tiistai 06. syyskuun 2011

Takkahuoneesta….

Moiks,

ootte te vaan parhaita, kun jaksatte täällä käydä ja kommentoida sillä välin, kun mun bloggailut kärsii työstressistä. Niin, toiminimen eteenhän en nyt sitten ole vielä ehtinyt tehdä töitä ollenkaan, kun rakas päivätyöni vie niin paljon aikaa. Mutta kiva kun käytte ja jätätte kommentteja. Huono omatunto vaivaa, kun en ehdi ihaniin blogeihinne rustaamaan käynnistäni. Parannan tapani heti, kun kiire hellittää 🙂
 
Lupasin jokin aika sitten näyttää niitä kuvia meidän takkahuoneesta (tai lähinnä siitä tiiliseinästä, joka rempan alta kaivettiin esiin). Takkahuone saa mun mielestä olla vähän hämyisä ja tunnelmallinen, mutta silti tuo kylmä beige sävy parissa seinässä saa väistyä valkoisen tieltä. Ja en tiedä mistä olen saanut päähäni, mutta mun on aivan pakko saada lattialle iiiiso itämainen matto. Sellainen kulahtanut versio. Sen jälkeen, kun olen valkaissut seinät ja saanut hieman lämpöä matolla päätän noiden Acazia-kalusteiden kohtalon. Periaatteessahan ne sopisi, mutta kun jotensakin niiden aika on nyt ohi 🙂 Joitain ihania ja muhkeita lattiatyynyjäkin voisi pari siihen matolle ostaa…. Täällä ja täällä kattavampia kuvia tuosta takkahuoneesta ja täällä pohjapiirrustusta. Tässä siis vain tuota tiiliseinää….tiiliseinäfetissikin on tässä ajan saatossa hieman laantunut, mutta eiköhän tuo nyt toistaiseksi pidetä 😉 Tykkään siitä, että tiiliseinä ei ole peruspunainen tiiliseinä vaan ruskeampi ja ”rosoisempi” kiitos laastin, jota siitä ei saatu rempassa pois.
Ollaan kyllä niin superdubertyytyväisiä tuohon meidän takkaan. Jotul FS84 oli alusta asti meidän ykkösvaihtoehto ja onneksi siihen sitten päädyttiin. Syksyn pimeillä keleillä aletaan polttamaan takkaa ja pitkälle kevääseen sitä on poltettu. Seuraavaksi on edessä reissu halkometsään (lue: mummulan varastolle 😉. Takka lämmittää niin paljon, että lasipariovet olkkariin on syytä pitää auki.
Me siirrettiin olohuoneesta telkkari takkahuoneeseen silloin reilu vuosi takaperin eikä hetkeäkään olla kaduttu sitä. Takkahuone on tällä hetkellä meidän käytetyin huone; siellä on tilaa pelailla lautapelejä lattialla ja koko perhe mahtuu mukavasti löhöämään sohvalle ja katsomaan leffoja.
Mukavaa syyskuun alkua ♥
 
PS. Kiitos logoarvontaan osallistuneille. Vielä on vajaa viikko aikaa osallistua 🙂

4 Responses to “Takkahuoneesta….”

  1. Marita sanoo:

    Teidän takkahuone näyttää tosi hyvältä tiiliseinineen. Meillä on muuten samat cubik? – lamput olkkarin seinällä.

  2. Maria sanoo:

    Kiitos Marita 🙂 Juu, noi on myös Cubikit, tykkään kovasti. Ihanaa viikonloppua <3

  3. Kaija sanoo:

    Hei,

    Olen ihastanut tuohon samaiseen takkaan, mikä teiltä löytyy. Mukava lukea, että olette olleet tyytyväisiä.

    Pari käytännönkysymystä. Meneekö pitkään, kun takka alkaa lämmittämään? Onko takan pinta polttavan kuuma, kun tulta polteltu esim. ilta – kärsiikö esim. ”nojailla”? Kun tuli sammuu, lakkaako lämmitys saman tien vai onko ”osittain” varaava.

    Kiitos, mikäli tämän pongaat ja vielä vastaan.

    terkuin Kaija

  4. Maria sanoo:

    Hei Kaija,

    olemme erittäin tyytyväisiä ko.takkaan. Poltamme sitä päivittäin 🙂

    Takka alkaa lämmittämään liki samantien, kun puut alkavat palamaan. Pinta (tuo valkoinen osa) ei ole lainkaan polttavan kuuma. Jos monta tuntia päällä niin sitten kuumenee, mutta ei ihan polttavaksi. Voi minun mielestäni kyllä ”nojailla” ja päästää lapsetkin lähelle. Kun tuli sammuu niin takka ei juuri enää lämmitä eli kylmenee suht’ nopeaa. Muuten on kyllä tehokas lämmittäjä; meilläkin takka lämmittää koko takkahuoneen välillä jopa paahtavaksi.

    Mukavaa joulunodotusta 🙂

Kommentoi