lauantai 05. syyskuun 2015

Sokkotreffikamujen kanssa Tallinnaan!

Tallinnaphotos via Pinterest

HEI HUOMENTA!

Me täällä mökillä pidetään sadetta sisällä, nautitaan aamukahvia ja katsellaan piirrettyjä. Mikähän siinä onkaan, että syksy tuntuu täällä just niin ihanan tunnelmalliselle kuin sen syksyn kuuluisikin tuntua? Tulin näin lauantaiaamuna kyselemään teiltä Tallinnan kävijöiltä vinkkejä! Ollaan katsokaas lähdössä sinne mun sokkotreffikavereiden kanssa. Kuka olisi uskonut, että kesäkuisilla sokkotreffeillä (klik) tapaamani kaksi sielunsiskoa olisi tullut niin suureksi osaksi elämääni. Joka päivä whatsupp-viestiketju täyttyy mitä hölmöimmistä viesteistä (kaikella kunnioituksella kaiffarit :)…voisin jopa sanoa, että videoviestittelyjen myötä sitä on alkanut miettimään tuota vloggaustouhua 😉 Ja jos kiireen keskellä on vähän hiljaista, niin sekään ei haittaa. Nuo ystikset sen ymmärtää. Aivan mahtavaa, sanon mä! Se että löytää elämäänsä näinkin tärkeitä ihmisiä tällä iällä.

Jos meidän välillä ei olisi tätä suunnatonta yhteenkuuluvuuden tunnetta, niin tuskin oltaisiin uskallettu varata matkaa Tallinnaan. Ihan vain parin viikon tuntemisen jälkeen. No hei, niin tehtiin ja parin viikon päästä ollaan kuulkaas jo siellä nauttimassa kaikenmoisista ihanista kauneushoidoista, hyvästä ruoasta, shoppailusta ja ennen kaikkea vaihtamassa kuulumisia kasvotusten. Tuollainen kolmen päivän miniloma tulee kyllä tarpeeseen! Kaikki meistä ollaan käyty Tallinnassa pikaisesti ostoksilla, mutta nyt olisimme ihan suunnattoman kiitollisia, jos saisimme vinkkejä seuraaviin aktiviteetteihin:

1) Kauneushoitolat
Joku sellainen paikka, jossa saa palveluita jalkahoidosta perinteiseen niskahartiahierontaan. Paikan pitäisi olla myös suhteellisen iso, jotta kaikki kolme pääsemme samaan aikaan hoidettavaksi. Meidän hotellissa (Tallink Spa & Conference) on kyllä aika kivantuntuinen spa, mutta olisiko edullisempaa käydä hoidoissa muualla?

2) Ravintolat
Meitä yhdistää rakkaus ruokaan. Olde Hansa on jo niin monta kertaa koettu, että jotain muuta tekisi mieli kokeilla. Lounaille ehkä vähän terveellisempää vaihtoehtoa (esim. hyvä salaattibaari) ja illoiksi sitten vähän fiinimpää. Tai ei välttämättä tarvitse olla fiiniäkään, mutta persoonallista. Ja mielellään myös gluteenitonta pitäisi löytyä listalta 🙂

3) Nähdävyydet
Kukaan meistä ei ole Tallinnassa ollut aiemmin nähtävyyksiä katsomassa, mutta toki tuo kaunis kaupunki sellaisia varmastikin tarjoaa. Vanha kaupunki pienine kujineen on jo nähtävyys sinänsä (kuten ylläolevissa kuvissa), mutta onko vielä jotain muuta, mitä kannattaisi käydä katsomassa? Ai niin, saas nähdä mitä mun matkakamut tykkää, kun meitsi viuhtoo koko ajan kameransa kanssa sinne sun tänne. Nuo vanhankaupungit kujat on vain niiiin vastustamattomia 😉

Shoppailu ei ole reissumme pääasia, mutta toki saa antaa vinkkejä, mitä ja missä kannattaa shoppailla. Mitenkähän tuo Tallinnan hintataso nykyään on suhteessa Suomen hintatasoon? Täytyykin mennä googlettamaan löytyykö sieltä Massimo Duttia, joku kiva syystakki olisi hakusessa! Kiitos ja kumarrus jo etukäteen vinkeistänne, lupaan palkita teidät runsailla kuvilla sekä täällä blogissa että instan puolella 🙂 Ja kai se snapchattikin pitäisi tuota ennen opetella. Minut löytää muuten sieltä persoonallisesti nimellä atmarias. Mutta tosiaan tällä hetkellä sieltä ei löydy vielä mitään, sillä mulla ei ole hajuakaan, miten tuo homma toimii!

Nyt aamu-uinnin kautta päivän puuhiin, koristelemaan kesähuonetta rapurallaajuhliin (vol 2) sun  muihin touhuihin. Mökkikaupunkiin pitää tehdä myös pikainen pit stop; paahtoleivät rapujuhlia varten jäi eilen ostamatta 😀

LEPPOISAA LAUANTAITA,

alle


35 Responses to “Sokkotreffikamujen kanssa Tallinnaan!”

 1. Tickler sanoo:

  Viime viikolla kolme päivää Tallinnassa viettäneenä suosittelen illallista Leib:ssa ja lounasta Sfäär:ssa, jossa on ihanat myymälät samassa ja ihania designtuotteita.
  Sisustus-/kahvittelu-/lounaspaikaksi mahtavaa Telliskiven aluetta telliskivi.eu.

  Mukavaa reissua!

  • Maria sanoo:

   Hei kiitos kaunis Tickler,

   vinkit on nyt kirjattu ylös 🙂 Oih ja designtuotteet kuulostavat hyvältä myös!

 2. riikka sanoo:

  Kiven heiton päässä keskustasta on ihana ja autenttinen argentiinalainen (pitäjät sieltä kotoisin pihviravintola nimeltä Argentina. Se on monen mielestä Tallinnan ehdottomasti paras ravintola.

  • Maria sanoo:

   Nam,

   kiitos Riikka, argentiinalainen pihviravintola kuulostaa myös hyvältä! Kirjattu listaan tämä 🙂

 3. Ai, miten ihanalta kuullostaakaa miniloma Tallinnassa! Itse olen käynyt siellä vain kerran joskus monta vuotta sitten työreissulla, mutta mieli tekisi kyllä kovasti lähteä ihan omalle matkalle, kauneushoitoloihin ja syömään hyvin!

  Tallinnavinkkipostausta odotellessa siis! 🙂

  • Maria sanoo:

   Heipsan Minttu
   ja kiitos kaunis 🙂

   Mä teen sitten oikein kattavan postauksen sieltä, niin paljon tullut kyllä vinkkejä, että täytyis pidentää reissua pariin viikkoon, jotta saadaan kaikki paikat koluttua läpi 😉

 4. Sade sanoo:

  Tunnin verran jos oikein muistan, taitaa kestää KGB-kierros Viru-hotellin ylimmässä kerroksessa, maksaa muutaman euron. Ainakin meillä oli mielettömän hyvä nuorehko nainen esittelijänä ja kierros olikin mitä mielenkiintoisin. Sitä suosittelen! Lipun saa ostaan hotellin respasta.

  • Maria sanoo:

   Hei kiitos Sade,

   tuollainen kierros kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂
   Viru-hotellissa kun on tullut aiemmin käytyä vain yökerhossa 😉

 5. Sanna sanoo:

  Teidän hotellia vastapäätä Sadamarketissa on Vanilla Sky hoitola. Kannattaa varata aika etukäteen ja vaikka kysymys ei ole mistään kauhean fiinistä mestasta, niin hinta-laatusuhde on hyvä.:) Massimo Dutin liike sijaitsee Viru-keskuksen toisessa kerroksessa:)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sanna,

   kävin pikaisesti vilaisemassa ja tuolla näyttäisi olevan hinnat kohdallaan! Täytyykin pitää palaveri matkakamujen kanssa ja varata hoidot 🙂

   Kiitti, Viru-keskukseen siis suunnataan myös 😉

 6. Anu sanoo:

  Chedi on vähän Farangin tyyppinen aivan ihana ravintola vanhassa kaupungissa. Viereisestä ovesta pääsee Boccaan, maineikkaaseen italialaiseen. Pöytävaraus molempiin ehdoton!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Anu sinullekin vinkistä,

   tuo Chedi kuulostaa loistavalta ja Bocca myös! Täytyykin pitää palaveri matkakamujen kanssa asap, niin ehditään tekemään pöytävaraukset 🙂

 7. Marja K sanoo:

  Ehdoton kohde on Kumu-taidemuseo. Kalamajan alue on kuulemma mielenkiintoinen, siellä en itse vielä ole käynyt. Ihanaa hemmottelumatkaa teille sitten aikanaan!

  Marja K

  • Maria sanoo:

   Moi Marja

   ja kiitos sinullekin! Täytyypäs käydä katsomassa tuota Kumu-taidemuseota 🙂 Kalamajassa olen muistaakseni joskus vuosikausia sitten käynyt, täytyy mennä nyt uudelleen!

 8. Tiina sanoo:

  Googlaile Kalamajan aluetta, täältä löytyy kuulemma kaikkea ja täällä poikkeaa ainakin nuorempi väki kaffella, viinillä jne. Itse en ole käynyt, mutta kuullut, että trendikästä vaihtelua vanhalle kaupungille ja lue tämä linkki

  http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288695057337.html

  • Maria sanoo:

   Kiitos Tiina
   ja kiitos tuosta linkistä, se olikin todella hyödyllinen 🙂

   Kalamajan alue kuulostaa just sellaiselta paikalta, mitä haemme!

 9. Lumo sanoo:

  Lounaalle Kalamajan Klaus tai rouhean Telliskiven F-hoone. Molemmat kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Lumo,
   kuulostaa oikein hyviltä 🙂 Totta tosiaan, harmi kun ollaan vain pari yötä kohteessa, nyt on niin paljon hyviä vinkkejä, että näistä riittää seuraavaankin reissuun 😉

 10. minna sanoo:

  Sinine salonki on laadukas kauneushoitola.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Minna,

   oi, tuolla oli taivaallisen kuuloisia hoitoja ja hei tuo kuohuviini hoitopaketin yhteydessä kuulostaa loistavalta 🙂

 11. Henna sanoo:

  Kauneushoitoloista itse olen tykästynyt Nordic Hotel Forumin yhteydessä toimivaan Sinine Salongiin. Ei ehkä Tallinnan hintatasoon nähden erityisen edullinen, mutta paikkana viihtyisä, palvelu ystävällistä ja kokemuksesta ainakin kampaamopalveluiden laatukin hyvä. Lounaspaikaksi suosittelisin Telliskiven F-Hoonea, edullinen ja hyvä ruoka rennoissa puitteissa. Sfäär, Kaks Kokka, Platz (kaikki lähellä Rotermannin aluetta) ja Von Krahli Aed (vanha kaupunki) ravintoloita, joissa on tullut illastettua ja ruoka, tilat & palvelu ovat toimineet. Uskoisin, että näistä tuo Von Krahli Aed saattaisi olla eniten sun makuun 🙂 Ostoksilla on tullut käytyä vähän keskustan ulkopuolisissakin ostoskeskuksissa, mutta sanoisin, että ainakin vaateostosten suhteen Virukeskus on kyllä ollut kuitenkin paras paikka shoppailuun. Sijaintikin ydinkeskustassa just bueno 🙂 Itsekin olen ensi viikon loppuna lähdössä Tallinnaan ja ainakin Kalamajan alueelle olisi tällä kertaa tarkoitus suunnata. Ravintoloista taidetaan tällä kertaa kokeilla ainakin joko Saltia tai Leibiä… Oikein kivaa reissua teillekin! Tallinna on kyllä just paras kohde naisporukan hemmottelureissulle 🙂

  • Maria sanoo:

   Oi ihanaa Henna,
   kiitos kattavista vinkeistä!

   Voi mahoton, miten me ehditään nämä kaikki kiertämään läpi? 😀 Tuo Von Krahli Aed näyttää kyllä just meikäläisen paikalta 🙂

   Virukeskuksen kaupat käydään läpi toki…tai ainakin se Massimo Dutti 😉

   Ihanaa reissua sinne <3

 12. Sade sanoo:

  Kurkatkaapa huvikseen Tarton hintoja, esim. ”Näohooldused” (kasvohoidot) Tsikiita ilusalong (kauneushoitola). Suosittelen joskus matkaa Tartoon, bussilla noin 25e menopaluu Tallinnasta. On kaunis kaupunki.

  • Maria sanoo:

   Hei kiitti Sade vinkistä,

   enpäs muuten tullut edes ajatelleeksi, että Tallinnasta voisi tehdä pikareissun muuallekin 🙂

   Tartossa en olekaan koskaan käynyt, varmasti käymisen arvoinen kaupunki!

 13. Tanjar sanoo:

  Tytöt Tallinnassa – aina hyvä idea! Telliskiven alueella on tosiaan kivoja ruokapaikkoja; F-Hoonea minäkin suosittelisin; kiva urbaani lounaspaikka, hyvät kasvisvaihtoehdot, mielenkiintoinen miljöö. Kolm Sibulatissa taas hyvä hinta-laatusuhde illalliselle. Beautyjuttuihin Vanhan kaupungin Pikk40 Ilusalong. Nähtävyyksiin en ole ehtinyt, kun viimeksi aika kului tyttöjen kanssa Kalev Span vesijumpassa, hydrospinnigissä ja kuntosalilla. Mielenkiintoisia postauksia varmasti tulossa Maria. Niitä malttamattomana odotellessa, mukavaa matkaa teille!

  • Maria sanoo:

   Hihii,

   kiitos Tanja! Tytöt Tallinnassa todellakin 🙂

   Tuo F-Hoone on pakko käydä katsomassa, kun niin moni sitä suosittelee! Meidän hotellissa on spa ja uima-allasosasto, joten oma aikamme lillutaan siellä.

   Jep, postauksia tulossa 🙂

 14. Mari sanoo:

  Heippa!

  Olemme tyttöjen kanssa… Siis olemme kaikki melkein viivkymppisiä:) käyneet siellä viru-keskuksen ilusalongissa. Sinne voi varata etukäteen haluamansa hoidot. Sijaisee siis Viru-keskuksessa kolmannessa kerroksessa. viruilosalong.ee
  Siltä saa myös bonarit.. Ollaan oltu aina tyytyväisiä.. Kasvohoidot ollaan yleensä otettu..aiai ihanaa on!
  Ruokapaikkoja on tullut kokeiltua monia… Ihan ykköstä en osaa sanoa.. Mutta siellä vanhassa kaupungissa kuitenkin.. Mieleeni muistuu yks valkosipuli ravintola joka oli aivan ihana.. Namnam!
  Ihanaa Tallinna viikonloppua teille kaikille!
  Mari

  • Maria sanoo:

   Heippa Mari,

   juu, tyttöjä te ja mekin vielä ollaan 😉 Tuo ilusalonki täytyy katsostaa myös! Oih, mä haaveilen jostain ihanasta vartalohieronnasta ja jalkahoidosta…sekä intialaisestä päänahan hieronnasta. Tarvitsen varmaankin jonkun puolipäivää kestävän ajan 😀

   Se on kuules varmaan tuo Balthasar se valkosipuliravintola, jonka Outi tuossa jäljempänä vinkkasi. Nam!

   Kiitos, ei malttaisi odottaa tuota reissua 🙂

 15. OutiJ. sanoo:

  Todella hyvä valkosipuliravintola vanhassa kaupungissa on Balthasar ~
  Suosittelen! Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä. http://www.balthasar.ee

  Ihana matkaa, nauttikaa naiset!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Outi,

   mistä tiesit, että valkosipuli on yksi intohimoistani 😀 Tuonne täytyy päästä!

   Kiitos kaunis <3

 16. Pinja sanoo:

  Olipa tarpeellinen postaus, Itsekin etsin hyviä tärppejä sinne. Satuin bongaamaan just yhdestä blogista listan raflavinkeistä, vaikuttaisivat ainakin itseäni kiinnostavilta: http://feelgoodkitchen.fi/2015/09/ruokamatkalla-virossa-tallinna-parnu-vegeravintolat/

  Hyviä vinkkejä ootkin saanut, oon itsekin ottanut ylös muutamia paikkoja, joita suositeltu. Kivaa reissun odotusta!:)

  • Maria sanoo:

   Moi Pinja

   ja kiitos tuosta linkistä! Vaikuttaa todella hyvältä 🙂

   Kiitti ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

 17. Katariina sanoo:

  Mahtavasti vinkkejä näissä kommenteissa! Itekin laittanu muutaman ylös vastaisuuden varalle 🙂
  Kahviloista suosittelisin vanhaa kunnon Maias Mokk -kahvilaa vanhassakaupungissa. Kumu on vierailemisen arvoinen, samoin Kadriorgin puisto (puistokahviloineen) siinä ympärillä. Keskustassa myös loistava nepalilainen….en muista nimeä…Elephant siinä nimessä oli…..:)

  Nastaa matkaa!

  • Maria sanoo:

   Heippa Katariina

   ja ihan loistavaa, että tästä postauksesta oli hyötyä sinullekin 🙂

   Kiitos tuhannesti vinkeistä, tuo Maias Mokk näyttää ihanan tunnelmalliselta!

   Kiitos ja kivaa alkanutta viikkoa <3

 18. Pia sanoo:

  Heippa!
  Vielä yksi ravintolasuositus Tallinnaan, vaikkakin monta on tuossa aiemmin listattuna jo eli sellainen kuin Pegasus. 🙂 Todella hyvä ruoka ja kuitenkin suht edullinen hintataso. Lisäksi todella hyvää leipää tarjoillaan alkuun.. namskis! Bocca ja Leib hyviä myös, samoin F-Hoone. Pegasus oli itselleni uusi tuttavuus ja ehdin siellä kesän aikana vierailemaan kahteen kertaan, lokakuussa seuraava reissu. Nimim Talliinaan hurahtanut. 😀
  Mukavaa reissua teille!
  – Pia –

Kommentoi