maanantai 27. maaliskuun 2017

KELLOLÖYTÖ

HEISSULIVEI

ja hyvää alkanutta viikkoa! :) Täällä körötellään kohti Helsinkiä. Mies kuskina, joten itse pystyn hyötykäyttämään menomatkan työasioihin. Paluumatka tullaankin eri kyydeillä. Harvinaista herkkua, mutta saatiin järkättyä molemmille työkeikka pääkaupunkiseudulle samalle päivälle. 

Eilen tyhjättiin jälleen mummulaa ja saatiin paljon aikaan. Ei se vaadi kuin oikean hetken, kun tulosta syntyy. Sekä sen, että jokaista laatikkoa ei ala käymään läpi samantien. Aarteita nimittäin löytyy tämän tästä. Äiti on säästänyt muun muassa kaikki tyttöjen tekemät piirrustukset, onnittelukortit ja askartelut. Eihän noita raaski heittää menemään tuosta vaan. Kaikki neljä pikkuprinsessaa saavat mummun jäämistöstä kaulakorun. Kolmelle ollaan korut jo annettu ja eilen illalla katsoin vielä tuolle meidän pikkuiselle korurasiasta korun. 

Korun lisäksi löysin kellon. Olen tässä muutamia vuosia haaveillut uudesta kellosta. Se monia vuosia hienosti palvellut Michael Kors on tämän hetkiseen makuuni ehkä liian koristeellinen timangeineen päivineen. Olen etsinyt jotain yksinkertaisempaa. Korulippaasta kurkisti musta pelkistetty kellotaulu. Nostin kellon käteeni ja hämmästyin; se oli ajassa. Kesäajassa. Viisarit tikittivät ja muutenkin kello oli priimakunnossa. Muistan kellon hämärästi lapsuudestani. Muistan tuon rannekkeen isäni kädessä.

Kellon takapuolelta löysin kaiverrettuna iskän nimikirjaimet ja päivämäärän 1.6.70. Hetken aikaa mietin, että mitä tuolloin on tapahtunut. Ei ollut syntymäpäivää eikä liiemmin vielä hääpäivääkään. Tuolloin on täytynyt olla valmistumispäivä. En tiedä, minkä arvoisia Omegan kellot ovat vuonna 1970-luvulla olleet, mutta sen tiedän, että tuo on ollut iso juttu vastavalmistuneelle ekonomille.
Maatalon pojalle, joka ei ollut tottunut siihen, että rahaa on tuhlattavaksi. Kelloon asti ainakaan. Ehkä tuo on annettu sijoituksena. Tiedetty, että joku päivä kello nousee arvoon mittaamattomaan. Ainakin tunnepuolella. Se, että kello on tasan tarkkaan omaan ranteeseeni sopiva on mysteeri myös. Iskällä kun ranne oli ainakin tuplasti paksumpi kuin minulla. 

Mitä mieltä olette; hitti vai huti? Voipi olla, että olen hieman puolueellinen sanoessani, että ehdottomasti hitti. Siitä jääkö tämä ranteeseeni en vielä tiedä. Meillä on kelloon veljen kanssa yhteishuoltajuus. Ehkä mennään vuorovuosisysteemillä. Tosin eipä tämä veikankaan ranteeseen sovi eikä ranneketta pysty oikein nätisti isontamaankaan (aawink, aawink :D)!

Tämä viikko tulee olemaan ihan killeri. Kivalla tavalla killeri, sillä mähän tykkään kiireestä. On blogitöitä, myyntikokousta, saunailtaa, uutta ohjelmiston asentamista töihin, parin reseptin kehittelyä, ruokakuvaukset, hallituksen & yhtiökokouksen kokouskutsujen vääntämistä ja vaikka sun mitä. Varoittelen teitä jo etukäteen, että voipi postaustahti olla hieman totuttua harvempi. Muutama postaus tuossa on työn alla ja haaveilen saavani ne ainakin alkuun tämän automatkan aikana. Mikäli siis blogin puolella on hiljaisempaa, niin kantsii tsekata Instagram, sinne nyt ainakin ehdin laittamaan viuhahtelun lomassa kuvia. Hoppas det!

Nyt siis kohti keväistä Helsinkiä. Huomasin juuri, että mulla on perjantaisesta ”spa-vierailusta” vielä pikkuisemman tekemät persikanväriset kynsilakatkin kynsissä. Ainakin osittain :D Elämä on…

ILOISTA MAANANTAITA &
KIVAA ALKANUTTA VIIKKOA!


19 Responses to “KELLOLÖYTÖ”

 1. Avatar Roomatar sanoo:

  Ehdottomastai hitti!!! Omegan kellot ovat oikeasti laatutavaraa.

 2. Avatar Miuliu sanoo:

  Hitti, ehdottomasti! Upea kello :)

 3. Avatar Sarsu sanoo:

  No todellakin hitti!! Tosi hieno kello, tyylikäs ja yksinkertainen ja tunnearvoahan ei voi millään mittarilla mitata :) it’s a keeper…

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sarsu,

   just näin, it’s a keeper :) Hih, velikin kiinnostui kellosta heti kun näki sen täällä blogissa :D

 4. Avatar Kaisa sanoo:

  Ihana kello! Itse ostin itselleni Omegan 20 vuotta sitten ja vieläkin se on aivan täydellinen.

 5. Avatar Maarit sanoo:

  Ehdottomasti hitti! Klassikkoainesta ja näyttää hyvältä ranteessasi .

 6. Avatar Anu sanoo:

  Ehdottomasti hitti!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anu,

   tää on kyllä hittiainesta ja mitä enemmän sitä tuossa ranteessa tuijottelen, niin sitä kauniimmalta se näyttää :) <3

 7. Avatar Marjorii sanoo:

  Penkasin omien vanhempieni jäämistöä viime syksynä ja löysin heidän vanhat Omega-rannekellonsa, tosin epäkuntoiset. Pyysin Sveitsistä arvion korjauksesta ja nyt molemmat ovat upeassa kunnossa. Isäni kello on kuulemma erityinen vintage-kello 1950-luvun lopulta, Seamaster Automatic. Huvitti, kun huomasin täsmälleen saman kellon punottuine remmeineen Ryan Goslingin ranteessa La La Land -elokuvassa. Eli hitti se on sinunkin kellosi! Ehdottomasti ranteeseen :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Marjorii,

   hyvä tietää, että tämäkin kannattaa tarvittaessa korjauttaa! On kyllä kestävää laatua :) Ja kaunis <3

   • Avatar anu sanoo:

    Puutun tähän, mutta Tampereelta löytyy erittäin asiantunteva, Omega-kellojen huoltaja, jos joskus tarvitsee, appiukon saman ikäinen kello huollettiin siellä juuri ihan priimakuntoon :)

    • Maria Maria sanoo:

     Kiitos Anu vinkistä,

     eihän se sattumoisin ole Kellohuolto Tommi Alanen? Tuollaisen nimittäin toissapäivänä guugletin :)

     • Avatar Anu sanoo:

      Juuri tuo, on erittäin asiansa tunteva ja osaava, täydet peukut hänelle

 8. Absolutely hitti ja mikä tunnearvo ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos ihana <3

   Mä en tiedä suostunko luopumaan tästä ensi vuonna, kun on veljen "huoltajuusvuoro" :D

Kommentoi