perjantai 13. marraskuu 2015

Omnomnom! (fredagsmys)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NO MOIKKAMOI IHANAT!

Perjantai ♥ Vähän erilainen perjantai, sillä olin puolipäivää vapaalla. Tai oikeastaan päätin ottaa loppujen lopuksi koko päivän palkattomaksi, vaikka siellä töissä muutaman tunnin kävin. Sillä tuostakin ajasta tunti oli tehokasta työntekoa ja loput tuskastelua; aloin aamukahvitunnilla siirtämään käsittelemiäni kuvia Aperturesta iPhotoon ja tuossa hässäkässä molemmat ohjelmat kaatuivat. Eivät suostuneet aukeamaan, kun joku tiedosto oli muka kadonnut. Huh, no veljen avustuksella sain iPhoton auki, mutta kappas vaan…kaikki kuvat olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Meillä oli töissä paikalla kaksi omppuexperttiä ja molemmat joutuivat nostamaan kädet ylös parin tunnin uurastamisen jälkeen. Kaikki marraskuun kuvat olivat long gone. Lokakuun lopussa siirsin kaikki kuvat pilveen ja tästä lähtien teen sen joka päivä. 

Eipä tuossa mitään, sillä onneksi nuo tärkeät yhteistyöpostauskuvat olivat vielä muistikortilla. Ei muuta kuin häntä koipien välissä kotiin ja parin tunnin päästä kuvat oli taas käsitelty ja maailmassa rauha. Olen tainnut joskus mainitakin, että inhoan tietokoneita. Tänään se mun tietokoneinho nousi potenssiin sata ;) Mihin kaikkialle te tallentelette kuvia? Mulla on edelleen se ulkoinen kovalevy hommaamatta…

No mutta, illan teemaan. Perjantaimyysseihin. Ollakin, että tilanne oli iltapäivällä hetken vähän kaoottinen, niin lopulta sytyttelin kynttilät, keitin kahvit ja istuin alas. Huokaisin ja totesin, että elämä on :D Pikkuhiljaa se perjantaitunnelma alkoi hiipiä. Mies palautui kotiin ja lapset olivat kavereillaan leikkimässä. Tämän illan ruokailut meillä hoidettiin vähän same same, but different -meiningillä. Jotakuinkin vuosi sitten tein näemmä samantyylistä puffed pizzaa :) Helppoa, kun ei tarvitse kohotella pitsapohjaa.

PUFFED PIZZA

1 iso lehtitaikitaikinalevy

-sulata ja kaulitse vähän isommaksi

yrttituorejuustoa
vihreää pestoa
paistettua lohta
tomaattia
mozzarellaa
basilicaa
rucolaa

– levitä lehtitaikinalevyn päälle tuorejuusto ja pesto (jätä reunoilta noin 1,5 ilman täytettä)
– lisää lohi, puolitetut tomaatit ja mozzarella
– paista 225 asteessa 25 minuuttia
– anna jäähtyä hieman ja lisää päälle basilicaa ja rucolaa

***************************************

Ja kas vain, saatiin eilen iltainen uunilohen loppu hyötykäyttöön! Tuntuuko muuten teistäkin, että kuvat kaipaavat pikkuisen punaista? ;) No niin mustakin, mutta tänään on tälläinen alkoholiton perjantai. Josko huomenna sitten kippistelisi möksällä vuoden viimeisen mökkiviikonlopun kunniaksi… Ajattelin tuossa jättää muuten tietokoneen kotiin, mitäs siitä sanotte? Postaukseton lauantai. Jaiks, koska viimeksi. Voipi tulla vierotusoireita. Mutta katsotaan nyt, voihan sitä olla jotain ajastettavaa tulossa :)

IHANAA PERJANTAI-ILTAA & VIIKONLOPPUA!

alle

PS. kiitos ihanat kommenteistanne eiliseen postaukseen, palaan niihin kyllä. Nyt hakemaan pikkuista ystävältä kotiin ja sitten kohti sohvannurkkaa!


10 Responses to “Omnomnom! (fredagsmys)”

 1. Avatar Ansku sanoo:

  Heh täällä toinen tietokonevihaaja. Ilman en haluis olla mut vitsit että ne osaakin joskus ärsyttää :D

  • Maria Maria sanoo:

   Hihii, sama juttu! Se ehkä just se, että kun ei tietokoneille osaa tehdä mitään…pitäis varmaan palkata joku atk-tukihenkilö :D

 2. Avatar Mirja sanoo:

  Tervehdys Maria! Jopas lähtee tämä herkku kokeiluun tässä joku syysilta! Jyst sopivan simppeli tehdä ja varmasti herkullinen :). Kiitos taas! Ihanaa vuikonloppua sinulle ja perheellesi!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Mirja,

   ihanaa, että resepti tuli tarpeeseen! Tuo on hyvää, juurikin syötiin loput lounaaksi täällä mökillä :)

   Kiitos, samoin sinne! <3

 3. Avatar Anu sanoo:

  Näyttääpäs ihanalta, tätäkin täytyy kokeilla. Juuri tänään surffailin sivuillasi kun piti ruokakauppaan lähteä ja ideat täysin nollassa, löysinkin ensi viikon ruokalistalle vinkit täältä!

  Ihanaa viikonloppua!

 4. Avatar Marita sanoo:

  Minulle tuo pilvipalvelu on ihan mysteeri. Ulkoinen kovalevy on hankittu, mutta arvaas muistaako niitä kuvia sinne siirrellä? Nyt täytyy todeta, että tämänpäiväiset kuvasi ovat loistavia. Onko ne otettu Olympus-kamerallasi?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marita,

   sepäs siinä on, että ne kuvat pitää muistaa siirtää pilveen ja ulkoiselle kovalevylle…ja mä unohdan sen tehdä :)

   Kiitos, nämäkin kuvat ovat otettu sillä Olympuksellani <3

 5. Avatar Niina sanoo:

  Mistä sinä keksit näitä nokkelia ja herkullisia reseptejä! :) Tää(kin) täytyy testata, ehkäpä jo huomenna!

  Ihanaa viikonloppua! <3

Kommentoi