maanantai 02. marraskuun 2015

Ihan kahdestaan ♥

MOIKKAMOI

ja jälleen toivotan ihanaa maanantaita! En ajatellut ääneen taas taivastella, mihin nämä viikot menevät, mutta pakko vähäsen kuitenkin taivastella. Huhhuh, ei pysy mukana. Näin ruuhkavuosien keskellä hetkessä eläminen jotenkin korostuu. Se, että osaa nauttia niistä elämän pikkuisista kultakimpaleista. Ihan niistä arkisistakin jutuista. Niistä aamuista, kun molemmat lapset heräävät hyväntuulisina, eikä eteisen lattialla nähdä kiukkupotkuraivareita 😉 Mutta välillä on hyvä irtaantua arjesta. Tehdä jotain sellaista, josta nauttii. Joka poikkeaa arkirutiineista. Välillä on hyvä olla ihan kahdestaankin.

Harvoin sitä tulee oltua ilman lapsia missään. Eikä siinä mitään, nautin suunnattomasti ajanvietosta koko perheen voimin. Mutta aikuisten kahden keskinen aika on myös tärkeää. Lauantaina oli luksusta päästä miehen kanssa kaksin syömään. Ravintolaan, jonka makumaailma iski molempien makuhermoon. Ruokailujen suhteen taidetaan olla samasta puusta veistetty. Molemmat nauttii uusista makuelämyksistä ja osaa arvostaa kokin panosta. Kiireettömästä ruokailusta puhumattakaan. Muuten meistä kyllä löytyy eroavaisuuksia. Juuri niin, että yin ja yang täydentävät toisiaan 🙂 Mutta kyllä teki hyvää käydä treffeillä. Puhua aikuisten juttuja ja yllätykseksemme huomasimme, että kerrankin jutut pyörivät myös muissa aiheissa kuin lapsissa. Käyttekö te puolisonne kanssa treffeillä? Me käydään harvoin, mutta ei olisi paha varata kalenterista säännöllisin ajoin yhteinen treffiaika.

Viime aikoina olen täällä hehkuttanut paria loistavaa ruokakokemusta. Köpiksen Benton ja Helsingin Gaijinin seuraksi pääsee kyllä ehdottomasti Farang. Harmittaa niin vietävästi, että kamera jäi hotellihuoneeseen. Mutta ihan kelpo kuvia kännykälläkin sai. Aloitimme illallisen Farangin Bellinillä. Ja oikeasti jo siinä kohtaa tuntui, että ”I’m in heaven”. Tosin enpä vielä tiennyt, että tie oli vain ylöspäin…

page1

Koska olimme ekaa kertaa kyseisessä ravintolassa (miten se on ylipäätään mahdollista, että saimme päähämme mennä sinne vasta nyt?!?), niin päätimme ottaa maistelumenut. Näin alkuun miehen katseesta epäluulon siitä, että näinköhän maisteluannoksista täyttyy. Mutta huoli oli turha. Kuudennen ruokalajin kohdalla molemmat tunnustivat olevansa ähkyssä 😀 Tykkään maistelumenuista, pienistä annoksista joita tuodaan pöytään peräkkäin. Ruoka maistui raikkaalta (lue: taivaalliselta) ja jäin ihan koukkuun. En ole oluen ystävä, mutta Thaimaan reissuilla tulee ruoan kanssa juotua usein yksi Chang-olut. Niin joimme nytkin. Erona Thaimaaseen oli se, että nyt pullo ei hikoillut 🙂 Eilen illalla luinkin sohvannurkassa kahta Björckin keittokirjaa ja tämä aamupäivä meni etsiessä togarashi -mausteseosta. Onko teillä muuten suositella jotain nettikauppaa, josta ostaa itämaisia mausteita ja kastikkeita?

page3Isänpäiväksi ajattelin tehdä Farangin karamellipossua. Alkuruoaksi ehkä ikisuosikkiani eli som tam -salaattia. Keittopapaijan metsästys taitaa olla agendassa viikon puolivälissä, kun suuntaan taas Helsinkiin. Karamellipossun kanssa tarjoilen jotain kasvispainotteista. Mitä se on, selvinnee tässä viikon kuluessa. Ehdotuksia saa antaa!

Nyt toivottelen ihanaa alkanutta viikkoa, tästä se taas lähtee. Tällä viikolla yritän ehtiä julkaisemaan sen viikkoruokalista- ja ostoslistapostauksen. Arvatkaas olinko eilen paniikissa, kun en ollut muistanut tehdä kauppalistaa noudettavaksi tälle illalle. Kaikki noutoajat oli jo varattu. Meni systeemit kuulkaas ihan sekaisin. Nyt jalkaudumme maitokauppaan. Romanttiset treffit Prisman hevi-osastolla 😉

MAANANTAITERKUIN,

alle

PS. huomenna luvassa uusittua kylpyhuonetta!


8 Responses to “Ihan kahdestaan ♥”

 1. Tuija sanoo:

  Tuosta lapsista keskustelusta kun oppis pois, olisi treffi-illat tai muuten vaan kahdenkeskiset ajat täydellisiä. Juuri lomalta palanneina, sovimme miehen kanssa, että seuraava matka on vain aikuisille 🙂

  • Maria sanoo:

   Moi Tuija,

   no meillä on ollut yleensä nuo lapset pääpuheenaihe, mutta nyt jotenkin suurin osa ajasta puhuttiin ihan muista jutuista 🙂

   Hih, aikuisten lomamatkat tulevat silloin tällöin tarpeeseen 😉

 2. Emma sanoo:

  Ihanaa, että teillä oli onnistunut viikonloppu <3 Kyllä se vaan on niin, että koko perhe voi paremmin, jos äiti&isä -kokonaisuus voi hyvin. Treffit aina silloin tällöin ovat tosi tärkeä juttu, joskus jopa pelkkä Prisman hevi-osastolla treffaaminenkin riittää 🙂

  Meillä on suunnitteilla treffi-ilta Bondin parissa, mutta uhkaavasti näyttää siltä, että ensi vuoden puolelle menee... Miten tämä loppuvuosi aina onkin niin täyteen buukattu, vaikka just tänä pimeänä aikana pitäis vaan kääriytyä vällyjen alle!

  Mukavaa viikkoa! Innolla odottelen sun ruokalista- ja ostospostausta 🙂

  Emma

  • Maria sanoo:

   Moi Emma,

   juu, tuon viikonlopun avulla jaksaa pitkään <3

   Hih, meidän treffit onnistui tuolla Prismassa loistavasti, mutta arvaas menikö pasmat sekaisin, kun olin valmistautunut tekemään viikkomaitokauppalistan netissä ja sitten se homma kosahti täysin 😀

   Bond odottaa ensi vuoden alkuunkin, mutta vällyihin kääriytyminen kuulostaa hyvältä!

   Juu, yritän saada sen postauksen ulos lauantaina...tosin tuo hieman sotki tilannetta tuo viikkomaitokauppajuttu sekä huominen Helsingin reissu 🙂

   Kiitos ja ihanaa viikkoa sinnekin <3

 3. Emma sanoo:

  Vielä korjaus tuohon edelliseen – ehkä romanttisten treffien yhteydessä ei pitäisi puhua äiti&isä-kokonaisuudesta, vaan mielummin vaimo&mies -kokonaisuudesta 🙂

 4. Ella sanoo:

  Hakaniemessä on ainakin Viivoan, jossa on tosi paljn aasialaisia ruokatuotteita. http://www.viivoan.fi Meidän lasten suosikit on dumplings, tosin ne on pakasteita, niin ei sinulla toimi tällä kertaa.

  Me mennään kahdestaan Farangiin ensi viikolla. Monta kertaa yritetty mennä uudestaan, mutta monesti lapsenvahti löytyy niin lyhyellä varoitusajalla ettei sieltä saa pöytää. Itse tykkään Farangista enemmän kuin Gaijinista, vaikka toki hyviä molemmat. Karkkipossu on parasta! Sitä tehtiin joulukinkun jämistäkin.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Ella vinkistä,
   tuolla pitää käydä Helsingin reissulla eli ke-to 😀

   Tuo Farang oli kyllä paras ruokakokemus ikinä!

   Hei kiitos, nyt tiedän mitä meidän joulukinkun jämistä tehdään tänä vuonna 🙂

Kommentoi