lauantai 26. marraskuun 2016

Couldn’t help it kinda fredagsmys

fredagsmys-food-2-of-11fredagsmys-food-8-of-11fredagsmys-food-9-of-11fredagsmys-food-1-of-11 fredagsmys-food-3-of-11fredagsmys-food-10-of-11 fredagsmys-food-4-of-11 fredagsmys-food-7-of-11 fredagsmys-food-11-of-11TÖTTÖRÖÖ!

Ja terkkuja taas tien päältä. Ajelemme kohti länttä; kahden prinssin synttäreitä kohti. Viime yönä onkin tullut lunta aika reilusti, harmillisesti on vaan sen verran plussan puolella lämpötila, että sohjoksi menee. Lauantai-illalle ruokavinkkiä, sitä tarjoillaan seuraavaksi. Se, missä eilen päivällä uumoilin jättäväni keittiöhääräilyt väliin kostautui illan suussa. Syntyi couldn’t help it kinda fredagsmys. Mitä muutakaan sitä perjantai-iltana tekisi kuin ruokaa? 😀 Kaupoilta tultuamme katsoin kelloa ja totesin, että mies on noin tunnin päästä kotona.

Jääkaapin pikainen silmäily ja pian sai jo kääräistä hihat ylös. Sitä tuttua ja turvallista. Lehtevää torttutaikinaa ja päälliseksi jääkaapin kätköistä herkkuja. Toiseen piiraaseen pääsi levitettävää vuohenjuustoa, viikunahilloa ja mustapippuria. Toiseen aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, timjamia ja raastettua parmesania. Taikinalevyt valelin ihan ensi alkuun oliiviöljyllä ja pirskottelin niille sormisuolaa. Uunissa noin 12 minuuttia 225 asteessa ja sillä väliin suitsaitsukkelaa rucolat ja pinaatit sekaisin, loraus oliiviöljyä, mozzarellaa, kuivattuja karpaloita, cashewpähkinöitä ja balsamicoa. Alle 20 minuutissa valmis perjantairuoka kuulostaa juurikin siltä, että se on perjantaimyyssiruokaa parhaimmillaan. Lauantai-iltaisin sitä ehtii ja jaksaa viettää enemmän aikaa keittiössä. Perjantaisin, ainakin itse, haluan päästä vähän helpommalla.

Pikkuisen harmittaa, etten tehnyt aamulla blinitaikinan pohjaa jääkaappiin tekeytymään. Nyt olisi sellainen blini-mäti-smetana-punasipulihimotus. Tosin josko antaisi himotuksen olla Itsenäisyyspäivään asti ja tekisi niitä silloin. Kakkoshimotuksena tulee sushi, joten voipi olla että tänään meidän keittiössä ei kokkailla vaan turvaudutaan noutoruokaan. Eikun ehei, kokkaillaanpas sittenkin. Koululla on huomenna joulumyyjäiset ja Marian keittiössä leipaistaan kuusi piparkakkumutakakkua sinne myyntiin 🙂

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

alle


2 Responses to “Couldn’t help it kinda fredagsmys”

 1. k sanoo:

  Sushin tekeminen itse on tosi kivaa! Kandee tehä, tulee parempaa kuin noutaen. 😉

  • Maria sanoo:

   Hei huomenta K,

   no näin mä olen kuullut. Pakko tehdä sushia itse joku kerta…eilen ei jaksettu lähteä hakemaan sushia vaan haettiin tuosta läheltä siipiä 😀

   Ihanaa sunnuntaita!

Kommentoi