torstai 07. toukokuun 2015

Kasvisruoka on kaunista!

VEGAN SALAD

HEIPPAHEI IHANAT!

Olen päässyt tässä kevään aikana tutustumaan kasvisruokavalioon hieman syvällisemmin. Kiitos Indiedaysin ja Hälsans Kökin kampanjan olen löytänyt koko kasvisruoalle uuden ulottuvuuden; kasvisruokapakasteet. Tammikuussa kokkailimme Kulinaari -blogin Kimmon kanssa videokuvauksissa kasvisruokaa Hälsans Kökin Soijanuggetesta ja Kasviskebablastuista. Videot näistä löytyvät tuolta kampanjasivuilta. Kampanjaan kuului lisätä kasvisruoan määrää ruokavaliossaan neljän viikon ajan. Ja voin kuulkaas sanoa, että kasvisruoan lisääminen (vielä entisestään) on tuonut lisää virkeyttä ja energiaa! Minulla se kokeilu ei jäänyt tuohon neljään viikkoon, vaan on tässä sen jälkeenkin porskutettu arjessa kasvisruokapainotteisesti. Suosittelen siis, jos kärsitte kevätväsymyksestä 🙂 Ravinnolla on kyllä ihmeellinen vaikutus jaksamiseen! Näillä Hälsans Kökin kasvisruokapakasteilla saa helposti tehtyä kasvisruokaa ihan kiireisinä arki-iltoinakin. Muutamia reseptejä löytyy kevään varrelta blogistani. Täältä löydätte Kimmon suunnitteleman herkullisen reseptin rukiisiin falafel punajuurisalaattileipiin ja täältä löytyy minun reseptini soijanuggetteihin nuudelikasvispedillä.

Vielä kerran sain suunnitella reseptin tämän kampanjan puitteissa. Tällä kertaa päätin antaa uuden mahdollisuuden soijarouheelle. Viime tapaamisestamme on jotakuinkin kymmenen vuotta. Tapaaminen jäi lyhyeen eikä johtanut jatkotoimenpiteisiin. Tosin silloin en käyttänytkään pakastesoijarouhetta vaan liotettavaa, maustamatonta kuivaa soijarouhetta. Hälsans Kökin soijarouhetta ei tarvitse liotella eikä liiemmin maustaa. Senkus vain paistaa suoraan pakasteesta otetun soijarouheen pannulla (tai mikrossa) viiden minuutin ajan. On suoraan käyttövalmis tämän jälkeen, mutta itse kehittelin Soijarouheesta nopean ja lämpimän arkisalaatin. Alla olevilla aineksilla ei voi mennä vikaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen huomannut, että kaikki värikäs houkuttelee  ruoanlaitossa. Yllättävästi ne kaikki herkullisimman väriset raaka-aineet on muuten yleensä terveellisiä (enkä puhu nyt irtokarkkiosaston antimista ;). Sanonta kasvisruoka on kaunista pitää kyllä paikkansa! Joten ylläolevista ihanan vihreistä raaka-aineista syntyi Hälsans Kökin Soijarouheen kanssa lämmin kaalisalaatti. Mikä ettei tämä toimisi kylmänäkin salaattina, mutta tuo varhaiskaali tuntui vielä sen verran kovahkolta, että freesasin sitä vähän pannulla muiden kaalikavereidensa kanssa. Ihan vain sillain, että se pikkuisen pehmeni ja maku syveni.

LÄMMIN SOIJAROUHEKAALISALAATTI
( 4:lle)

1 pkt Hälsans Kök Soijarouhetta
1 punasipuli pilkottuna
6 herkkusientä pestynä ja viipaloituna
kourallinen tuoretta korianteria
1 punainen chili pienisteltynä ja siemenet poistettuna
1 solo valkosipuli
ripaus valkopippuria
ripaus merisuolaa
rypsiöljyä
-ruskista soijarouhetta pannulla rypsiöljyssä noin 3 minuuttia
-lisää muut aineet
-anna porista liedellä, kunnes sienet ovat pehmenneet
-siirrä kattilaan ja laita folio kanneksi, jotta soijarouheseos pysyy lämpimänä

KAALISALAATTI
pieni varhaiskaali suikaloituna
1 parsakaali kukinnot pienisteltynä
lehtikaalta pienisteltynä ja ruodit poistettuna
rypsiöljyä
ripaus merisuolaa
-hauduta kaaleja paistinpannulla, kunnes varhaiskaali alkaa hieman pehmenemään
-mausta suolalla

Lado salaatti tarjoilulautaselle ja lusikoi soijarouhepaistos päälle.

TARJOILUUN: valkosipulilla maustettua creme fraichea ja korianteria
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainitsinko jo, että salaatista tuli taivaallista? No mainitaan vielä kerran 🙂 Se oli niin hyvää, että jopa meidän krantut lapset tykkäsivät. Eivät olleet uskoa, että salaatissa ei ole jauhelihaa. Ulkonäöltään tuo soijarouhe näyttää kyllä jauhelihalta, mutta maku oli parempi. Koostumuskin miellytti. Helposti voisi ajatella, että soijarouhe on kumimaista, mutta tämä ei kyllä ollut. Teki tehtävänsä! Proteiinipitoisuutensa ansiosta piti myös kylläisenä pitkään. Itse lisäsin salaatin päälle tuoreella valkosipulilla ja suolalla maustettua creme fraichea. Tässä olisi muuten oiva ruoka isommallekin porukalle esimerkiksi noutopöytään ruokaisampana salaattina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuolla kampanjasivuilla on meneillään kilpailu, jossa voi voittaa huippulaadukkaita Le Creuset -tuotteita. Kommentoimalla suosikkivideotasi olet mukana arvonnassa. Ja hei, tuo arvonta-aika loppuu tulevana sunnuntaina 10.5., joten jos ette ole vielä käyneet katsomassa videoita, niin nyt alkaa olla viimeiset päivät tehdä se! 🙂

ILOISIN TORSTAITERKUIN,

alle


Kommentoi