sarjan muistakin tuotteista. Sarjan mikrokuorinta on suosikkini. Myös Madaran peel- ja mutanaamiot on suosikkeja. Tosin kovin herkällä iholla varovaisuutta.

  Macin huulipunia suosittelen, itse ohuthuulisena löysin kivan sopivasti peittävän ja luonnollisen punan sarjasta.

  Mukavaa viikkoa!

  • Maria sanoo:

   Moikka Tuuli,

   hei Clarinsin itseruskettavaa en ole kokeillutkaan. Tuota Vita Liberataa voi käyttää myös oman kosteusvoiteen seassa, jos ei halua niin päivettynyttä lookia 🙂

   Excuviancen mikrokuorinta on maailman paras kuorinta, mutta koska niin moni kehuu Madaran vastaavia, niin pakko niitäkin on koklata. Kiitos siis vinkistä, myös huulipunien suhteen 🙂

   Kiitos ja sinne myös <3

Kommentoi