keskiviikko 14. lokakuun 2015

Superterveellinen aamiainen to go!

IMG_6361IMG_6358IMG_6347 IMG_6353IMG_6373 IMG_6355
HEI HUOMENTA!

Meillä lapset menivät eilen yllättäen naapuriin serkuilleen yökylään, joten oli ihan tavattoman outo herätä hiljaisessa kodissa. Mieskin lähti juuri töihin, joten otetaan kaikki ilo irti tästä omasta ajasta. Heh, tietokone auki ja eilen käsittelemäni kuvat blogiin. Postauksen tekeminen kaikessa rauhassa. Kukin meistä rentoutuu tavallaan 🙂 Tämä on se mun rakas rentoutumiskeinoni. Kera aamukahvikupin nro 2. Viikko takaperin esittelyssä oli nopea ja helppo, töihin mukaanotettava lounassalaattijoten jatketaan samaa linjaa. Tällä kertaa esittelyssä aamiainen, jonka voi tehdä jälleen edellisenä iltana jääkaappin. Tai suotavaa olisikin se jo sinne tehdä, sillä nuo chia-siemenet vaativat turpoamisaikaa. Joinain päivinä on kiva herätä vähän myöhemmin ja nauttia aamupala vasta töissä. Siihen tarkoitukseen tämä aamiainen to go on ihan omiaan. Niin monta vuotta, kun mäkin söin aamuisin sitä maustamatonta jugurttia mustikoilla ja cashewpähkinöillä, ja mietin kun en lainkaan kyllästy ko. aamupalaan. No nyt tuli pienimuotoinen stoppi. Tällä hetkellä syödään rahkaa mehukeitolla tai sitten tätä kuvissa näkyvää herkkua. Eikä mitä tahansa herkkua vaan superterveellistä sellaista.

KANELINEN MUSTIKKACHIA-VANUKAS

3 dl mantelimaitoa
4 rkl chia-siemeniä
2 tl vaahterasiirappia
2 tl Urtekramin luomumaapähkinävoita
puolikas banaani muusattuna

2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
mustikoita

-sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli (tai minimissään pari tuntia)
-herkuttele hyvällä omalla tunnolla!

*******************************

Sitten vielä maustan esimerkiksi kiivillä, viikunalla ja lisämustikoilla. Joinain päivinä tuosta jää yli välipalallekin. Maapähkinävoi ei ihan täysin liukene mantelimaitoon, joten se jää sattumiksi. Sellaisiksi hyvänmakuisiksi sattumiksi, joita metsästellä lusikalla 🙂 Jos seuraavaksi lähtisi rentoutumaan  tuon pyykkikasan äärelle (miten muuten tuntuu, että meillä on koko ajan pyykkiä viikattavana? :D). Tai sitten ihan vain kirjan pariin hetkeksi. Ehtiihän sitä pyykit viikata myöhemminkin! Eilen jouduin pikaisesti käymään töissä, mutta tälle päivälle ei ole vielä mitään suunnitelmia. Los luksusta. Tosin esikoinen kysyi multa yksi päivä, että voidaanko siivota keittiön kaapit. Sitä inspiraatiota ja esikoista kotiin odotellessa tartun kirjaan, laitan takkaan tulen ja nautin hiljaisuudesta 🙂

KIVAA KESKIVIIKKOA,

alle

PS. olen muuten kokonaan taas unohtanut tuorepuurot, nuo helpot ja herkulliset mukaan otettavat aamupalat.


2 Responses to “Superterveellinen aamiainen to go!”

  1. Lumo sanoo:

    Kaunis take away-aamianen

    En ole oikein ihastunut chiansiemenhyytelöön, vaikka käytänkin niitä tuorepuurossa rakennetta antamaan. Siksi yleensä vedän puuron sileäksi tehosekottimessa, siement sekoittuvat mukavasti puuroon niin ettei hyytelöpalleroita tunnu puuroa syödessä.

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis,

      ulkonäkö on jo puoli ruokaa 🙂

      Tiedätkö, mulla oli aluksi myös vaikeuksia saada chiasiemeniä alas. Mutta niihin on tottunut 🙂 Kiitos kuitenkin tuosta vinkistä – taidan testata sitä joskus!

      Aurinkoista keskiviikkoa <3

Kommentoi