torstai 16. maaliskuun 2017

5 x sisustusperiaatteeni

MOIKKAMOI!

Ei vitsit, enpäs ihan heti muista että aiempina vuosina maaliskuussa aurinko on lämmittänyt näin paljon kuin se nyt tekee. Voin toki olla väärässäkin ;) Jos mulla olisi ollut eilen illalla kännykkä mukana, niin olisin ottanut teille kuvan meidän tulevasta makkarista. Siellä on seinät jo paklattu ja näyttää muutenkin oikein hyvältä. Ainoa mikä vielä puuttuu on yläkerran eli makuuhuonekerroksen lattiavalinta. Keskikerroksessahan on se lämmin öljyvahattu parketti. Joka on mielestäni edelleen ehkä vähän liian lämmin omaan sisustusmakuuni, mutta antaa ajan kulua ja katsotaan miten käy ;) Yläkertaan haluan jotain vaaleaa. Jos teillä on vinkata hyväksi koettua valkolakattua tammiparkettia niin saa hihkaista kommenttiboksin puolella! Eipä olla juuri edes ehditty liikkeisiin kiertelemään parketin suhteen.
Kuulen usein kysymyksen, että millaisen sisustuksen ajattelin uuteen kotiimme laittaa. Aina vähän häkellyn, sillä en ole suunnitellut muuttavani sisustustyyliäni mitenkään. Kaikki kalusteetkin matkaavat mukana. Vaikka tyylillisesti muutammekin aivan erilaiseen taloon, niin silti olen sitä mieltä, että kyllä nämä meidän mööbelit sinne ihan hienosti sopivat. Ehkä se on osa sitä turvallisuudenhakuisuuttani, että en halua ympärillä olevien tekijöiden muuttuvan liikaa. Jotain pitää olla ja pysyä. Vaikka seinät ja huonejärjestys muuttuu, niin silti ajatus siitä, että on ne omat rakkaat huonekalut ja sisustusesineet silmien edessä tuntuu varsin hyvältä.

Joskus muinoin, vuosia sitten, tunsin jopa pikkuisen paineita siitä, että pitäisi satsata design-valaisimiin ja -huonekaluihin. Pitäisi pitäytyä pelkästään mustavalkoisessa sisustuksessa ja selkiyttää omaa sisustusmakua. Pitäisi sitä ja tätä. Mutta miksi ihmeessä? Noista vuosista on tultu aimo harppaus eteenpäin ja oma luottamus omaan sisustustyyliin on vain vuosien saatossa kasvanut. Ei meidän kodin täydy olla sellainen kuin muilla. Valitettavasti aina silloin tällöin törmää koteihin, jotka ovat kuin kopioita toisistaan. Eikä siinäkään mitään vikaa ole, sillä kaikki sisustaa tyylillään. Itse vain tykkään, että ei kaikkien kotien täydy olla samasta puusta veistetty. Se on yksi sisustusblogienkin rikkaus; löytää massasta poikkeavia ja persoonallisia koteja.

Millainen on minun sisustustyylini ja mitkä ovat ne sisustusperiaatteeni, joiden mukaan sisustan kotiani?

Koti ei ole museokappale vaan se on tarkoitettu rentoutumiseen ja yhdessäoloon. Elämiseen isolla eellä. Olisi kamala, jos omistaisi sohvat, joilla ei saisi  istua. Joille ei saisi nostaa jalkoja. En pystyisi asumaan kodissa, jossa pitäisi koko ajan olla silmät selässä vahtimassa ettei vain mikään mene rikki. Liiemmin kotini ei ole näyttelykappale. Toki sitä saa arvostella ja mielelläni otan vastaan vinkkejä, mutta silti olen vahvasti sitä mieltä, että jokainen meistä osaa itse sisustaa kotinsa juuri omanlaisekseen.

Meidän koti saa kertoa jotain meistä asujista. Siellä saa näkyä henkilökohtaisia esineitä ja valokuvia. Siellä saa olla pieniä omantyylisiäni harmittomia ”sisustusmokia”, koska ei se sisustaminen niin vaarallista ole.  Huoneiden välillä voi olla eri sisustustyylejä, jos näin haluamme.

Pyrin sisustamaan kotia niin, että sisustusratkaisut kestävät aikaa. Kuten tiedätte, niin meillä harvoin ostetaan uusia huonekaluja. Viime aikoina oikeastaan nuo pari julistetta ovat olleet ne suurimmat hankinnat. Muuten sisustusesinehankinnatkin ovat olleet jäissä. Oikeastaan se, että olen löytänyt sisustustyylini on onni. Niin ekologisessa kuin taloudellisessakin mielessä :) Toki välillä voi käydä niin, että hullaannun jostain uudesta trendistä ja klikkailen jo ostoskoriin sen. Esimerkiksi marmorikansinen sohvapöytä. Mutta ennen kassan kautta ulosmenoa pohdin, että onko tämä sellainen, josta tykkään vielä vuodenkin päästä. Useimmiten tässä vaiheessa klikkaan ostoksen pois ostoskorista.

En ole yhtään sen tyylinen sisustaja, joka hioisi keittiön tasoja ja öljyäsi niitä pari kertaa vuodessa. Tykkään lisäksi, että pinnat saa olla sellaisia, että niitä pystyy huoletta puhdistamaan jopa jytkyimmilläkin siivousaineilla. Sisustusratkaisuni tulee siis olla erittäin helppohoitoisia :)

Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että koska rakastan rymsteerata, niin tykkään että huonekalut ovat sellaisia, että niitä pystyy pyörittelemään ympäriinsä ja testailemaan uusia ratkaisuja. Myös se on tärkeää, että pienillä jutuilla esimerkiksi sisustusesineillä saa helposti aikaan uutta ilmettä. Perusväritys seinissä ja huonekaluissa on hyvä olla harmoninen, jotta pystyy revittelemään. Mm. värikkäillä kukilla :D

Onko teillä samanlaisia sisustusperiaatteita? Vai olenko mä ainut, joka on jämähtänyt 2012 vuoden sisustustyyliinsä? Hei, nyt niihin kommentteihin, joihin piti palata jo eilen. Ette varmaan halua kuulla, mutta kerron kuitenkin; sain Thaimaassa jonkin pöpön (ekaa kertaa ikinä) ja vessassa saa juosta tämän tästä. Vetää olon vähän heikoksi näin reilun viikon sairastamisen jälkeen. Biksukunto tuli hitusen myöhässä ;) Huomiselle voisi varata työterveyslääkäriaikaa. Nimimerkillä. vasta pää kainalossa lääkäriin!

ILOISIN TORSTAITERKUIN,


23 Responses to “5 x sisustusperiaatteeni”

 1. Niina sanoo:

  Et kai oo saanut salmonellaa? Se on usein tuliainen thaimaasta ;)
  Nim. Itsekkin sen sieltä saanut ja pari tuttavaa. Töiden takia joutuu aina viedä näytteen, muuten sitä ei välttämättä ei hoksais olevan.

  Ihanaa päästä kurkkimaan sittten teidän uuteen kotiin <3
  Kiva postaus, hyvin kiteytit sanoiksi omatkin ajatukseni :)

  • Maria sanoo:

   Moikkuli Niina,

   no toivotaan, että en…salmonella tosin sopisi taudin kuvaan. Varasin huomiselle lääkärin, saas nähdä mikä pöpö jyllää. Toiv ei mikään ameeba :D

   Juu, mä odotan, että pääsen tuonne mummulaan riehumaan kameran kanssa. Nyt alkaa tapahtumaan, kun päästään rakentamaan. Tähän asti ollaan purettu :)

   Kiitos ja terkkuja sinne <3

 2. Roomatar sanoo:

  Mars lääkäriin heti huomenna. Nuo Thaimaan pöpöt on sitkeää sorttia.

  Ihanaa lukea pohdintaasi sisustuksesta. Olen kanssasi samoilla linjoilla, että kodin pitää olla persoonallinen ja sellainen joka kestää elämistä. En ollenkaan pidä niistä blogikodeista tai Instagramin kuvista, jotka voisivat kaikki olla samasta talosta otettuja kuvia; samat värit, samat tuolit, samat valaisimet, kynttilänjalat, kukat, taulut… listaa voi jatkaa loputtomiin. Olen pysynyt blogisi lukijana vuosia, koska et mene valtavirran mukana, vaan kotisi on ihanan tavalllinen ja siitä huokuu juuri se oma sisustustyyli ja varma maku.
  Jatka Marja samaan malliin uudessa kodissakin.
  Pikaista paranemista ja ihanaa aurinkoista kevättä :)

  • Maria sanoo:

   Heipsan,

   sain onneksi lääkäriajan huomen aamulle. Katsotaan nyt millaiset dropit tarttee, että pöpöt kuolee :)

   Hei kiva kuulla, että ollaan samoilla linjoilla sisustuksen suhteen! Blogiinhan saisi hyvin matskua, jos uusisi sisustusta usein, mutta koen että jos ei sitä matskua muuten synny, niin antaa olla ;)

   Kiitos ja samoin sinne, aurinkoisia kevätpäiviä <3

 3. Oi, pikaista paranemista!<3 Kannattaa tosiaan mennä lääkäriin, jos tarvitset hieman vahvempaa lääkitystä pöpön karkoitukseen!:)

  Huh, kammoan katalogi-koteja! Jos koti muistuttaa kalustemyymälää (tai kirpputoria) niin minä ahdistun.:D Itse asiassa tässäpä sulla on niin kiva postausidea, että taidan napata sen sulta, kiitos!<3

  • Maria sanoo:

   Moikka Tanja

   ja kiitos…nöyrryin ja tilasin lekurin huomen aamuksi ;) Mikä siinä onkaan, että sitä aina kuvittelee olevansa yli-ihminen ja kuvittelee, että aika parantaa. Mä veikkaan kanssa, että tää ei nyt ihan ajan kanssa tästä taltu. Pitäis ottaa miehen systeemi käyttöön ja kulaus konjamiinia joka ilta. Ei näytä pöpöt iskevän häneen :D

   Juu, samoilla linjoilla ollaan ja hei ilman muuta, mä innolla luen sun sisustusperiaatteista <3

 4. Hannah sanoo:

  Teillä on kyllä niin kaunis ja viihtyisä koti, ja näyttää juuri sellaiselta rentouttavalta rauhan satamalta mitä itsekin kodilta kaipaan. Hyvin samat periaatteet on minullakin.

  Olisiko sinulla vihjaista jotain viihtyisää kahvilaa Tampereella, olen tulossa viikonloppuna sinne pienelle visiitille, ja matkaseuraa odotellessa ehtii kupposelle. Olet tainnut joskus näitä listatakin mutta nyt en muista milloin :-)

  • Miisu sanoo:

   Hei, suosittelen Treelta Pyymäen Oma kahvilaa, lähellä Stockmannia ja rautatieasemaa :) Fazerin kahvila myös kiva, Hämeensillan kupeessa.

  • Maria sanoo:

   Heippa Hannah
   ja kiitos kaunis <3 Koti on maailman paras paikka!

   Tervetuloa Tampesteriin :) Miisu tuossa kertoikin pari suosikkiani ja siihen voisin lisätä vielä Pella's Cafe:n Koskipuistossa!

 5. Iukku sanoo:

  Oi, teillä on just ihana koti ja tykkään, kun sulla on oma tunnistettava tyyli. Toivon, että mullakin on. Olen myös välillä aika vaihtelunhaluinen, mutta nyt meillä on vihdoin just hyvä järjestys. Mäkään en tykkää tusina blogikodeista.

  En malta odottaa, millaiseksi teidän uusi koti muodostuu.

  Paranemisia <3

  • Maria sanoo:

   Moikka Iukku

   ja hei kiitos <3
   Mäkin tykkään rymsteerata ja vaihtaa järjestystä. Yleensä siinä samalla saa siivottuakin yllättävistä paikoista :)

   En mäkään, kuuden viikon päästä viimeistään pitäisi olla valmista uudessa kodissa :)

   Kiitos ja ihanaa iltaa <3

 6. Heippa! Teillä on niin kaunis koti ja ihana tunnelma. Innolla odotan mitä kaikkea sinne tien toiselle puolelle olet keksinyt! Suunnitelmat ainakin lupaavat hyvää! Ihanaa kevättä ja toivotaan että saat lekurilta kunnon tropit taudin taltuttamiseen!

  Heidi

  • Maria sanoo:

   Moikka Heidi

   ja hei kiitos kaunis <3

   Voi, kunpa päästäisiin jo näkemään lopputulema tien toisella puolella! Malttamaton kuin olen :)

   Kiitsa ja hei ihanaa viikonloppua!

 7. Havfruen sanoo:

  Mielestäni sinun kotisi on todella viihtyisä ja ”hyggelig”(niinkuin täällä Tanskassa sanotaan). Näyttää paikalta jossa asutaan, eletään ja viihdytään.

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos,
   hyggelig kuulostaa oikein hyvältä <3 :)

   Terkkuja sinne Tanskaan ja ihanaa viikonloppua!

 8. Anu sanoo:

  Teillä on ihana koti, sellainen jossa näkyy persoonallisuus ja se, että koti on oikeasti elämistä varten! Ja miksei vanhat kalusteet kävisi uuteen kotiin, ihan takuulla käyvät!

  • Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja kiitos <3

   Ihanaa, että se elämä välittyy sinne ruudun toisellekin puolen :)

   Ihanaa viikonloppua!

 9. ElinaM sanoo:

  Juurikin näin! Teidän kodissa on ihana, kaunis ja kodikas tunnelma. Kyllä minunkin mielestä kodin pitää olla asumista varten varsinkin, kun taloudessa asuu myös mies, lapsia ja koira. Ja se, että pitäisi laittaa koko sisustus uusiksi uuteen taloon muuttaessa on aika rankka ja kallis ratkaisu :D Jotkut tosiaan tekee niin, mutta itse en sellaista haluaisi.

  Tsemppiä pöpönkarkotukseen!!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Elina,

   näinhän se on, että varsinkin lapsiperheissä (ja koira) on pakko antaa elämälle sijaa :) Suklaatahrat sohvassa voi hyvin peittää vaikka taljalla, kuten meillä ;D

   Joo, näin mittavan rempan jälkeen ei kyllä riitä rahkeet uusiin huonekaluihin. Muutamia on pakko ostaa, kun tilaa tulee lisää, mutta nekin ajattelin osin ostaa käytettynä :)

   Ihanaa viikonloppua!

 10. Niina sanoo:

  Täällä nyökkäillään taas. Paljon näkee nykyisin koteja, jotka eivät kerro asukeistaan mitään. Tuli mieleeni, että kaikkien internetin tuomien inspissivustojen (Fb ryhmät, instagram, blogit, sähköiset sisustuslehdet pinterestistä puhumattakaan!) myötä monien saattaa olla vaikea löytää sitä omaa persoonallista tyyliään. Välillä meinaa ähky iskeä Pinterestin uumenissa, mutta on sinne kyllä ihana uppoutua katselemaan kaikkea kaunista. :) Pikaista paranemista! Onni ettei pöpö iskenyt matkalla kotiin.

  • Maria sanoo:

   Heipsuli Niina

   ja hei ihanaa, että ollaan samoilla linjoilla :) Mä olen vähän vältellyt tuota Pinterestiä, sillä siellä tulee ”hulluksi”. Niin paljon löytyy kivoja ideoita, että pitäisi olla viisi taloa rempattavana, jotta saisi kaikki ideat käyttöön :D

   Sanos muuta, mulla on kerran alkanut armoton oksitauti lentokoneessa matkalla Kap Verdeltä kotiin. Ei ollut kiva. Varsinkaan, kun istui rivillä 2 ja koneen etuosan veskit suljettiin matkustajilta (en ollut ainoa tautilainen). Lähin vessa oli rivillä 30. Auts ;D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi